Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 "Bak arkadaş" dediğin kim..?? Yanlış anlaşılmasın aman...! Saygılar.. Alıntı
Φ sinangels Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 mistik önce kendi beynindeki düşüncelere bir netlik kazandır ve ne düşündüğüne karar ver ben şöle açıklayayım bir insan derki ben tanrıya inanmıyorum buna derim ki bu da bir inançtır benim için tamam derim bu adam böle diyor ben ona allah yardım etsin derim ama bana allah konusunda yada bilmediğin yada kabul etmediğin bir yüce varlık hakkında yorum yapmaya karar verirsen ki bu sadece müslümanlığa yada senin gibi birisi için karşı görüşe saygısızlık olur bunada derim ki hadi çocuğum parka bizi meşgul etme ... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Biz Ateist doğmadık, Müslüman yapıldık çünkü seçme hakkımız yoktu... Müslüman olmak zorunda kaldık çünkü babamız anamız öyleydi çevremiz öyleydi.... gördüüğüm kadarıyla genelde ateist olanlar, ailesi tarafından küçükken müslümanlığı benimsetmek için müslümanlıktan bıktırılmış kişiler. beni kimse zorlamadı, bana hiçkimse birşeyler yapmaya mecbursun demedi, bana ne kadar güzel olduğu anlatılmaya çalışıldı ve açıkcası bu dini kendim seçtim. Benim inançlarımda cehennem yok... cehennemin olduğu gibi cennet de vardır.bunu unutma. herkes yaptığının yanına kar kaldığını düşünmesin. cezasız yanlış ve mükafatsız doğru kalmayacaktır. aksi taktirde karşılığı olmayan birçok iyilik ve kötülük insanın ölmesi ile yok olur giderdi. ama bizim inancımıza göre böle birşey olmayacak. Benim inançlarımda beni oyuncak yapan bir yaratanım yok... oyuncak diye nitelendirdiğin o şeylerin birçok faydası vardır. bu inkar edilemez. ve Allaha inanan birisi için çok büyük anlam taşır. Benim inançlarımda öldürmek yok.. insan öldürmekten bahsediyorsan o bizdede yok. ama kurban olayından bahsediyorsan, yemek için öldürmek zaten bir doğa kanunu ve zaten sürekli olarak inanan veya inanmayanlar tarafından yapılıyor. Benim inançlarımda Akıl var... Bakara(*) Sûresinin 13 . Ayetinde Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler.4İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler. Bakara(*) Sûresinin 269 . Ayetinde Allah hikmeti70 dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, şüphesiz ona çokça hayır verilmiş demektir. Bunu ancak akıl sahipleri anlar. Ben inançlarımda doğruları anladığım için yapıyorum Allah için veya bir başkası için değil bizde doğruyu doğru olduğu için yaparız. şüphesiz Allah doğruyu emreder. Benim inançalarımda istediğim zaman inançlarımı bir kenera bırakma gibi bir durum yok... senin bir inancın yok zaten. Benim inançlarımda Dogmalar yok... bizde görecelik var. mükemmel görecelik. Benim inançlarımda özgürlük var... bizde seviyeli bir özgürlük var. Benim inançlarımda eşitlik var... ne olursan ol gene gel mısralarını hatırlatmama gerek yok heralde. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazılandan ziyada yazanı hedef almanız, yazacak birşey bulamamanız anlamına gelir... "Bu arada "alak" kelimesinin anlamını bir yazar mısın arman. Kim yanıltıyor milleti bir anlayalım. Alak "bir kan pıhtısı" mı yoksa "embriyo" mu?" Senin yazından ötürü o yazıyı yazdım.. İlk yaratılışta embiryo olayı yoktur.. Saygılar.. Kralx Enbiya Suresinde geçen ifade ile ilgili olarak yapmış olduğun yorumların (sanırım copy-paste yaptın) durumu kurtarma çabaları olduğu aşikardır. Bu yüzden o yazının üstünde durmadım. Dağların volkanik ve tektonik hareketler sonucunda oluştuğu malumdur. Sonradan arzın üzerine konmuş değildir. Ve surede geçen ifadenin senin eklemiş olduğun yorumla yakından uzaktan alakası yoktur. Embriyo konusunu ise iyi takip etmediğin anlaşılıyor. Tekrar incele sonra konuşalım. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 gördüüğüm kadarıyla genelde ateist olanlar, ailesi tarafından küçükken müslümanlığı benimsetmek için müslümanlıktan bıktırılmış kişiler. beni kimse zorlamadı, bana hiçkimse birşeyler yapmaya mecbursun demedi, bana ne kadar güzel olduğu anlatılmaya çalışıldı ve açıkcası bu dini kendim seçtim. cehennemin olduğu gibi cennet de vardır.bunu unutma. herkes yaptığının yanına kar kaldığını düşünmesin. cezasız yanlış ve mükafatsız doğru kalmayacaktır. aksi taktirde karşılığı olmayan birçok iyilik ve kötülük insanın ölmesi ile yok olur giderdi. ama bizim inancımıza göre böle birşey olmayacak. oyuncak diye nitelendirdiğin o şeylerin birçok faydası vardır. bu inkar edilemez. ve Allaha inanan birisi için çok büyük anlam taşır. insan öldürmekten bahsediyorsan o bizdede yok. ama kurban olayından bahsediyorsan, yemek için öldürmek zaten bir doğa kanunu ve zaten sürekli olarak inanan veya inanmayanlar tarafından yapılıyor. Bakara(*) Sûresinin 13 . Ayetinde Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler.4İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler. Bakara(*) Sûresinin 269 . Ayetinde Allah hikmeti70 dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, şüphesiz ona çokça hayır verilmiş demektir. Bunu ancak akıl sahipleri anlar. bizde doğruyu doğru olduğu için yaparız. şüphesiz Allah doğruyu emreder. senin bir inancın yok zaten. bizde görecelik var. mükemmel görecelik. bizde seviyeli bir özgürlük var. ne olursan ol gene gel mısralarını hatırlatmama gerek yok heralde. Tanrı insanları bu dünyada da ödüllendirdiğinden ya da cezalandırdığından bahseder. O zaman cennet ya da cehhennem neden var? Neden kavimleri yok ettiğinden bahseder? Sınav esnasında ödül ya da ceza olur mu? Neden şer'i hükümler var? Kötülük yapınca çifte ceza, iyilik yaparsan öteki dünyada alırsın mükafatını adil bir ödül-ceza yöntemi mi? İnancınızın temeli cennet-cehennem değil mi? Yaptığınız her şeyi cennet-cehennem için yapmıyor musunuz? Allah cehennemi insanlar ve cinlerle dolduracağına dair neden söz vermiş? vs.vs Öldürmek bizde de yok iddian yalandır (Kur'an hükümlerini reddediyorsan o ayrı) Kısas hükümlerini size göstermiştim Kur'an ve hadislerinizde akıl ve mantık dışı bir yığın hikaye yok mu? Yaptığınız iyilikleri cennet için yaptığınızı inkar mı edeceksiniz? Mükemmel görecelik mi, göremeyecelik mi? Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 "Kader meselesi, Tanrı'yı kabullenmekte yeterli bilgiye sahip olmayanların sürekli takıldıkları bir sorundur. Bu Tanrı'nın yeterli tarifinin yapılmamsındandır. Yani Yaratanı, yaratılmışların kriterleri ile tanımlamaktan ileri gelir. Zaman kipleri Tanrı için geçerli değildir. Yani geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman insanın algıladığı bir durumdur. Yaratıldığımız mekanlarla alaklı bir durumdur. Zamana muhataç olmayan Tanrı'ının "Bilgisi" ni, insanın zaman algısıyla yorumlayıp, kader izahına kalkmak Tanrı'yı insanlaştırmak olur. Bize göre var olan geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman kavramları Tanrı için yoktur ve bu yüzden O'nun "Bilmesi"nin geçmiş ve gelecek zamanlarla izahatı yanlış olur. Geçmiş ve gelecek zamanın üstünde olan bir "Bilgi" insanın mesuliyetini gidermez." Dünyadaki dinlerde mevcut tanrı tanımlamalarına hiç baktınız mı bilmiyorum. tanrı tanımlamalarında bir mantık geçerlidir. o da mümkün olduğunca tanrıyı insandan uzaklaştırmak. dikkat edin tanrı her zaman ulaşılamazdır. bu dünyada ne varsa onlara en uzak olan tanrıdır. insan görür ama tanrı görülenin ötesindedir. insan işitir ama o işilitemez. dünyada cisimler vardır fakat o cisimsel bedenden oldukça uzaktır. dünyada mutlak kudretin eseri yoktur ama yalnız tanrı mutlak kudrete sahiptir. dikkat ederseniz bütün tanımlamalarda tanrı mümkün olduğunca evrenin ötesine atılmıştır. buna ilave olarak tanrı tanımlamalarında bir tür özleme de rastlarız. insan hep kusursuz olmak ister. kudretinin sınırı olmasın ister, her şeyi her daim bilmek ister, her şeye sahip olma isteği insan ruhunun temel karakteristiğidir. TANRIYI BİLMEMİZE GEREK YOK. İNSAN İHTİYAÇLARINI BİLMEK BİZİ TANRIYA GÖTÜRECEKTİR. insanın özlemleri onun tanrısı olmuştur her zaman. bunlar dinlerin tanrılarıdır. bütün bu nitelikler bir kez kabul edildi mi artık yaşamsal çelişkilerin ortadan kaldırılması zorunluluğu ortaya çıkar. sahip olduğumuz inançları hayatımızın gerçekleriyle bağdaştırmbak zorundayızdır. bu sahip olunan değerlerin kabulü ve meşruiyeti için bir zorunluluktur. tabi ki tanrının mutlak bilgisi bizim özgürlüğümüze ket vurmaz diyeceğiz. biz özgürüz bunu herkes biliyor. ama tanrı da bri takım şeylere sahip. içine düştüğümüz çelişkinin derinliğinin farkında değiliz. olmayan bir şey bilinemez. zaten biliniyorsa o şey vardır. bu tanrı için de vardır. eğer gelecekte gerçekleşecek bir eylemi o biliyorsa zaten o var demektir. yani olmuş demektir. tanrı benden fazla bir şey değildir. o "ben"dir. onun için bana yabancı bir tanrı olamaz. bütün eksikliğimiz onu tanımlamadaki yetersizliğimizdir. onu tanımlamak zorundayız. en azından kendi içimizde. mutlak bir tanımlama hiç bir şey için mümkü n olmadığı gibi tanrı için de mümkün değildir. ama mümkün olduğu kadar ona yaklaşmalı ve onu kendimize benzetmeliyiz. yoksa bize uzak bir tanrının bizim aramızda yeri olamaz diye düşünüyorum. o beni anlayan bir arkadaşım olmalı, sahip olduğum acıları benimlebirlikte paylaşabilmeli, fiziki yardım özgürlüğüme engeldir ama o hayatla savaşınımda benim yanımda olmalı. acılarımız ortak olmalı onunla. ben ona aşık o da bana aşık olmalı, ondan nefret ettiğimde alıp beni kucaklayabilmeli. hiç kimse müslümanlar da dahil tanrıyı tam olarak bilemez. ama eğer var sa o bu nitelkite olmalıdır. sonra TANRIYLA BERABER PARKA GİDER OYNARIZ. benimle olmayan tanrı ha olmuş ha olmamış ne fark eder. soğuk bir babadan öte ne ifade eder benim zihnimde o. islamın tanrısında bu özellikler