Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Selamun aleykum.. Kardeşim bu sınavın ucunda bir üniversite kazanmak değil koca bir cennet kazanmak var..

Peki siz sınava girdiğiniz de şunları diyebiliyormusunuz? " ben bunu doğru olarak seçtim size ne? benim akıl mantığım bunu doğru buldu." Bir deyin bakalım sınavdan geçebiliyormusunuz.. Siz yanlış cevabı verirsenin o sınavdan nasıl bir derece alabilirsiniz? Öğretmenleri mi suçlayacaksınız "hem şıklar veriyorsunuz, hem kendi aklınızla seçin diyorsunuz, mantığım bunu doğru kabul edincede 'yanlış' diyorsunuz" diyerek.. Halbuki size o sınavdan önce bir kitaplar dizisi verildi dersler gördünüz, bu derslere iyi çalışıp doğru cevapları vermeliydiniz.. İşte hayat sınavındaki kitabımız da Kur'an-ı Kerimdir..

Bu sınavada biz kendimiz için giriyoruz, sınavın sonunda cennette cehennemde bizler için, Allah c.c. için değil ki..

Biraz mantığınızı ve aklınızı kullanarak düşünürsenin sizde fark edeceksiniz inşaAllah.. Bizler böyle inanıyoruz, inancımızla da dalga geçilmesini istemiyoruz.. Lütfen, rica ediyorum, eleştiri yaparkende bizi inciterek yapmayın.. Biliyorum belki sizide çok incitti bilinçsiz müslümanlar ama bunun acısını hepimizden çıkarmayın..

Selam ve dua ile kalın inşaAllah..

Öğretmenler sınavı geçemeyenleri sobaya atıp cayır vayır yakmıyorlar,alakasız kıyaslar bunlar

Gönderi tarihi:
Basladigin isin sonunu biliyorsun.....

.....

anliycaginiz yok boyle bir sey....

daha mantikli ornek secin!!!

Sonunu bilmediğin işe başlamıyor musun?Ya da ona inanmıyor musun??Ben bunun sonucunda ne olacağını bilmiyorum yok böyle bişey!! mi diyorsun??

Merak ettim sadece..

Gönderi tarihi:
arkadaşım bız bu dunyaya sınav için geldik bu dunyada ne ekersek onu biçeriz.. bu dunyada sana iki secenek verilmiş senın aklın ve mantığında bunun için sana verilmiştir.ya iyiyi yada kötüyü secersın bunun sonucunuda ahırette alırsın,yanı sınavın bıttığınde alırsın allah(c.c)sana aklını lını ve mantığını vermişki sen onu kullanarak doğruyu yanlışı ayırt et die..nie allahın(c.c) haşa senın ıbadetıne ıhtıyacımı sen okulda sınava gırıon nıe gırıon öğretmenın senın verdığın cevaba ıhtıyacımı var neden sınava sokuyokı senı?o bılmıyormuda sana soruyo sınava sokuyo senı ... bızde bu dunyaya geldık sınava ne sınavınamı ahıret için onu kazanmak için sınava gırıosun bu dunyada yaptıklarının karşılığı olarak artık bundanda anlamazsan kusurabakma ******....

Öğretmen-öğrenci-sınav ilişkisi ile Allah-insan-sınav ilişkisi yanlış bir karşılaştırmadır.

Öğretmeni sevmek gibi bir zorunluluk yoktur.

Çğretmen kendisini sevmeyen öğrencileri sobaya atıp kebap yapmıyor, öğrencilerin kafalarına kaynayan çaydanlığı dökmüyor.

İslam'ın öngördüğü sınav, iyilik-kötülük sınavı değildir.

İslam'ın öngördüğü sınav Allah'ı ve Muhammed'i sevme ve sevmeme sınavıdır.

Sevenler orantısız bir ödüle garkedilir, sevmeyenler sonsuza kadar kebaphaneye gönderilir.

İslam'n sınav sistemine göre, islami ibadetleri yapan adam "geçer", ama afrikaya gidip oradaki insanlara tıp hizmeti veren ateist bir doktor kebap olmayı hakeder.

İslam'ın sınav sistemi, vicdana, ahlaka aykırı bir sınavdır.

Sıradan bir ÖSS bile İslam'ın sınav sisteminden binlerce kat daha iyi bir sınavdır.

ÖSS'de başarısız olmanın cezası kebap olmak değildir.

ÖSS'de her insana her yıl sınava girme hakkı tanır. İslam'ın sınav sistemine göre bu hak 1 tanedir.

