Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

*Omar kardeş, işte bu yüzden ben ayrıntılara hele de kitap bilgilerini tartışmaya pek girmek istemiyorum. Hep genel cevap vereceğim. Din toplumsal bir kültürdür. Amacı, toplum törelerini kutsallığı olan bir yaratıcıya atayarak otoritenin kuralllarını, hakimiyetini devam ettirmek içindir. Bu yaptırımlara liderlik yapacakların da elbette vereceği ödünler olacaktır.

*Ayrıca ayrıntılara girmek o kadar çıkmaz yol ki; dışkı değil diyorsun ama mealciler dışkı yazıyorlar. "Kuran Meali" sitesinden oku istersen. Orada bir çok mealci var. Hoş öyle olmasa bile, TDK da ve halk arasında fışkı dışkı diye geçer. Tartıştığımız şeylere bak. Milletler Mars'a gidiyor. Biz hala Tanrı Allah olabilirmi? Fışkı, dışkı olabilirmi tartışması peşindeyiz.

*İnsan organından çıkan spermin(meni) gözükebilmesinin nasıl doğa üstü güce sahip olunması gerekir onu anlamadım..

*Dinler zaten kendinden öncekini yalanlar istisnası yoktur. Sempati duyup inananları da... Yalanlayacağını garipsemem. Kaldı ki sen 99'unu ben ise 100'ünü yalanlıyorum. Ne fark ediyor? smile.png

* Ahret olayı mistik masaldır. Ben dinlerce evrenin başı ve sonu vardır demiştim...

Gönderi tarihi:

"Ahret olayı mistik masaldır. Ben dinlerce evrenin başı ve sonu vardır demiştim... " Sen zannediyomusun yaptığın iyilikler yada kötülüklerin hesapsız kalacağını,bir kıza bidaha beni nasıl olsa göremeyecek diye tecavüz etmek yada bidaha dünyaya gelmeyeceğiz nasıl olsa diyipte parayı pulu çalmak gibi kötülüklerin hesapsız kalacağınımı zannettin.Sana şöyle söyleyeyim bu dünyada adalet diye birşey yoktur,AHİRETTE ADALET VARDIR.

İlla ölmek istiyorsun bazı gerçekleri görebilmek için.Bekle o zaman ne diyeyim.

Evet haklısın.Bizim burada bu konuları tartışmamız saçma,Çünkü YARATAN artık kabul edilmiş,dinde zorlama olmadığı gibi bende artık fazla uzatmayacağım.

"İnsan organından çıkan spermin(meni) gözükebilmesinin nasıl doğa üstü güce sahip olunması gerekir onu anlamadım.."

Sperm nedir? erkekte üreme HÜCRESİDİR. Meni nedir? dışarı çıkan o sıvıya.Bu iki şey aslında aynı anlam içinde değillerdir

Yalanlama kısmına gelince bu senin kararındır.Fark edeceğin bir gün nasıl olsa gelicek dedim :)Benden sana sadece bir uyarıydı.

Gönderi tarihi:

Omar kardeş,

Daha fazla uzatmamaya karar verdi isek, şunu hiç aklından çıkarma lutfen. Dinler sadece geçmişteki toplumların kültürleridir.

Din kültürü, toplum otoritelerinin, hakimiyetlerini sağlamak amacıyla, davranış hükümlerini daha kesinlik kazanması için, olmayan, bilinmeyen bir yaratıcıya atanması halidir. Uyum sağlayan dünyada ve diğer yaşamda ödül kazanacak, uyum sağlamayan ise cezalandırılacaktır. Yaratıcı böyle doğmuştur.

Bu arada; Sperm=meni (TDK)

Gönderi tarihi:

Uyum sağlayan diye birşey yok.İyilik yapıp iman edenler CENNETE kötülük yapıp inkar edenler CEHENNEME gidecektir.

Vikipediada yada başka sitede ayrıntısına bak benim yazıcak halim yok şu an,Ayrıca konunun uzaması hakkında ise bu tartışma 2 yılda biterse öp başına koy.Ama sürekli zarara giren şirketi fazla çalıştırmaya gerek yoktur.

ALLAH ezelidir,o doğmamış ve doğurmamıştır.

Gönderi tarihi:

bu tartışma 2 yılda biterse öp başına koy.

Omar kardeş,

"Ben, 1400 yıl önceki Arap kültüründen, törelerinden vaz geçemem" şeklinde direnirsen, insanlığı ileriye, mutluluğa taşıyacak çözümü, bilimde, çağdaşlıkta, uygarlıkta aramazsan elbette iki yıl hatta yıllarca sürer.

"Gerçek nedir? Ezber nedir? Gerçeklerin farkındalığı mümkünmüdür?"ün üzerinde bunun için durduk, bunun için duruluyor. Bilimin amacı ne ki?

Gönderi tarihi:

Omar kardeş,

"Ben, 1400 yıl önceki Arap kültüründen, törelerinden vaz geçemem" şeklinde direnirsen, insanlığı ileriye, mutluluğa taşıyacak çözümü, bilimde, çağdaşlıkta, uygarlıkta aramazsan elbette iki yıl hatta yıllarca sürer.

"Gerçek nedir? Ezber nedir? Gerçeklerin farkındalığı mümkünmüdür?"ün üzerinde bunun için durduk, bunun için duruluyor. Bilimin amacı ne ki?

Ben ispatlarını yaşadığım hiçbirşeyden vazgeçmem.

Senin gördüğün diğer insanlar gibi değilim,zamanında yeri geldi bende şüphelendim,hocalara sordum araştırdım din konusunda ama tatmin olacağım hiçbir bilgiyi bana tam veren olmadı ama hiçbir zaman dinsiz olmadım sabrettim ve doğru olanı bu KURAN-I KERİM bana verdi.O yüzden bende sizin inanmak için ne istediğinizi çok iyi biliyorum ALLAH'TA çok iyi biliyor.Sana demek isteyeceğim şu direndiğim hiçbirşey yok diğer insanlar gibi zannetme beni,mutluluk ALLAH'TADIR,Sor bakayım bi insanlara ALLAH'A inanırken mutsuzlarmıydı,yada çağdaş olmayan mı vardı.İnsanlığı ileriye taşımak ALLAH'I inkar etmekten mi başlayacak.Bunları yazarken bile saçma geliyor.

gerçek ve ezberin ne olduğunu yazmıştık,Sana şöyle söylemeye çalışayım.Sen hiç tehlikenin farkında oldun mu ?

Gönderi tarihi:

Ben ispatlarını yaşadığım hiçbirşeyden vazgeçmem.

Bu cümle anlaşılmadı. Galiba şunu demek istedin: Senin ispatlarını yaşadıklarımla değişmem. Bu doğru. Yaşayışın bir gerçek. Ama pratiklerin çoğunlukla doğru veya yanlış ta olabilir.

Ama şöyle söyleseydin: Senin ispatlarını bildiklerimle değişmem. Bu yanlış olurdu. Zira ispatlananlar gerçek, bilinenler ise kişisel doğrulardır. Bilinenler, yani kişisel doğrular, yaşanılanlarla(gerçeklerle) örtüşmediği sürece gerçeğe uygun doğru olmaz. Yani yanlış olur.

Senin gördüğün diğer insanlar gibi değilim,zamanında yeri geldi bende şüphelendim,hocalara sordum araştırdım din konusunda ama tatmin olacağım hiçbir bilgiyi bana tam veren olmadı.