kısmen yok. bu onun doğasından değil müslümanlar tarafından değiştirilen doğasında böyledir. onun için islamın tanrısı kendi doğasına dönmek zorundadır. sahip olduğumuz türden bir TANRI YOKTUR. onun özüne gelin beraber ulaşalım. eminim bundan o da memnun kalacaktır. saygılarımla... mistik Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Tanrı insanları bu dünyada da ödüllendirdiğinden ya da cezalandırdığından bahseder. O zaman cennet ya da cehhennem neden var? cennet veya cehennem bir sonuçtur. gerçek mükafat veya ceza orada alınacaktır. sizin burada ateist olarak elde ettiğinizi zannetiğiniz güzellikleri gerçek anlamda inananlar orada elde edecek. Neden kavimleri yok ettiğinden bahseder? Sınav esnasında ödül ya da ceza olur mu? neden olmasın? sınav esnasında sınava tabii tutulanlar ne zaman kendi hallerine bırakılmıştır. pek tabiyki sınav esnasında ceza verilebilir. ama herzaman gerçek ceza veya mükafat sınav sonucuna göre verilir. Neden şer'i hükümler var? Kötülük yapınca çifte ceza, iyilik yaparsan öteki dünyada alırsın mükafatını adil bir ödül-ceza yöntemi mi? yukarda insanların bu dünyada da ödüllendirildiğini söyledin. İnancınızın temeli cennet-cehennem değil mi? Yaptığınız her şeyi cennet-cehennem için yapmıyor musunuz? Allaha inanırsın düşünürsün, anlarsın, ona yaklaşırsın, onu hissetmeye başlarsın ve onu gerçekten anlamaya başlarsın ve ona sonsuz bir sevgiyle bağlanırsın ve artık hiçbirşey için mükafata gerek kalmaz herşeyi isteyerek, inanarak ve canı gönülden yaparsın,Allah için yaparsın, Allahı sevdiğin için yaparsın. ama bu insanlar için mükafat kaçınılmazdır. Allah cehennemi insanlar ve cinlerle dolduracağına dair neden söz vermiş? vs.vs herşeye rağmen insanlar ve cinler inkar edecektir, bu kaçınılmazdır. Öldürmek bizde de yok iddian yalandır (Kur'an hükümlerini reddediyorsan o ayrı) Kısas hükümlerini size göstermiştim bunun tartışma yeri farklı. o yüzden cevap vermiyecem. Kur'an ve hadislerinizde akıl ve mantık dışı bir yığın hikaye yok mu? görene mantıklı göremeyene herşey karanlık, hiçbirşey yok. Yaptığınız iyilikleri cennet için yaptığınızı inkar mı edeceksiniz? hayır inkar etmiyecem. birçok insan islama körü körüne inanır ve sadece cennet in cazibesi onları çeken tek unsurdur. Mükemmel görecelik mi, göremeyecelik mi? mükemmelik ancak mükkemmel bir görece ile mümkündür. çünkü herşey zamana,duruma ve koşullara göre değişir. bu çok farklı bir felsefe konusudur. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 cennet veya cehennem bir sonuçtur. gerçek mükafat veya ceza orada alınacaktır. sizin burada ateist olarak elde ettiğinizi zannetiğiniz güzellikleri gerçek anlamda inananlar orada elde edecek. Dogmatik..... neden olmasın? sınav esnasında sınava tabii tutulanlar ne zaman kendi hallerine bırakılmıştır. pek tabiyki sınav esnasında ceza verilebilir. ama herzaman gerçek ceza veya mükafat sınav sonucuna göre verilir. Sınav henüz bitmeden ceza vermek adil değildir. Hele bir kavmi toptan yok etmek hiç adil değildir. yukarda insanların bu dünyada da ödüllendirildiğini söyledin. Onu sizin inancınıza atfen söyledim. Halbu ki ceza da ödül de yok. Yaşamın gereği, yaşam gerçeği var. Allaha inanırsın düşünürsün, anlarsın, ona