ÖSS'deki sonuçlara itiraz edebilirsin, İslam'ın sınav sisteminin sonuçlarına itiraz edemezsin.

ÖSS'deki soruların ve seçeneklerin yanlış olduğunu iddia edip, mahkemeye başvurabilirsin. Geçmiş yıllarda, bu nedenle bazı sorular iptal edilmiş ve değerlendirme dışı bırakılmıştır.

Ve herşeyden öte, ÖSS, ÖSYM'yi sevme ve sevmeme sınavı değildir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Zaten bu örnekleme yöntemi çoğu kez yanıltıcı bir yöntemdir. Bir konuyu açıklamak için örneklemeye başvurmak sınırlı ve belli bir açılım yapmak için kullanılabilir ancak.

Buna alegori deniyor. Arapçada teşbih... Ancak alegori yaparken sadece bir veya bir kaç özellik örnek ile örneklenen arasında ortaktır. Kapsamlı kavramları alegori ile açıklamak son derece yanlış sonuçlara götürebilir.

Kaya gibi adam dediğimizde adamın sadece dayanıklılık özelliğini benzetme yapıyoruz. Adam ile kaya arasında başka benzerlikler kurarak alegoriyi ileri düzeylere taşırsanız düpedüz çıkmaza girilir.

Ancak kavranması zor olan kavramlara sadece bir ön giriş olarak, konuya dikkati yoğunlaştırmak için alegoriye başvurabilirsiniz. Bunun arkasından, konuya girişi ve ilgiyi sağladıktan sonra, asıl konuyu irdelemeye geçmek zorundasınız. Tüm konuyu alegorik biçimde anlatmak ortaya bir zırva çıkmasına yol açar.

Dinde alegoriye (teşbih) çok başvurulur. Bu, konunun soyut olması ve bizzat gösterilememesi yüzündendir. Bu yöntem dine öyle bir karmaşa getirir ki, içinden çıkmak mümkün olmaz. Öyle ki alegori uzar da uzar, bir türlü konuya girmek ve benzetilenin gerçek sıfatlarını açıklıkla ortaya koymanın bir yolu yoktur. Her şey benzetmeler üzerinden uzar da uzar.

Dünya hayatının bir imtihan olması savını bu yüzden öğrenci-öğretmen ilişkisi ile açıklayamazsınız. Açıklıkla söylemek zorundasınız: Bu sınavın kazanılmasının tanrıya ne faydası var? Bunu hiç bir alegori açıklayamaz.

Bu nedenler yüzünden ben dini tartışmakta bir fayda görmem. Tartışmamın tek nedeni şudur: Bu öğretiler toplumda bir tür dayatmaya dönüşüyor. Ben dışında kalsam da dönüp dolaşıp benim sınırlarıma dayanıyor, kişisel alanıma girmeye çabalıyor. Ben istiyorum ki din kültürel bir renk olarak varlığını sürdürsün, isteyen kişisel olarak nasıl istiyorsa öyle inansın, yapsın. Fakat dindar insanlar inançlarını yayma ve kabul ettirme konusunda pek bir hevesli oluyorlar. Biraz da cesaretlendirirsen, değme coşkularına gitsin.

"Bak kızım, baban sana şöyle yap dese yapmasan baban sana kızar değil mi? Allah da başını örtmeni istiyor. Örtmezsen sana kızar. Babanın sözünü dinleyip seni yaratan Allah'ın sözüne karşı çıkamazsın."

Ne yapsın kızcağız? Alegori elini kolunu bağlıyor. Diyemiyor ki Allah da babam gibi aciz mi, bir şey yapamayınca öfkeleniyor mu? İşyerinde müdürüne sesini çıkaramayıp eve sinirli döndüğünde yarın arkadaşımla sinemaya gitmek istediğimi söyleyemediğim gibi Allah da dua ettiğimde sinirliyse beni reddeder mi? Allahım bugün hava çok sıcak, başımı örtmesem olmaz mı diye dua etsem karşılık verir mi? Babam bazen kızsa da tamam ne halin varsa gör deyip izin verebiliyor. Dayımdan harçlık aldığımda babam sinirleniyor, dayım ukala biriymiş. Allah da o yüzden mi şirki yasaklıyor? Şeytana da ukala biri olduğu için mi kızıyor?... vs.

Alegorilerle işin götürülmesine yüksek sesle itiraz edilmesi gerekiyor...

Gönderi tarihi:

Bir yaratıcının varlığından şüpheye düşmek,kendi varlığından şüphe etmek demektir,inanmayanlar etrafına bakınsın da kendiliğinden var olan bir nesne yada başka bir şeyin varlığını buraya yazsın!..

