Φ berker18 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 mistik arkadaşım sana biraz bilgi vermek istiyorum; ilk başta şunu kabul et,sen ve ben Allah'ın yanında neredeyse bir hiçiz. 7 kat evrenin dışında zamanın olmadığı veya çok farklı bir zaman kavramının olduğu bir yer hayal edebilirmisin? Sana cennete zaman kavramı yok desem sen bunu aklına hayaline sığdıramazsın. Allah bizi ruhlar alemine çıkarttı. Biz O'na Rabbimiz sensin diye yemin ettik.Bu yemin daha sonradan cehennemlik olduğumuz ortaya çıkarsa Allah'a isyan etmememiz içindi.Hala aramızda böyle anlayşsız insanlar olduğuna inanamıyorum,oradaki zaman kavramına nasıl akıl sır erdirmeye çalışıyorsunuz?? Allah bizim ne yapacağımızı bilir diyoruz,o zaman niye bizim günahlarımızı engellemiyor diyoruz.Orada zaman denen bişey yok. Akıl denen şeyinizi silip atın bu konuları konuşurken.Eğer gideceğimiz cennet veya cehennem belliyse şimdi niye ibadet ediyoruz diye soruyoruz.Alah diyorki: Eğer kullarım hiç günah işlemeselerdi,onları yok eder,yerine günah işleyenler kullar yaratırdım. yani sonuç günah işlemek falan değil. 2 kişi düşün. İkiside sabah namazı vaktinde uyansın. birisi "nası olsa gideceğimiz yer belli" deyip yatıyor,diğeri namaz uykudan hayırlıdır deyip kalkıyor. hangisi Allah katında daha değerlidir? belki o namaza kalkan son anda namazı kaçıracak. ama belkide Allah katında namaz kılmış kadar sevaba girecek. önemli olan günah veya sevap değil,önemli olan gösterdiğimiz çaba, sen çabala yeter ki,sonrasını Allah'a havale et(islam da tevekkül). Bide başlarda yazmışsın, elimde su varsa kolumda kuvvet varsa ben o suyu içerim diye.Sana bir ayet: Allah istemezse yaprak dahi dalından düşemez. sen nerden biliyosun o içtiğin suyun yemek borusuna gideceği yere soluk borusuna gitmeyeceğini. eğer soluk borusuna giderse,ölümün saniyeliktir. Yeri geliyor ruhun varlığına inanmıyorum diyosun,ozaman azraile de inanmazsın sen. Her insan öldüğü zaman 22 gr hafifler.Nedenini sen düşün artık. Hiçkimse sana yüzde yüz bir din konusunu ispatlayamaz.en fazla yüzde 99 ispatlar.geri kalan kısmını sen kalbindeki imanla tamamlarsın. biraz namaz kıl,biraz ibadet etmeye kendini zorla,işte ozaman bu forumdaki yazışmalarını ebediyen kapatacaksın. İnşallah sen de rüyanda ağaçların namaz kıldığını,erciyeste her ilkbahar arapça ALLAH yazısının çıktığını görür,geceleyin kalkıp 2 rekat teechüd namazı kıldığında ertesi gün bütün arkadaşlarının sana "yüzün bembeyaz olmuş" dediğini görürsün. inşallah bir kez yatsı namazını kaçırdığın zaman kabuslar görüp geceleyin uyanırsın,kur'an da bir ayet daha var,Allah, o kendisine inanmayanların kalplerini mühürler. sen bari bunlara ortak olma.felsefe yaparak hiç bir yere varamazsın.1-2 hafta ibadetlerini yüzde yüz yerine getir,sonra istesen de bırakamazsın. kurban meselesine pek girmiycem. yalnız her hayvan ruhu çıkana kadar acı çeker.bizim gibi sinir sistemleri var hayvanların. sadece bitkiler acı çekmez(biraz biyoloji okuyun),yeri geliyor tanrı maddesel mi diyoruz,Allah bize O'nu düşünebileceğimiz kapasiteyi vermedi. yani güneş bizim milyar katı boyutumuzda,samanyolu da güneşin milyar katı boyutunda,evrende samanyolunun milyar katı boyutunda ve bu evrenin dışında 7 kat evren daha var, mistik kardeş neden hala Allah'ın büyüklüğünden onun kudretinden korkmuyosun.ben bu yazıları yazarken dahi ellerim titriyor. psikolojide görüyouz. kulaklarımızın alt eşiği 200, üst eşiği(en üst duyma kapasitesi)20.000 ton civarında, dünya dahi dönerken bilimsel olarak 850.000 ton ses çıkarıyor. şu an da yanı başımızda belki binlerce varlık bağırarak konuşuyor ama biz duymuyoruz, duysak çıldıracaz çünkü,Şükredeceğimiz yerde kendimizi büyük görüyoruz. bi de yamyam arkadaşımız demişki"kimi insanı sudan kimi topraktan kimi balçıktan kimi çamurdan yarattı diyor" demiş. bu 4ü de aşağı yukarı aynı manada. Bu ateistleri hiç anlamıyorum,her insan eninde sonunda bu dünyadan defolup gidecek.Hiç mi sormuyorlar kendine Allah bizi buraya niçin yolladı diye... Şu an yapacağım ilk iş size dua etmek olacak. Rabbim inşallah sizi bu sapık düşüncelerden kurtarır. Ahirette boynumuza yapışacak müslümanlara kızıp bağıracaksınız,niçin bizi doğru yola çekmediniz diye..