Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
dikkatini çekmek isterim boheme: bilim insanlarının çoğu müslmanlığı (sonradan bile olsa) kabullenmiştir...

einsteinin dolabında kuran bulunduğunu hatırlatırım.,....

Einstein, dinlerde betimlenen bilinçli, insanlara ceza/mükafat veren,... bir tanrıya inanmazdı. Doğanın düzenine hayrandı.

Bakınız, Einstein sözlerini saptıranlara ne demiş.

“It was, of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it.”

Albert Einstein, in a letter March 24, 1954; from Albert Einstein the Human Side, Helen Dukas and Banesh Hoffman, eds., Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 1981, p. 43.

Çeviri:

Tabii ki, benim dini inançların hakkında okuduklarınız yalandı, sistematik olarak tekrar edilen bir yalan. Ben kişiselleşmiş bir tanrıya inanmam, bunu hiç bir zaman saklamadım, her zaman açık açık söyledim. Bende dindar bir yan varsa, o zaman bu, bilimin ortaya koyabildiği doğanın düzenine sınırsız hayranlığımdır.

Gönderi tarihi:
dikkatini çekmek isterim boheme: bilim insanlarının çoğu müslmanlığı (sonradan bile olsa) kabullenmiştir...

Einstein Gizli gizli namaz da kılıyomuymuş laboratyarının gizli bölümünde?

Gönderi tarihi:

Benim dolabimda, Eski ve yeni Ahit, Kuran, Buddha ve dinlerle ilgili baska kitaplar da var. Eeeee, n'olcak simdi?

Gönderi tarihi:

olmasa ne olacak sayın prences, lütfen bu türden benzetmelere gerek yok..

degil bir einstein, bin einsteinin Kur'an okumuş ve inkar etmiş olsa ne olur ki?

bir şey hak ve dogruysa bizzati hak ve dogrudur.

kulların ve kılların hepsi bu hakkı inkar etse ne olur ki

hee kabul ederlerse ilkin kendilerini bahtiyar ederler, şeref bulacak kendileridir.

Kur'an çok bilen ile az bilen arasında fark görmez ( bu fenni bilme vb. için)

Kur'an müstekbir ile müstekbir olmayan arasında fark görür.

saygılar

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar gözünüzü yummaklar güneşi yok edemezsiniz.

Ben de söyleyebilirim bu lafı...

Kafanı kuma sokarak gerçeklerden kaçamazsın..

Muhammed kendini Allah'ın seçilmiş kulu olarak lanse eden sıradan bir insandan başkası değildir, Allah göndermemiştir kendisini. Allah varsa bile vahy göndermez. Kimseye torpil geçmez. Kimseyi kayırmaz. Kimsenin uçkur sorunlarıyla uğraşmaz. Kimseyi kimsenin kölesi/cariyesi yapmaz. Allah varsa, kimsenin övmesine gerek duymaz, megalomanlık insanlar arasında bile kötü bir davranışken tutup megalomanlık yapmaz, naralanmaz.

Eğer bir Allah varsa, o Allah'a en fazla hakareti eden insan Muhammed'dir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
olmasa ne olacak sayın prences, lütfen bu türden benzetmelere gerek yok..

degil bir einstein, bin einsteinin Kur'an okumuş ve inkar etmiş olsa ne olur ki?

bir şey hak ve dogruysa bizzati hak ve dogrudur.

kulların ve kılların hepsi bu hakkı inkar etse ne olur ki

hee kabul ederlerse ilkin kendilerini bahtiyar ederler, şeref bulacak kendileridir.

Kur'an çok bilen ile az bilen arasında fark görmez ( bu fenni bilme vb. için)

Kur'an müstekbir ile müstekbir olmayan arasında fark görür.

saygılar

haklısın aslan....

teşekkür ederim... yanlışımı düzelttiğin için..

gerçekten tüm arkadaşlardan üzgünüm...

inkar etçek olunca lüzum var mı okumaya...

yoo var aslında.. nasıl alay (haşa) ediceksiniz bizi yaratan allahımıza !!!!!!!!!!!!!!!!

Gönderi tarihi:
Ben de söyleyebilirim bu lafı...

Kafanı kuma sokarak gerçeklerden kaçamazsın..

Muhammed kendini Allah'ın seçilmiş kulu olarak lanse eden sıradan bir insandan başkası değildir, Allah göndermemiştir kendisini. Allah varsa bile vahy göndermez. Kimseye torpil geçmez. Kimseyi kayırmaz. Kimsenin uçkur sorunlarıyla uğraşmaz. Kimseyi kimsenin kölesi/cariyesi yapmaz. Allah varsa, kimsenin övmesine gerek duymaz, megalomanlık insanlar arasında bile kötü bir davranışken tutup megalomanlık yapmaz, naralanmaz.

