Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

kurban ve bayram bunları kesip öldürmeyi bir bayram çoşkusuyla kutlayıp memleketi açık hava mezbahasına döndürüyorlar o küçücük çocukların alnına kan sürüyorlar

Kurban kesiliş şekilleriyel ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğine bende katılıyorum gerçekten de etraf mezbaha ya dönüyor küçük çocukların bu sahneleri seyretmemeleri lazım artık burada iş belediyelere ve devlete düşüyor buraya kadar tamam ama ateist arkadaşların derdi kurban kesilmesin istiyorlar ancak bu isteklerini hiçbir müslümanın ciddiye alması mümkün değil çünkü kurban Allahın emridir eğer bu arkadaşlar hayvanları o kadar çok düşünüyorlarsa önce kürkleri için canlı canlı derileri soyulan hayvanları kurtarsınlar böylesi çok daha mantıklı olurdu...

Gönderi tarihi:

Demek o hayvanlar acı çekmiyor olabilirler öyle mi? Siz imtihanınız için hayvan katletmeye devam edin.

acı çekmiyor olabilirler değil acı çekmiyorlar. doğru bir şekilde kesilen kurkan bıçağın ilk sürülmesiyle birlikte şuurunu kaybeder ve acı çekmez. dikkat edilmesi gereken bir konuda kesilen hayvanların etlerinin ihtiyacı olanlara dağıtılması. yani sofrasında eti göremeyen birçok fakir o gün et yiyor. ve birçok insan bu yüzden seviniyor.

Ceviz 'e : Ben kurbanlık hayvanların nesillerinin tükenmesinden bahsetmiyorum.

yani kurban bayramının böle bir yan etkisi olmadığını kabul ediyorsun. bu güzel.

Türkiye'de 70 milyon insan yaşıyor. Her Kurban Bayramında milyonlarca hayvan kesilmek zorunda (Bundan daha ilkel bir ibadet düşünemiyorum). Malum Kurban Bayramı 4 gün ve kurban ilk 3 günde kesiliyor. Kesimlerin %70-80 i de ilk gün yapılıyor. Düşünün 1 günde kaç tane hayvan kesiliyor. Türkiye'de sizce kaç tane kasap, kesim için uygun kaç yer var? Bunların asla yeterli olamayacağından bahsediyorum.

kurbanı asıl kurban sahibinin usulüne göre kesmesi gerekiyor. ( benim babam kendisi keserdi ) eğer beceremiyeceğini düşünüyorsa müslüman olan ve kurban kesmesini bilen bir kişiye vekalet verir. eğer böle birisi yoksa kesmemesinde hiçbir sakınca yoktur. eğer benim keseceğim kurban sokak ortasında rastgele insanlar tarından çoluk çocuğun gözü önünde , kanı caddeleri kirletecek şekilde kesilecekse ben o kurbanı kesmem. neden çünkü ben bir müslümanın. kurban edilen hayvanın canını acıtmamak ve korkutmamak çok önemlidir. kesilme şekli itibari ile kurban edilen hayvan hiçbirşekilde acı hissetmesine fırsat verilmeden can verir. kesilen hayvanın kanı açılan bir çukura akıtılarak temiz bir şekilde boşaltılır. bu şekilde kesilmeyen kurbanın sahibi islamiyete göre kurban görevini yerine getirmiş sayılmaz. eğer etrafı kirletir ve hayvana acı çektirirse günaha bile girer. neden günaha girer biliyormusunuz. araştırmadan böylesine hassas bir ibadeti yerine getirdiği için, islamiyeti kötü tanıttığı için, hayvana acı çektirdiği için vs... ben uygulamalar doğru demiyorum. nitekim birçok müslüman arkadaşım bu durumdan şiddetli derecede rahatsız. nasıl olurda merhameti savunan bir din insanlara canilik yapmasını söyler.

sizin öncelikle yaptığınız hata bütün müslümanları bir tutmanız ve yanlış yapanları örnek vererek doğru yapanları karalamaya (azizamca için) veya haksız çıkartmaya (yamyam için) çalışıyorsunuz. unutmayınki hertürlü inanç ve düşünce herzaman saptırılmaya ve alet edilmeye çalışılmıştır veya yanlış yorumlanmıştır. neden islamın birinci emri OKU. ???

