Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
peki kardeşim, o zaman bizde size süpermanle mutluluklar diliyoruz....

Biz de size soyut tanrınızla/tanrılarınızla mutluluklar diliyoruz :D

Gönderi tarihi:

sen süperman'dan bahsediyorsun. bu süperman yok değil var. Sadece yeri tartışmalı.. süperman yeryüzünde yoktur. Ama sinema, çizgi roman dünyasında vardır. yapabildiği şeyler gayet saçmadır. O kadar cüsseye sahip birinin pisa kulesini düzeltmesi bilime aykırı olabilir. Ama O zaten bu dünyada değildir.

Sen ben melekle uçtum deseydin de biz bunu yemezdik..İnsanın ve de sıradan ve inançsız bir insanın başına gelecek bir şey değildir. Azrail hariç..

Sen varolmayan bir şeyi düşünemezsin.

Ama ben insan gibi, hücre gibi gayet karmaşık ve de akılalmaz mekanizmalarla donatılmış bir yaratığın kendi kendine olabileceğine, evrim denen tesadüfler ve şans zinciri saçmalığına (aynen süpermanın pisa kulesini tek başına kaldırması kadar saçmadır) inanmıyorum.

Buna inanların da akıl sağlıklarını tartışmaya açıyorum.. Zaten Kur'an neden düşünüyorsunuz diye kimseyi suçlamaz. bir çok yerde "Ef'ala Yagılün": Düşünmez misiniz der!

Gönderi tarihi:

Tam 69 sayfa..çoğunuda okudum..belki birkaç Bilgi kırıntısına denk gelebilirim ümidi ile..çıktı biraz birşeyler..fakat genel olarak şunu gözlemledim.. :)

Ben Allah olsaydım :D beni vardır diye ispatlamaya çalışanları ******** :D

Bu kadar anlatıma karşı iman etmeyenleride fena ******* :D

Başka işinniz gücünüz yokmu diye müebbet cehennem cezası verirdim hepinize üstelik.. :D

dayı sen ne ayaksın diyenleri duyuyorum buradan :D

Emekli bir fani..vakti var biraz daha..yaşamayı öğreniyor..bir şeyleri ispatlamaktan inkar etmekten yorulmuş..yorulduğu için şimdi YORUM yapan bir yorgun.. :D:D:D

Gönderi tarihi:

Tam 69 sayfa..çoğunuda okudum..belki birkaç Bilgi kırıntısına denk gelebilirim ümidi ile..çıktı biraz birşeyler..fakat genel olarak şunu gözlemledim.. :)

Başka işinniz gücünüz yokmu diye müebbet cehennem cezası verirdim hepinize üstelik.. :D

Emekli bir fani..vakti var biraz daha..yaşamayı öğreniyor..bir şeyleri ispatlamaktan inkar etmekten yorulmuş..yorulduğu için şimdi YORUM yapan bir yorgun.. :D:D:D

Abi bizim zaten şüphemiz filan yok ki? hiç uğraşmam bile...Bunların amacı yıkmak.

Küfür yıkımdır. Devirmektir.Negatiftir.Ortadan kaldırmaktır. Kolaydır..

İman inşa dır. pozitiftir. Bir şeyler ortaya çıkarır. Medeniyettir.

A şahsı: Allah'ın varlığını ispatlayan binlerce delil gösterebilirim.

Super B şahsı: Demek ki Allah'ın varlığından binlerce şüphen var..

Karşımızdaki kişilere Allah'ı göstersek de Müslüman olacaklarına pek ihtimal vermiyorum.

Herşeye bahane bulmasını çok iyi bilirler. Ve anlamak istedikleri gibi anlarlar..GÖZLE Mucizeleri gören inanmayan, ONDAN DAHA AZ YANILAN akılla MI İNANACAK?

Gönderi tarihi:

Sevgili Dayı ;

İyiki Siz Bir ''Tanrı'' ya da ''Tanrıcık'' Olmamışsınız.

O Zaman ''Vay Bizim Halimize'' Diyebilirdik Sanırım.

Bilmiyorum ''Çakma Tanrı'' diye Bir Şey Var mı...?

Ama Duyarsam İlk Size Haber vereceğim. Söz.

Biraz da Tebessüm Edelim İstedim Sevgili Dayı.

Gücenmedin Değil mi...?

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Gönderi tarihi:

İslam kozmogonisi (Evrendoğum.. Evrenin varoluşuna ilişkin düşünce ve inançlar) Allah diye bir tanrının olamayacağının başlıbaşına kanıtıdır. Başka bir kanıt aramaya da lüzum yoktur..

Gönderi tarihi:
İslam kozmogonisi (Evrendoğum.. Evrenin varoluşuna ilişkin düşünce ve inançlar) Allah diye bir tanrının olamayacağının başlıbaşına kanıtıdır. Başka bir kanıt aramaya da lüzum yoktur..