Durum bu iken böylesi bir kainatın kendiliğinden var olduğunu iddia etmek hangi mantıkla uyuşur.

En koyu ateistler bile gerçeği görüp yaratıcıya iman ederken sizin bu manasız konularınızı hayretle izliyorum.

Gönderi tarihi:

mistik'e cevaben;

bir kere sizin açtınız konu başlığı başlı başına bir hata.sırf dikkat çeksin diye yaptıysanız ikinci bir hata.o başlığı dini hassasiyeti olan bir kişinin görmesi bile aklını başından alır.

bir müslüman ne kadar cahilleşirse o kadar dinden uzaklaşır.aksine farklı bir dine inanan bir kişi ise ne kadar bilgi sahibi olursa o kadar islama yaklaşır.bir şeyler biliyorsunuz inkar edilemez ama din hakkında yeterli bilgi edinmeden kesin ve net fikirler beyan etmek facia olur.olmuşta zaten.bu forumda yeterli bilgi sahibi olmayıpta belli belirsiz fikir sahibi yaptığınız kaç kişi var.bunun dini zaviyeden bedelini tahmin edebiliyor musunuz?

allah'ın ilim diye subuti sıfatı vardır.yani kendinde olup kullarına da cüzi miktarda verdiği sıfatlarından biri "ilim".terim olarak anlamı "allah'ın herşeyi bilmesidir" demek.bu nerede yazıyor diye sorarsan sıradan müslümanların islamı anlaması için en önemli kaynaklar olan din alimlerini ve eserlerini yoksaymış oluruz.

bu aşama da sormak lazım biz kullar bu cüzi aklımızla bu kadar şey biliyorsak o aklı bize bahşedenin bilgisinin sınırını ölçmek tartışmak düpedüz ahmaklık olmaz mı?

kader; insanın kaderi istisnalar hariç kendi elindedir.doğumu ölümü ve evleneceği kişiler gibi istisnalar yani.kendi elinde derken ise; kulun tevekkülüne karşın yüce yaradan'ın tayin edilmiş kaderin değiştirilmesine dair inisiyatif kullanmasıdır.

peki yaradan dünyanın kötülüklerle dolu olmasına niye göz yummaktadır?

iyiyi kötüden ayırtetme iradesi verdiği kulunun kötüyü tercih etmesi kulun inisiyatifindedir.peki neden kötü varedilmiş?bu dünyaya geliş amacımış imtihan edilmek değil mi? öss sınavını kazanmak için yapmadığımız kalmazken edebi bir hayatı kazanmak için çalışmamak sonra da (haşa) bundan allah'ı sorumlu tutmak akılla izah edilebilir mi?

şimdilik söyleceğim bunlar.ama lütfen bu denli hassas konuları; buralara açmayın.yeterli bilgisi olmayan allah korusun küfre girer.düşüncelerinden ziyade yaptığınız eylemi yanlış buluyorum.bu konular ehilleri tarafından tartışılır.

FELSEFEYİ VAHYE TERCİH EDENELER, AKLI AKLIN YARATICISINA TERCİH ETMİŞ OLURLAR....

Gönderi tarihi:

ali0_1

Allah bazılarının içini karartmıştır...

Gözlerini kapatmıştır...

arkadaşım senin bu sözlerin yanlış. iNSanların içindekiler yüzlerini kirletir.'''''''''' Diyorsunuz ki Bizi yaratan bir , Her şeyden haberi olan bir ALLAH yoktur.Peki ben ona inanıyorum ve onun emirlerine uyuyorum Eğer bir yaratıcı yoksa bu bana ne kaybettirir.Ama eğer KAİNATI YARATAN BİR YARATICI VARSA SEİZ NE KAYBERSİNİZ''''''' (alıntı batılıların en ünlü yazarlarından birisinin ağzından çıkmış bir sözdür adı aklıma gelmedi kusura bakmayım)

Bu konuyu açan arkadaş sana sesleniyorum Ya varsa ne kaybettiğinin farkındasındır umarım.......

Gönderi tarihi:
mistik'e cevaben;

bir kere sizin açtınız konu başlığı başlı başına bir hata.sırf dikkat çeksin diye yaptıysanız ikinci bir hata.o başlığı dini hassasiyeti olan bir kişinin görmesi bile aklını başından alır.

İnananlar böyle bir başlığı görünce akıllarını kaybedip, galeyana mı gelirler, tehlikeli mi olurlar?

bir müslüman ne kadar cahilleşirse o kadar dinden uzaklaşır.aksine farklı bir dine inanan bir kişi ise ne kadar bilgi sahibi olursa o kadar islama yaklaşır.