Gönderi tarihi:
acı çekmiyor olabilirler değil acı çekmiyorlar. doğru bir şekilde kesilen kurkan bıçağın ilk sürülmesiyle birlikte şuurunu kaybeder ve acı çekmez. dikkat edilmesi gereken bir konuda kesilen hayvanların etlerinin ihtiyacı olanlara dağıtılması. yani sofrasında eti göremeyen birçok fakir o gün et yiyor. ve birçok insan bu yüzden seviniyor.

senin gırtlağına bıçağı dayasınlar bak nasıl çekiyorsun ve ya çekmiyorsun görürsün istersen bir dene yada deneme bir toplu iğneyi al parmağının ucuna batır sen ne diyorsuun yahu doğru bir şekilde kesiliyorsa bu nasıl bir cümle

Kurban kesiliş şekilleriyel ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğine bende katılıyorum gerçekten de etraf mezbaha ya dönüyor küçük çocukların bu sahneleri seyretmemeleri lazım artık burada iş belediyelere ve devlete düşüyor buraya kadar tamam ama ateist arkadaşların derdi kurban kesilmesin istiyorlar ancak bu isteklerini hiçbir müslümanın ciddiye alması mümkün değil çünkü kurban Allahın emridir eğer bu arkadaşlar hayvanları o kadar çok düşünüyorlarsa önce kürkleri için canlı canlı derileri soyulan hayvanları kurtarsınlar böylesi çok daha mantıklı olurdu...

sayın arman benim cüzdanımdan tut ayakkabıma kadar herşeyim sentetik deridir deri mont hayatta giymem kokusuna bile dayanamam o kurbanları allah için kesiyorsunuz o çocuklarda allah için seyredip alnına allah için kan sürülecek malum ya kurban bayramı kesme işini bayramla çoşkuyla kutluyorsunuz bayram ne demek?bir ülkenin çoşkusudur sizlerde maşallah çoşkuyla kutlayıp körfezleri kan gölüne çeviriyorsunuz memleketi açık hava mezbaasına döndürüyorsunuz

ha bu arada kürklerini hayır kurumlarına verip parasıylada camii yapmasını çok iyi biliyorsunuz

Gönderi tarihi:

senin gırtlağına bıçağı dayasınlar bak nasıl çekiyorsun ve ya çekmiyorsun görürsün istersen bir dene yada deneme bir toplu iğneyi al parmağının ucuna batır sen ne diyorsuun yahu doğru bir şekilde kesiliyorsa bu nasıl bir cümle

keskin bir cisimle sen biyerini hiç kesmedinmi. kesilir kesilmez hemen acımı hissediyorsun. hayır hissetmezsin. hatta baya keskin bir cisimse baya bir süre sonra acımaya başlar. düzgün bir şekilde kesilen kurbanın tek hamlede şah damarı kesilir. daha hayvan acıyı hisedemeden beynindeki kan boşalmaya başlar ve şuurunu kaybeder. hiçbirşey hissetmez.

sayın arman benim cüzdanımdan tut ayakkabıma kadar herşeyim sentetik deridir deri mont hayatta giymem

eğer bunu hayvanları sevdiğin için yapıyorsan seni herzaman desteklerim. yaptığın yanlış birşey değildir.hernekadar ihtiyacın kadarını öldürmek günah değilsede allah mümkün olduğu kadar bundan kaçının demiştir. zira allah senin gibi davrananları sever.

kurbanları allah için kesiyorsunuz o çocuklarda allah için seyredip alnına allah için kan sürülecek malum ya kurban bayramı kesme işini bayramla çoşkuyla kutluyorsunuz bayram ne demek?bir ülkenin çoşkusudur sizlerde maşallah çoşkuyla kutlayıp körfezleri kan gölüne çeviriyorsunuz memleketi açık hava mezbaasına döndürüyorsunuz

haaaaa. benim yazdıklarımdan işine geleni cevapla işine geleni görmemezlikten gel. nasılda güzel tartışıyorsun.. o dediğin şeylerin doğru şeyler olmadığını belirttim. eğer gerçekten islamiyeti biliyor olsaydın söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu anlardın.