Eğer bir Allah varsa, o Allah'a en fazla hakareti eden insan Muhammed'dir.

Saygılar.

sen allah hakkında hz. muhammedden de çok şey biliyorsun da onu ********hiç geri durmuyorsun..??

Gönderi tarihi:

Ne kadar guzel yazmissin BrainSlapper; megalomanlık insanlar arasında bile kötü bir davranışken tutup megalomanlık yapmaz, naralanmaz.

Tanri'nin megaloman oldugunu veya olabilecegini dusunmek bile cok absürd. Ha, ancak; Muhammed kendini peygamber ilan ettikten sonra megalomanlik olustuysa

ve kendisi bunun iyi birsey oldugunu dusunuyorduysa, o zaman Tanri'yi da bu megalomanlikla suslemis olabilir :stuart:

Gönderi tarihi:

Adamin biri her zaman yaptigi gibi saç ve sakal trasi için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete basladilar. Degisik konular üzerinde konustular. Birden Allah'la ilgili konu açildi...

Berber: " Bak adamim, ben senin söyledigin gibi Allah'in varligina inanmiyorum."

-Adam:" Peki neden böyle düsünüyorsun?"

-Berber: " Bunu açiklamak çok kolay. Bunu görmek için disariya çikmalisin. Lütfen bana söyler misin, eger Allah olsaydi, bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmis çocuklar olur muydu? Allah olsaydi, kimse aci çekmezdi. Allah olsaydi, bunlarin olmasina izin verecegini sanmiyorum..."

-Adam bir an durdu ve düsündü, ama gereksiz bir konuya girmek istemedigi için cevap vermedi. Berber isini bitirdikten sonra disari çikti. Tam o anda caddede uzun saçli bir adam gördü. Adam, bu kadar daginik göründügüne göre tras olmayali uzun süre geçmisti. Adam berber dükkanina geri geldi.

- Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye bir sey yok.

-Berber: " Bu nasil olabilir ki? Ben buradayim, berberim."

-Adam:" Hayir, yok. Çünkü olsaydi, caddede yürüyen saçli ve sakalli adamlar olmazdi."

-Berber: "Himmm... Berber diye birsey var ama; onlar bana gelmiyorlarsa, ben ne yapabilirim ki?"

-Adam:"Kesinlikle dogru! Püf noktasi bu! Allah, insanlar ona gitmiyorsa, o ne yapabilir ki? iste dünyada bu aci ve keder olmasinin nedeni!"

Gönderi tarihi:
sen allah hakkında hz. muhammedden de çok şey biliyorsun da onu ********hiç geri durmuyorsun..??

Ben Tanrı diye birşey var mı yok mu bilmiyorum. Varsa eğer, insana yakıştıramadığımız kötü karakterlerin, davarnışların Tanrı'ya yakıştırılamayacağını düşününüyorum; Tanrı'nın niteliği hakkında yaptığım "çıkarsama" bundan ibaret.

Herşeyi bilmek: İnsan bu özelliğe sahip olmak ister: O zaman Tanrı'da bunun var olması "ilahlık" kavramına ters değil.

Herşeyi görmek: İnsan bu özelliğe sahip olmak ister: O zaman Tanrı'da bunun var olması "ilahlık" kavramına ters değil.

Herşeyi duymak: İnsan bu özelliğe sahip olmak ister: O zaman Tanrı'da bunun var olması "ilahlık" kavramına ters değil.

Herşeye gücü yetmek: İnsan bu özelliğe sahip olmak ister: O zaman Tanrı'da bunun var olması "ilahlık" kavramına ters değil.

vs...

Megalomanlık, Övünmek, Böbürlenmek: Övünen, böbürlenen, megalomanlık eden insan ayıplanır, O zaman bu özelliği Tanrı'ya layık görmek ona hakarettir. (Kuran'da birsürü yerde Tanrı böbürlenir, çvünür, naralanır.)

Dolandırıcılık, üçkağıtçılık, kazıkçılık: Bunları yapan insan ayıplanır, O zaman bu özelliği Tanrı'ya layık görmek ona hakarettir. (Kuran'da birsürü yerde Tanrı'ya "tuzakçı" denir.)

İnsan kayırmak, haksızlık etmek: Kayırmacılık, torpilcilik, vs. yapan da yaptıran da ayıplanır. O zaman bu özelliği Tanrı'ya layık görmek ona hakarettir. (Kuran'da birsürü yerde Allah birilerini sürekli kayırır, taraf tutar, torpil yapar.)

vs..