İnşallah doğru yolu erkenden bulursunuz.Amin Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 şu 7 kat evrenin kaçıncı katındayız onuda yazda öyrenelim. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 şu 7 kat evrenin kaçıncı katındayız onuda yazda öyrenelim. Niye inicen mi? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 İlkin hangi katda olduğumuzu bir öyrenelimde diyer katlar içinde informosyon alırız inermiyiz inmezmeyiz karar veririz, peki sen merak etmiyormusun ot gibi yaşayıp göçüp gidelimmi , adam biliyor işte söylesin bizde öyrenelim. Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 lena, evreni apartıman mı zanniddin olm. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Bende berker18 sordum ona sorsana, bunu yazan o 7 kat olduğunu o yazdı. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 İlkin hangi katda olduğumuzu bir öyrenelimde diyer katlar içinde informosyon alırız inermiyiz inmezmeyiz karar veririz, peki sen merak etmiyormusun ot gibi yaşayıp göçüp gidelimmi , adam biliyor işte söylesin bizde öyrenelim. Miraç'ı biliyormusun?Buna bi cevap ver bende sana hangi katta oldunu söyleyeyim.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Sen dünyada yokken biliyordum hadi söyle bakalım. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Sen dünyada yokken biliyordum hadi söyle bakalım. Peki.Miraç gecesi Dediğin o 7 katı çıkan peygamberimiz(s.a.v) şunu demiş:''müminin mirac'ı namazıdır''Anlatayımda anlamaya çalışma,biz namaz kılanlar günde 5 vakit Allah'ın huzuruna çıkarız.Şimdi var sen düşün sen kaçıncı kattasın.Yinede herşeyin doğrusunu Allah bilir.. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Nasıl biliyordun...Sen Melek misin ? Bize Arzdan mı bakıyordun ... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Allah insanlara günde 50 sefer namaz vermişti HZ. Muhammet yalvararak beşe düşürmüştü bunun içinmi 7 kata mihraca çıktı, yani bizde 1 kattayız öylemi, sen beni geri zekalımı sanıyorsun ya. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 herkesın dın konusundakı goruslerıne saygı duyuyorum sonucta her koyun kendı bacagından asılacak Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 sevgili lena hangi katta olduğumuzun çok mu önemi var? Yalnız biz inananlar Kuran da yedi kat göklerden bahsettiği için ona iman ederiz. Allah'tan daha iyi bilemeyiz, daha o katları göremedik. Ancak ayeti kerime de der ki "biz yeri ve yedi kat göğü ve bir o kadar da altını yarattık." yani demek oluyor ki sadece yedi kat gökler yok bir de aşağısı var. biz ortalardayız olsa olsa. göğün hangi katında olduğumuzu ne yapıcan. Asıl sen kalbinde neredesin onu düşün.... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Acağipizdir vessalam burda arkadaşlar yedi katı günlerce izzah ettiler, nasıl anlıyorsunuz bimemki. Demekki diyanetinde bildiği gibi, bir ayetde müşviyi gördüyünüz yerde çldürün, öteki ayetde bir müşvik size sığındığında himayenize alın der, bu konu eski diyanet başkanıncada tvde belirtildi, nasıl anlıyıcan bunu. Başka bir ayetde deve iyne deliğinden geçtiğinde vay inanmayanların hağline, ne anlıycan bu ayetden osmanlı zamanında 150 sene evvel bu ayet için bayazıt meydanında çok kelle vuruldu. Kuranı kerimi okumak deyil anlamak esastır, islam dininin üstünlüğü budur. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2006 ya oraya o kadar dil döktüm, arasından bi evrenin katına takıldıysan lena yuh sana... ben bu foruma biraz bilgi toplamak için yazı yazdığınızı sanıyordum,sen resmen-benim gördüğüm kadarıyla- din hakkında savunduğumuz bütün düşüncelerin bir açık yanını bulup o noktadan bizi vurmaya çalışan birisin, ben sadece kur'an ın bize naklettiklerini söylemeye çalıştım, bu konulara da kendi yorumlarımı katamam. istersen evrenin son katında ol,noldu? başın göğe mi erdi? Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Kuranı kerimi okumak deyil anlamak esastır, islam dininin üstünlüğü budur. Bak ne güzelde izah edebilmişsin.. Kuran-ı Kerimi oku ama okumak için DEĞİL anlamak için ,Okuduğundan ne anladığının muhasebesini yaparak oku..Kulaktan dolma bilgilerle , küçük kelime oyunları yaparak , Bir tek kelimenin anlamından başka anlamlar çıkararak DEĞİL... Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 sadece oku ve anla değil oku anla ve uygula uygula kısmını kaç kişi yapıyor? en önemli kısmıda bu değilmi? uygulamayanlara sormak istiyorum bahaneniz nedir? Alıntı
