Φ yam_yam Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Allah Allah ne kadar da yamyamsın yawww afetleri kim var etmiş yoksa onlarda mı maymundan türemiş))))))) Allah her şeyi bir düzene göre yaratmış zaten ve biz o düzene bilim diyoruz şimdi. hiç bir şey sebebsiz olmaz. kuralları koyan Allah'tır ve onları işleten de O'ndan başkası değildir. Sana göre bilim canlımıdır???? O düzene bilim denmez... Düzenin gözlemlenmesine ve incelenmesine bilim denir. Önce kavramları iyi öğrenelim ki, anlatmak istediğimizi daha iyi ifade edebilelim. Bahsettiğiniz düzenin hiç bir kademesinde tanrının müdahalesi, ya da işletmesi söz konusu değildir. Eğer yine de tanrıyla bir bağ kuracaksanız deist bir yaklaşım sergilemeniz, ve düzeni tanrının yarattığını fakat ondan sonra hiç bir müdahalesinin ya da düzeni işletmesinin söz konusu olmadığına inanmanız gerekir. Zira artık Mikail de sadece sembolik olarak vardır... Evet evet... Afetler de maymundan türemişlerdir. (Teist arkadaşların beyinlerindeki insanın maymundan türemediğini, insan ve maymunun aynı ortak atadan geldiğini kavrayacak noktanın kasıtlı telkinler yoluyla deformasyona uğradığını düşünüyorum Bu gerçeği öğrenmek onlarda daha büyük tahribatlara sebep olabilir. O yüzden huylarına gitmek lazım..) Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 ALLAH'a inan ve Müslüman olan arkadaşlarımdan çok rica ediyorum bu tip tartışmalara girmeyin çünkü onlara siz ne söylerseniz söyleyin onların gözleri kör,kulakları sağırdır. Lütfen İslam dini çok hassas bir dindir yanıt verelim derken hataya düşmek var İmam Gazali'nin bir sözü var"Cahil insanlara ayet açıklamaya kalkmayın anlamayacaklardır ve buda infial yaratabilir" ALLAH vardır dersin sorarlar NİÇİN? Sonra tokat puta NİÇİN'den gelir N.F.K Alıntı
Φ faruk.nur Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 ALLAH'a inan ve Müslüman olan arkadaşlarımdan çok rica ediyorum bu tip tartışmalara girmeyin çünkü onlara siz ne söylerseniz söyleyin onların gözleri kör,kulakları sağırdır. Lütfen İslam dini çok hassas bir dindir yanıt verelim derken hataya düşmek var İmam Gazali'nin bir sözü var"Cahil insanlara ayet açıklamaya kalkmayın anlamayacaklardır ve buda infial yaratabilir" ALLAH vardır dersin sorarlar NİÇİN? Sonra tokat puta NİÇİN'den gelir N.F.K kader soru:madem,herşey bir kader defterinde yazılı ve herşey ona göre oluyor.o halde insanlar niçin cehenneme gidiyor? cevap:evet herşey bir kader defterinde yazılı ve herşey ona göre oluyor.ama,defterde yazılı olduğu için o şey olmuyor. mesela;meteroloji uzmanı,uydudan gelen fotoğraflara bakarak geleceği görebilmektedir.(bir insan ne kadar yükseğe çıkarsa hem görüş alanı genişler hemde geleceği görebilir.)uzman görüyor ki,Türkiye”nin batısından yağmur bulutları geliyor.bulutların hızını ve yönünü hesaplıyarak,hemen defterine şunları yazıyor,”yarın türkiye bulutlu ve yağışlı olacak”.bulutların gelmesine bir gün var.bir gün sonra türkiye bulutlu ve yağışlı olsa;acaba meteroloji uzmanı bir gün önceden deftere,bu olayı yazdığı içinmi olaylar oluyor,yoksa uzman olayları uydudan önceden gördüdemi yazdı.doğru cevap,gördüde yazdı.yazdığı için olaylar olmamakta,fakat olayın öyle olacağını önceden görüp yazmıştır. mesala,aklı başında bir kişiyi, siz sırtınıza alsanız,nereye gitmek istersen seni oraya götüreceğim deseniz,diyelim ki iki yol var biri,tehlikeli yol, öteki tehlikesiz yol.siz baştan o kişiye uyarıda bulunarak her iki yolun durumunu anlatsanız buna rağmen,o kişi beni tehlikeli yoldan götür dese,o tehlikeli yolda başına bir kaza gelse ,size diyebilirmi ki,bak senin yüzünden başıma bu kaza geldi diyemez.