Yanlış yol tutmuşsun Omar kardeş. Keşke o zamanlar seninle tanışmış olsaydık. Sana şunu söylerdim; "Şüpelendiğin konular için, yani onların doğrumu/yanlışmı olduğunu belirlemek için doğa gerçekleriyle ölçümlemelisin" derdim. Zira doğa gerçekleriyle örtüşmeyen hiç bir tez doğru değildir. Elbette duyumlarla algılayamadığımız, gözlemleyemediğimiz MADDESEL gerçekler de vardır. Mesela bir hayvan türü, bir bitki türü, bir element vs. Ama bu demek değildir ki algılayamadıklarımızı uyduralım. Bu yalan olur.

ama hiçbir zaman dinsiz olmadım sabrettim ve doğru olanı bu KURAN-I KERİM bana verdi.

Dinlerin, toplumsal otoritelerin yaratıcı adına dayattığı bir kültür olduğunu söylemiştik. Ve daha da önemlisi şunu da söyledim. Sen 99'una inanmıyorsun ben ise 100'üne. Seni 99 ayrı din eleştiriyor, beni ise 100 din eleştiriyor. Aramızdaki fark %1 mi?

Ama beni eleştirsinler. Doğru gördüğüm doğa gerçeklerinin nesini eleştirecekler?

O yüzden bende sizin inanmak için ne istediğinizi çok iyi biliyorum ALLAH'TA çok iyi biliyor.

İstediğimizi biliyorsan iyice pekiştirelim istediğimizi. Doğa gerçekleri ile uyum sağlamayan, bunu doğrulayan bilimle örtüşmeyen hiç bir fikre inanmak istemiyoru(m)z.

Sana demek isteyeceğim şu direndiğim hiçbirşey yok diğer insanlar gibi zannetme beni,mutluluk ALLAH'TADIR, Sor bakayım bi insanlara ALLAH'A inanırken mutsuzlarmıydı,yada çağdaş olmayan mı vardı. İnsanlığı ileriye taşımak ALLAH'I inkar etmekten mi başlayacak.Bunları yazarken bile saçma geliyor.

Mutluluk görecelidir. Mutlu olmak için insanlar sarhoş olmayı bile isterler. Gerçek dışı uydurulmuş inançlar da insanları mutlu eder. İnanan insan da, inanmayan insan da pek ala keyif aldıklarıyla mutlu olabilir. Ama doğa gerçekleriyle uyumlu yaşamayan insanın mutluluğu kısa sürer. Zira gerçek ler istemeseler de onları bir şekilde hizaya sokacaktır.

gerçek ve ezberin ne olduğunu yazmıştık,Sana şöyle söylemeye çalışayım.Sen hiç tehlikenin farkında oldun mu?

Gerçek ve ezberin ne olduğunu yazdık ama değişen hiç bir şey olmadı. Ya anlamadık ya da anladık fakat anlamak istemedik. Anlamayana belki bir kaç defa daha denenilerek anlatılabilir. Ama anlamak istemeyen için yapacak bir şey yoktur maalesef.

Tehlikenin farkında olup olamama oranım, doğa bilgilerini bilip bilmememle ilgili. Gelecek tehlike sadece doğadandır.

Gönderi tarihi:

1)Söylediğim cümlem hala geçerli,sen bir ispat vermedinki ispatlarımı ispatlarınla değiştirmeyeyim.TDK moduna girmiş onun dışına çıkamıyorsun.

2)Ben şöyle kavrayabilirim mesela"ALLAH beni kafir olmamam için yetiştirdi,sen ve senin gibilerle yolum nasıl olsa karşılaşacaktı ve yaşadıklarım bana sağlam bir altyapı oldu"diye.Doğa gerçekleri ALLAH'IN gerçekleridir.Hayvanlarıda insanlarıda yaratan ODUR,elementi yaratan ODUR,maddeleri ve onlardaki kütle,hacim özelliğini veren ODUR.Hayatta tesadüf diye birşey yoktur,tesadüf aldatmacası vardır.

3)Yine söylüyorum ALLAH bilimden uzak değildir,bilimin bilmediklerini ALLAH bilir.Anlaşılan sana şu tavsiyem farz olucak ; Git HZ.İSA'NIN mezarı nerdeyse bul onun içini aç,ya da git KABEYİ darmadağın et,yık orayı yada TÜRBELERİ git darmadağın et ve her gün ispat için kendine ibretlik bir azap gelmesini söyle,nüfus idaresinede git adını değiştirip ALLAH koy.Madem korkmuyorsun yap bunları daha da beterinide yap.

4)Yine söylüyorum,doğanın gerçekleri ALLAH'IN ispatıdır.Bilimin buluşları ONUN ilminden geliyor.Neden kedi bal yapmıyor,neden bir karınca bizim boylarımızda veyada daha büyük değil.İnsanlığın daha iyi ilerlemesi için karıncaların küçük olması lazım,bizim boylarımızda olsaydı onlardan hep kaçardık ve evimizide kaç katlı olursa olsun rahatlıkla taşıyabilirdi.ALLAH bu hükümlerini koymadıda kim koydu,bilim mi koydu.

5)Doğanın gerçeklerini görenler ALLAH'A dahada iyi secde etmektedirler,hizaya ise girecek olanlar inananlar değil,inanmayanlardır.Birgün hepsi çok güzel sokulacaklar hizaya.O gün mutluluğun ne kadar göreceli olduğunu inananlara bakarak daha iyi kavrayabilirsin.

6)ALLAH'IN emrimde olan doğayı diyorsan evet öyledir.Eski insanlarada çok güzel azaplar getirmiştir.Başlarına taş yağması,beyni tırmalayan ses,yıldırımın düşmesi,tsunami vs.

Gönderi tarihi:

Bu sana son yazımdır Omar kardeş. Zira, görüyorum ki ezberlediklerinden en ufak bir taviz vermiyorsun.

Ve artık haksız eleştirilere de başladın. Mesela TDK modundan çıkmadığımı söylüyorsun. Spermi hücre olarak gösterdin. Sözlük anlamını bilmediğin için TDK dan baktık. Ne olduğunu belirledik. Sperm, meni demekmiş. Böylelikle sperm ve meni hücrelerinin, sperm ve meni'den ayrı şeyler olduğunu vurguladık. Kelimenin ve kavramların ne olduğunu vurgulamak için genel geçer sözlükten başka iyi bir kaynak, iyi bir kanıt mı olur?

Sütün kan ve dışkıdan olduğunu iddia eden Kuran'ı da kaynak verdim. Yalan dedin mealcilerin adresini verdim. Yine yalan dersen Buraya kopyalayım istersen. Neden bundan bahsetmedin de TDK'yı kafana taktın. İspat diyorsun. Bunlar ispat değilmi?

Daha nice ispatlar yaptım, yapılabilir ama uzatmayacağım. Ama sen ezberini kesinlikle bozmuyorsun. Azıcık dikkatini çekebilsem tartışmaya devam edebilirim. Ne yazık ki kendi bildiğinden şaşmıyorsun.

Bir Musevi, Hristiyan ya da bir budist dininin hakim olduğu ülkede doğan bir kişinin, ezberlerinden şaşmadığını sen de biliyorsun. Ama şunu da çok iyi biliyorsun ki; senin ve onların ezberindekiler gerçek ötesi mistik vurgulara atama yapılmış toplumsal yaşam kuralları. Hepsi de, senin saydığın doğa maddelerini kendi tanrılarının yarattığını söyler. Bunlar ezber değil de nedir? Musevilik ve Hristiyanlık ezberlerinden dışarı çıkarlar mı? "Onlarınki ezber, ama benimki değil" ne derece inandırıcı?