Sevgili YAM_YAM ;

ALLAH Aşkına Söyleyin , Ne demek şu İslam Kozmogonisi ..?

Siz Başka İzm ve ya Felsefi Kavramlar Üzerine Oturtulabilecek , (Birlikte Tamlama Oluşturulabilecek) ,

Bir Sözcük ün (Kozmogoni) , İslam ile Bağdaştırılabilecek, Birlikte Anılabilecek Ve Öylece, İslam Kozmonogi si Diyerek ,

Saçma Bir Tanım Oluşturulabileceğini mi Düşünüyorsunuz...?

Madem Parantez içerisindeki Öz Türkçe kelimelerden Oluşmuş Açıklamayı Yazmayı Uygun Gördünüz.

O Halde Bu Garaib Kelimeyi Ne Diye Kullandınız...?

Ne Kadar Bilimsel Olabileceğiniz Varsayımının Bir Göstergesi Olarak mı...?

Lütfen Bize 1500 yıldır Yayınlanmış Herhangi bir İslam i Kaynak ta ,

Bu (Kozmogoni) Kelimesinin Geçtiğini Gösterebilirmisiniz...?

Var mı İslam Literatür ün de ''Kozmogoni'' ...?

Müslüman Mahaller de Ne Acaib Terimlere ne de Salyangoz Tüccarlar ına Yer Verilmemekte. (Hiç Duymadınız mı..?)

Bu da Böylece Biline...

Ve

Gereksiz ve Bulanık Tanımlamalar dan Kaçınıla...

Gönderi tarihi:
Sevgili Dayı ;

İyiki Siz Bir ''Tanrı'' ya da ''Tanrıcık'' Olmamışsınız.

O Zaman ''Vay Bizim Halimize'' Diyebilirdik Sanırım.

Bilmiyorum ''Çakma Tanrı'' diye Bir Şey Var mı...?

Ama Duyarsam İlk Size Haber vereceğim. Söz.

Biraz da Tebessüm Edelim İstedim Sevgili Dayı.

Gücenmedin Değil mi...?

Çakma tanrı bende duymadım..fakat çakma insan çoooookk.. :)

Tebessüm edenler HUZURLU insanlardır..en azından kendi Huzurunda durur ve huzurludur..bu kadarı bile yeter.. :D ..tebessüm etmeye devam..durmak yok.. :D

Gönderi tarihi:

Çakma tanrı bende duymadım..fakat çakma insan çoooookk.. :)

Tebessüm edenler HUZURLU insanlardır..en azından kendi Huzurunda durur ve huzurludur..bu kadarı bile yeter.. :D ..tebessüm etmeye devam..durmak yok.. :D

Sevgili Dayı ;

Siz in Bu Kadar Hoşgörülü Olabilmeniz ;

Bizim Açımızdan Takdir e Şayan ve Örnek Alınması Arzeden Bir Davranıştır.

Bu Tutumunuzdan Ötürü , Bir Teşekkür de, Biz den Size Borç Olsun.

Gönderi tarihi:

Savaş,açlık,falan filan bunları varlığı nasıl Allahın yokluğunun ispatı.?... Allah olsaydı savaş olmazdı allah olsaydı açlık olmazdı demek nekadar mantıklı...ozaman bende böyle derim insan yok insan olsaydı savaş olmazdı açlık olmazdi insan taklidi yapanlar yüzünden savaş açlık var...kendi sebep oldugumuz seyler yüzünden neden Allahı inkar ediyoz anlayamıyorum belkide korktugumuzdan dır bukadar vahşice yaşadığımız icin hesap vermekten korkuyoruz korkuyu yenmek icinde Allahı inkar ediyoruz sanırım...

Gönderi tarihi:
Savaş,açlık,falan filan bunları varlığı nasıl Allahın yokluğunun ispatı.?... Allah olsaydı savaş olmazdı allah olsaydı açlık olmazdı demek nekadar mantıklı...ozaman bende böyle derim insan yok insan olsaydı savaş olmazdı açlık olmazdi insan taklidi yapanlar yüzünden savaş açlık var...kendi sebep oldugumuz seyler yüzünden neden Allahı inkar ediyoz anlayamıyorum belkide korktugumuzdan dır bukadar vahşice yaşadığımız icin hesap vermekten korkuyoruz korkuyu yenmek icinde Allahı inkar ediyoruz sanırım...

Sevgili Senyour ;

Size Pes Artık Diyorum ;

Bir Konu Bu Kadar mı Güzel Anlatılır.

Bu Kadar mı Sade İfade Edilir.

Ne Diyeyim ki ; Biz O Kadar Anlatıyoruz. Kimse Anlamıyor. Belkide Anlayamıyor.

Siz in , Bu Döngü de, Yeni Bir Çığır Açabilmeniz Temennisi İle ...

Gönderi tarihi:

Kendisine ve Muhammede inanmadı diye ,

İnsanlara sonsuza kadar CEHENNEMİNDE işkence edeceğini söyleyen. Bunun için yemin eden.