çünkü kendi iradesiyle tehlikeli yolu seçmiştir.götüren değil,isteyen suçludur.(güç ve kuvvet yalnız Allah”tandır.bunu felçli hastalar daha iyi bilir.)Götüren Allah”tır, fakat tehlikeli yolda gitmek isteyen,insan suçludur. Allah; birzaman gayet zengin bir ressam,sergi açmak istemiş,fakat sahnenin gerisinde durmuş kendisini konuklara göstermemiş.konuklara hertürlü ikramı yapmış.sergiyi gezen misafirler,harika resimlere bakmışlar,ne kadar güzel resimler diyerek aralarında konuşurlarken birisi, ressamı göremediği için, acaba bu resimler nasıl olmuştur diye bir soru ortaya atmış.bir kısım insanlar,bu resimler kendi kendine olmuştur demişler.bir kısım insanlar resimleri tabiiyyat kanunlarının yaptığını iddia etmişler.bir kısım insanlar ise resimleri,resmi meydana getiren,boya,fırça, tablo birlikte bu resmi kafa kafaya vermişler meydana getirmiştir demişler.bir kısım insanlar ise,harika resimleri ancak bir ressam tarafından yapılabileceğini söyleyerek,kendilerine ikramda bulunan ressamı içeriden,alkışlar ile davet edip,kendisiyle tanışmış ve teşekkür etmişler.işte biz o ressama Allah diyoruz.ressamdan farkı, gerçek ve canlı resimler yaratmasıdır. Resim,ressamın bir parcası olmadığı gibi, ressam da, resmin bir parçası değildir. Soru:Peki,Allah”ı kim yaratmıştır?sorusu(şeytanın insanları kandırmak için sorduğu sorudur) genellikle insanların kafasının karışmasına yol açmış,bu soruda takılıp kalmışlardır. İnsanların bu sorunun cevabını bulmaya çalışması,nafiledir.Çünkü, diyelimki bir saraya girmek için yüz kapı var,ama bir kapı kapalı ve sarayın sahibi ancak o kapıyı açabilir ve anahtarda sadece ondadır.Dışarıdan saraya girmeye çalışan biri,açık doksandokuz kapının herhangi birinden içeri girebilir.Fakat kapalı kapının önünde durup o kapıyı açamayınca,bu saraya girilemez diyemez,Çünkü diğer doksandokuz kapı açıktır.Aynen öylede,Allah”ı kim yaratmıştır,sorusu kapalı bir kapıdır.O kapının anahtarı sadece ondadır.Allah”a inanmak için doksandokuz kapı açıktır.Ama inat edip,kapalı kapının önünde durmak ve saray sahibini inkar etmek ve açık kapıdan saraya girmemek akıl karı değildir.Peki Allah yoksa,bu kainatı kim yaratmıştır, bu kainat nasıl olmuştur,yani yukarıdaki harika resimler nasıl olmuştur,sorusunun cevabını inat edenlerin vermesi gerekir. İlmin kapısı Hz.Ali şöyle der,”Varsayalım ki inanmayan inat edenlerin dediği gibi Allah,ahiret,cennet,hesap kitap, vs.yok.Ne inanana bir şey olur,nede inanmamakta inat edene.Ama ya varsa,”inanana yine bir şey olmaz ama inanmamakta inat eden; işini şansa bırakmış olur ki buda akıl karı değildir. Tevekkül ve dua bir çifçi,evvela(önşart);ürün almak için,1-toprağını nadasa koyacak, 2-toprağını sürecek,tohumu dikecek,3-sulayacak.vb.fiili dua edecek. Sonra; Allah”a ,ürün vermesi için kavli(sözlü) dua edecek.Çünkü bir afet gelir ürünü alıp götürebilir.Çekirge ve sel afeti gibi.Her duaya cevap verilir, fakat her dua kabül edilmeyebilir.Yani dua eden kişi için o istediği kendisi hakkında hayırlı olup olmadığını dua eden bilemez.O halde duam niye kabül edilmedi diye,üzülmemeli, Allah”a küsmemelidir.Bir anne ve baba hiçbir zaman çocuğunun kötülüğünü istemediği için ,her istediğini de yapmaz .Bu dünyada her istediğimizi elde edemeyiz.Her istediğimizi yapamayız.Fakat her istediğimizi elde edecek ve her istediğimizi yapabileceğimiz bir yer vardır ki o yere cennet derler. Şeytan, Şeytan ise,insanın apaçık bir düşmanıdır,Mahlukatı, Allah”a düşman etmek için fırsat kollar.Bu hayatı insanlar için cehenneme çevirmeye çalışır.İnsan,şeytan”dan herbakımdan üstündür.Fakat şeytan”ıda hafife almamak gerekir.Biz şeytanın inadına,bu dünyayı cennete çevirmek için çalışmalıyız.Yoksa şeytanın oyununa gelip,Allah”a Düşman olmamalıyız.