Bu varsayımı kim öğretti size?

Bir müslüman ne kadar ********, dine daha çok sarılır, fanatik olur.

Farklı dinlere sahip insanlar İslam hakkında daha çok bilgi edindikçe, islam'a yaklaşmazlar, aksine, islam'a inananabilen insanların varlığından dolayı şaşkınlıkları artar. Zira, islam gibi, akla, vicdana aykırı bir dine inanan insanların mevcudiyetini akıl ve mantık ile anlamak mümkün değildir.

bir şeyler biliyorsunuz inkar edilemez ama din hakkında yeterli bilgi edinmeden kesin ve net fikirler beyan etmek facia olur.olmuşta zaten.bu forumda yeterli bilgi sahibi olmayıpta belli belirsiz fikir sahibi yaptığınız kaç kişi var.bunun dini zaviyeden bedelini tahmin edebiliyor musunuz?

Herkesin islamdan çıkmasını sağlayabilecek ikna kapasitesine sahip olsam keşke.

bu dünyaya geliş amacımış imtihan edilmek değil mi? öss sınavını kazanmak için yapmadığımız kalmazken edebi bir hayatı kazanmak için çalışmamak sonra da (haşa) bundan allah'ı sorumlu tutmak akılla izah edilebilir mi?

şimdilik söyleceğim bunlar.ama lütfen bu denli hassas konuları; buralara açmayın.yeterli bilgisi olmayan allah korusun küfre girer.düşüncelerinden ziyade yaptığınız eylemi yanlış buluyorum.bu konular ehilleri tarafından tartışılır.

Kim dedi bu dünyanın bir tiyatro olduğunu?

ÖSS sınavını kazanmak için insanlar çaba sarfederler, Zira sınav mevcuttur, sınavı yapan kurum mevcuttur, sorular mevcuttur, sınav sonuçları mevcuttur. varlıkları-yoklukları tartışılmaz. Yani ortada bir gerçeklik var.

Ya senin hayali sınavın? Sınav hayali, sınavı yapan hayali, sınav sonuçları hayali, kazanılan-kaybedilen şeyler hayali.

Ayrıca, daha önce de yazmıştım, ÖSS sınavı, İslam'ın sınav sisteminden binlerce kat daha iyi bir sınavdır.

ÖSYM, ÖSS'de başarısız olan öğrencileri kebap yapmıyor, başlarından kaynar su ve lav dökmüyor, irin ve kaynar su içirmiyor, zehir yedirmiyor, derilerini tazeleyip tazeleyip sonsuza kadar işkence etmiyor.

ÖSYM, ÖSS'de her insana her yıl sınava girme hakkı tanır. İslam'ın sınav sistemine göre bu hak 1 tanedir.

ÖSS'deki sonuçlara itiraz edebilirsin, İslam'ın sınav sisteminin sonuçlarına itiraz edemezsin.

ÖSS'deki soruların ve seçeneklerin yanlış olduğunu iddia edip, mahkemeye başvurabilirsin. Geçmiş yıllarda, bu nedenle bazı sorular iptal edilmiş ve değerlendirme dışı bırakılmıştır.

Ve herşeyden öte, ÖSS, ÖSYM'yi sevme ve sevmeme sınavı değildir.ÖSYM'yi sevmeyen de ÖSYM'ye söverek ÖSS'ye girebilir ve başarılı olabilir.

İslam'ın öngördüğü sınav ise, iyilik-kötülük sınavı değildir.

İslam'ın öngördüğü sınav Allah'ı ve Muhammed'i sevme ve sevmeme sınavıdır.

Sevenler orantısız bir ödüle garkedilir, sevmeyenler sonsuza kadar kebaphaneye gönderilir.

İslam'n sınav sistemine göre, islami ibadetleri yapan adam "geçer", ama afrikaya gidip oradaki insanlara tıp hizmeti veren ateist bir doktor kebap olmayı hakeder.

İslam'ın sınav sistemi, vicdana aykırı bir sınavdır.

Gördüğün gibi, ÖSYM bile, İslam'ın Allah'ından binlerce kat daha adil bir kurumdur.

FELSEFEYİ VAHYE TERCİH EDENELER, AKLI AKLIN YARATICISINA TERCİH ETMİŞ OLURLAR....

Vahy alan, vahy veren, mekansız ve konumsuz ilah kavramlarını gözönünde bulunduruarak bana Vahy ne demek bir açıklayıver. Miraç masallarını da gözönünde bulundurabilirsin. Onun da, mekansız ilah ve vahy kavramlarını anlamana faydası olur.

