Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Sayın Lena sizin neye inandığınızı neyi savunduğunuzu kısacası renginizi anlayamadık.Şöyle diğer arkadaşlar gibi inandığınız şeyi açıkça yazsanızda size karşı tavrımızı belirlesek.Bakın bu çok basit,ben elhamdülillah müslümanım ve Allah'ı sevmeyeni sevemeyeni bende sevmem.Diğer hak dinlere inananlara bir sözüm yok.Hatta ateistleri bile taraflarını açıkça belirttikleri için takdir ediyorum.En tehlikeli insan rengini gizleyen kimsedir zira o kişiden ne geleceği belli olmaz.Bu yazdıklarımdan sizin deyişinizle ''laba luba'' yapmadan gerçek inanışınızı yazın lütfen bizde görelim.Saygılar Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Kuran mucizelerinde son yazımı okursan anlıyabilisen anlarsın. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 kim olursa olsun inandığını ta da inanmadığını açıkça söyleyenden zarar gelmez. samimiyetle araştırandan zarar gelmez. gerçekten inanandan demiyorum gerçeği bulandan zarar gelmez. ama cahilden zarar gelir, inanır görünen ama kalbinden inanmayandan zarar gelir, herkese farklı görünenden zarar gelir. kim olursa olsun düşüncesini açıkça söyleyen daha hayırlıdır... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Sevgili Lena;bak Sardunyam ne güzel söylemiş,anlaşılır açık.Ben senin yazdıklarını anlayamıyorum ne demek istiyorsun,ne anlatıyorsun.Arş ne demekmiş,aç diyanetin sayfasını oku zormu?Bununla neyi ispatladığını sanıyorsun.Açık ol... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Bundan daha iyi açık yüreklilik olurmu arkadaşlar ayetlerimizi okuyoruz anlamakmı istemiyoruz diyer dinlerde de aynı deyilmi, devamlı gökyüzünle ilgili deyilmi bütün dinler her dinin tanrılarıda birbirine karşı nedir bu durum hepsini sıralamıyalım buraya, sizde biliyorsunuz düşünürsünüz yarattığı insana tarafsız davranılması gerekmezmi aynı şeyi bizde yapıyoruz sabit fikir üstünde ısrarlıyız resmen bizleri yaratanlar uzaylılar radyo sinyallarınlada takip ediliyoruz, yoksa biz yavudiye yavudi bize düşman olmaz ayetlerde de düşmanlık yokmu sanki. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız! Tanrı nedir??? "kendisinden daha mükemmeli tasavvur edilemeyen varlık". teistler böyle bir Tanrının varlığına, ateistler de böyle bir tantının yokluğuna inanıyor. Böyle bir varlık birtakım özelliklere sahip olmalıdır ki tanrı olsun..Yani zat olmalı..Zat olmalıdan kasıt; her şeyi bilen, her şeye güç yetiren, mutlak hürriyet sahibi, yaratıcı gibi niteliklere sahip olması.. tanrı her şeyi bilen olmazsa o zaman mükemmel varlık olmaz, o zaman da tanrı olmaz.. tanrı bir şeyi ne hal ise o hal üzere bilir; ama bu o halin zorunlu olması anlamına gelmez.. Thomas Aquinas: tanrının bilgisi önermenin doğruluğuna eşittir, der. Sokrates oturuyor zorunludur= Sokratesin zorunlu olarak oturduğu anlamına gelmez (önermesel zorunluluk). Sokrates zorunlu olarak oturuyor= Varlıksal zorunluluk Tanrının bilmesi ve yapması ayrı şeydir. benim ne yapacağım Tanrı tarafından önceden bilinmesine rağmen bu benim için bir zorunluluk oluşturmaz. Farabi'ye göre Tanrı mümkünü mümkün olarak bilir. İnsan hürriyeti için de bir şeyin mümkün olması yeterlidir. tanrının varlığı için makul gerekçeler vardır; ama yokluğu için makul bir gerekçelendirme bulunamamıştır. Tanrı yoktur diyorsan, kendi varlığından da şüphe etmen zorunlu hale gelir. tanrı var, bu yüzden ben varım...ya da descartesin dediği gibi, düşünüyorum öyleyse varım, kusurlu olduğumun farkına varıyorum, öyleyse mükemmel bir varlık var yani tanrı var..dış dünya gerçek çünkü tanrı bizi aldatmaz, aldatsa Tanrı olmaz.. saygılar.. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 ''ilahlarınız öldü.. tanrılarınız ise can çekişmekte!!! baki olan allah'tır.