Syn. azizamca belliki sen islamiyet hakkında doğru düzgün bir araştırma yapmadan ve bilgi sahibi olmadan çevrendeki müslümanlara bakarak islamiyeti yanlış tanımış ve ondan nefret etmişsin. ki bu konuda doğru düzgün araştırmamış olman dışında hiçte haksız değilsin. ve senin gibi birçok insan var. ayrıyetten benim tanıdığım ve sırf bu yüzden islamiyetten nefret eden insanlar var. küçükken o kadar çok abartılarak zorlanmış ve yanlış yönlendirilmişlerki müslümanlıktan nefret etmişler. onlara bunu yapanların vay haline. unutmayınki müslümanlığın ne güzel bir din olduğunu Atatürk bile belirtmiştir.

Gönderi tarihi:

sayın ceviz bugünküdoğanın durumundan haberiniz yok herhalde hadislerde Hz.Hz.Muhammet demiyor mu evlenin en az 4 çocuğun olsun müslüman ülkelerin nüfusuna bir bakın fare gibi ürüyor maşallah bu kadar insana doğa dayanır mı?

evlenin en az 4 çocuğun olsun. yuhhh. hayır öle dememiş. evlen lan. dörtten aşağı çocuk yaptığını görmeyim. ona göre. aha böle demiştir.

peygamberimiz bakabileceğin kadar çok çocuk yap ve onları hayırlı birer müslüman ve insan olmaları için eğit demiştir. ama bunu anlamayan cahil müslümanlar olayı abartarak yapabildiği kadar çocuk yapmıştır.

kuranda az tüketin ayeti varsa bir zahmet yazarsan sevinirim

bak şimdi. Kuranın çok tüketip az üretmeye teşvik ettiğini savunan sensin. bunuda nerden anlıyoruz. (inkar etme diye söylüyorum) müslüman ülkeler çok tüketip az üretiyorlar diyorsun ve bunun nedeni olarak müslümanlığı gösteriyorsun. müslümanlığı neden olarak gösterdiğinide müslümanlığı karalamak için bu örneği vermenden anlıyoruz. bende neye dayanarak bunu savunuyorsun diyorum, göster bana diyorum ama sen "neresinde az tüketin yazıyor" diyerek cevap veriyorsun. ben sana kuranda tutumlu olmakla, savurgan olmamakla alakalı birçok örnek veririm. bu hiç sorun değil. ama senin yaptığın saçma. tartışma mantığın tamamen kaçamak. kaçamak oynuyorsun ama işin dahada önemlisi sanki sen oyun oynuyorsun. haksız çıkartma oyunu. direk olarak buna odaklanıyorsun.

Gönderi tarihi:

Yiyiniz içiniz israf etmeyiniz.....

Oldumu kardeş.

Suya yazmadım bak..

Foruma yazdım..

İstersen birde açıklıyayım...

İhtiyacınız kadar tüketin..

Belki arkadaş bunu kastetmiştir...

Korkma Allahın rızkı herkese yeter..

Bu güne kadar senmi doyurdun milyarlarca yaratılmışı...