Sevgili katakutanın bir sözü vardı:

İnsan islam'ın Allah'ından neden daha üstündür diye bir örnek vermişti.

İnsan, kendinden daha iyi hesap yapabilen bir makine yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

İnsan, binlerce karşılaştırmayı tek bir hamlede yapabilecek bir makina yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

İnsan, kendisinden tonlarca ağır eşyaları kaldırabilecek makine yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

İnsan, kendisini taşıyacak, uçuracak bir makina yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

Saygılar.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
İnsan, kendinden daha iyi hesap yapabilen bir makine yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

İnsan, binlerce karşılaştırmayı tek bir hamlede yapabilecek bir makina yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

İnsan, kendisinden tonlarca ağır eşyaları kaldırabilecek makine yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

İnsan, kendisini taşıyacak, uçuracak bir makina yapabilir, islam'ın ilahı yapamaz.

İslam "İLAH'I ALLAH" makinayı yapan "İNSAN'I" yaratır.

Varmı başka "İZAHI" yok gerisi teferruattır. :D

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

BU ne biçim bi konu ya sadece gülüyorum ve geçiyorum çünkü bu dünyada değil sizinle ahirette tek tek hesaplaşacagımız günü iple çekiyoruz... kızgın ateşler üzerinde yanarken beyniniz o ateşin şiddetinden kaynamaya başlayınca Allahım affet diyeceğiniz vakitte size hani yoktu demek isterdim inş.

Gönderi tarihi:
BU ne biçim bi konu ya sadece gülüyorum ve geçiyorum çünkü bu dünyada değil sizinle ahirette tek tek hesaplaşacagımız günü iple çekiyoruz... kızgın ateşler üzerinde yanarken beyniniz o ateşin şiddetinden kaynamaya başlayınca Allahım affet diyeceğiniz vakitte size hani yoktu demek isterdim inş.

Kuran'ın Allah'ı birdi ama yazılanları okuyunca çoğaldına inanmamak güç oluyor doğrusu.

Gönderi tarihi:

Buradaki inanmayan inancsiz insanlara bir örnek vermek istiyorum

( bu örnegi Hz. Aliden örnek alarak veriyorum)

siz inanmayanlara sormak istiyorum. simdi sizin görüsünüzle hakli olduguzu düsünün benide bir inanmayan olarak görün. biz ölünce ne olacak? size göre dogduk yasadik öldük ne oldugumuz belli degil. size göre olacak sey ayni bir ALLAH yok herkez ayni yere gidecek. sizin dediyiniz olsa bile inananlarin yani biz MÜSLÜMANLARIN kaybedecegi hic bir sey yok. peki birde diger tarafa göre düsünmeyi denedinizmi? ya siz böyle inanmamaya devam ettiniz varsayalim ve düsününki gercekten bir yaradan var bir ALLAH var ve bu yazanlarin hepsi gercek bu kitap gercek bu peygamber gercek hersey inananlarin dediyi gibi olursa hic düsündünüzmü o zaman kim kaybeder kim kazanir. Her iki ihtimaldede inananlar hic bir sey kaybetmiyor. simdi son bir kez ama ciddi bir sekilde düsünün lütfen ya ikinci secenek gercekse??? o zaman ne olur sonunuz ??? inanin, siz inanin yada inanmayin kimseye ne bir faydaniz var ne bir zarariniz ama buradaki MÜSLÜMAN arkadaslarin tek derdi yok yere hic birinizin azap görmemesi. acin gözlerinizi arkadaslar ISLAMIN olur taraflarini arastirin, ama arastirin hala yanlis yirsey görüyorsaniz bildiginiz yolda devam edin yapabilecek bir sey yok demektir. CEBABI RABBIM hepinize hidayet versin insallah.

Gönderi tarihi:

Unutmayın ki: ''Allah yoktur'' demenin kimseye bir faydası yoktur.

Çünkü olmadığını düşündüğünüz eğer gerçekten de yoksa size bir faydası olmaz.

Aynı şekilde olmadığını düşündüğünüz eğer gerçekte varsa size çok büyük zararları olur.

Fakat olduğunu düşündüğünüz şey gerçekten varsa size büyük bir fayda sağlar.

Ve Olduğunu düşündünüz de yoksa bir zararı olmayacaktır.

Burası bir imtihan dünyası ve çıkarlarınızı iyi gözetmeniz gerekir. En azından diğer taraf için... B)

Gönderi tarihi:
Unutmayın ki: ''Allah yoktur'' demenin kimseye bir faydası yoktur.