Ve bunu habire TEKRAR eden.

Kızan , hiddetlenen , celallenen bir ALLAH.

Kendisinin varlığını İSPAT etmek istese idi , bunu çok gürültülü bir şekilde yapardı.

Saygılar.

Tklmkn

Gönderi tarihi:
Kendisine ve Muhammede inanmadı diye ,

İnsanlara sonsuza kadar CEHENNEMİNDE işkence edeceğini söyleyen. Bunun için yemin eden.

Ve bunu habire TEKRAR eden.

Kızan , hiddetlenen , celallenen bir ALLAH.

Kendisinin varlığını İSPAT etmek istese idi , bunu çok gürültülü bir şekilde yapardı.

Saygılar.

Tklmkn

bu da yeni bahanemiz oldu... "işkence eden, korkunç, acımasız tanrı"

herkes anladığı kadar bilir kardeşim. insanlara sonsuza kadar cehenneminde işkence edeceğini söyleyen Allah, cennetinde insanlara akıl almaz nimetler sunacağını, hiçbir dert ve sıkıntı görmeyeceklerini, her istediklerini elde edeceklerini, nimetinin sınırı olmayacağını, altından ırmaklar akan o cennette insanların sonsuza kadar huzur ve mutlulukla yaşayacağını ve Cemalullahla şerefleneceğini de söylüyor...

niye bir de bu tarafından bakmıyorsunuz... niye cehennemdeki ateşinizi güçlendirmek, yerine cenneti kazanmayı denemiyorsunuz...

unutmayınız ki günahlarımız çok olabilir, ama emin olunuz Allahın rahmeti ve bağışlaması bizim günahlarımızdan daha çoktur.....

Gönderi tarihi:
herkes anladığı kadar bilir kardeşim. insanlara sonsuza kadar cehenneminde işkence edeceğini söyleyen Allah, cennetinde insanlara akıl almaz nimetler sunacağını, hiçbir dert ve sıkıntı görmeyeceklerini, her istediklerini elde edeceklerini, nimetinin sınırı olmayacağını, altından ırmaklar akan o cennette insanların sonsuza kadar huzur ve mutlulukla yaşayacağını ve Cemalullahla şerefleneceğini de söylüyor...

Sonsuz Cennette, Sonsuz Yaşama sahip insanlar, Sonsuza kadar yaşayacaklar...

Hani kimse Sonsuz Tanrı'ya hiçbir açıdan "" olamazdı?

Hani 99 ad sadece ona aitti?

Gönderi tarihi:

Hani kimse Sonsuz Tanrı'ya hiçbir açıdan "" olamazdı?

kardeşim ben size burda çok farklı birşey söylemeye çalıştım. yazının içinden iki kelimeyi aldınız..peki yine de söyliyeyim. ebedi olma elbette Allaha aittir. ama cennet ve cehennem de Allahın yaratmasıyla olur. ama unutmayalım ki Allah ebedi olduğu gibi ezelidir de. Ama cennet ve cehennem ezeli değildir. yaratılmışlardır. cennetteki sonsuz hayat, Allahın kullarına mükafat olarak vereceği cennet hayatını, geri almaması olarak da nitelendirilebilir. dünya hayatı sonludur çünkü geri alınır, bir gün biter. ama ahiret hayatı bizim asıl yurdumuz olacaktır. ordaki hayat geri alınmayacaktır. bu yüzden sonsuzdur....

Gönderi tarihi:

Hani kimse Sonsuz Tanrı'ya hiçbir açıdan "Eş" olamazdı?

Ahiret'te İnsanın,Cennet,Cehennemin,sonsuz olması (ALLAH'ın dilemesi ile, "Mükafat") ALLAH'a, eş olmakla bir tutmak tam bir absürd'lüktür.

"O Allah ki O'ndan başka ilah yoktur. Gaybı da, müşahede edebileni de bilendir. Rahman, Rahim olan O'dur. O Allah ki, O'ndan başka ilah yoktur. Melik'tir; Kuddus'tür; Selam'dır; Mümin'dir; Müheymin'dir; Aziz'dir; Cebbar'dır; Mütekebbir'dir. Allah (müşriklerin) şirk koştuklarından çok yücedir. O Allah ki, yaratandır, (en güzel biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir."

(Haşr Suresi, 22-24)

Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah'ın dışında tapmakta olduklarınız -hepsi bunun için biraraya gelseler dahi- gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa, bunu da ondan geri alamazlar. İsteyen de güçsüz, istenen de. (Hac Suresi, 73)

Sizin yanınızda olan tükenir, Allah'ın katında olan ise kalıcıdır. Sabredenlerin karşılığını yaptıklarının en güzeliyle biz muhakkak vereceğiz. Erkek olsun, kadın olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz. (Nahl Suresi, 96-97)

Gerisi teferruat...