Gönderi tarihi:

SUYA YAZI YAZMA AYET GÖSTER

O, çardaklı, çardaksız olarak bahçeleri, ürünleri çeşit çeşit hurmalıkları ve ekinleri, zeytini ve narı (herbiri) birbirine benzer ve (herbiri) birbirinden farklı biçimde yaratandır.Bunlar meyve verince meyvelerinden yiyin. Hasat günü de hakkını (öşürünü) verin, fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. En’âm Sûresinin 141 . Ayetinde

Ey Ademoğulları! Her mescitde ziynetinizi takının (güzel ve temiz giyinin). Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü o, israf edenleri sevmez. A’râf Sûresinin 31 . Ayetinde

Onlar, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik edenlerdir. Onların harcamaları, bu ikisi arası dengeli bir harcamadır. Furkân Sûresinin 67 . Ayetinde

İnsan için ancak çalıştığı vardır. (yani fazlası yoktur) Cüz : 27 Sûre : 053

Gönderi tarihi:
enam-6-141-elmalılı tefsir-Rivayet edildiğine göre Arap müşrikleri ekip diktikleri ekinlerden ve yetiştirdikleri deve, sığır, koyun, keçi hayvanlarından bazı şeyleri kendi fikirlerince Allah için, bazı şeyleri de diğer ilâhları adına tayin eder, ayırırlar ve bir şahsın gelirlerinden böyle iki çeşit masraf çıkardı. Allah için dediklerini misafire ve fakirlere, diğer ilâhları için ayırdıklarını da onların masraflarına ve huzurlarında yapılacak âyine, kesilecek kurbanlara hizmetçi ücreti ve başka şeylere harcarlardı. Sonra bakarlar Allah için diye ayırdıkları iyi çıkar, yetişip büyürse dönerler onu ilâhlarına tahsis ederler. Fakat ilâhları için ayırdıkları iyi çıkarsa, onu onlar adına bırakırlar. "Allah zengindir, bunlar fakirdir" derler. Ve bu şekilde ilâhlarını Allah'a tercih ederler ve Allah için ayırdıklarını onlara sarfederler, fakat onlar için ayırdıklarını Allah için sarfetmezlerdi ki, işte bu âyetlerde Arap müşriklerinin akıl ve fikir kabul etmez cahillik ve sapıklıklarına, iktisadî ve sosyal hayatlarındaki perişanlıklarla ilgili bazı kötülükleri açıklanırken, önce bu âyet ile bu âdet ve mezhebe işaret olunarak, bunun amelî açıdan bütün kötülüklerin esası ve aslî sebebi olduğu

burada ki israf çıkar amaçlı müşrikler tarmda ki ve hayvancılıkta ki hasılatı ilahlarına pay ederek israf ediyor halbu ki bu gelirleri gerçek olan allaha yani muhammede pay edilse o zaman israf olmaz siz kuranı daha bilmiyorsunuz

Gönderi tarihi:

azizamca lütfen saçmalayı bırakta artık daha fazla rezil olma. şimdi asıl konudan uzaklaşıldığını görüyorum ve bunun için allah yoktur diyenlere ve kuran-ı kerim in güncel olmadığı ve günümüze uydurulduğunu söyleyenlere.

Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır

Geceleyin uyumanız ve gündüzün onun lütfundan istemeniz de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda işiten bir toplum için ibretler vardır.

Cüz : 21 Sûre : 030

eskiden insanlar bunlara hayret içerisinde bakar ve allahı kabullenirlerdi . günümüzde görüyoruzki bilim bunlara tekrar hayretle bakıyor ve allahı kabulleniyor. bilim sürekli olarak birçok şeyi açıklıyor ama açıkladıkça yeni şeyleri keşfettikçe bu kusursuz düzene ve dengeye dahada hayretle bakıyor, bilim dahada ilerledikçe allahın varlığının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu iyice kabul edecektir.

Gönderi tarihi:

azizamca lütfen saçmalayı bırakta artık daha fazla rezil olma. şimdi asıl konudan uzaklaşıldığını görüyorum ve bunun için allah yoktur diyenlere ve kuran-ı kerim in güncel olmadığı ve günümüze uydurulduğunu söyleyenlere.

Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.

Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır

Geceleyin uyumanız ve gündüzün onun lütfundan istemeniz de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda işiten bir toplum için ibretler vardır.