Şeytana acımak,kendine acımamak demektir.Sizin veya cocuğunuzun ebedi olarak cehenneme girmenize vesile olan şeytana acınmaz.Şeytan ezeli ve ebedi olarak cehennemlik olduğu için onun kaybedeceği birşeyi yoktur ama sizi cehennemlik etmek için kazanacağı bir çok şeyi vardır.Sakın sizi şeytan,Allah”af edicidir diye kandırmasın.Çünkü kul hakkını ancak kul,af eder.Allah af edicidir ama kul afetmeyebilir.Cennet ucuz olmadığı gibi,cehennemde lüzümsuz değildir. Din, Her semavi hak dinler,İnsanlığın maddeten ve manen yükselmesini,ileri gitmesini savunur.İslam,bir lokma bir hırka felsefesine karşıdır.Yarın ölecekmiş gibi, ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya teşvik eder,İki günü aynı olan ziyandadır,düşüncesini savunur.Tek ilah vardır.O ilahın adı Allah”dır. Zerrece Allah”a imanı olan herkez cennete girecektir. İslamPeygamberi Hz.Muhammed”tir.Kitabı Kuran-ı Kerim”dir.Bir Müslüman,hem incile,hem Hz.isa”ya, hem,tevrata, hem Hz.musa”ya,tüm semavi kitap ve peygamberlere inandığı için din değiştirmesine hiç gerek yoktur. Namaz, Dininin direğidir.Bir insan,Allah”ın benim namazıma ihtiyacı yoktur,demesi,hasta birinsinin,doktara “ey doktor senin ilaca ne ihtiyacın var demesine benzer ki,Allah”ın bizim namazımıza elbetteki ihtiyacı yoktur,bizim namaza ihtiyacımız vardır.Bedenin havaya ve suya ihtiyacı olduğu gibi, ruhunda manevi gıdaya ihtiyacı vardır ki o gıdalardan biriside “Hu” kelimesidir.İnsanlar her nefes verişte bilmeden,gayri ihtiyari “hu” derler.Hu ,Allah demektir.Aslında her şey Allah”ı anmaktadır. Ruh nedir Ruh insanın aslıdır,kendisidir.Mahiyeti,bir şekli sureti ve şuuru olan bir kanundur, yerçekimi kanunu gibi,ama yerçekimi kanununun bir şekli, sureti ve şuuru yoktur.Fakat dünyadaki işleri yapabilmesi için, ruh”un elbisesi,bineği mahiyetinde olan bedene ihtiyacı vardır.Ruh katiyen bakidir,yani ölümsüzdür.Ey insanlar,baki bir aleme gideceksiniz,o halde hazırlıklı olun.Ölüm,ruhun bedenden çıkması daha önce vefat etmiş olan sevgili anne ve babanızın ve dostlarınızın yanına gitmektir. yani bir şöför nasıl aracından inince araba hiçbir işe yaramaz ise,ruh”ta beden aracından inince, beden hiçbir işe yaramaz.Kabre konan bedendir.Siz ruhsunuz.Ruh berzah alemine gitmektedir. ölüm yokluk ve hiclik değildir.Kim yok olmak isterki,Ezeli ve ebedi bir Allah”ın sevgili mahlukatıda ebedi olmalıdır.Fakat mahlukatın ebediliği bizatihi değil,Allah”ın dilemesiyledir.Ey sevgili ruh,bunun için şükretmeli değilmisin. SONUÇ : Allah,birdir, hiçbirşeye ihtiyacı yoktur,ne birbaşkası onu yaratmıştır nede onun bir cocuğu vardır.Onun eşi ve benzeri yoktur. Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 selam yamyam... insanların inandıkları şey akıl dışılıktan, korku temelinden sıyrılıp gayet mantıklı ve sevgi temeline dayandıkları bir dini savunmaz mısın sen? ben şimdiki dinlerin böyle bir hedefe doğru yürüdüğünü düşünmüyorum. ama gerçekten bize mutluluk ve iç tatmini getirebilecek bir din beni ruhsal olarak tatmin eder. dinlerin bize getirecekler ikonusunda herhangi bir net fikrim yok. ama bana mutluluk getirecek şeyin adı eğeğr din ise ve bu da beni tatmin ediyorsa, ben dindarım. ama eğer din denilen ve insanlara mutluluk vadettiğini söyleyen bir düzen beni rahatsızediyorsa ve mutsuz kılıyorsa işte orada yokum. ..................ve varlık konusu. varolmayı tartışalım bence! SİZCE VAR OLMAK NE DEMEK. BİZ NEYE VAR DİYORUZ? tartışalım, inanın ben de bilmiyorum. ama zevkli ve güzel bir tartışma olacak. sonuçu da gayet verimli olacaktır. bekliyorum.... saygılar Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 