Ama bunları bırakıp benden ispat istiyorsun. Ben ise duyumlarınla algıladıkların, sınadıkların ve gördüklerin diyorum. Bundan iyi ispat mı olur? Başka ne demeliyim? Bu saydıklarım dışında gerçek mi var? Masal mı anlatmalıyım? Kalkıp bir de bildiğin insanlardan değilim diyorsun. Farklı hiç değilsin.

Sana bu son yazımdır. Senden bir dost olarak istediğim, söylenilenlere değil, duyumsadıklarına, denediklerine ve gördüklerine inan. Söylenilenlere de inanmak istiyorsan eğer denemeden, onlarca yüzlerce kez denendiğine emin olmadan inanma.

Başarılar dilerim.

Gönderi tarihi:

"Bu sana son yazımdır Omar kardeş. Zira, görüyorum ki ezberlediklerinden en ufak bir taviz vermiyorsun" hayatta herşeyin ezber olduğunu söylemiştim ve aynı zamanda ben doğru ve yararlı olan bir yoldayım.Senin yolunu çok iyi biliyorum. sana şöyle söyleyeyim mecaz olarak "İnkar akıllı olmanı sağlar ama sonra anlayışlarında kabul etmek üstün zekadır.

"Ve artık haksız eleştirilere de başladın. Mesela TDK modundan çıkmadığımı söylüyorsun. Spermi hücre olarak gösterdin. Sözlük anlamını bilmediğin için TDK dan baktık. Ne olduğunu belirledik. Sperm, meni demekmiş. Böylelikle sperm ve meni hücrelerinin, sperm ve meni'den ayrı şeyler olduğunu vurguladık. Kelimenin ve kavramların ne olduğunu vurgulamak için genel geçer sözlükten başka iyi bir kaynak, iyi bir kanıt mı olur?"

meni hücresiyle meninin farklı olduğunu bende söylemiştim.Sözlük tabiki bir kaynaktır ama o kaynağı insan yapıyor elbet bir yerlerinde hatalar çıkabilir,düzeltilebilir.

"Sütün kan ve dışkıdan olduğunu iddia eden Kuran'ı da kaynak verdim. Yalan dedin mealcilerin adresini verdim. Yine yalan dersen Buraya kopyalayım istersen. Neden bundan bahsetmedin de TDK'yı kafana taktın. İspat diyorsun. Bunlar ispat değilmi?"

NAHL SURESİ 66.AYET ŞÜPHESİZ (SAĞMAL) HAYVANLARDA DA SİZİN İÇİN BİR İBRET VARDIR. ONLARIN KARINLARINDAKİ FIŞKI İLE KAN ARASINDAN (SÜZÜLEN) İÇENLERE HALİS VE İÇİMİ KOLAY SÜT İÇİRİYORUZ.

İneğin nasıl süt verdiğini açıklamıştım.Sen bence biraz TGG(tekrar gözden geçirsen) bir fayda sağlayacak.Bende sana nasıl cevaplar vermişim iyice bir bak.Mealciler kısmına gelince kişinin değil çoğunlukla diyanetin meallerine bakmayı tavsiye ederim.Çünkü birçok adamın elinden geçme hata olanağı daha az.

"Daha nice ispatlar yaptım, yapılabilir ama uzatmayacağım. Ama sen ezberini kesinlikle bozmuyorsun. Azıcık dikkatini çekebilsem tartışmaya devam edebilirim. Ne yazık ki kendi bildiğinden şaşmıyorsun."

Ben o ispatları görmedim.Ben burada ezber diyerek geçmedim hiçbir şeyi ve bende ispat yaptım,bir önceki yazımdada birazını söyledim.Sen sadece kendine bir sınır çizmiş ve oraya çekmeye çalışıyorsun,aynı şekilde de sende kendi bildiğinden şaşmıyorsun.

"Bir Musevi, Hristiyan ya da bir budist dininin hakim olduğu ülkede doğan bir kişinin, ezberlerinden şaşmadığını sen de biliyorsun. Ama şunu da çok iyi biliyorsun ki; senin ve onların ezberindekiler gerçek ötesi mistik vurgulara atama yapılmış toplumsal yaşam kuralları. Hepsi de, senin saydığın doğa maddelerini kendi tanrılarının yarattığını söyler. Bunlar ezber değil de nedir? Musevilik ve Hristiyanlık ezberlerinden dışarı çıkarlar mı? "Onlarınki ezber, ama benimki değil" ne derece inandırıcı? "

Eğer sen 2 kişiysen ne olur söyle.Ya ben diyorumki ALLAH'A sadece ALLAH denmemekte başka isimleri var diyorum ama hala aynı şeyleri bana söylüyorsun.Budizm ayrıntısını bilmediğim için o geçerli değil.Ama diğer iki dinde İSLAMDADA inanılan ALLAH'A secde edilmekte.

"Ama bunları bırakıp benden ispat istiyorsun. Ben ise duyumlarınla algıladıkların, sınadıkların ve gördüklerin diyorum. Bundan iyi ispat mı olur? Başka ne demeliyim? Bu saydıklarım dışında gerçek mi var? Masal mı anlatmalıyım? Kalkıp bir de bildiğin insanlardan değilim diyorsun. Farklı hiç değilsin."

Algılıyorum,görüyorum,sınıyorum ALLAH hakkında.Gerçek konusunda verdiğim örneklere baksana bidaha,bende eski yazılara bakıcam.Acaba ben mi yanlış anlatıyorum siz mi anlamak istemiyosunuz.

"Sana bu son yazımdır. Senden bir dost olarak istediğim, söylenilenlere değil, duyumsadıklarına, denediklerine ve gördüklerine inan. Söylenilenlere de inanmak istiyorsan eğer denemeden, onlarca yüzlerce kez denendiğine emin olmadan inanma.

Başarılar dilerim. "

Günümüzde çok fazla kimsenin bilmediği ama benim çok iyi bildiklerim var ispatlarım var,o yüzden bu kadar rahat ve şüphe etmeden tartışıyorum.Eğer dediklerin gibi olsaydım kafamı size takar,ve beni rahatlıkla kafir yapabilirdiniz.

Saygılar

(konuşmayı bitirirsen kararına saygı duyarım)

Gönderi tarihi:

Bana cevap hakkı doğdu.

İşte ayrı zamanlarda farklı farklı söylediklerin. Anlaşılsın diye renklendiriyorum.

Sperm nedir? erkekte üreme HÜCRESİDİR. Meni nedir? dışarı çıkan o

sıvıya. Bu iki şey aslında aynı anlam içinde değillerdir.

Burda da çeviriyorsun:

meni hücresiyle meninin farklı olduğunu bende söylemiştim.

Cevabım:

Meni ile sperm'in anlamı aynıdır. (TDK)

Ayeti bidaha oku dışkıdan söz etmiyor. Mealciler kısmına gelince kişinin değil çoğunlukla diyanetin meallerine bakmayı tavsiye ederim.

Ben ezberle(başkalarınca ezberletilen) konuşmayı hiç sevmem. Aşağıdaki bilgileri bildiğim için söyledim.

Cevabım:

Diyanet İşleri Meali (Yeni):

Nahl /66: Şüphesiz (sağmal) hayvanlarda da sizin için bir ibret vardır. Onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından (süzülen) içenlere halis ve içimi kolay süt içiriyoruz.