Cüz : 21 Sûre : 030

eskiden insanlar bunlara hayret içerisinde bakar ve allahı kabullenirlerdi . günümüzde görüyoruzki bilim bunlara tekrar hayretle bakıyor ve allahı kabulleniyor. bilim sürekli olarak birçok şeyi açıklıyor ama açıkladıkça yeni şeyleri keşfettikçe bu kusursuz düzene ve dengeye dahada hayretle bakıyor, bilim dahada ilerledikçe allahın varlığının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu iyice kabul edecektir.

Bu saydığın ayetlerin bilimle ne alakası var anlayamadım doğrusu. Bilakis 7 kat gök inancının belirtisi olarak "gökler" ifadesi kullanılmış. Bunun da bilimsellikle bir alakası yoktur. (Lütfen atmosferden bahsetmeyin.Zira Kur'an da gökler ifadesinin atmosfer için kullanılmadığı açıktır.)

Gönderi tarihi:

Bu saydığın ayetlerin bilimle ne alakası var anlayamadım doğrusu. Bilakis 7 kat gök inancının belirtisi olarak "gökler" ifadesi kullanılmış. Bunun da bilimsellikle bir alakası yoktur. (Lütfen atmosferden bahsetmeyin.Zira Kur'an da gökler ifadesinin atmosfer için kullanılmadığı açıktır.)

orda bizim anladığımız gökten bahsetmiştir.

bilim birçok sorunun cevabını buldukça başka sorularla karşılaşıyor, bunların cevabını buldukça bu cevaplar başka soruları peşinden getiriyor ve sonunda görüyorki bütün bu kusuzsuzluğun ve dengenin mutlaka bir düzenleyiciye ve yaradana ihtiyaç duyduğu. yani sonuç olarak eskiden allahın varlığını ispatlayıcı örnek olarak gösterilen birçok şey günümüzdede hala örnek olarak gösterilebilir.

Gönderi tarihi:

orda bizim anladığımız gökten bahsetmiştir.

bilim birçok sorunun cevabını buldukça başka sorularla karşılaşıyor, bunların cevabını buldukça bu cevaplar başka soruları peşinden getiriyor ve sonunda görüyorki bütün bu kusuzsuzluğun ve dengenin mutlaka bir düzenleyiciye ve yaradana ihtiyaç duyduğu. yani sonuç olarak eskiden allahın varlığını ispatlayıcı örnek olarak gösterilen birçok şey günümüzdede hala örnek olarak gösterilebilir.

Madem bizim anladığımız gök, neden gökler demiş? Ayrıca "O, sayelerinde, kara ve denizin karanlıklarında yolunuzu bulasınız diye sizin için yıldızları yaratandır. (En'am Suresi 97) Vallahi bilimsellik fışkırıyor. Yıldızlar biz yolumuzu bulalım diye yaratılmış. Pes....

Gönderi tarihi:

Pusula denilen alet neye göre tasarlanmıştır eski denizciler geceleri açık denizde yön tayinlerini neye göre yaparlardı bi zahmet çok bilgili! arkadaşım yam yam cevap alabilirmiyim ?

Gönderi tarihi:

Pusula denilen alet neye göre tasarlanmıştır eski denizciler geceleri açık denizde yön tayinlerini neye göre yaparlardı bi zahmet çok bilgili! arkadaşım yam yam cevap alabilirmiyim ?

Arkadaşım elbette yıldızlara bakarak yön tayin edildiğini biliyorum. Bunu ilkokul çocukları bile biliyor. Benim bahsettiğim nokta yıldızların yaratılış amacını belirten ayet. "O, sayelerinde, kara ve denizin karanlıklarında yolunuzu bulasınız diye sizin için yıldızları yaratandır." Evet yıldızlara bakarak yön tayini yapabiliriz. Ancak yıldızların, biz yönümüzü bulalım diye yaratıldığı iddiası, ancak 1400 yıl önceki insanlar için geçerli olabilir. Ne yani şimdi evrendeki milyonlarca yıldız, biz yönümüzü bulalım diye mi yaratılmış sence?