selam yamyam... insanların inandıkları şey akıl dışılıktan, korku temelinden sıyrılıp gayet mantıklı ve sevgi temeline dayandıkları bir dini savunmaz mısın sen? ben şimdiki dinlerin böyle bir hedefe doğru yürüdüğünü düşünmüyorum. ama gerçekten bize mutluluk ve iç tatmini getirebilecek bir din beni ruhsal olarak tatmin eder. dinlerin bize getirecekler ikonusunda herhangi bir net fikrim yok. ama bana mutluluk getirecek şeyin adı eğeğr din ise ve bu da beni tatmin ediyorsa, ben dindarım. ama eğer din denilen ve insanlara mutluluk vadettiğini söyleyen bir düzen beni rahatsızediyorsa ve mutsuz kılıyorsa işte orada yokum. Ne kötü... Din değerlerini futbol kulübü gibi algılıyorsunuz. Belkide içinde bulunduğunuz durumun en büyük sebebide bu... Canınız hangisini isterse o dine geçin, hangisi size daha fazla mutluluk vaadeyiorsa - ki mutluluğun gerçekte vaadediliyorolduğuda muamma- onu tercih edin... Din bu değil, böyle bir din anlayışı olmaz. Ha bunu istersen çok kolay yapabilirsin din adı altına girmene gerek yok... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 O düzene bilim denmez... Düzenin gözlemlenmesine ve incelenmesine bilim denir. Önce kavramları iyi öğrenelim ki, anlatmak istediğimizi daha iyi ifade edebilelim. Bahsettiğiniz düzenin hiç bir kademesinde tanrının müdahalesi, ya da işletmesi söz konusu değildir. Eğer yine de tanrıyla bir bağ kuracaksanız deist bir yaklaşım sergilemeniz, ve düzeni tanrının yarattığını fakat ondan sonra hiç bir müdahalesinin ya da düzeni işletmesinin söz konusu olmadığına inanmanız gerekir. Zira artık Mikail de sadece sembolik olarak vardır... Evet evet... Afetler de maymundan türemişlerdir. (Teist arkadaşların beyinlerindeki insanın maymundan türemediğini, insan ve maymunun aynı ortak atadan geldiğini kavrayacak noktanın kasıtlı telkinler yoluyla deformasyona uğradığını düşünüyorum Bu gerçeği öğrenmek onlarda daha büyük tahribatlara sebep olabilir. O yüzden huylarına gitmek lazım..) ne oldu inanmaya mı başladın yoksa... bir düzenin var olduğunu ve bu düzeni koyan bir güç olduğunu kabul etmişe benziyorsun. bilimin neye dendiği konusunda beni aydınlatmışsın teşekkür ederim. insan ve maymunun aynı ortak atası var demek. peki bu ata neden bazılarının hala maymun kalmasına ve bazılarının insanlaşmasına sebeb olmuş. bence sen evrimin ne olduğunu tam kavrayamamışsın. asıl siz ateistler insanın maymundan türemediğine inanamayacak kadar cahilsiniz. şu gerçeği açıklada tahribata katlanmak bize kalsın. ama sen bir gün inandığın görüşlerin ne kadar havada kaldığını gördüğünde şoka uğrayacaksın... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Şu insanların maymudan türediğine inan arkadaşlara bir iki çift lafım olcak 1.Sizin ninelerinizin yada dedelerinizin cinsel fantezileri bizi ilgilendirmiyor.. 2.Atalarınız hala ormanlarda daldan dala dolaşırken siz nasıl böyle refah içinde yaşayabiliyorsunuz hiçmi vicadanınız sızlamıyor... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Şu insanların maymudan türediğine inan arkadaşlara bir iki çift lafım olcak 1.Sizin ninelerinizin yada dedelerinizin cinsel fantezileri bizi ilgilendirmiyor.. 2.Atalarınız hala ormanlarda daldan dala dolaşırken siz nasıl böyle refah içinde yaşayabiliyorsunuz hiçmi vicadanınız sızlamıyor... Bakın hele.... Dini inancı gereği ensest ve pedofil ilişkiye ağzını açıp ses çıkaramayan, normal karşılayan muhterem, aklı sıra alaya almak için ninelerimizi ve dedelerimizi zoofili ile aynı cümlede kullanacak seviyesizliği gösterebiliyor. Kendi fikri atalarının din maskesi altında yağma-talan, tecavüz ve katliamlarını görmezden gelebiliyor da, utanmadan bizim atalarımıza (!) dil uzatabiliyor. Aynı muhterem, her yıl milyonlarca hayvanı vahşice, işkenceyle katletmenin ne anlama geldiğini kavrayamayan beyniyle bizi vicdansızlıkla da suçlamaya kalkabiliyor... Ondan sonra da "müslüman ülkeler neden gelişemiyor?" diye soruyorlar... Sen önce beyin gelişimini tamamla, sonra bu konulara girersin... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 ne oldu inanmaya mı başladın yoksa... bir düzenin var olduğunu ve bu düzeni koyan bir güç olduğunu kabul etmişe benziyorsun. bilimin neye dendiği konusunda beni aydınlatmışsın teşekkür ederim. insan ve maymunun aynı ortak atası var demek. peki bu ata neden bazılarının hala maymun kalmasına ve bazılarının insanlaşmasına sebeb olmuş. bence sen evrimin ne olduğunu tam kavrayamamışsın. asıl siz ateistler insanın maymundan türemediğine inanamayacak kadar cahilsiniz. şu gerçeği açıklada tahribata katlanmak bize kalsın. ama sen bir gün inandığın görüşlerin ne kadar havada kaldığını gördüğünde şoka uğrayacaksın... Rica ederim efendim... O zat-ı alinizin cehaletinden... "bu düzeni koyan bir güç olduğunu kabul etmişe benziyorsun" ifadenizi yukarıdaki iletimin hangi kısmından çıkardığınızı söyleyin de, ben de öğreneyim... Lütfen aşağıdaki alıntıyı okuyun.... (Ama bu defa okuyun..) İnsan "maymun"dan mı türedi? Yaratılışçıların yaptıkları en bariz çarpıtmalardan biri de insan evrimi söz konusu olduğunda "insanın maymundan türediği" söylemine başvurmalarıdır. HY da aynı taktiği sürdürmekte bir beis görmemektedir. Bu, temelden yanlış bir yaklaşımdır ve kasıtlı olarak Darwin'den bu yana sürdürülegelmektedir. Bunun doğrusu "insan, hem kuyruksuz büyük maymun hem de insan özelliklerini taşıyan ortak bir atadan türedi" şeklinde olmalıdır. Ancak evrim karşıtları, kitleleri ajite etmek, onları yanlış yönlendirerek desteklerini arkalarına alabilmek için bu ucuz numaraya başvurmaya özel bir gayret sarf etmektedirler. Aynı numaranın HY tarafından da yapıldığını görmek hiç de şaşırtıcı değildir. İnsanın maymundan geldiğini söylemek maymunu ata, insanı torun konumuna getirir. Halbuki ortak ata, insanın olduğu kadar kuyruksuz büyük maymunların da atasıdır. "İnsanın maymundan türediği" deyişinde zımnî bir amaç vardır. Bu ifade üzerine, evrim kuramı hakkında bilgisi olmayan birisinin kafasında, "İnsan maymundan geldiğine göre değişerek günümüze gelmiş, buna karşılık 'maymun' hâlâ yaşadığına göre değişiklik geçirmeden günümüze ulaşmış" düşüncesi yer edecektir. Arkasından da doğal olarak "Bir canlı türü değişirken diğeri niçin değişmiyor?" sorusu gündeme gelecektir. Ardından sorular çeşitlenerek devam edecektir. Maymun niçin evrimleşmedi? Maymunlar niçin insana dönüşmüyor? İleride insana dönüşecek maymunlar olabilir mi? İşte size bir çarpıtmanın anatomisi... Bunun yerine, insan ve kuyruksuz büyük maymunların ortak bir atadan geldikleri şeklinde ifade edersek bu soruların hiçbirine gerek kalmayacağı ortaya çıkar. Yani ortak atanın ne tam insan ne de tam kuyruksuz büyük maymun olduğu, ikisinin özelliklerini de barındıran bir canlı olduğu anlaşılacaktır. Bunun doğal bir uzantısı olarak, hem insanın hem de kuyruksuz büyük maymunların değişerek günümüze geldikleri sonucu ortaya çıkacaktır. Ancak bu formülasyon, insan evrimini gerçeğe daha yakın biçimde ifade ettiği ve kolay anlaşılabilir olduğu için yaratılışçıların işine gelmemektedir. Bilinçli olarak nasıl kandırıldığınızı daha detaylı öğrenmek için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli olacaktır. -http://www.anthropology-works.org/uzman/yaratiscilik.htm- Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Bakın