Gönderi tarihi:
cennetteki sonsuz hayat, Allahın kullarına mükafat olarak vereceği cennet hayatını, geri almaması olarak da nitelendirilebilir. dünya hayatı sonludur çünkü geri alınır, bir gün biter. ama ahiret hayatı bizim asıl yurdumuz olacaktır. ordaki hayat geri alınmayacaktır. bu yüzden sonsuzdur....

Cennet sonsuz haytmı yani...

Düşünün...

500 yıl geçti cennettesiniz...

Ölüyorsunuz ve öldükten sonra bizi bekleyen türlü türlü zevklerle bezenmiş sonsuz hayatın geçeceği yer.

fakat lütfen dikkat ediniz, "sonsuz hayat"...

huriler, şaraplar ve hurmalar...

Oh walla... :)

Harika çok güzel, hiç bir itirazım yok, fakat sonsuza kadar?..

Yani ölüyosun, cennete gidiyosun, bi ömür de orda geçiriyosun, aa bir bakmışsın ki ölmedin...

Hadi bi ömür daha geçiriyosun, aa yine ölmedin...

Beşbin yüzyıl geçti, süper...

Huriler, şaraplar... ooh...

Düşünün binbeşyüz yıl daha geçti...

İnanılır gibi değil iki milyon yıl daha geçti...

Ve hala önünde bir sonsuzluk var...

hurilerle ve hurmalarla...

Binikiyüzellimilyar yıl geçti...

Huriler, hurmalar, huriler, hurmalar, huriler, hurmalar...

Eeee ama abicim, sekizyüzyetmişbeşkatrilyon çarpı on üzeri altıyüzseksenüç trilyon yıl geçti...

Olacak şey değil ve daha yolun başındasın ve önünde sonsuz yıl daha var...

Hurilerle ve hurmalarla...

allah allahhhhh?....

....

E yani...

Üç yaşında çocukmuyuz yahu...

Pes artık...

Gönderi tarihi:

yazılanları okudukça insanlaımızın dini konularda nekadar bilgisiz olduklarını görebiliyorum.hala allah kötülüklere günaha neden engelolmuyor diyenler var.kötülüklere engel olma gibi bir vaadi yok allahımızın tam tersine iki yoluda önümüze koyarsen özgür iradenle karar verirsin .ha rabbim senin hangi yolu seçeceğini zaten bilir amaç sadece ahirette cezalandırılmaya layık olduğunu söylediklerinde inkar etmene firsatvermemek çünkü hep inkar edeceksin ama sana görüntülerin gösterildiğinde kabuledeceksin.kısaca rabbim senin gelmişini de geçmişini de biliyor sen sana sunulan yolları iyi değerlendirmeye bak gerisini allaha bırak o merhametliler merhametlisidir.

Gönderi tarihi:

Düşünün...

Ölüyorsunuz ve öldükten sonra bizi bekleyen türlü türlü zevklerle bezenmiş sonsuz hayatın geçeceği yer.

Yani ölüyosun, cennete gidiyosun, bi ömür de orda geçiriyosun, aa bir bakmışsın ki ölmedin...

Eeee ama abicim, sekizyüzyetmişbeşkatrilyon çarpı on üzeri altıyüzseksenüç trilyon yıl geçti...

allah allahhhhh?....

....

E yani...

Pes artık...

kardeşim sizin cennetten anladığınız bu olabilir ama bizim cennetimiz sadece hurma ve huriler değil emin olunuz....

çok sevdiğiniz anneniz, babanız ya ada bir arkadaşınız, siz bunların yanından ya da sevdiğiniz başka birşeyden uzaklaşmak ister misiniz ya da bıkar mısınız???

işte bir mümin; kendisi için en sevgili olan Rabbi ve Peygamberinin yanında bulunmaktan da hiç bıkmayacaktır. "Ki O, bizi kendi fazlından (ebedi olarak) kalınacak bir yurda yerleştirdi; burada bize bir yorgunluk dokunmaz ve burada bize bir bıkkınlık da dokunmaz." (Fatır Suresi, 35)

en basiti şu dünya hayatından dahi insan bıkmıyor ki. kendisine binlerce yıl verilse kimse yaşamam demez heralde. cennet nimetlerinin yanında, dünya nimetlerinin sözü bile edilmez. "hiçbir gözün görmediği, hiçbir kulağın duymadığı ve hiçbir beşerin kalbine gelmeyen birtakım nimetler"dir cennet nimetleri.

ve oradaki zamanı dünya zaman birimi diye ölçmeye çalışmayınız. zannediyorum ki cennet nimeti ile şereflenebilenler; sekizyüzyetmişbeşkatrilyon çarpı on üzeri altıyüzseksenüç trilyon gibi bir zamanlama hesabına girmeyeceklerdir....

saygılar....

Gönderi tarihi:

Bu kadar uzun açıklamalardan,savunmalardan sonra verilen en kısa ve en güzel cevap.Kutlarım.Yalın ve öz bir Allah inancı...