Pardon unutmuşum.... Bir de şeytanları taşlamk için yaratılmışlardı... :D

Gönderi tarihi:

Arkadaşım elbette yıldızlara bakarak yön tayin edildiğini biliyorum. Bunu ilkokul çocukları bile biliyor. Benim bahsettiğim nokta yıldızların yaratılış amacını belirten ayet. "O, sayelerinde, kara ve denizin karanlıklarında yolunuzu bulasınız diye sizin için yıldızları yaratandır." Evet yıldızlara bakarak yön tayini yapabiliriz. Ancak yıldızların, biz yönümüzü bulalım diye yaratıldığı iddiası, ancak 1400 yıl önceki insanlar için geçerli olabilir. Ne yani şimdi evrendeki milyonlarca yıldız, biz yönümüzü bulalım diye mi yaratılmış sence?

Pardon unutmuşum.... Bir de şeytanları taşlamk için yaratılmışlardı... :D

Hah işte şimdi güzel güzel tartışalım yeterki siz açık açık anlaşılır olun . Elbette ki yıldızların meydana geliş amacı dünyada ki insanlara yön bulmalarını sağlmak için değil ama dikkatini çekerim ayette kime hitap ediliyor bize yani insanlara peki ne diyor özetle size yönünüzü tayin edesiniz diye yıldızları yaratan Allah işaret ediliyor yani burada Allah yıldızların ne nasıl meydana geldiğini ne reaksiyonlarını ne de başka herhangi bir şeyinden bahsetmiyor sadece biz insanların en basit şekilde algılayabilmeleri için onlara '' siz yönünüzü tayin edesiniz'' diye yarattığını söylüyor. Düşünsene şöyle bir ayet olsaydı o zamanki insanlar anlarmıydı'' biz yıdızları sıcak gezegenleri parçalayarak soğuttuk ve yansımalarını sağlayarak vs vs şklinde uzayıp giden fiziki terimlerin kullanıldığı bir ayet olabileceğini mantığın alıyor mu ? Eğer senin alıyorsa kusura bakma ama 1400 yıl önceki insanların almazdı o yüzden de o ayette herhangi bir mantıksızlık aramak çok beis olur be hocam...

Gönderi tarihi:

Hah işte şimdi güzel güzel tartışalım yeterki siz açık açık anlaşılır olun . Elbette ki yıldızların meydana geliş amacı dünyada ki insanlara yön bulmalarını sağlmak için değil ama dikkatini çekerim ayette kime hitap ediliyor bize yani insanlara peki ne diyor özetle size yönünüzü tayin edesiniz diye yıldızları yaratan Allah işaret ediliyor yani burada Allah yıldızların ne nasıl meydana geldiğini ne reaksiyonlarını ne de başka herhangi bir şeyinden bahsetmiyor sadece biz insanların en basit şekilde algılayabilmeleri için onlara '' siz yönünüzü tayin edesiniz'' diye yarattığını söylüyor. Düşünsene şöyle bir ayet olsaydı o zamanki insanlar anlarmıydı'' biz yıdızları sıcak gezegenleri parçalayarak soğuttuk ve yansımalarını sağlayarak vs vs şklinde uzayıp giden fiziki terimlerin kullanıldığı bir ayet olabileceğini mantığın alıyor mu ? Eğer senin alıyorsa kusura bakma ama 1400 yıl önceki insanların almazdı o yüzden de o ayette herhangi bir mantıksızlık aramak çok beis olur be hocam...

O zaman Kur'an için şöyle bir mantık yürütebilir miyiz?

Aslında Kur'an da bazı şeyler söylendiği gibi değildir. Sadece o zamanki insanlar anlayabilsinler diye öyle söylenmiştir. Çünkü senin bahsettiğin bu. (Ayette kesin olarak yıldızların yaratılış amacından bahsetmiş)

Gönderi tarihi:

Hayır böyle bir mantık yürütmek hata olur o zaman ben de sana derim ki 1400 yıl önceki insanlar Kızıldenizde iki farklı su akıntısının birbirlerine karışmadıklarını bilmiyorlar ve bilemezlerdi ama buna rağmen yüce Allah bu iki farklı su akıntısının birbirine karışmadığını bildirmiştir. O zaman ki insanların anlıyamadığı bu ayetin mucizesi yüzyıllar sonra büyük bir keşif olarak kaptan custou tarafından bilimsel olarak ispatlanmıştır ee şimdi nerde kaldı senin yürüttüğün mantık ..?