hele.... Dini inancı gereği ensest ve pedofil ilişkiye ağzını açıp ses çıkaramayan, normal karşılayan muhterem, aklı sıra alaya almak için ninelerimizi ve dedelerimizi zoofili ile aynı cümlede kullanacak seviyesizliği gösterebiliyor. Kendi fikri atalarının din maskesi altında yağma-talan, tecavüz ve katliamlarını görmezden gelebiliyor da, utanmadan bizim atalarımıza (!) dil uzatabiliyor. Aynı muhterem, her yıl milyonlarca hayvanı vahşice, işkenceyle katletmenin ne anlama geldiğini kavrayamayan beyniyle bizi vicdansızlıkla da suçlamaya kalkabiliyor... Ondan sonra da "müslüman ülkeler neden gelişemiyor?" diye soruyorlar... Sen önce beyin gelişimini tamamla, sonra bu konulara girersin... Benim beynim gelişimini tamamlamış ben evrim geçirmiyorum ki insan soyundan geliyorum,ama görüyorum ki sen hala ****** beyniyle hareket ediyorsun.Sen şu yukarda yazdıklarını islam dinini tasvirlemek içinmi yazdın?????? sana söyleyecek tek sözüm *********,toplumda yer edinememiş bir ****** ve bunun suçlusu olarak Allah'ı ve onun kutsal dini islamı seçmende ayrı bir *********,o yukarda yazdıkların tamamen seni kapsıyor zira"dervişin fikri neyse zikride odur" Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Benim beynim gelişimini tamamlamış ben evrim geçirmiyorum ki insan soyundan geliyorum,ama görüyorum ki sen hala ****** beyniyle hareket ediyorsun.Sen şu yukarda yazdıklarını islam dinini tasvirlemek içinmi yazdın?????? sana söyleyecek tek sözüm *********,toplumda yer edinememiş bir ****** ve bunun suçlusu olarak Allah'ı ve onun kutsal dini islamı seçmende ayrı bir **********,o yukarda yazdıkların tamamen seni kapsıyor zira"dervişin fikri neyse zikride odur" Toplumda yer edinememiş olduğum iddianız tamamen sizin hüsnükuruntunuzdur. Karşı fikir olmayınca zavallı, acınacak biri olmakla itham etmek dışında yapabileceğiniz bir şey kalmıyor değil mi? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 HY kişilik olarak önemsediğim ve değer verdiğim biri değil, ancak evrim ile ilgili yaptığı araştırmaları takip ediyorum. geçtiğimiz günlerde bulunduğum semtte bunların bir müzesi açıldı "yaratılış müzesi" adı altında ve burada çeşitli zamanlardan kalma fosiller vardı. Ve bu fosillerin günümüzde ki torunları ile neredeyse bire bir olan özelliklerini muhafaza ettiği anlatılmaktaydı. 380 milyon yıllık bir örimcek vardı ve bugünkü akrabalarından görüntü olarak hiç bir farkı yoktu. Senin bahsettiğin kuyruksuzmaymunlar nasıl oluşmuştu? sizin kolayınıza geliyor bunlara inanmak... çünkü aksine inanırsanız Allah'a inanmak zorunda kalacaksınız. Ensest ilişkiyi kim onaylayabilir ki. ben bu konuda dini suçlamanı esefle karşılıyorum. bu bir ahlaki meseledir. ve ahlak dinden bağımsızdır. çünkü çevremde de atesit eğilimli pek çok tanıdığım var ama ahlaki değerleri neredeyse benim ki ile aynı. bu çok farklı bir konu. yalnız şunu unutma ki müslüman olduğunu söyleyipte böyle bir sapıklığı yapan asla ve asla müslüman olamaz. Kuran bunlara Allah'a inanır görünen ve insanları Allah adını kullanarak aldatanlar der. yani münafıklar. ve en çok ceza alacaklar da bunlar dır. Allah'ı arayan ve aklını işleten insanların bir gün mutlaka gerçeği göreceğine inanıyorum ben. sen aklını işleten birisin inşallah bir gün sen de aramıza katılırsın. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 HY kişilik olarak önemsediğim ve değer verdiğim biri değil, ancak evrim ile ilgili yaptığı araştırmaları takip ediyorum. geçtiğimiz günlerde bulunduğum semtte bunların bir müzesi açıldı "yaratılış müzesi" adı altında ve burada çeşitli zamanlardan kalma fosiller vardı. Ve bu fosillerin günümüzde ki torunları ile neredeyse bire bir olan özelliklerini muhafaza ettiği anlatılmaktaydı. 