Çünkü olmadığını düşündüğünüz eğer gerçekten de yoksa size bir faydası olmaz.

Aynı şekilde olmadığını düşündüğünüz eğer gerçekte varsa size çok büyük zararları olur.

Fakat olduğunu düşündüğünüz şey gerçekten varsa size büyük bir fayda sağlar.

Ve Olduğunu düşündünüz de yoksa bir zararı olmayacaktır.

Burası bir imtihan dünyası ve çıkarlarınızı iyi gözetmeniz gerekir. En azından diğer taraf için... B)

Benim ona yapacağım iyiliği/kötülüğü düşünerek beni seven

Ve bana inanan bir kimsenin,

Bana olan sevgisinin pamuk ipliği kadar ince

Ve bir o kadar da güvenilmez/yalan olduğunu düşünürüm...

Tanrı anlayışınız nasıldır bilemem ancak

"Mükemmel Bir Tanrı"nın da böyle düşünmesi gerekmektedir.

Çünkü, bilirsiniz;

Kalplerdekini bilir değil mi?

Kendisini "Çıkar" ve "Olasılık ile" seven birisinin

Sevgisi ve inancı gerçek midir?

Bana duyulacak böyle bir sevgiyi reddederdim.

Oysa İnançta amaç,

Kendine yönelmek ve anlamaktır özü...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Çünkü, bilirsiniz;

Oysa İnançta amaç,

Saygılarımla...

ALLAHIN (C.C) sana ihtiyaci yok senin ona ihtiyacin var.damarinda akan kan yediyin yemek ictiyin su ayakta durman yürümen oturman kalkman düsünmen aklina gelen hersey vs. nasil kendiliginden oldugunu düsünürsünüz.

Gönderi tarihi:

Çünkü, bilirsiniz;

Oysa İnançta amaç,

Saygılarımla...

İmtihan dediğimiz olay da burada başlıyor işte.

Madem dünyalıklardan örnek verdin ben de dünyalıklardan örnek vereyim:

Herhangi bir sınavda aslolan sizsinizdir. Öncelikle kendi başarınızı (diğer sınava katılanların hakkını yemeden) düşünürsünüz. Bunu yapabilmek için de o sınavın varlığına ve sonundaki mükafata İMAN etmeniz gerekmektedir.

Allah sevgisi de buna benzer. Başkalarının hakkını yemeden yaptığın her sevap (kul hakkı dediğimiz olay burada devreye giriyor) geçerli sayılır ve imtihanı başarılı şekilde tamamlarsın.

Burada önemli olan Allah'ın sana ihtiyacı olup olmadığı değildir. O milyarlarca insan yaratıp 24 saat kendisine ibadet etmesini sağlayabilirdi fakat bunu insanların eline bıraktı. İşte bu imtihandır. Kalpten inanmak tabii ki kesinlikle olacak fakat bu imtihanı kazanmak için de herşeyi yapmak gerekir...

Allah'ın Kulu arkadaşımızın dediği gibi Allah'ın bize ihtiyacı yoktur... Bizim ona ihtiyacımız vardır ebediyete kadar...

Gönderi tarihi:
ALLAHIN (C.C) sana ihtiyaci yok senin ona ihtiyacin var.

Her zaman derim:

"Tanrı her şeydir..."

Bakın,

Şu beşer/insan halinizle "Doğa"dan ne kadar üstünsünüz?

Ya da üstün müsünüz?

Yoksa doğanın bir parçası mısınız?

Doğa'ya mahkum musunuz?

Doğa'ya muhtaç mısınız?

Doğa "İnsan" olmadan da yapabiliyor, var kalabiliyor...

Kendisini yenileyebiliyor...

Varlığını sürdürebiliyor insan olmadan.

Yani "Doğa", dediğiniz gibi "Bana/İnsana" muhtaç değil...

Lakin "Ben/İnsan" doğa olmadan yapamıyorum..

Aynen söylediğiniz gibi...

Hava, Su, Yemek gibi elle tutulur,

Sevgi, Öfke, Korku gibi duygusal ve yaşamsal doğal öğeler olmadan yapamıyorum...

Haklısınız.

damarinda akan kan yediyin yemek ictiyin su ayakta durman yürümen oturman kalkman düsünmen aklina gelen hersey vs.

Evet,

Benim bunlara ihtiyacım var.

Yemeye, içmeye, nefes almaya, oturmaya, kalkmaya, düşünmeye...

Aklınıza gelen "HER ŞEYE" ihtiyacım var.

Yani "Tanrı"ya ihtiyacım var anlıyor musunuz?