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Megalomanlık, Övünmek, Böbürlenmek: Övünen, böbürlenen, megalomanlık eden insan ayıplanır, O zaman bu özelliği Tanrı'ya layık görmek ona hakarettir. (Kuran'da birsürü yerde Tanrı böbürlenir, çvünür, naralanır.)

Dolandırıcılık, üçkağıtçılık, kazıkçılık: Bunları yapan insan ayıplanır, O zaman bu özelliği Tanrı'ya layık görmek ona hakarettir. (Kuran'da birsürü yerde Tanrı'ya "tuzakçı" denir.)

İnsan kayırmak, haksızlık etmek: Kayırmacılık, torpilcilik, vs. yapan da yaptıran da ayıplanır. O zaman bu özelliği Tanrı'ya layık görmek ona hakarettir. (Kuran'da birsürü yerde Allah birilerini sürekli kayırır, taraf tutar, torpil yapar.)

vs..

:clover::clover::clover::clover::clover:

Baska peygamberler de var Tanriya benzer yakistirmalari yapan, ama bunlarin basini Muhammed cekiyor sanirim. Yaptigi valla ayip ve gunah :angry:

Gönderi tarihi:

ne kadar düşük düzeyde seyrediyor konular

reşit olmayanlar mı? yazıyor bazan düşünmüyor degilim

:)

Gönderi tarihi:

İnsan aciz ve zayıf bir varlıktır.

Böylece kendi sınıfından sayılabilecek ( etten kemikten veya ateşten) canlıların arasında yaşarken ,

onlara karşı övünmesi ''ayıplanır'' bu makuldur.

Ama Allah,

Kendisi gibi olan bir başka yaratıcı olmadığı için,yani

EŞSİZ VE BENZERSİZ olduğu içindirki,

övünmesi ''HAK'' dır.Zira benzeri ortağı yoktur.

Hem övünmek değildir bu.

Hakikati kullarına bildirmektir.

Zaten kullar ibadet makamında olanlardır,

neden birilerinin zoruna gidiyor anlamış değilim.

Yani iman edeceğiniz Allah,

zayıf ,aciz,görmez ,işitmez vasıflara sahip olsa ''huzur''mu bulacaksınız?

Veya böylemi olmalıydı ?

Veya,

Nasıl olduğunu,(güç kudret sahibi vs)

kullarına söylememeli, bildirmemelimiydi ?

Peki ya ne manası var '' Yaratmanın''..Yaratıcı olmanın..!

Birileri burada ''kafasındaki-olmasını istediği'' Allah'ı anlatıp akabinden ,

Kur'anda anlatılan Allah'ı ve bizim makul bulup iman ettiğimiz, yüceler yücesini itham ediyor..!

Bu mudur ?

Allah,senin anladığın manada ''bubi'' tuzağı gibi bir tuzaktan bahsetmiyor.

Kurulan hain tuzaklara karşı , kendisinin ''boş'' durmayacağını ifade ediyor ,

kaldıki ''tuzak''kurmak ''haklı yereyse şayet'', bu takdirde ''kazıkçılık,üç kağıtçılık'' gibi vasıflarla mukayese edilemez.

Savunmak ''haksızlık'' değildir.

Bu vasfında Allah'a yakışmadığını söylerken ''kendi'' kafandaki ''putu'' anlatıyorsun.

(Kuran'da birsürü yerde Allah birilerini sürekli kayırır, taraf tutar, torpil yapar.)

Allah haklının yanındadır.

Nerede olacağını ve kimi kime karşı tutacağınıda '' O '' bilir.

Dikkatle okuyun ,

tamamen subjektif yansıtmalar.

Selametle.

Gönderi tarihi:
Nerede olacağını ve kimi kime karşı tutacağınıda '' O '' bilir.

Dikkatle okuyun ,

tamamen subjektif yansıtmalar.

Bakara 107. Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. Sizin için Allah'tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

Ne diyor: Allah'tan baska ne bir dost, ne de bir yardimci vardir. Peki, depremde enkazlardan insan cani kurtarmak icin Allah mi dost ve yardimci, yoksa Akut mu?

Bakara 98. Her kim Allah'a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail'e ve Mîkâil'e düşman olursa bilsin ki, Allah da inkar edenlerin düşmanıdır.

Ne diyor burada Muhammed, Bana, Allah'a ve Meleklere dusman olursa (ne dusmanligim olacak zaten onlara) ardindan da hemen ekliyor zaten inkar edenlerin dusmanidir. E be adamcagiz, acik acik desene "benim dusmanimdir" diye. Allah'i ne bulastiriyorsun cetrefilli islerine.

Hem sonra ne demek kimi kime karsi tutacagini da O bilir. Hem bastan programli gonderiyor bizleri buraya sonrada tutmus birileri "kimi kime karsi tutacagini bilir O" diyor. Madem Allah benim imanli biri olmami istiyor o zaman savasini benimle vermesin kardesim, gitsin seytanla savassin benim icin. Neden insani insana dusman ediyor ki bu Kur'an'in Allah'i?