380 milyon yıllık bir örimcek vardı ve bugünkü akrabalarından görüntü olarak hiç bir farkı yoktu. Senin bahsettiğin kuyruksuzmaymunlar nasıl oluşmuştu? sizin kolayınıza geliyor bunlara inanmak... çünkü aksine inanırsanız Allah'a inanmak zorunda kalacaksınız. Ensest ilişkiyi kim onaylayabilir ki. ben bu konuda dini suçlamanı esefle karşılıyorum. bu bir ahlaki meseledir. ve ahlak dinden bağımsızdır. çünkü çevremde de atesit eğilimli pek çok tanıdığım var ama ahlaki değerleri neredeyse benim ki ile aynı. bu çok farklı bir konu. yalnız şunu unutma ki müslüman olduğunu söyleyipte böyle bir sapıklığı yapan asla ve asla müslüman olamaz. Kuran bunlara Allah'a inanır görünen ve insanları Allah adını kullanarak aldatanlar der. yani münafıklar. ve en çok ceza alacaklar da bunlar dır. Allah'ı arayan ve aklını işleten insanların bir gün mutlaka gerçeği göreceğine inanıyorum ben. sen aklını işleten birisin inşallah bir gün sen de aramıza katılırsın. Sayın sardunyam; belli bir noktadan sonra bazı canlılar evrime devam etmiş, bazılarında da ilerleyişi farkedilemeyecek kadar durmuştur. Lütfen evrim hakkındaki bilgilerinizi birinci kaynaktan alın... Ensest ilişki sizin inancınızın temelinde var. Siz insanlığın ensest ilişki ile ürediğine inanıyorsunuz. Madem bu çok kötü bir şey de, tanrınız neden baştan 2 farklı çift yaratıp buna engel olmamıştır? Ensest ilişki bir ahlaksızlıksa, tanrınız neden kendi eliyle hiç gereği yokken böyle bir ahlaksızlığa izin vermiştir? İşte tıkandığınız nokta : "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz." Pedofilin de toplumumuzda ahlaksızlık konusunda ensestten aşağı kalır yanı yok. Ama bunu ana-babanızdan üstün tuttuğunuz peygamberiniz yapınca normal karşılıyorsunuz. Muhammed, Aişe 9 yaşındayken onunla gerdeğe girmiştir. Bugün medyada böyle bir haberle karşılaştığınızda en ağır hakaretleri eden, lanetler yağdıran sizler değil misiniz? Bu nasıl bir riyakarlıktır böyle? Önce kendi değer yargılarınızı gözden geçirin. Ya pedofiliye karşı olun ve bunu kim, ne için yaparsa yapsın lanetleyin, ya da bunu ahlaksızlık olarak nitelemeyin. Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 evrime inanan biri gerekiyordu cevab bulmam için. sayın yam yam samimiyetimle merak ediyorum. evrim gitgide kendini daha iyiye götüren bi gelişim sistemi ise bu sistem nasıl oluşmuştur? zira savunulana göre kaba ve düşüncesiz varlıklar evrimle ve zamanla daha iyiye gidebiliyorlar. bu sistemi oluşturan nedir? tesadüfsel midir? neden her varlıkta görülmüyor? daha iyiye gitmek için bireyin elinde olanak var mıdır, yoksa tamamen zamanın getirdiklerine "ya nasip" diyip yaşamak mı gerekir? Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Şu insanların maymudan türediğine inan arkadaşlara bir iki çift lafım olcak 1.Sizin ninelerinizin yada dedelerinizin cinsel fantezileri bizi ilgilendirmiyor.. 2.Atalarınız hala ormanlarda daldan dala dolaşırken siz nasıl böyle refah içinde yaşayabiliyorsunuz hiçmi vicadanınız sızlamıyor... süpersın,evrimin bilimsel olarak çürütülmesi açıklamalrını bile yapmamıza gerek bırakmadın Rica ederim efendim... O zat-ı alinizin cehaletinden... "bu düzeni koyan bir güç olduğunu kabul etmişe benziyorsun" ifadenizi yukarıdaki iletimin hangi kısmından çıkardığınızı söyleyin de, ben de öğreneyim... Lütfen aşağıdaki alıntıyı okuyun.... (Ama bu defa okuyun..) İnsan "maymun"dan mı türedi? Yaratılışçıların yaptıkları en bariz çarpıtmalardan biri de insan evrimi söz konusu olduğunda "insanın maymundan türediği" söylemine