Gönderi tarihi:
yazılanları okudukça insanlaımızın dini konularda nekadar bilgisiz olduklarını görebiliyorum.hala allah kötülüklere günaha neden engelolmuyor diyenler var.kötülüklere engel olma gibi bir vaadi yok allahımızın tam tersine iki yoluda önümüze koyarsen özgür iradenle karar verirsin .ha rabbim senin hangi yolu seçeceğini zaten bilir amaç sadece ahirette cezalandırılmaya layık olduğunu söylediklerinde inkar etmene firsatvermemek çünkü hep inkar edeceksin ama sana görüntülerin gösterildiğinde kabuledeceksin.kısaca rabbim senin gelmişini de geçmişini de biliyor sen sana sunulan yolları iyi değerlendirmeye bak gerisini allaha bırak o merhametliler merhametlisidir.

Sayın serbela,yazılanların dini konulardaki bilgisizlikten kaynaklanmadığına gönül rahatlığıyla emin olabilirsiniz.Zira bu yeterince açıktır.Benim hayatın sınav olduğu iddiasıyla ilgili önceki bir konuda değindiğim ama yanıt gelmeyen bir mesele vardı: Doğduktan hemen sonra ya da henüz seçme iradesi oluşmamış yaşta ölen bir çocuğun ahiretteki durumu ne şekildedir dinde?

Gönderi tarihi:

Düşünün...

allah allahhhhh?....

....

E yani...

Pes artık...

Hayatı güzel yapan, sonlu olmasıdır.

Hareket ve eylem olmadıkça, sonsuza kadar yaşamak anlamsızdır ve işkencedir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Sonsuz Kainat, oh ne ala, bilinmezcilik! oh ne ala, (kendini'de bilme) Zaman izafidir, bilinmezcilik! oh ne ala,hayat sonlu,ama madde yok olmaz,oh ne ala, yılları dünya yılı olarak, Ahirete yükle, oh ne ala, Kainat var, oh ne ala,sonsuzmu,

bilinmezcilik, oh ne ala, İnsan var,sonsuz Kainat'ta,bilinmezcilik oh ne ala, Ölüm var, Ahirette sonsuz hayat var, bilinmezcilik, oh ne ala, Ahiret'te hareket varmı, bilinmezcilik, oh ne ala, sonsuz kainat? var, oh, ne ala,kainat nasıl oluşmuştur, bilinmezcilik, oh, ne ala, Sonsuz kainat'ta, İnsan nasıl sonlu olmuştur, bilinmezcilik oh ne ala, oh ne ala, oh ne ala, bilinmezcilik, oh ne ala...

:(

Gönderi tarihi:

Bazı arkadaşlar kendilerini çok iyi biliyor, söylemek istediğimi o kadar profesyonelce es geçiyorlar ki şaşırdım gerçektende...

Arkadaşlar:

"Cennet/Cehennem/Ruh Sonsuzdur, hani sadece Allah sonsuzdu?" derken, açıklamalarıma dikkat edin isterseniz...

Sizin görmekten son derece muaf olduğunuzu ben açıklayayım bari.

Çoğu zaman çok çok basit cümleler kurmak zorunda kalıyorum anlatabilmek için...

İnançlı arkadaşlar her zaman üstelediği şey şu idi:

"Yaratılmış olanın mutlaka başı ve sonu vardır,

Maddenin de başı olduğu gibi sonu vardır.

Madde Tanrı'ya denk olamaz, denkliği yoktur.

Madde ebedidir diye birşey olamaz, çünkü sadece Tanrı'dır sonsuz olan."

Uzun süre bunu iddia ettiler.

Sonra kendilerine Dirilmenin, Cennet ve Cehennemin maddi olduğunu,

Dahası Kur'an da bile bu maddelerin sonsuza kadar var kaldığını,

Dolayısı ile "Maddenin sonu vardır" düşüncelerini Kur'an-ın bile desteklemediğini,

Bu düşüncelerini bazen gülmeye de yarayan biryerlerden uydurduklarını ispatladık.

Haa! ama bir tanesi çıkıpta, dürüst davranıp:

"Haklısın be, yanlış biliyormuşuz!" deme cesaretini gösteremedikleri gibi

Hala mantıksız ve alakasız önermelerle üsteliyorlar.

Anlatmaya çalıştığım ise şudur:

İnançlı; "Yaratılmış olan herşeyin başı ve sonu vardır" diyor,

Kur'an-a göre ise yaratılmış olan cennet, cehennem, ruh gibi şeyler yaratılmış oldukları halde sonsuzlar...

İnançlı; "Maddenin başı ve sonu vardır" diyor, (demedim diyen yalan söyler, site de Sarıgöl'ün iletileri hala mevcut)

Kur'an-a göre ise Diriltme vardır ve ancak ölmüş olan canlı madde bedene sahip insan diriltilebilir. Mantık olarak öteki alem denilen yerde dirilecek olan insan madde ve diriltileceği ortamda maddedir. Ve bu ortamdaki yaşan sonsuza kadar sürecektir. Yani sonu yoktur, sonsuzdur. (bunu ispatladıktan sonra bile o adamlara çıkıp: "haklıymışsın!" deme cesareti gösteremediler, hala çırpındılar. Ve sonunda "Evet sonsuzdur" demeye başladılar ama bu seferde "Allah'ın kudreti işte!" demeye vardırdılar. Kimbilir daha nereye kadar uzatacaklar böyle...)