Gönderi tarihi:
Ne diyor: Allah'tan baska ne bir dost, ne de bir yardimci vardir. Peki, depremde enkazlardan insan cani kurtarmak icin Allah mi dost ve yardimci, yoksa Akut mu?

sizde akuta tapınırsınız sayın muki

:clover::stuart:

Gönderi tarihi:
Bakara 107. Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. Sizin için Allah'tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.

Bakara 98. Her kim Allah'a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail'e ve Mîkâil'e düşman olursa bilsin ki, Allah da inkar edenlerin düşmanıdır.

Ne diyor burada Muhammed, Bana, Allah'a ve Meleklere dusman olursa (ne dusmanligim olacak zaten onlara) ardindan da hemen ekliyor zaten inkar edenlerin dusmanidir. E be adamcagiz, acik acik desene "benim dusmanimdir" diye. Allah'i ne bulastiriyorsun cetrefilli islerine.

Hem sonra ne demek kimi kime karsi tutacagini da O bilir. Hem bastan programli gonderiyor bizleri buraya sonrada tutmus birileri "kimi kime karsi tutacagini bilir O" diyor. Madem Allah benim imanli biri olmami istiyor o zaman savasini benimle vermesin kardesim, gitsin seytanla savassin benim icin. Neden insani insana dusman ediyor ki bu Kur'an'in Allah'i?

Hallo muki!

Sana önce kendinden baslamani yani insan anatomisini incelemeni tavsiye ederim. Tabiki gözündeki perde Allah izniyle kalkarsa ne demek istedigimi anlarsin.

Ama önce sunu düsünmeni isterim "Hersey hayalden ibarettir bunu göremiyorsan senin vehmindendir".

Dedesi erik calmis torununun disi kamasmis! :D;) Allaha emanet ol

Gönderi tarihi:

aslan34

sizde akuta tapınırsınız sayın muki

Bakin bu iyi bir fikir aslinda aslan34. Hic olmazsa Akut ve benzeri kuruluslar insanin dinine, tapindigi ilahlarina, ateistligine, dinsizligine bakmadan, insana insan oldugundan dolayi saygi ve sevgi ile yardim ediyorlar.

Gönderi tarihi:
Bakin bu iyi bir fikir aslinda aslan34. Hic olmazsa Akut ve benzeri kuruluslar insanin dinine, tapindigi ilahlarina, ateistligine, dinsizligine bakmadan, insana insan oldugundan dolayi saygi ve sevgi ile yardim ediyorlar.

yani alınmayın neden alınıyorsunuz ki

bir Tanrı fikriyle bir yardım kuruluşunu nasıl aynı mutala edersiniz

bu çok anlamsız ve çocukca

eminim akuttakiler sizin gibi düşünmüyordur.

daha ciddi şeyler yazalım lütfen

Gönderi tarihi:

"Bana ne oluyor ki, beni yaratana kulluk etmeyecekmişim? Siz O'na döndürüleceksiniz." (yasin-22)

"Ben, O'ndan başka İlahlar edinir miyim ki, Rahman (olan Allah), bana bir zarar dileyecek olsa, ne onların şefaati bana bir şeyle yarar sağlar, ne de onlar beni kurtarabilirler." (yasin-23)

Gönderi tarihi:
yani alınmayın neden alınıyorsunuz ki

bir Tanrı fikriyle bir yardım kuruluşunu nasıl aynı mutala edersiniz

bu çok anlamsız ve çocukca

eminim akuttakiler sizin gibi düşünmüyordur.

daha ciddi şeyler yazalım lütfen

Nereden cikariyorsunuz alindigimi. Bir fikir ortaya attiniz ben de fena bir fikir degil dedim. Olay bundan ibaret.

Gönderi tarihi:
Nereden cikariyorsunuz alindigimi. Bir fikir ortaya attiniz ben de fena bir fikir degil dedim. Olay bundan ibaret.

:clover: özür

Gönderi tarihi:
Hallo muki!

Sana önce kendinden baslamani yani insan anatomisini incelemeni tavsiye ederim. Tabiki gözündeki perde Allah izniyle kalkarsa ne demek istedigimi anlarsin.

Ama önce sunu düsünmeni isterim "Hersey hayalden ibarettir bunu göremiyorsan senin vehmindendir".

Dedesi erik calmis torununun disi kamasmis! :D;) Allaha emanet ol

mysterium, 15 yasindaki ogluna selam soyle benden, ve onun icin duaciyim Tanri'ya -ki bana dedigi gibi onun hayati kaymasin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.