Fışkı ile dışkının anlamı aynıdır. (TDK)

Kaldı ki, süt sindirimi en zor besindir. Bilim adamları dün tarihli haberlerde küçük çocuklara hayvan sütü içilmesini önermiyor.

Sonuç: Tüm inançlılar ezbere konuşurlar. İnanç ögeleri zaten ezberdir. Gerçeklerle hiç bir zaman örtüşmezler.

Gönderi tarihi:
"Ben ezberle(başkalarınca ezberletilen) konuşmayı hiç sevmem. Aşağıdaki bilgileri bildiğim için söyledim.

Cevabım:

Diyanet İşleri Meali (Yeni):

Nahl /66: Şüphesiz (sağmal) hayvanlarda da sizin için bir ibret vardır. Onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından (süzülen) içenlere halis ve içimi kolay süt içiriyoruz.

Fışkı ile dışkının anlamı aynıdır. (TDK)

Kaldı ki, süt sindirimi en zor besindir. Bilim adamları dün tarihli haberlerde küçük çocuklara hayvan sütü içilmesini önermiyor.

Sonuç: Tüm inançlılar ezbere konuşurlar. İnanç ögeleri zaten ezberdir. Gerçeklerle hiç bir zaman örtüşmezler."

Sen hiç köyde yaşamadın mı? Bu işlerle hiç uğraşmadın mı ? Süt içerken ölen olmuş mu bak bakayım ? Ayrıca bilim adamlarının önermemesine bakarsan her gün yeni bir icad çıkıyor onlara,milleti çözdüler artık.Hayvan sütünü tabiki tavsiye etmezler.Çünkü markası yok

SONUÇ:EZBERLERLE KONUŞMAYA DEVAM EDEN SENSİN.SÜT SİNDİRİMİ EN ZOR BESİNMİŞ.DİREK KAFANA GÖRE YALANLADIN SONRADA TOPU BİLİM ADAMLARINA ATTIN.

Gönderi tarihi:

Öncelikle buna benzer bir fikir bu başlık altında konu edildi mi bilmiyorum. Bakıp araştırma şansım da olamadı, çünkü başlık altında çok fazla tartışılmış. Ben yine de kendi araştırmalarımın sonucu olan kendi düşüncemi ortaya koyayım.

Allah kesin olarak var ve bu varlığı kanıtlayabiliriz:

..........m.jpg................al-ilah_42405.jpg

Yukarıda görülen resim Al-İlah’a aittir. İslamdan önceki Arap toplumlarında en büyük put olarak, bu puta tapılıyordu. Bu resimde görülen bir kabartmadır. Al-İlah ya da El-İlah (burada A ya da E ile Türkçe karakterler ve dil yapısına göre yazılan harf aslında ne E ne de A olarak telaffuz edilir. İki harfin arasında geniş okunan bir yumuşak A diyebiliriz. O nedenle bazı kaynaklar El-İlah bazı kaynaklar ise Al-İlah olarak bahseder.) bir dişil tanrıdır. Yani burada aslında bir tanrıçadan bahsediyoruz: El-İlah Tanrıçası. El-ilah, söylediğimiz gibi en büyük en yüce puttur. Ay tanrısıdır. O nedenle figürlerde başının üstünde hilal şeklinde bir ay vardır. Buradaki hilal kimseye yabancı gelmemiştir sanırım. Tüm İslam ülkelerinin bayrağında yer alan hilal bu. Evet, ta kendisi…Sümerler bu tanrıçaya “Kıbele” (Kıble) derler. Putperest dinler tarafından, kara bir taşa dönüşüp dünyaya indiğine inanılır. (Günümüzde Kabe’deki hacıların etrafında dönüp tapındıkları Hacer’ül Esved taşı)

Yeni başlarken çok ayrıntıya girmeden söylemek istediğimi öz olarak öncelikle anlatmak istiyorum. O nedenle Al-İlah (Allah)’ın çocuklarını da size kısaca takdim etmek isterim. Al-ilah’ın üç kızı vardır. Bunlarda birer tanrıçadır fakat Al-İlah kadar etkili ve yüce kabul edilmezler. En yüksekte duran put, her zaman Al-İlah olmuştur. Bu yükseklik onun yüceliğini ve etkisini simgeler.

Aşağıdaki resimde görülen put El-ilah’ın kızı Al-Lat’dır:

allat.jpg...................

Diğer kızı Uzza:

aluzza2.jpg

ve son kızı Menat:

menat-b.jpg

yukarıdaki ikinci resimde Büyük Tanrı (Al-ilah ve kızları Lat, Uzza ve Menat’ı bir arada görüyoruz.

Avuçlarını göğe doğru açıp Al-ilah’a tapan figürler:

islam-hazor-hands-worship2gif.jpg

Tanrıça Sheella olarak adlandırılan put:

21.jpg

Bilindiği gibi bazı organların olduğundan daha büyük simgelenmesinin nedeni organı ve ortaya koyduğu nitelikleri vurgulamaktır. Sheella dişil bir tanrı olduğuna göre burada doğurganlık ve bereket simgeleniyor. Tıpkı Kıbele’de olduğu gibi.

Anadoludan bir görünüm. Göğüslerinin büyük olması ve kiloları onun bereketini simgeliyor:

kybele-m.jpg

Hacer’ül Esved taşı:

5846234.jpg

Sheella’daki vajinal görüntüde olduğu gibi doğurganlığı ve bereketi simgeliyor.

Aşağıda tapınan putperest Arapları görüyorsunuz (Kıbele-Kıble):

hacerul-esved_91672.jpghacerul-esved_91674.jpg

http://t0.gstatic.co...06mJJvrD5JxUc0m

Görüldüğü gibi diğer tüm dinler gibi İslam da kökeninde putperest pagan bir dindir. Bu inanç yapısı M.Ö. 2000 yıllarına dayandığı düşünülüyor. Muhammed’in yaptığı tek şey bu dini alıp kendine göre uyarlaması olmuştur. Böylece putperest bir dine son hali verilmiş olduğunu görüyoruz.

İslamda Allah’ın eski adının Al-ilah olduğu konusunda herkes hemfikir; Bunu ilahiyatçılar da kabul ediyor. Muhammed’in babasının adı Abdullah’tır. Anlamı ise Allah’ın Kulu’dur. Muhammed’in peygamberliğini ilan etmesinden önce Mekke ve çevresinde sadece putperest dinler vardı; Bunu İslamcılar da kabul ediyor. Peki o bölgede semavi dinler olan Musevilik ve Hristiyanlık var mıydı? Yoktu; Bunu da İslamcılar zaten kabul ediyorlar. Muhammed’in ve diğer aile bireylerinin dinsiz olma ihtimali olabilir mi? Hayır, olamaz. Çünkü eğer dinsiz olsaydılar babasının adı Allah’ın kulu olmazdı. Demek ki Muhammed ve diğer aile bireyleri putperestti. Nitekim söz konusu bölgede daha önce semavi dinler olduğuna dair ne bir hadis ne bir kilise ya da havra kalıntısı vardır. Bu bölgede hiç kuşku yok ki, putperestlik egemendi. Buradan hareketle Muhammed’in babasının adının Abdullah olması ve doğal olarak bunun bir şeyin kulu olması anlamı taşıması dolayısıyla, Muhammed ve aile bireyleri hatta tüm çevresi, Allah adında bir puta tapıyorlardı.