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Bundan daha iyi açık yüreklilik olurmu arkadaşlar ayetlerimizi okuyoruz anlamakmı istemiyoruz diyer dinlerde de aynı deyilmi, devamlı gökyüzünle ilgili deyilmi bütün dinler her dinin tanrılarıda birbirine karşı nedir bu durum hepsini sıralamıyalım buraya, sizde biliyorsunuz düşünürsünüz yarattığı insana tarafsız davranılması gerekmezmi aynı şeyi bizde yapıyoruz sabit fikir üstünde ısrarlıyız resmen bizleri yaratanlar uzaylılar radyo sinyallarınlada takip ediliyoruz, yoksa biz yavudiye yavudi bize düşman olmaz ayetlerde de düşmanlık yokmu sanki. Lena senin gerçek adın Mustafa'mı allasen...Hani varya uzaylı Mustafa Topaloğlu.Bi kafanı gökyüzünden yere indir yahu.Allah heryerdedir dendiğini hiç duymadın mı?Sabit fikir demişsin bi aynaya baksana sen nesin.Tutturmuşsun bi uzaylı gidiyorsun,bak kaç yaşındasın hiç uzaylı gördün mü hayatında.Bence sen okeyi falan bırak daha fazla geç kalmadan namaza başla.Sabah namazına saf tutan 7-8 yaşındaki çocuklardan utan.... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Biz o devrelerden geçtik çocuk her kurban bayramında büyüttüyümüz kurbanın boynuna sarılıp her sene alardım bahçemizde sıra sende şimdi. Aramızdaki fark nedir biliyormusun ben para verip kitap okuyorum, sen ise bedava hayelle konuşuyorsun, Okusanda anlamıyacağını kestirdim zaten kırsal muhutde hamurla beslendiğin belli oluyor. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Biz o devrelerden geçtik çocuk her kurban bayramında büyüttüyümüz kurbanın boynuna sarılıp her sene alardım bahçemizde sıra sende şimdi. Aramızdaki fark nedir biliyormusun ben para verip kitap okuyorum, sen ise bedava hayelle konuşuyorsun, Okusanda anlamıyacağını kestirdim zaten kırsal muhutde hamurla beslendiğin belli oluyor. Sayın Lena;sizin 70 yılda edindiğiniz bilgi,benim bu yaşımda öğrendiklerim yanında komik kalır eminim.Siz benim kırsal kesimde hamurla beslenen saf insanıma kurban olun.Enazından Allah'ı bilir kafasını uzaylılara takmaz.Hadi sizin kulvarınızda kapışalım,dökün uzaylılar ile ilgili bilgilerinizi.Bakalım kitaplara yeterince para ayırmışmısınız?bi de hamur yemekle aşağılamak istiyorsanız bizi değil italyanları aşağılayın,malumunuz onlar makarna ile beslenir... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Siz bana çok hakaret ettiniz ben kızmadım benimki hakaret uslubunu pek taşımıyor ama sizi kızdırıcağaını biliyordum. Bu dünyada beraber yaşıyorsak futbol kulübü tutar gibi olmıyalım tarafsız olalım. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 ....Bu dünyada beraber yaşıyorsak futbol kulübü tutar gibi olmıyalım tarafsız olalım. Bu benim sözüm.Ayrıca neden tarafsız olayım ben tuttuğum tarafı açıkça ne anlaşılır bir şekilde belirtiyorum.Siz neden açıklıyamıyorsunuz? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Sizde resmen allahın taraflı olduğunu izafe ediyorsunuz bu beyine düşünceye PES ederim, işte siz bu kadarsınız. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 taurusmutis hangi tarafta olduğunu söylemiş, Allah'ın taraf olduğunu değil. okuduğunuzu anlamama gibi bir probleminiz var herhalde lena. Ama Allah taraftır tabiki O inananların tarafındadır. Çünkü inananlar Allah'ın yanında olmak arzusundadırlar, ve Allah yanında yeralanı asla yalnız bırakmaz. Sizin O'nu sorgulama yetkiniz ve gücünüz yok ama işte ne kadar özgür bırakıldığınızı görün, Allah dilese sizin diliniz söyleyemez olur, eliniz yazamaz olur... Ama unutmayın ölümde var... Orada buradaki kadar rahat konuşamayacaksınız, yalvarmaktan. Uzaylıların bizi yarattığını iddia etmekle neyi kanıtlayacaksın? Onlarında yaratıcısı yokmu? sonsuz güç sahibi olanlar onlarmı? Yazık ya gerçekten çok yazık... Kuran ı şimdi daha iyi anlıyorum sayenizde, Allah bu bakımdan sizden razı olsun. O kitabın ne kadar muhteşem olduğu gün geçtikçe ortaya çıkıyor... inanan arkadaşlarım bu çiçekler size... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Sizde resmen allahın taraflı olduğunu izafe ediyorsunuz bu beyine düşünceye PES ederim, işte siz bu kadarsınız. Allah'ın taraflı olması şudur bence: O'nu sevenleri sevmek, sevmeyenleri sevmemek...tabii mutlak bilgi Allah katındadır..Ama sence bu taraflılık bir şey ifade ediyor mu? Şüphesiz dualara icabet eder; ama ortada bir irade ve sorumluluğa dayalı bir insan hürriyeti var...Neyse bu çok önemli bir sorun değil.. Bu taraflılık bir adaletsizliğe neden olmuyorsa!! eee... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Sizde resmen allahın taraflı olduğunu izafe ediyorsunuz bu beyine düşünceye PES ederim, işte siz bu kadarsınız. ''İzafe'' derken herhalde ifade demek istediniz.Allah'ın Rahman sıfatının anlamını öğrenirsen,Allah'ın iman edenler ve iman etmeyenlere mesafesini anlarsın diye umut ediyorum.(Bak hala umut edebiliyorum).Şimdi bunu bırakta seninle bir yolculuğa çıkalım istersen.Hani sen uzaylılarla ilgili bişeyler ima ediyorsun ya onunla ilgili.Gerçi o kadar zamanımız kalmadı ama bir 1000 sene ileriye gidelim seninle,sene 3006:İnsanoğlu gelişen teknolojisi ile uzay yolculuklarına başlamış Ay'daki ve Mars'taki kurmuş olduğu koloniler ihtiyaçları karşılamaz olmuş.Işık hızını 4 e katlayan uzaygemileri ile sistemimiz dışındaki genç bir gezegene gitmişiz.Gel görki üzerinde yaşam var ve bize göre hayli ilkeller.Aramızdan bazıları seçilerek o gezegene o canlıları eğitmek bişeyler öğretmek üzere gönderilmiş.Onlarda öğrettiğimiz şekilde piramitler yapmış,takvimler hazırlamış yeni aletler keşfetmiş olsunlar.ŞİMDİ:Bu yaptıklarından bize ne fayda olabilir.Biz bu gezegene giderek ve bunları yaparak o canlıların yaratıcısı mı olduk(SÜMME HAŞA).Okuduğun mecmuaları karıştır bakalım cevap verebilecekmisin lena....Sardunyam gönderdiğin çiçelere teşekkürler ama gerek yoktu,zaten senin yazılarını okuyunca yüzümüzde çiçekler açıyor Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 inanan arkadaşlarım bu çiçekler size... Hay Allah razı olsun, çiçeğe ve güzele o kadar ihtiyaç var ki bu forumda!!! İnanmayan arkadaşlarada ben çiçek armağan adiyorum onlarında çiçeğin güzelliğine ihtiyaçları var... İnşallah kabul buyururlar... :clover: Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2006 güzel insanlar biz inananlar her bahar geldiğinde doğanın yeniden uyanışına bakarız ve ALLAH'a hayranlığımız gitgide artar. Onun zerafetini, mükemmelliğini, üstünlüğünü görüp mutlu ve huzurlu bir kalple sabahlara uyanırız. Bizim kalbimizde sevgi bakımından önce Rahman ve Rahim olan gelir, onun nazarında tüm yarattıklarını severiz, sevgi duyguların en güzeli ve en temizi, ne mutlu sevebilene... Kalbi nefretten kararana gelince onlar adına üzülmekten başka bişey gelmez elimizden... Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 seni piramitçi lena seni! sana bir sorum olacak, bizi yaratanın uzaylılar olmasıyla allah olması arasında ne fark var, yalnız olayı sadece bir yaratıcı açısından soruyorum. bizi allah yarattıysa ne olacak, uzaylılar yarattıysa ne olacak, sonuçlarını merak ediyorum. yani tut ki bizi bir uzaylı yarattı, ne olacak? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Ah canım mıstık çığım hani piramidin son kapağı vardı ya o da açıldı birisi ağzından bir iki cümle kaçırdı verilen bilgiler hepsi açıklanmadı, insanlara akıl ve zekayı uzaylıların dağıttığı ve mısırın sahilinden 150 kilometre ilerde devasa bir heykelin yerini vermiş heykelide çıkardılar canım mıstıkçığım. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Ah canım mıstık çığım hani piramidin son kapağı vardı ya o da açıldı birisi ağzından bir iki cümle kaçırdı verilen bilgiler hepsi açıklanmadı, insanlara akıl ve zekayı uzaylıların dağıttığı ve mısırın sahilinden 150 kilometre ilerde devasa bir heykelin yerini vermiş heykelide çıkardılar canım mıstıkçığım. Mıstık cığın bi soru sordu cevapladınibenim cevabım nerede lena? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Yazdık ya silindimi yoksa. Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 seni piramitçi lena seni! mevlananın da bir anlamı var mı sizin sisteminizde? Alıntı
Φ grandonur Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 ne zaman ki BU DÜNYADA MİSAFİR olduğumuzu ve aynı zamanda İMTAHANDA olduğumuzu anladığımızda ...tüm soruların cevapları ortaya çıkacaktır.... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2006 mevlananın anlatımının ağlası var sahte kadın peyganber yokmu o bir numaralı mevnalacı hemde mevlana tarikatındaydı şimdi yaşlandı artık. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.