Hala nasıl oluyorsa dilinizden "Öz" saçılırken görmezden geliyorsunuz

Ve "Varlıktan Ayrı Bir Tanrı" olduğuna inanıyorsunuz anlamıyorum...

Gönderi tarihi:
Biz bir hic idik o bizi var etti,Varlik ta bizi kendine ortak etti.bizi kendine benzeyen en guzel varlik etti,kalbi,ruhu,nefsi uztumuze irde etti. akli bize emanet etti

sana tamamen katılıyorum ama bu insanlara bunu anlatmak zor olsa gerek

Gönderi tarihi:

koskoca kainatta iki ihtimal vardır ya herşey kendiliğinden var oldu tesadüflerle yada bir yaratıcı var.başka bir ihtimal düşünülemez. olaya bu geniş açıdan bakarak başlamak lazım. yıldızların birbirlerine olan uzaklıları bile bizim var olmamaıza sebeptir.sonra güneşin dünyaya olan ay ın yine dünyaya olan uzaklığı v.b binlerce ihtimal hadi diyelim bunlar tesadüf. daha küçük yapı taşlarını düşünelim. mesela hemoglobinin tesadüfen oluşma olasılığına bakın araştırın. peki ya dna bir kılın ucunda size ait milyonlarca bilginin saklandığı 1000 ciltlik bilgi deposu. amino asitlerin belirli sırada bir araya gelerek oluşturduğu proteinler.bide bunların sol elli olmaları lazım. allah yoktur diyosunuz ama aradığınız yer yanlış neyi nerede aradığınız çok önemli.ben düşünüyorum matematikle bunların tesadüfen var olma olanağı sıfır o zaman bir yarartıcı var ve zaten ben burdayım diyo yolladığı kitaplar ve peygamberlerle. ama inanmayanlara şaşırmıyorum eğer onlar olmasaydı kuran ç.elişkiye düşerdi mesela şu ayetler '' onlar hangi delili görürlerse görsünler inanmazlar'' ve buna benzer ayetler var herkes iman etmiş olsa bu ayetler tartışma konusu olurdu. öldükten sonra yok olmak bir insana neden bu kadar cazip gelir hala anlayabilmişte değilim ayrıca.

sonuç olarak şunu söyleyeyim hemoglobin 20 üssü 574 dna ise 4 üssü 1000 de 1 dir kendi kendine oluşma olasılığı matematikten anlayan hesaplasın 10 üzeri 620 lerde bir dir yaklaşık olarak bu rakam.10 üssü 12 ise bir trilyon olduğunu düşünürsek tesadüf komik kalmıyormu biraz. ve ateistlerin tek yaptıkları şey bizim delillerimizi çürütmeye çalışmaktır kendileri kuran ın yanlışlığı ile ilgili bir delil asla sunamazlar. mesela 7 kat gök derken hayır gök yedi kat değildir diyemezler sadece bizim bildiğimiz göklerden bahsedilmiyo derler. korunmuş tavan denilen ayete bir ateistin verdiği cevap ''ay,ve yıldızlar düşmüyorlarmış ya o yüzden korunmuş tavan diye uydurmuş peygamber efendimiz ''. and olsun o geri dödüren göğe derken acaba ne kastedildi neyse bir ayetle konuşmamı bitirmek istiyorum.

''.....hiç düşünmezmisiniz''

Gönderi tarihi:
koskoca kainatta iki ihtimal vardır ya herşey kendiliğinden var oldu tesadüflerle yada bir yaratıcı var.başka bir ihtimal düşünülemez. olaya bu geniş açıdan bakarak başlamak lazım. yıldızların birbirlerine olan uzaklıları bile bizim var olmamaıza sebeptir.sonra güneşin dünyaya olan ay ın yine dünyaya olan uzaklığı v.b binlerce ihtimal hadi diyelim bunlar tesadüf. daha küçük yapı taşlarını düşünelim. mesela hemoglobinin tesadüfen oluşma olasılığına bakın araştırın.

herkese selam,

benim bu mantik sinsilesinde cozemdegim bir nokta var sizlerle paylasmak istedim.. "koskoca kainatin kendiliginden, tesadufen" olusmasinin imkansizligi karsisinda bir aciklama getiremedigim dogrudur. bu sonuctan hareketle bir yaraticiya ulasalim.. peki koskoca kainati "bu kadar kusursuz" yaratabilecek bir yaraticinin " var " oldugunu kabul etmek.. evrenin kendiliginden var oldugunu kabul etmekten daha zor olsa gerek. cunku kusursuz bir seyi yaratabilmek icin ondan ustun olunmasi gerekir diye dusunuyorum.. bu denklemin icinden nasil cikilir bilemiyorum..

saygilarimla...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

şöyle diyorum: her şeyi olmuş gibi bilenbir allah yoktur. yanlış bir inanış içerisindesiniz. böyle

bir anlayışın içi paradokslarla doludur. İslam ise paradokslara kapalıdır.