(Allah’ın cinsiyeti konusunda şu açıklamayı yapmakta yarar var. Bazı kaynaklar Al-İlah’ın erkek buna karşın El-Lat’ın da dişil olduğunu belirtiyor. Kişisel görüşüme göre de Hacer’ül Esved taşındaki vajinal görüntünün Al-İlah’ın bir yansıması olduğu düşünülürse Al-ilah da dişildir.)

(Al-ilah adının zamanla Âl-lah’a dönüşmesi Muhammed’den önceye dayanmaktadır. Yani Muhammed’in isim üzerinde bir tahribat yaptığını düşünmek doğru olmaz) Kur’an’ın lafzına bakarak da bu sonuca varılabilir. Nitekim ilk iniş ayetrinde kendini tanıtma ya da tanımlama gereği duymadan konuya girdiğini görüyoruz. Çünkü zaten vardır ve varlığı (fiziksel anlamda da) ortadadır.

(Doğrudan Alıntı Kısım)

Alak Suresi:

1,2. Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, seni “alak”dan yarattı.

3. Oku senin Rabbin en cömert olandır.

8. Şüphesiz dönüş ancak Rabbinedir.

9,10. Sen namaz kıldığında kulu (bundan) engelleyeni gördün mü?

11,12. Ne dersin, ya o (engellenen kul) hidâyet üzere ise; ya da takvayı (Allah’a karşı gelmekten sakınmayı) emrediyorsa.

14. O Allahın, her şeyi gördüğünü bilmiyor mu?

15,16. Hayır! Andolsun, eğer vazgeçmezse, muhakkak onu perçeminden; o yalancı, günahkâr perçeminden yakalarız.

17. Haydi, taraftarlarını çağırsın.

18. Biz de zebânileri çağıracağız.

19. Hayır! Sakın sen ona uyma; secde et ve Rabbine yaklaş.

Şimdi ayetleri inceleyeyim. Bu yukardaki ayetler, Allah'ı daha önce hiç bilmeyen, tanımayan birine inmiş gibi gözüküyor mu? Daha ilk ayette ne demiş? "Rabbin". O ilk ayet indiğinde kimdi Muhammed'in rabbi? Elbette ki bir puttu. Demek ki Muhammed bu dini bir putun adına kuruyor. Gördüğünüz gibi "rabbin" dendiği zaman, şaşırmıyor, bocalamıyor. "Benim rabbim yoktu ki" demiyor, "sen kimsin?" diye sormuyor.

3 no'lu ayette ne diyor? Senin Rabbin. Muhammed buna da afallamıyor, "kim benim rabbim"" demiyor, çünkü daha öncesinden de bir rabbi olduğunu biliyor. İşin daha da önemlisi; bu ayetleri başkasına anlattığı zaman, yine hiçkimse afallamıyor, hiçkimse "kim bu Allah? kim bu rabb" demiyor. Çünkü Muhammed'in peygamberlik iddiasından önce de, bu Allah biliniyordu ve tapılıyordu. Muhammed'in yaptığı şey sadece; "hani o sizin ve benim taptığım Allah varya! İşte o bana vahiy gönderdi". demekten ibarettir. İşte Muhammed bu yüzden Allah'ı tanıtmaya gerek duymuyor.

Geçelim 9,10 no'lu ayetlere: (Tekrar belirtelim: bu Alak suresi Kuran'ın ilk suresidir). Ne diyor? "Sen, namaz kıldığında"... Bu ne demektir? Demek ki Muhammed peygamber olmadan önce de namaz kılıyordu. Çünkü aksi halde Allah'a "namaz nedir?" diye sorması gerekirdi. Zaten sormasına ne hacet? Allah demiş zaten kendisine "Sen, namaz kıldığında" diye. Bu da o zamanki putperestlerin namaz kıldığını ispatlıyor. Namaz zaten bir putperest ibadetidir.

11,12 Ne diyor? "takvayı (Allah’a karşı gelmekten sakınmayı) emrediyor" diyor. Yine hiçbir putperest şaşırmıyor, hiçbiri "Allah kim? demiyor. Hiçbir putperest Hangi Allah'a karşı gelmekten sakınacağız? demiyor. Çünkü hepsi Allah'ı zaten tanıdığı için ve bazıları da taptığı için bu soruları sormuyor. Muhammed de Allah'a sormuyor bunları.

Ayet 18: Ne diyor? "Biz de zebânileri çağıracağız." diyor. Yine hiçkimse "zebani nedir? Kim bunlar?" demiyor. Çünkü bu putperestler zebanileri de zaten biliyorlar. Zira dinlerinde mevcutdu.

Ayet 19: "secde et" diyor. Yine hiçkimse "secde ne demektir?" diye sormuyor, Muhammed de Allah'a sormuyor. Çünkü onlar daha önce zaten namaz da kılıyorlardı, putperest dinlerinden dolayı.

(Alıntı)*

(Yukarıda “tanrı”nın varlığı ya da yokluğu tartışılmamıştır. Konu başlığında Allah’ın varlığını tartışmaya açıyor. Ben de burada, genel anlamda ateizm tartışması yapılmadığını varsayarak,özellikle Allah kavramına değiniyorum. )

Bitirmeden, Allah’ın varlığını tartıştıktan sonra; cennet , cehennem gibi kavramları da çok kısaca kavramsal olarak inceleyelim ki konu yarım kalmasın. Nitekim, neredeyse tüm dinlerde olduğu gibi İslam da çok tanrılı bir dindir ve tanrıların karşıtları vardır. (Allah-Şeytan, iyilik ve kötülük tanrısı(Zerdüştlük), yeryüzü ve gök tanrısı (Şamanizm) gibi…)

E(A)l-lah : Kıbele –Kıble-

Kıble: Tanrıça Kıbele

Melek: Molek

Cehennem: Hennom Vadisi, Ge-Hennom, Ge-Hinnom, Gehenna…

Ge-Hennom (Cehennem) ve Molek (melek) Kavramlarının kökeni İbranice’ye dayanıyor. Eski putperest İsrailoğulları çocuklarını ilah Molek’e ateşe atarak hediye ederlerdi. Ge-Hinnom vadisinde (Cehennem) bir çok put ve Melok tapınakları vardır.

Bu arada unutmadan Arap toplumlarının ay takvimini kullanmalarının nedeni de şüphesiz ki ay tanrısı Âl-İlah'ın kutsallığının simgesi olmasıdır. Bu tür durumlara Mısırlılardan tutun Maylara kadar rastlanabilir; Taptıkları kutsala göre yaşamlarını şekillendirirler.

Görüldüğü gibi Allah ve Cehennem vardır. Muhammed’den ve İslam dininden önce de vardı.

*(Beg Teginli)

Gönderi tarihi:

Evet haklısın.ALLAH daha öncede bilinmekteydi.Ama sanırım bir yerde ben yanlış algıladım yada sen öyle demek istemedin.HZ.MUHAMMED S.A.V ALLAH adında bir puta inanıyordu dedin.Bunu KİTAPTAN önceki için geçerli,iniş zamanında ALLAH'IN o putlara hatta hiçbirşeye benzemediği belirtilmiştir.Ayrıca bakınız.

NECM SURESİ

19-20 AYET: LAT VE UZZA'YA VE DİĞER ÜÇÜNCÜSÜ MENAT'A NE DERSİNİZ?

