Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Organik kozmetiğin gördüğü ilgi Avrupa ve Amerika genelinde, ve yavaş yavaş da Türkiye'de gitgide artıyor. İlgi görmesinin sebebi de oldukça basit: sağlıklı ürünlere karşı bilincin artması ya da başka bir deyişle kimyasalların zararlarının farkına varılması.

Gerçekçi olmak gerekirse kimyasalların tümüne, en azından içinde yaşadığımız şu koşullar altında, veda etmemiz pek mümkün gözükmüyor. Evlerde sürekli kullandığımız bulaşık/çamaşır deterjanları, deodorantlar, parfümler, diş macunu, duş jelini nasıl hayatımızdan çıkartamıyorsak, ADSL, cep telefonları ve 3G'den de uzak duramıyoruz. Belki de organik kozmetik bu noktada devreye giriyor. Madem tüm bunlardan kaçış yok, en azından vücudumuza sürdüklerimizin %100 sağlıklı olduğundan emin olalım diyoruz. Tabii organik ürünler adeta bir trend gibi alıp başını yürüyorken bunların içinde aslında organik olmayan ama üzerinde organik/doğal yazıp dikkat çekmeye çalışanlar da var. Doğrusunu anlamanın tek yolu üzerlerinde Ecocert, USDA, Cosmebio gibi uluslararası sertifikaların olup olmadığını kontrol etmek.

 

Unutmayalım ki organik ürünlerin hiçbiri paraben, dioxin, benzyl, sodyum lauril sulfat, parafin, formalheid tipi kimyasallar, sentetik koku ya da boyalar içermiyor. Ürünlerin üzerinde organik yazabilmesi için üretim koşulları, içerikleri ve ambalajlanmasına kadar olan sürecin de onaylanması gerekiyor. Bu sertifika bu ürünlerin hammaddelerinde kullanılan gübreden ambalajının geri dönüşümlü oluşuna kadar tüm prosesin onaylandığı anlamına geliyor.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.