Gönderi tarihi:

Hayır böyle bir mantık yürütmek hata olur o zaman ben de sana derim ki 1400 yıl önceki insanlar Kızıldenizde iki farklı su akıntısının birbirlerine karışmadıklarını bilmiyorlar ve bilemezlerdi ama buna rağmen yüce Allah bu iki farklı su akıntısının birbirine karışmadığını bildirmiştir. O zaman ki insanların anlıyamadığı bu ayetin mucizesi yüzyıllar sonra büyük bir keşif olarak kaptan custou tarafından bilimsel olarak ispatlanmıştır ee şimdi nerde kaldı senin yürüttüğün mantık ..?

1- O mantığı ben değil sen yürüttün. "Yıldızların yaratılış amacını o dönemin insanları anlayamayacağı için ayette öyle yazılmıştır" dedin

2- "1400 yıl önceki insanlar Kızıldenizde iki farklı su akıntısının birbirlerine karışmadıklarını bilmiyorlar ve bilemezlerdi " iddianız da yanlıştır. Zira tatlı ve tuzlu suyun karışmazlık ilkesi Hz.Muhammed' den yaklaşık 550 yıl önce yaşayan Romalı bir bilgin olan Gaius Plinius Secundus (M.S. 23-79) tarafından keşfedilmiş ve Naturalis Historia adlı eserde yer almıştır.

Gönderi tarihi:
peki sence yıldızların yaratılış amacı nedir? ne işe yarıyor yıldızlar?

YA NE İŞE YARAYACAK YILDIZLAR...GÜNLÜK FALIMIZA BAKMAYA YARAR...İŞTE SAĞLIK DURUMUMUZ, PARA GELECEK Mİ, AŞK HAYATIMDA SORUN VAR MI FALAN... :D PARDON YA KONUYU SULANDIRDIM BİRAZ AMA... :(

Gönderi tarihi:

peki sence yıldızların yaratılış amacı nedir? ne işe yarıyor yıldızlar? peki günümüzde sence kimse yıldızların yön göstericiliğine ihtiyaç duymazmı?

Arkadaşım yıldızlardan yön bulmak için faydalanmak başkadır, yıldızların yaratılış amacının yön bulmak olması başka. Elmalarla armutları karıştırmayalım lütfen.

Gönderi tarihi:

sayın nannibal lecter kardş dedikleri doğru bile olsa gök artık 7 katman değil 8 katman hatırlamıyorsam sezonosfer 7 gök değil 8 gök

sayın cevizkabuğu verdiğin ayetin tefsirini veriyorum hangi konudan uzaklaşıyorum ?kim saçmalıyor?

Gönderi tarihi:

Ya yine söylediklerimi kasıtlı olarak anlamamazlığa veriyorsun ya da hakkaten anlamıyorsun söylermisin bana arkadaşım yıldızlar biz insanlar için ne işe yarar insanlık varolduğundan beri yıldızlara bakıpda neler yaptık biz yıldızlardan yön bulmak ve geleceğe dair kehanetler sallamak dışında yıldızlar biz insanların başka ne işine yaramıştır ? Yani o ayette diğer ayetlerde de olduğu gibi çelişkinin çe si yokken sen kendince çelişkiler üretmektesin Allah her zaman olduğu gibi yine en doğrusunu bilmiş ve söylemiş evet yıldızlar biz insanların yön bulmasına yardımcı olurlar yalan mı ? Allah orada yıldızların yapılarından bhsetmiyor ki yani sen nereye varmaya çalışıyorsun ki kendi ekseni etrafında kendi kuyruğunu yakalamaya çalışan şirin bir kedi misali kendi kendine çıkmaz mantık yürütmektesin...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.