21 AYET:ERKEK SİZE DE, DİŞİ O'NA MI?

22 AYET:ÖYLE İSE BU ÇOK İNSAFSIZCA BİR PAYLAŞTIRMADIR.

23.AYET:ONLAR ANCAK SİZİN VE ATALARINIZIN (İLAH EDİNDİĞİNİZ ŞEYLERE) TAKTIĞINIZ İSİMLERDİR.ALLAH, ONLAR HAKKINDA HİÇBİR DELİL İNDİRMEMİŞTİR. ONLAR (PUTPERESTLER) YALNIZ ZANNA VE NEFİSLERİN ARZUSUNA TABİ OLUYORLAR.ANDOLSUN Kİ, KENDİLERİE, RABLERİ KATINDAN YOL GÖSTERİCİ GELMİŞTİR.

HZ.NUH VE TUFANI,HZ.MUSA VE FİRAVUN GİBİ OLAYLAR OLDU GEÇMİŞTE.HZ.MUHAMMED(S.A.V) YADA O KAVMİN ÖNCEDEN HABERİ VARMIYMIŞ ARAŞTIRDIN MI HİÇ.

ŞEYTAN ALLAH'IN BİR KULU,BİR İLAH DEĞİL.

Gönderi tarihi:

Evet haklısın.ALLAH daha öncede bilinmekteydi.Ama sanırım bir yerde ben yanlış algıladım yada sen öyle demek istemedin.HZ.MUHAMMED S.A.V ALLAH adında bir puta inanıyordu dedin.Bunu KİTAPTAN önceki için geçerli,iniş zamanında ALLAH'IN o putlara hatta hiçbirşeye benzemediği belirtilmiştir.Ayrıca bakınız.

NECM SURESİ

19-20 AYET: LAT VE UZZA'YA VE DİĞER ÜÇÜNCÜSÜ MENAT'A NE DERSİNİZ?

21 AYET:ERKEK SİZE DE, DİŞİ O'NA MI?

22 AYET:ÖYLE İSE BU ÇOK İNSAFSIZCA BİR PAYLAŞTIRMADIR.

23.AYET:ONLAR ANCAK SİZİN VE ATALARINIZIN (İLAH EDİNDİĞİNİZ ŞEYLERE) TAKTIĞINIZ İSİMLERDİR.ALLAH, ONLAR HAKKINDA HİÇBİR DELİL İNDİRMEMİŞTİR. ONLAR (PUTPERESTLER) YALNIZ ZANNA VE NEFİSLERİN ARZUSUNA TABİ OLUYORLAR.ANDOLSUN Kİ, KENDİLERİE, RABLERİ KATINDAN YOL GÖSTERİCİ GELMİŞTİR.

HZ.NUH VE TUFANI,HZ.MUSA VE FİRAVUN GİBİ OLAYLAR OLDU GEÇMİŞTE.HZ.MUHAMMED(S.A.V) YADA O KAVMİN ÖNCEDEN HABERİ VARMIYMIŞ ARAŞTIRDIN MI HİÇ.

ŞEYTAN ALLAH'IN BİR KULU,BİR İLAH DEĞİL.

hayır, yanlış anlamamışsın. tam olarak öyle söyledim. Muhammed ve diğer aile eşrafı Al-İlah (Allah) adında bir puta zaten tapıyorlardı. Bu put Lat, Manet ve Uzza'dan daha büyük ve daha görkemli bir puttur. Bu açıdan Necm Suresi'nde de görüldüğü gibi Allah'ı diğer putları olan Lat, Menat ve Uzza ile kıyasladıklarını ve bu kıyaslama sonucunda da Allah'ın onlara benzemediği çıkarımına gidiliyor. İslam öncesinde de durum buydu zaten. Allah diğer putlardan daha görkemliydi, daha büyüktü ve daha uluydu.

"HZ.NUH VE TUFANI,HZ.MUSA VE FİRAVUN GİBİ OLAYLAR OLDU GEÇMİŞTE.HZ.MUHAMMED(S.A.V) YADA O KAVMİN ÖNCEDEN HABERİ VAR MIYMIŞ ARAŞTIRDIN MI HİÇ."

Burada ne söylediğinizi tam olarak anlayamadım. ama şunu söylemek isterim ki Nuh Tufanının ve Firavun olayının gerçekten olup olmadığını siz hiç araştırdınız mı? Araştırdıysanız kanıtları nelerdir?

Şeytanın Allah'ın bir kulu olduğunu söylüyorsun. Bu kul öyle bir kul ki, hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyük olan, ol! dediğinde her şeyi olduran Allah'tan bile, icazet almadan canının istediği gibi davranıyor. Allah'a -yüce tanrıya- karşı geliyor. Onun emirlerinin dışına çıkıyor. Allah da öyle bir tanrı ki cehennemdeki Şeytana kendi yarattığı kullarını teslim ediyor. Kendi yarattığı kulları içinde beğenmediklerini, istemediklerini şeytana veriyor. şeytanın onlara işkence yapmasına kötülük yapmasına izin veriyor ve bu konuda hiçbir yaptırımı olmuyor. bence bu hikayedeki şeytan çok güçlü; bir kuldan beklenmeyecek kadar güçlü ve irade sahibi.

Hayır, bu bir kul olamaz. bu kesinlikle diğer dinlerde olduğu gibi karşıt bir tanrının kalıntısıdır. daha önce söylediğim gibi iyilik ve kötülük tanrılarında olduğu gibi ya da yer ve gök tanrısında olduğu gibi Allah ve Şeytan da iki güç odağıdır ve birbirine tezattır.

Gönderi tarihi:

1)Benim söylemek istediğim İSLAMİYETLE birlikte o putunda ve diğerlerinde yıkıldığı buda demektirki ALLAH o puttaki şekle benzemiyor.Yani bu dünyada insan gözünün göremeyeceği birşey.

2)HZ.NUH VE TUFANI SÜMERLERİN YAZILARINDA BELİRTİLMİŞTİR.AMA YAZILARDA BÜTÜN DÜNYAYI TUFAN KAPLAMADIĞINI SADECE İNKAR EDEN TOPLUMU(ÜLKEYİ) TUFAN ALTINDA KALDIĞI YAZILMAKTA.AYRICA FİRAVUN CESEDİNİN KARBON DENEMELERİNDE 3000 YILLIK OLDUĞU ANLAŞILDIĞI SÖYLENİYOR AMA ŞU ANKİ BİLİNEN CESEDDE FİRAVUN OLMADIĞINA DAİR ÇELİŞKİLER VAR.GERÇEK FİRAVUN CESEDİ O MUDUR YOKSA BİRYERDE BULUNMADI MI HALA O SORU İŞARETİDİR.

AYRICA SÜMERLERİN BİLGİLERİNE GÖRE HZ.ADEM A.S BİR KİŞİ DEĞİL YANİ BİRDEN FAZLA OLDUĞU BELİRTİLMEKTE ŞÜPHESİZ EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR.GELELİM ŞİMDİ HZ.MUHAMMED S.A.V BUNDAN HABERİ VARMIYDI.OLMASI İMKANSIZ ÇÜNKÜ SÜMERLERİN DİLİYLE ONUN KULLANDIĞI DİL AYNI DEĞİL AYRICA ÇEVİRMEN OLMASIDA DÜŞÜNÜLEMEZ.ZATEN ARADA YILLAR OYNUYOR.