İnançlı; "Maddenin Tanrı'ya benzerliği yoktur, olamaz" diyor,

Kur'an-a göre ise madde de aynen Tanrı gibi Sonsuzdur. Bu bir anlamda denkliktir.(bunu da en başta kabul etmediler ama sonra "ama o mabuddur, yaratıcıdır, bu su farklıdır, şu su farklıdır" diye esnemeye başladılar, hayırlısı artık)

İnançlı; "Tanrı Ol dediği zaman Yoktan var eder, eşi yoktur" diyor,

Kur'an-ın tek bir yerinde dahi "Yoktan Var Ettiği"ne dair bir ayet, bir ima bile yoktur. "Ol" denildiğinde bir "Oluş"tan bahsettiği, var olan durumdaki değişiliklerden bahsettiği çok açıktır (Hz. Meryem'in hamile kalması, Adem'in toprak bir bedenken canlanması ile ilgili ayetlerde geçer sadece). Kur'an-ın tek bir yerinde bile Yoktan Var Edildiği yazmaz. Maddenin bir başı, başlangıcı olduğuna dair tek bir ifade yoktur.

İnançlı; (tüm bunlara rağmen hala) "Maddenin başı ve sonu vardır" diyor,

Kur'an-a göre ise Madde olan Cennet/Cehennem ve Diriltilmiş (madde) İnsan Bedenleri sonsuza kadar kalacaklardır. Ve üstüne üstlük Kur'an Yoktan Var Ettiğine dair tek bir ibare içermemesi bir yana, bir taraftan da Maddenin mutlaka bir başı olduğunu ima eden bir düşünce bile yoktur Kur'an-da... Allah'ın Yoktan Var Ettiğini iddia edenler, buna dair bir ayet getirebilirler mi? Ben bulamadım, belki gözümden kaçmıştır.

İnançlı; "Ben Kur'an-ı gayet iyi biliyorum, siz bilmiyorsunuz" diyor,

Ancak biz ortaya koyuyoruz ki daha Kur'an-ı bir kere bile okumadan, Kur'an-ın sahip olmadığı ifadeleri "Kur'an-da yer alıyormuşçasına" dile getirebiliyorlar... Üstüne üstlük Kur'an-ı okumuş numarası yapıyorlar habire. Anlaşılan sadece kapağını okumuşlar.

Yazdıklarım açık ve nettir.

Bahsettiğim şey Kur'an-da Allah nedir, ne değildir, siz nasıl algılıyorsunuz, kim denktir, kime değildir falan fistan değil...

Bahsettiğim şey, sizin "İslamı biliyoruz" gibi bağırışmalarınıza rağmen, Kur'an en temel kabullerinden bile haberdar olmayışınız, Cennet/Cehennem/Ruh/Beden-Dirilme gibi kavramları ve bunların ne olduklarını hala bilmeyişiniz, mantıki çelişkileri görememenizdir.

Ve bu beni oldukça güldürüyor.

Ve birisi de çıkmış demiş ki;

"Dinimizi bilmemeleri beni üzdü"

Bende "Dinini Bildiğini Düşünerek" yazı yazmaya çalışanlara gülüyorum, üzülmüyorum...

Gönderi tarihi:
Bazı arkadaşlar kendilerini çok iyi biliyor, söylemek istediğimi o kadar profesyonelce es geçiyorlar ki şaşırdım gerçektende...

Arkadaşlar:

"Cennet/Cehennem/Ruh Sonsuzdur, hani sadece Allah sonsuzdu?" derken, açıklamalarıma dikkat edin isterseniz...

Sizin görmekten son derece muaf olduğunuzu ben açıklayayım bari.

Çoğu zaman çok çok basit cümleler kurmak zorunda kalıyorum anlatabilmek için...

İnançlı arkadaşlar her zaman üstelediği şey şu idi:

"Yaratılmış olanın mutlaka başı ve sonu vardır,

Maddenin de başı olduğu gibi sonu vardır.

Madde Tanrı'ya denk olamaz, denkliği yoktur.

Madde ebedidir diye birşey olamaz, çünkü sadece Tanrı'dır sonsuz olan."

Doğru; Yaratılmış olan,Yaratanla denk olmaz. Madde; kendine yüklenen görevi yerine getirir.

Uzun süre bunu iddia ettiler.

Sonra kendilerine Dirilmenin, Cennet ve Cehennemin maddi olduğunu,

Dahası Kur'an da bile bu maddelerin sonsuza kadar var kaldığını,

Dolayısı ile "Maddenin sonu vardır" düşüncelerini Kur'an-ın bile desteklemediğini,

Bu düşüncelerini bazen gülmeye de yarayan biryerlerden uydurduklarını ispatladık.