yaklaşırsın, onu hissetmeye başlarsın ve onu gerçekten anlamaya başlarsın ve ona sonsuz bir sevgiyle bağlanırsın ve artık hiçbirşey için mükafata gerek kalmaz herşeyi isteyerek, inanarak ve canı gönülden yaparsın,Allah için yaparsın, Allahı sevdiğin için yaparsın. ama bu insanlar için mükafat kaçınılmazdır. Bu söylediklerin Onbinde bir için geçerlidir. Asıl sebep cehhennem korkusu ve cennetin cazibesi (memeleri yeni çıkmış huriler [Hem de bir hadise göre 2000 taneydi sanırım] en güzel şaraplar vs.vs ) Aşağıda sen de bunu kabul ettin zaten herşeye rağmen insanlar ve cinler inkar edecektir, bu kaçınılmazdır. Cinler, periler, hayaletler.... Tabii ki inkar edeceğim bunun tartışma yeri farklı. o yüzden cevap vermiyecem. Lütfen tartışma yerinde bir cevap verin o zaman görene mantıklı göremeyene herşey karanlık, hiçbirşey yok. Dogmatik bakış açısı hayır inkar etmiyecem. birçok insan islama körü körüne inanır ve sadece cennet in cazibesi onları çeken tek unsurdur. Buradaki gerçekçiliğiniz için tebrikler mükemmelik ancak mükkemmel bir görece ile mümkündür. çünkü herşey zamana,duruma ve koşullara göre değişir. bu çok farklı bir felsefe konusudur. Ne de güzel söylüyorsun ama din hükümlerine gelince değişmez diyorsun. Bu ne yaman çelişkidir Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Ceviz kardeşim yazacak birşey bırakmamışsın..)) Çok güzel cevaplar vermişsin Allah senden razı olsun.. Ama ikna olmazlar .. Gene sorarlar, sabırlı ol.. Cevabını verirsin belki iki gün geçmez aynı soruyu gene sorarlar.. Artık soruları tanıdık, yaklaşık 7-8 soru var, güya bizleri bu sorularla köşeye sıkıştırıyorlar, oysa bu soruları cevaplarken hem üzülüyorum hem gülüyorum.. Üzülüyorum çünkü bu arkadaşlar çok kötü bir durumdalar, ilalebet tehlikeleri söz konusu... Gülüyorum, iyiki müslümanlığı öğrenmek, araştırmak müslüman olmak nasip edilmiş bana.. Aklım hayalim almıyor, bir yaratıcnın olmamasını.. Ya benim beyin farklımı.. Yok yok öyle demiyim.. Ateistlerin nasıl bir beyni var çok merak ediyorum.. Yani bu kadar aşikare bir mühendis var, bir yapı var.. İki lafınızdan biri bilim oluyor ama bilimin yanına bile varmıyorsunuz.. Bilim diyen insan nasıl olurda hayretler içinde kalmaz, nasıl olurda bu mükemmel dizayanda, tesadüflük sonucuna varır.. Anlayamadım, anlayamıyorum, anlayamıyacağım.. Tam bu noktada şu ayeti kerime geliyor aklıma.. "Bu, babaları uyarılmadığı için (kendileri de) ****** kalmış bir kavmi uyarman için Azîz ve Rahîm (olan Rabbin)'in indirmesi (olan vahiy)'dir. Andolsun ki hüküm çoğunun aleyhine gerçekleşmiştir de artık iman etmezler. Boyunlarına, çenelerine varan demir halkalar geçirmişizdir. Bunun için başları yukarı kalkıktır. Önlerine ve arkalarına birer set çekmişizdir. Gözlerini perdelediğimizden, artık göremezler. Onları uyarsan da, uyarmasan da birdir; iman etmezler. Sen ancak Zikr'e uyan ve görmediği halde Rahman'dan korkan kimseyi uyarabilirsin…" (36/Yâ-Sîn, 5-11.) Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Ceviz kardeşim yazacak birşey bırakmamışsın..)) Çok güzel cevaplar vermişsin Allah senden razı olsun.. Ama ikna olmazlar .. Gene sorarlar, sabırlı ol.. Cevabını verirsin belki iki gün geçmez aynı soruyu gene sorarlar.. Artık soruları tanıdık, yaklaşık 7-8 soru var, güya bizleri bu sorularla köşeye sıkıştırıyorlar, oysa bu soruları cevaplarken hem üzülüyorum hem gülüyorum.. Üzülüyorum çünkü bu arkadaşlar çok kötü bir durumdalar, ilalebet tehlikeleri söz konusu... Gülüyorum, iyiki müslümanlığı öğrenmek, araştırmak müslüman olmak nasip edilmiş bana.. Aklım hayalim almıyor, bir yaratıcnın olmamasını.. Ya benim beyin farklımı.. Yok yok öyle demiyim.. Ateistlerin nasıl bir beyni var çok merak ediyorum.. Yani bu kadar aşikare bir mühendis var, bir yapı var.. İki lafınızdan biri bilim oluyor ama bilimin yanına bile varmıyorsunuz.. Bilim diyen insan nasıl olurda hayretler içinde kalmaz, nasıl olurda bu mükemmel dizayanda, tesadüflük sonucuna varır.. Anlayamadım, anlayamıyorum, anlayamıyacağım.. Tam bu noktada şu ayeti kerime geliyor aklıma.. "Bu, babaları uyarılmadığı için (kendileri de) ****** kalmış bir kavmi uyarman için Azîz ve Rahîm (olan Rabbin)'in indirmesi (olan vahiy)'dir. Andolsun ki hüküm çoğunun aleyhine gerçekleşmiştir de artık iman etmezler. Boyunlarına, çenelerine varan demir halkalar geçirmişizdir. Bunun için başları yukarı kalkıktır. Önlerine ve arkalarına birer set çekmişizdir. Gözlerini perdelediğimizden, artık göremezler. Onları uyarsan da, uyarmasan da birdir; iman etmezler. Sen ancak Zikr'e uyan ve görmediği halde Rahman'dan korkan kimseyi uyarabilirsin…" (36/Yâ-Sîn, 5-11.) Saygılar.. Saz heyetinden 14.fasıl.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Sende davulcumusun bu durumda.. Yorum yok, fikiryok, bilgi yok, boş sesler çıkarıyor... Bilirsin davulun notası olmaz.. Öylesine ses çıkarır.. Tek görevi vardır; akıntıya kapılmak, tempo ve ritim tutmak.. Saygılar.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 yamyam kardeş sana nasıl cin çağılacağını söyliyimmi. istersen bir dene de gör. çağırdığı cinleri geri gönderemediği için dayanamayıp intahar eden tanıdığım insan var benim burda. gerçekten düzgün bir şekilde uygulayacağına söz verirsen nasıl yapıldığını özelden söylerim sana. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 yamyam kardeş sana nasıl cin çağılacağını söyliyimmi. istersen bir dene de gör. çağırdığı cinleri geri gönderemediği için dayanamayıp intahar eden tanıdığım insan var benim burda. gerçekten düzgün bir şekilde uygulayacağına söz verirsen nasıl yapıldığını özelden söylerim sana. Bu tür şizofrenik vakalara rastlanmaktadır maalesef. Bu yüzden psikiyatri bölümleri açılıyor. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Bu tür şizofrenik vakalara rastlanmaktadır maalesef. Bu yüzden psikiyatri bölümleri açılıyor. Ne cahillik nasılda hemen doktor kesiliverdi.... Ben ne pskologlar biliyorum o hastaları kendi elleriyle hocalara gönderen eğer biraz cesret edebilirsen cevizin teklifini kabul et derim o zaman anlarsın cin varmıymış yokmuymuş ... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 şizofren değilsin sen herhalde. o yüzden bu tarz bir deney seni etkilemez. yani gerçekleri görürsün. peki görmek istiyormusun. seni temin ederim hiçbir psikiyatrik klinik seni düzeltemiyecek. ve bir hocaya gitmeye mecbur kalacaksın. Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Sinemaya giden iki kişi düşünün.. Biri sinema eleştirmeni.. diğeri sinemaya o filmden keyf almak için gitmiş.. ikisi farklı düşüncelerle çıkacaktır filmden.. müslümanlığı... kuranı okumak.. okuyanın ne almak istediğine göre bağlı olarak değişecektir.. yani yamyamın okumasıyla cevizin okuması aynı olmayacaktır.. ceviz yamyamın anlatmak istediklerini asla göremeyecektir.. cennet te cehennemde var diyecektir.. nerden biliyorsun diyecektir bazıları cevize.. bazılarıda çok güzel yazmışsın.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Çok güzel yazmışsın diyen bendim.. Çokmu komik geldi.. Sende yayamın baktığı şekilde bakıyorsun filime, sana kim gülsün.. Senin dinin sana benim dinim bana demekten başka çare yok.. Kim nasıl seyrederse seyretsin, ama bir filmin oynadığı gerçek.. Saygılar.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 SEZAR KARDEŞ GÜZEL YAZMIŞSINDA GERÇEK TEKTİR DEĞİŞMEZ kim ne anlarsa anlasın eninde sonunda gerçeği görecek Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 GERÇEK TEKTİR DEĞİŞMEZ kim ne anlarsa anlasın eninde sonunda gerçeği görecek Evet.. O da dinleri ve tanrıları insanlar tarafından yaratıldığı gerçeği ve tanrı diye bir şey olmadığı gerçeği. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 acele etme YAMYAM bekle ve gör. göreceksin. emin ol göreceksin. son nefeslerini verirken canın çıkmak üzereyken göreceksin. korkudan ne yapacağını şaşıracaksın ve kendine lanetler edeceksin. ama herşey için çok geç olacak. eğer bir bardağın içerisinde su varsa mutlaka o suyu birisi doldurmuştur. ama sen ben öle birisini görmedin diyorsun. suyu dolduranı görmeden inanmam demek ne derece mantıklıysa sizin Allahı inkar etmenizde o derece mantıklı. bunca kusursuzluk kendi kendine nasıl olur. biraz araştırın inceleyin, etrafınıdaki düzenin inanılmayacak derecede mükemmeliğini nasıl göremiyorsunuz. bunlar nasıl olurda rastgele olabilir. sizin mantığınız bu kadarmı çalışıyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yamyam sana bir soru.. Allahın varlığını kesin bir şekilde ıspatlasalar, yada sana bu durum resmen görünse.. İnanacakmısın...?? Lütfen tek cevap böyle birşey olamz deme.. Bilirsin farz-ı muhal bu.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yamyam sana bir soru.. Allahın varlığını kesin bir şekilde ıspatlasalar, yada sana bu durum resmen görünse.. İnanacakmısın...?? Lütfen tek cevap böyle birşey olamz deme.. Bilirsin farz-ı muhal bu.. Evet... Belki şöyle olabilir..Bir zaman makinası yapılır. Adem'in yaşadığı devir'e gidilir , adem ve havva görülür, onlarla röportajlar yapılır işte o zaman inanırım.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yemin ederim sen ona da inanmazsın.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 soru gayet açıktı ama sen anlamadın galiba. şöyle olsa böle olsa demene gerek yok. Kralx zaten nasıl olduğunu söylemiş. ispatlansa diyor, zaman makinası olsa demiyor. evetmi hayırmı? Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 soru gayet açıktı ama sen anlamadın galiba. şöyle olsa böle olsa demene gerek yok. Kralx zaten nasıl olduğunu söylemiş. ispatlansa diyor, zaman makinası olsa demiyor. evetmi hayırmı? Cevabım yeterince açık... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.