3)ŞEYTAN EĞER BİR İLAH OLSAYDI NEDEN ALLAH'IN KURDUĞU DÜZEN BOZULMUYOR.BEN ALLAH'IN KULU DERKEN SEN DİREK BİR İNSANA BENZER OLARAK MI KIYASLADIN.ŞEYTAN ALLAH'A HİZMET EDEN BİR KULDU.MELEKLERİDE O YARATTI NEDEN MELEKLERİN İLAH OLARAK GÖSTERİLMEDİDE NİYE ŞEYTAN GÖSTERİLDİ.ALLAH'A KARŞI GELDİ DİYE İLAH MI OLMUŞ OLDU.KIYAMETE KADAR VAKTİ VAR VE ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR.ONUN AMACI ALLAH'IN GÖSTERDİĞİ YOLUN ÜSTÜNE OTURMAK VE İNSANLARI SAPTIRMAKTIR.CEHENNEM İSE ONUN YERİ DEĞİL ALLAH'IN AZAP YERİDİR.

Gönderi tarihi:

1)Benim söylemek istediğim İSLAMİYETLE birlikte o putunda ve diğerlerinde yıkıldığı buda demektirki ALLAH o puttaki şekle benzemiyor.Yani bu dünyada insan gözünün göremeyeceği birşey.

2)HZ.NUH VE TUFANI SÜMERLERİN YAZILARINDA BELİRTİLMİŞTİR.AMA YAZILARDA BÜTÜN DÜNYAYI TUFAN KAPLAMADIĞINI SADECE İNKAR EDEN TOPLUMU(ÜLKEYİ) TUFAN ALTINDA KALDIĞI YAZILMAKTA.AYRICA FİRAVUN CESEDİNİN KARBON DENEMELERİNDE 3000 YILLIK OLDUĞU ANLAŞILDIĞI SÖYLENİYOR AMA ŞU ANKİ BİLİNEN CESEDDE FİRAVUN OLMADIĞINA DAİR ÇELİŞKİLER VAR.GERÇEK FİRAVUN CESEDİ O MUDUR YOKSA BİRYERDE BULUNMADI MI HALA O SORU İŞARETİDİR.

AYRICA SÜMERLERİN BİLGİLERİNE GÖRE HZ.ADEM A.S BİR KİŞİ DEĞİL YANİ BİRDEN FAZLA OLDUĞU BELİRTİLMEKTE ŞÜPHESİZ EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR.GELELİM ŞİMDİ HZ.MUHAMMED S.A.V BUNDAN HABERİ VARMIYDI.OLMASI İMKANSIZ ÇÜNKÜ SÜMERLERİN DİLİYLE ONUN KULLANDIĞI DİL AYNI DEĞİL AYRICA ÇEVİRMEN OLMASIDA DÜŞÜNÜLEMEZ.ZATEN ARADA YILLAR OYNUYOR.

3)ŞEYTAN EĞER BİR İLAH OLSAYDI NEDEN ALLAH'IN KURDUĞU DÜZEN BOZULMUYOR.BEN ALLAH'IN KULU DERKEN SEN DİREK BİR İNSANA BENZER OLARAK MI KIYASLADIN.ŞEYTAN ALLAH'A HİZMET EDEN BİR KULDU.MELEKLERİDE O YARATTI NEDEN MELEKLERİN İLAH OLARAK GÖSTERİLMEDİDE NİYE ŞEYTAN GÖSTERİLDİ.ALLAH'A KARŞI GELDİ DİYE İLAH MI OLMUŞ OLDU.KIYAMETE KADAR VAKTİ VAR VE ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR.ONUN AMACI ALLAH'IN GÖSTERDİĞİ YOLUN ÜSTÜNE OTURMAK VE İNSANLARI SAPTIRMAKTIR.CEHENNEM İSE ONUN YERİ DEĞİL ALLAH'IN AZAP YERİDİR.

değerli arkadaşım, benim yazdıklarımı okumuyor musun acaba çok merak ediyorum? okumuyorsan çok ayıp ediyorsun bak, haberin olsun :)

putlar yakılmış, yıkılmış olabilir...

atalarımız yıkılanla yıkılınmaz demişler.

putların yıkılmış olması konumuz değil zaten.

bu kültürel alt yapı meselesidir.

ben fiziksel benzerlikten değil, kültürel benzerlikten ve nitelik benzerliğinden bahsediyorum.

Allah'ın şeklini şemalini gözünü kaşını nereden bileceğiz. kültürün devamından bahsediyorum. kültürler devam eder. değişime uğrar. yaşayan bir varlık gibi...

dilller, inançlar, örf ve adetler vs. bir kültür yapısını oluşturuyor.

sen diyorsun ki Kuran'ın şu ayetinde Allah hiçbir şeye benzemez deniliyor. O ayetlerin herhangi birinde "Allah, Al-ilah putundan esinlenerek yaratılmış bir fikirdir, çok da sallamayın, bunun dışında değişen bir durum yok" yazacak değil heralde. yani hiç böyle bir Kuran ayeti olur mu?

şu firavun meselesiyle nereye varılacağını ben hala anlamadım. firavunun cesedini bulduysalar ne olacak, bulamadıysalar ne olacak; mezarına gül dikip fatiha mi okuyacağız?

muhammed'in sümer yazıtlarını okumuş olma ihtimali bence de yok. zaten dediğim gibi bu bir kültürel etkileşim meselesi. kültürler -özellikle de yakın coğrafyada yaşayan kültürler- birbirinden etkilenir. bunun için okumaya gerek yoktur ki. yani mesela annelerimiz evde kurufasulye yemeği yaparken yemek tarifleri kitabına mı bakıyorlar. hayır. onu bir önceki nesilden öğreniyorlar ve uyguluyorlar. bak hep aynı şeyi söylüyorum farkında mısın? :)

İslam dini yeni bir olgu değildir. daha öncekini kısmen değiştirerek ortaya atılmış bir fikirdir. gayet tabi kendisinin farklı olduğunu iddia edecektir. aksi halde kendini yok etmiş olur.

aslında tam olarak anlaşamadığımız neresi; onu bir anlayabilirsem tam süper olacak!

Gönderi tarihi:

Okumasam sana nasıl cevab vereyim

İkimizde ortak fikiriz biliyorum ama sanki bana İSLAMIN uydurulduğu bir din gibi anımsatmış oldun(Şeytan konusunda aynı fikirde değiliz.)

uydurulmuş demiyorum, evet. bir putperest inancın şekil değiştirmiş şeklidir diyorum.

camiye gidip namaz kılmana gerek yok, oruç tutmana gerek yok, sevap işlemek için kurban kesmene, bin türlü dua okumana, cehennem korkusuyla henüz hayattayken yanıp tutuşmana gerek yok. herkes rahat olsun. yok öyle bir şey. valla yok biggrin.png

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Rua Kuran-ı Kerimi okudunmu hiç bilmiyorum ama kaynağa göre namaz israiloğullarına emredildiği ve hatta bazı ayetlerde çok daha eskilerede gidebilmektedir.Putperestler namaz kılıyorlarmıydı o soru işareti bence çünkü müminler namaza Allahuekber diye başlar ve sureler okur.Putperestlerin bir suresi yok.Sadece ilah diye inandıkları taşlar var ve başka bir ispatları yok,inzivaya çekilme gibi ibadet şekilleri vardı.Farkındaysan Hz.Muhammed (s.a.v) gelen ilk vahiy herkes inzivaya çekilirken geldiği biliniyor.