İNANIN ÖYLE BİR ALLAH YOK!

ayrıcı Allahın olmadığıyla ilgili ayet istenmesi de bana paradoks gibi göründü. zaten inanmayan bir adama ihlas suresini gösterseniz ne ifade eder?

inanmadığım için söylemiyorum. ama inanmayanbirine bence böylebir teklif sunmayın.

Sevgili Mistik Arkadaşım Konu boyuncaki taraflı ve bir okadar da çelişkili yazılarından sadece BİR KESİT aldım..

Madem inanmayan birine senin dediğin gibi birşey teklif bile etmiyeceğiz sen burda tutupta inanan insanlara senin anlattığın gibi bir allahın veya inananların anladığı gibi bir allahın YOKLUĞUNDAN kendince EMİN olarak nasıl söz edebilirsin? İnananı ve İnanmayanı İnancından döndürmek mümkün değilse senin yukardaki lafların da bir çelişki yokmudur? Yada senin İnancın mutlak doğrumudur????????

Kader konusu okadar hassas bir konudur ki Sizin gibi bilgisizlerin tartışma konusu olarak ele aldığı yerlerde inanan insanların inançlarına zarar verebilecek bir konudur. Bu açıdan kurnazlığınızı kutluyorum.

Şüphesiz Allah herşeyin en doğrusunu bilendir. Kaderi Allah yazmıştır ve insanoğluna irade ile birlikte iki yol sunmuştur.İnanmakda serbest İnanmamakda, ister sağdan gidersin ister soldan.Sen soldan gidersin ama allah senin hangi yoldan gideceğini zaten biliyordur ve bildiği için sana o kaderi yazmıştır.Örneğin Gazetler yarın ki tv programlarının saatlerini yazdığı için yarın tvler o saatte o programları yayınlamazlar.Gazeteler yarın ki tvlerin yayın akışını bildikleri için gazetelerinde yazmıştır.

Konuyu önyargılardan ve alaycı uslublardan uzak incelerseniz sorularınıza cevap bulabilirsiniz. benden bukadar

Gönderi tarihi:
kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız!

sahip olduğunuz türden demeyi tercih ediyorum.

Bilgiden başlayalım.

Mesela, eğer bilgiden başlayacak olursak, her şeyi sınırsız olarak bilen bir Allah yoktur.

Merak ediyorum, bağışlayın, acaba neden 200 sene önce yaşamayı tercih etmediniz, şimdi yani 2000'li yıllarda yaşıyorsunuz?

Böyle bir kabul bizim özgürlüğümüzü bir kenara atar.

Ama Allah Kur'anda yazdığı şekliyle bizim özgürlüğümüzü bir kenara atmaz, çünkü eğer özgür olamazsak imanı asla anlayamayız.

dolayısıyla günah işlediğimizde bütün suç Allaha ait hale gelir ki bu doğr udeğildir.

Allah'a suç isnat edilmez, O Hak'tır.

Gönderi tarihi:

yok dedıgınız her an varlıgı mevcut kılan bır zaman dılımı sadece.

allah yok demek aslında varlıgı kabul etmektır.nasıl mı?sen yan komsunun oglunu cagırırsın (dıyelım ahmet) ve evın kapısından seslenırsın ahmetttt ahmettt dıye ve ahmetın bır yakını cıkar ahmet yok der.burdakı yokluk ve sorgulama,yonelıs ahmetın aslında var oldugunu gosterır.

buna gore bakarsak ahmet aslında mevcut olan bırsey.

Gönderi tarihi:
yok dedıgınız her an varlıgı mevcut kılan bır zaman dılımı sadece.

allah yok demek aslında varlıgı kabul etmektır.nasıl mı?sen yan komsunun oglunu cagırırsın (dıyelım ahmet) ve evın kapısından seslenırsın ahmetttt ahmettt dıye ve ahmetın bır yakını cıkar ahmet yok der.burdakı yokluk ve sorgulama,yonelıs ahmetın aslında var oldugunu gosterır.

buna gore bakarsak ahmet aslında mevcut olan bırsey.

madem öyle diyorsun ohalde ilanen duyrulur ateizm devri kapanmıştır allahın var olduğu ıspatlanmıştır :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.