Haa! ama bir tanesi çıkıpta, dürüst davranıp:

"Haklısın be, yanlış biliyormuşuz!" deme cesaretini gösteremedikleri gibi

Hala mantıksız ve alakasız önermelerle üsteliyorlar.

Şimdi; yaşadığımız kainat (madde) ile, Ahiret ortamındaki "MADDE"yi! bir tutup, üzerine bak gördünmü; öteki alemdeki maddi ortam sonsuz

demekki, mantıken "madde" sonsuz demek,tam bir laf canbazlığına "kurgudur" nasılmı;. "O gün ki, semâyı kitapların sahifesini dürer gibi düreceğız." (El-Enbiya: 104) demekki şimdiki yaşadığımız,Kainat sonlu, Onları, altından ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Orada ebedi olarak kalıcıdırlar.” Nisa/57) ve demekki, Ahiret ortamındaki " maddi'lik"? sonsuz...

Şimdi burada uyduran kim,ve biz yine gülmeyeceğiz...

Anlatmaya çalıştığım ise şudur:

İnançlı; "Yaratılmış olan herşeyin başı ve sonu vardır" diyor,

Kur'an-a göre ise yaratılmış olan cennet, cehennem, ruh gibi şeyler yaratılmış oldukları halde sonsuzlar...

Bu yaşadığımız Evrende; her şey sonludur, doğru. Kur'an'a göre Cennet,Cehennem, Ahirettedir, dolayısı ile, sonsuzdur. “Gökler ve yeri yaratan (Allah’ın), Onlar gibisini yaşatmaya gücü yetmez mi? Elbette buna gücü yeter. O, herşeyi yaratandır, herşeyi bilendir.”(Yasin/81) "RUH" ta, rabbimizdendir ve Bilinç'imizin, Yaşamımızın, kaynağıdır,sonsuzdır...

İnançlı; "Maddenin başı ve sonu vardır" diyor, (demedim diyen yalan söyler, site de Sarıgöl'ün iletileri hala mevcut)

Kur'an-a göre ise Diriltme vardır ve ancak ölmüş olan canlı madde bedene sahip insan diriltilebilir. Mantık olarak öteki alem denilen yerde dirilecek olan insan madde ve diriltileceği ortamda maddedir. Ve bu ortamdaki yaşan sonsuza kadar sürecektir. Yani sonu yoktur, sonsuzdur. (bunu ispatladıktan sonra bile o adamlara çıkıp: "haklıymışsın!" deme cesareti gösteremediler, hala çırpındılar. Ve sonunda "Evet sonsuzdur" demeye başladılar ama bu seferde "Allah'ın kudreti işte!" demeye vardırdılar. Kimbilir daha nereye kadar uzatacaklar böyle...)

Yine; tekrar (laf canbazlığı) yahu, madde'nin başı,sonu yaşadığımız Kainat için geçerli doğru, ve yine aynı nakarat, neymiş Ahiret hayatının; sonsuz

olduğunu (sanki bilmiyoruz) ve tengeriin boşig ispatlamış? şimdi; sadede gelip, Ayet mealleri, alıntılıyalım.

Kendi yaratılışını unutarak bize bir örnek verdi; dedi ki: "Çürümüş-bozulmuşken, bu kemikleri kim diriltecekmiş?" De ki: "Onları, ilk defa yaratıp-inşa eden diriltecek. O, her yaratmayı bilir." (Yasin Suresi, 78-79).

Yerin başka bir yere, göklerin de (başka göklere) dönüştürüldüğü gün, onlar tek olan, kahhar olan Allah'ın huzuruna çıka(rıla)caklardır. (İbrahim Suresi, 48).

Orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet (zevk) aldığı herşey var. Ve siz orada süresiz kalacaksınız. (Zuhruf Suresi, 71).

ALLAH c.c. Hamdolsun...

İnançlı; "Maddenin Tanrı'ya benzerliği yoktur, olamaz" diyor,

Kur'an-a göre ise madde de aynen Tanrı gibi Sonsuzdur. Bu bir anlamda denkliktir.(bunu da en başta kabul etmediler ama sonra "ama o mabuddur, yaratıcıdır, bu su farklıdır, şu su farklıdır" diye esnemeye başladılar, hayırlısı artık)

HAŞA,HAŞA,HAŞA.