Yüce Yaratana beni affet demedikçe seni nasıl affedicek :D

Gönderi tarihi:

Rua Kuran-ı Kerimi okudunmu hiç bilmiyorum ama kaynağa göre namaz israiloğullarına emredildiği ve hatta bazı ayetlerde çok daha eskilerede gidebilmektedir.Putperestler namaz kılıyorlarmıydı o soru işareti bence çünkü müminler namaza Allahuekber diye başlar ve sureler okur.Putperestlerin bir suresi yok.Sadece ilah diye inandıkları taşlar var ve başka bir ispatları yok,inzivaya çekilme gibi ibadet şekilleri vardı.Farkındaysan Hz.Muhammed (s.a.v) gelen ilk vahiy herkes inzivaya çekilirken geldiği biliniyor.

Yüce Yaratana beni affet demedikçe seni nasıl affedicek biggrin.png

bahsini ettiğimiz bölgede al-ilah'a aynen bugün olduğu gibi namaz kılıyorlardı. bunun çok açık kanıtları var ve mümkün olduğunca fotoğraflarıyla paylaştım. eğer bağımsız kaynaklardan araştırırsan sen de bu bilgilere ulaşabilirsin. nitekim fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmamak lazımdır :)

müminler allahü ekber diye başlar doğru; al-ilah en yüce puttur.

yani bahsini ettiğimiz bölgede putperestler senin sandığın gibi inzivaya falan çekilerek ibadet etmiyorlardı.

pagan inanışları çok geniş bir yelpazede ele alıp ayrıca ibadet şekillerini ve ritüellerini tartışmak lazım. çünkü gerçekten çok geniş bir konudur. ama putperestler ibadet için inzivaya çekilir diye bir genel kanıya varılmaz. bence bu noktada sen de paganizmi biraz araştırmalısın.

islamiyet öncesi allah'a inanan putperestlerin bir suresi yok çünkü yazılı bir din değil. işte anlattım ya nasıl bir gelişme izlediğini...buradan nereye hareket edebiliriz ki?

muhammede gelen vahiy pazar yerinde gelseydi muhtemelen herkes hadi rdan falan derdi. inzivaya çekilme mağaraya girme falan işin süsü.

bu yüce yaradan ne kadar yanlız, ne kadar kimsesiz ve ne kadar sorunlu bir şey böyle. benden hep yalvarma hep af dileme ve hep karşısında eğilip ibadet etmemi istiyor. oysa beni yaratan o değil mi? hangi varlık kendi yarattığı şeyi cezalandrır ki? acaba cennete herkese yetecek kadar yer yok mu? bu mantıksız olmaz mı? seni de beni de affeder merak etme :)

Gönderi tarihi:

bir de şöyle bir mesele var bak, çok önemli: sen üzerinden tartışma yapılan konuyu delil olarak sunuyorsun. oysa o tartışmalı olmasaydı zaten tartışmazdık. tartışmalı olan ve üzerinden tartışma yürütülen şey kanıt teşkil etmez. elle tutulur veriler sunmak lazım. kuran ayetleri herkesçe kabul edilen bir şey olsaydı zaten burada bunları tartışmazdık ki... esasen tartıştığımız konunun kendisi kuran ve allah. dolayısıyla ayet ya da sure nasıl delil olabilir. ben sana açık net görülebilir bilimsel kanıtlar sunuyorum.

Gönderi tarihi:

Öncelikle şöyle söyleyeyim ; Allah diye anılan bir put vardı tamam ama sadece o değil binlerce put vardı.Ama sen diyorsunki namaz putperestlerin inancıdır bende diyorumki namazın tarihine bakarsak israiloğullarından başlıyor belki daha eskisi.Kaynak göster diyeceksen putperestler babadan gelme dine inandıkları gibi namazı babaları buldu diye söylenemez çünkü kitapta onların ataları ve Allah'ıda nasıl bir puta koydukları anlatıyor.İşin kısası anlatılan ayetler en iyi kaynak irdelersen ne kadar iyi kaynak olduğunu daha iyi anlarsın

Ayrıca Allah bizi nasıl olsa affedecek diyipte(eski insanlar tarafından denenmiş ve görülmüştür kitapta yazıyor) her haltı yemek aptallıktır.Çok merhametlidir o ayrı konu ama affedicek diye kesin bir kural yok.

Rua facebooktan eğer kapatılmadıysa "Arapların putunu yıkıyoruz" sayfasına bak.Oradaki kafirleri bir gör ondan sonra anlarsın acaba cennette yer mi yok yoksa orayı hak edicek insan mı diye

Gönderi tarihi:

dostum feybuka baktım öyle bir şey göremedim :D

gayet tabi binlerce put vardı. zaten ben de bir tane vardı demedim ki yahu.

namaz putperesetlerin inancıydı diyorum ve kesin kanıtlar sunuyorum.

israiloğulları'nın da namaz ya da namaza benzer ritüelleri olması benim tezimi çürütmez.

eski insanlar her haltı yemeyi düşünmüşer ve görmüşler ki olmuyor öyle mi? bunu mu söylüyorsun? peki bunu nasıl görmüşer :D yani elindeki veri nedir?

Gönderi tarihi:

dostum feybuka baktım öyle bir şey göremedim biggrin.png

gayet tabi binlerce put vardı. zaten ben de bir tane vardı demedim ki yahu.

namaz putperesetlerin inancıydı diyorum ve kesin kanıtlar sunuyorum.

israiloğulları'nın da namaz ya da namaza benzer ritüelleri olması benim tezimi çürütmez.

eski insanlar her haltı yemeyi düşünmüşer ve görmüşler ki olmuyor öyle mi? bunu mu söylüyorsun? peki bunu nasıl görmüşer biggrin.png yani elindeki veri nedir?

Putperestlerin inancıydı diyorsun ama namazın ilk nerde başladığına dair Kuran'dan başka kaynak yok belki önümüzdeki günlerde bişeyler ortaya çıkar bu konuda.Ayrıca biz nasıl şu an iman ediyorsak eski insanlarada farklı şekillerde emredilmişti.Ama onların nasıl değiştiğinide belirtiyor kitap çok mantıklı bir şekilde,hangi ayetler olduğunu unuttuğum için hepsini yazamayıcam ama özetle söyleyebilirim.Mesela samirinin Hz.Musa gidince toplumu yoldan çıkarması,manyetik alan etkisinde kalan kafirlerin şimşek çakarak öldürülmesi ve iman etmeleri için dirilmesinden sonra bir buzağı putuna inanmaları gibi dahada var.E artık onların çocuklarınada öyle söylendiği gibi (bak bu put bizi öldürdü sonrada diriltti) halbuki yapan Allah , kitapta daha ayrıntılı ayrı ayrı yazıyor.

Şimdi son cümlen hakkında şöyle söyleyeceğim.Bilimsel olarakda gerçek olan yapılan araştırmalarda ispatlanan cinsellik konusu.Doğal olarak erkekler kadınlarla cinsel ilişkiye girerler değil mi.Ama aşırılık diye birşey var işte mesela kadınlar ilk önce homoseksüel tarzı erkekleri tercih eder,biraz cinsel zaman aşımından sonra daha erkeksi yani sert,sakallı(recep ivedik :D ) erkekleri tercih ederler.Erkeklerde bunun gibidir ama sonu felaket.Çok fazla aşırılıktan sonra artık erkekler cinsel hayatında bir farklılık ister ve eşçinsel erkeklere(gaylere) daha ilgi duymaya başlar.Hz.Şuay zamanında böyle idi.Allah bizi affeder diyipte yapıp yapıp en sonunda bu işi felakete sürükleyip sonrada gelenek haline getirince gelecek nesilide tehlikeye atıldı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.