Φ ecnmst Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 MİSTİK Sana üzülerek söylemeliyimki sen insanların daha çocuk yaşlarda kavradığı bir konuyu hala anlayamamışsın. Allah(cc) kullarının ne yapacaklarını tayinn etmez sadece onların ne yapacaklarını bilir. Sana ,öküzden farklı olarak bir beyin vermiştir ve asıl kaderini sen tayin edersin ve yaptıklarınla ahiretteki vaziyetini kendin şekillendirirsin. Biraz düşünürsen sen de anlayacaksın.Eğer saçmalayacaksan da bunlara mantıklı açıklamalar getir. Neyse kırıcı olmak istemiyorum, biraz olduysamda kusuruma bakma. EN KISA ZAMANDA HİDAYETE GELMEN DİLEĞİYLE. Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 allah seni peygamber olarak mı gönderdi ecnmst? yoksa sen allahın kendisi misin? hidayete erdirme konusunda önde gittiğini düşünüyorum da! eğer azıcık arapça bilgin varsa hidayet adını arapların, deve sürüsünün önünden giden eşeğe verdiklerini okumuşsundur. malum, bedevi mantığı, arkada bir sürü deve vardır ve bunların yollarını bulabilmesi için önlerinden bir eşek sürülür. böylece o yolu develere gösterir. senin kimseyi hidayete çağırma gibi bir hakkın yok! sen hidayetin yolunda hidayete erdirmek için insanları çabalıyorsan yoluna devam et. sahip olduğun türden sistemlerle hiç bir insanı arkandan sürükleyemezsin. senin yapacağın şu aşamada kuru sözler söylemekten öteye gitmeyeceğe benziyor. senin sandığın gibi ortada doğrular falan yoktur benim sofu kardeşim. hidayet dediğimiz o varlık kafasına göre bir yol bulur ve sürüyü peşinden götürür. menzile varan nice yolları biliriz biz... görsen aklın şaşar... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 O Allah ki O'nun dinini, kitabını, peygamberini ve sevdiklerini alay konusu yapan, bundan çok büyük pişmanlık duyacaktır. Bir insana "Allah sen misin" diyebilmek nasıl bir cehalettir anlayamıyorum. inanan arkadaşlarıma bizimle alaycı tartışan bu tür kötü niyetli ve kasıtlı saçmalıklar yapanlarla tartışmamamız gerektiğini söylemek istiyorum. onları kendi hallerine bırakalım... Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 tek diyeceğim şu: Allah senin kalbini mühürlemiş.. (umarım yanılıyorumdur) eğer şurda Allah'tan korkum olmasaydı,sana defol ne halin varsa gör derdim ama Efendimiz(s.a.v) dahi kendisini öldürmeye çalışan insanları imana getirmek için herşeyi yapmışken ben sana nasıl böle bişe diyebilirim...bide eğer birini hidayete erdirmek suçsa Efendimiz(s.a.v.) dünyanın en suçlu insanı-haşa-olurdu.... ayrıca eğer bir kelimenin eş anlamlarına veya nerden türediğine bakıp bizi bozmaya çalışıyosan boşa uğraşıyosun, hiç yoktan biraz imana geleceğini sanmıştım,2 rekat namaz sabah namazı kılar da,sonra yatıp tekrar kalktıktan sonra o mükkemmel huzuru senin de yaşayabileceğini sanmıştım... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2006 arkadaşlar artık sadece izleyeceğim kalbim inananlarla... Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 siz niye insanlara bir şeyleri dikte etmeye çalışıyorsunuz ki, niyeböyle bir ihtiyaç hissediyorsunuz. sizce bu karşıdaki insana saygısızlık sayılmaz mı? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 taurusmutis bizim kalbimizde seninle, ancak sadece izlemen yetmez biz seninle aynı safta olmaktan memnunuz. lütfen yazılarına devam et. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- biz inananlar bir güzellik gördüğümüzde ya da o güzelliği yaşadığımızda istiyoruz ki onu paylaşalım. bu şuçsa kabul ediyoruz suçumuzu... Allah ebu süfyana, karısına, vahşiye ve bir sürü Resule saldıran kişilere dahi iman nasip etmiş, biz bilemeyiz belki bir gün gelir de bizden daha çok bilgili ve imanlı olacak kimdir... Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 siz niye insanlara bir şeyleri dikte etmeye çalışıyorsunuz ki, niyeböyle bir ihtiyaç hissediyorsunuz. sizce bu karşıdaki insana saygısızlık sayılmaz mı? Siz neden insanların inançlarına saldırmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi? Neden inanmadığınız birşey üzerinde sürekli tartışma ihtiyacı hissediyorsunuzda "ben nasıl olsa inanmıyorum banane" deyip geçmiyorsunuz? Sizce bu saygısızlık değil mi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.