ALLAH c.c.; kendi iradesiyle evreni yoktan var eden, ona belli bir düzen veren, gökleri ve yerleri ve bunlarda en küçüğünden en büyüğüne kadar canlıları yaratan, onlara hayat ve rızık veren, öldüren-dirilten, dilediğini dilediği şekilde idare ve tasarrufu altında bulunduran, varlığı bir başka etkenle değil, kendinden olan, her şeyi bilen, gören, işiten, yarattıklarında en ufak bir çarpıklık ve dengesizlik bulunmayan, herşeye gücü yeten, bütün mülkün gerçek sahibi, emir ve hüküm koymaya tek yetkili; övülmeye, itaat edilmeye, şükredilmeye gerçek lâyık, bir benzeri daha bulunmayan, bütün varlıkların, güneşin, ayın, gök ve yer cisimlerinin itirazsız itaat ettiği, boyun eğdiği, ismini ululadığı, ibadet edilmeye lâyık Hak mabud. Allah, mabud olduğu için Allah değil, Allah olduğu için mabudtur.

Burada yine saptırma yapmış tengeriin boşig,kim neyi kabul etmiş,uydur,uydur, kurgula sonrada denklikmiş,(haşa) ıvır,zıvır ileti yaz, yazık...

İnançlı; "Tanrı Ol dediği zaman Yoktan var eder, eşi yoktur" diyor,

Kur'an-ın tek bir yerinde dahi "Yoktan Var Ettiği"ne dair bir ayet, bir ima bile yoktur. "Ol" denildiğinde bir "Oluş"tan bahsettiği, var olan durumdaki değişiliklerden bahsettiği çok açıktır (Hz. Meryem'in hamile kalması, Adem'in toprak bir bedenken canlanması ile ilgili ayetlerde geçer sadece). Kur'an-ın tek bir yerinde bile Yoktan Var Edildiği yazmaz. Maddenin bir başı, başlangıcı olduğuna dair tek bir ifade yoktur.

HAŞR - 24 .

Huvallâhul hâlikul bâriûl musavviru lehul esmâul husnâ, yusebbihu lehu mâ fîs semâvâti vel ard(ardı) ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).

O Allah ki; Yaratan'dır, Bâri'dir (yokken var eden), Musavvir'dir (şekil verendir), güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanlar O'nu tespih eder. Ve O; Azîz'dir (yücedir), Hakîm'dir (hüküm ve hikmet sahibidir).

GEÇ...

İnançlı; (tüm bunlara rağmen hala) "Maddenin başı ve sonu vardır" diyor,

Kur'an-a göre ise Madde olan Cennet/Cehennem ve Diriltilmiş (madde) İnsan Bedenleri sonsuza kadar kalacaklardır. Ve üstüne üstlük Kur'an Yoktan Var Ettiğine dair tek bir ibare içermemesi bir yana, bir taraftan da Maddenin mutlaka bir başı olduğunu ima eden bir düşünce bile yoktur Kur'an-da... Allah'ın Yoktan Var Ettiğini iddia edenler, buna dair bir ayet getirebilirler mi? Ben bulamadım, belki gözümden kaçmıştır.

GÖZÜNDEN KAÇMIŞ...

Hani,KUR'AN'ı bir kaç kere okumuştun...

İnançlı; "Ben Kur'an-ı gayet iyi biliyorum, siz bilmiyorsunuz" diyor,

Ancak biz ortaya koyuyoruz ki daha Kur'an-ı bir kere bile okumadan, Kur'an-ın sahip olmadığı ifadeleri "Kur'an-da yer alıyormuşçasına" dile getirebiliyorlar... Üstüne üstlük Kur'an-ı okumuş numarası yapıyorlar habire. Anlaşılan sadece kapağını okumuşlar.

Cevap yazmaya, gerek yok...

Yorumsuz...

Yazdıklarım açık ve nettir.

Bahsettiğim şey Kur'an-da Allah nedir, ne değildir, siz nasıl algılıyorsunuz, kim denktir, kime değildir falan fistan değil...

Bahsettiğim şey, sizin "İslamı biliyoruz" gibi bağırışmalarınıza rağmen, Kur'an en temel kabullerinden bile haberdar olmayışınız, Cennet/Cehennem/Ruh/Beden-Dirilme gibi kavramları ve bunların ne olduklarını hala bilmeyişiniz, mantıki çelişkileri görememenizdir.

Ve bu beni oldukça güldürüyor.

Ve birisi de çıkmış demiş ki;

"Dinimizi bilmemeleri beni üzdü"

Bende "Dinini Bildiğini Düşünerek" yazı yazmaya çalışanlara gülüyorum, üzülmüyorum...

Yazdıklarınız; açık ve net değil, (bir sürü,hayali,kurgu ve ısrar) üstelik mantık, havlu atmış durumda, (ha unutmadan mantık Arapça)Cennet,Cehennem, Diriltilme,

gibi kavramları illa Şimdiki Kainat'la özdeşleştirip (madde) sonsuzdur (materyalist,ateist) düşüncesi,doğrudur diye uğraşıldı ama! zaten modern bilim'de ispatladığı üzere, kainatımızın başlangıcı ve sonu var (big bang) bu itibarla, bu Kainatı yoktan var eden, ALLAH c.c. Ahiret'tede sonsuz yaşamı yaratır ve her şey tasarrufu altındadır vesselam...

:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.