başvurmalarıdır. HY da aynı taktiği sürdürmekte bir beis görmemektedir. Bu, temelden yanlış bir yaklaşımdır ve kasıtlı olarak Darwin'den bu yana sürdürülegelmektedir. Bunun doğrusu "insan, hem kuyruksuz büyük maymun hem de insan özelliklerini taşıyan ortak bir atadan türedi" şeklinde olmalıdır. Ancak evrim karşıtları, kitleleri ajite etmek, onları yanlış yönlendirerek desteklerini arkalarına alabilmek için bu ucuz numaraya başvurmaya özel bir gayret sarf etmektedirler. Aynı numaranın HY tarafından da yapıldığını görmek hiç de şaşırtıcı değildir. İnsanın maymundan geldiğini söylemek maymunu ata, insanı torun konumuna getirir. Halbuki ortak ata, insanın olduğu kadar kuyruksuz büyük maymunların da atasıdır. "İnsanın maymundan türediği" deyişinde zımnî bir amaç vardır. Bu ifade üzerine, evrim kuramı hakkında bilgisi olmayan birisinin kafasında, "İnsan maymundan geldiğine göre değişerek günümüze gelmiş, buna karşılık 'maymun' hâlâ yaşadığına göre değişiklik geçirmeden günümüze ulaşmış" düşüncesi yer edecektir. Arkasından da doğal olarak "Bir canlı türü değişirken diğeri niçin değişmiyor?" sorusu gündeme gelecektir. Ardından sorular çeşitlenerek devam edecektir. Maymun niçin evrimleşmedi? Maymunlar niçin insana dönüşmüyor? İleride insana dönüşecek maymunlar olabilir mi? İşte size bir çarpıtmanın anatomisi... Bunun yerine, insan ve kuyruksuz büyük maymunların ortak bir atadan geldikleri şeklinde ifade edersek bu soruların hiçbirine gerek kalmayacağı ortaya çıkar. Yani ortak atanın ne tam insan ne de tam kuyruksuz büyük maymun olduğu, ikisinin özelliklerini de barındıran bir canlı olduğu anlaşılacaktır. Bunun doğal bir uzantısı olarak, hem insanın hem de kuyruksuz büyük maymunların değişerek günümüze geldikleri sonucu ortaya çıkacaktır. Ancak bu formülasyon, insan evrimini gerçeğe daha yakın biçimde ifade ettiği ve kolay anlaşılabilir olduğu için yaratılışçıların işine gelmemektedir. Bilinçli olarak nasıl kandırıldığınızı daha detaylı öğrenmek için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli olacaktır. -http://www.anthropology-works.org/uzman/yaratiscilik.htm- peki neden sadece maymun evrimleşip düşünen bir varlığa dönüşüp insan oldu? neden balina evrimleşip düşünen medeniyetler kuran felsefeden başlayıp nice bilimin ve devrimin öncülüğünü yapabilen insana dönüşemedi?? darwının sahtekar olduğu ve maymun kafatası ile ınsanınkını bırleştirdiği bilinmektedır,gülünç olmayın yani en kolay hipotezdi bu,benzerlık açısından..sonuçta kangurudanda gelebiliriz nede olsa onlar gibi zıplayabiliyoruz biride bana evrimin neden durduğunu açıklayabilir mi? insanlık tekamülünü mü tamamladı,neden evrimimiz devam etmiyor Alıntı
Φ akman1 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız! bekle...bekle..Ölüm Melegi geldiginde sorunun cevabini alirsin.....bakalim o zaman kilic mi keskin dilin mi !!! sor bakalim o zaman emri Allah (c.c) dan mi almis...yoksa (tev.est) seninkilerden mi??? ZALIMLER ICIN YASASIN CEHENNEM Alıntı
Φ saadet Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Nekadar okursak okuyalım.Hangi bilimsel değerler bize rehber olursa olsun,bu uçsuz buçaksız evrenin bir yaratıcısı olduğu fikrinin dışına çıkamıyorum. Ama benim işimi kolaylaştıran bir durum var;Ben tanrının varlığına inanıyorum ama dünyadaki bir takım şeylere müdahale etmediğini düşünüyorum.Birde bu açıdan bakarsak belki daha kolay anlaşabiliriz. tesadüfen gezerken rastladım ,konu üzdü beni gerçektende, ALLAH insanlara irade vermiştir bu bizim seçimimizdir sadece ona dua eden yaklaşan kullarına yardım eder diğerlerini iradesinde serbest bırakır..eğer herşey güllük gülistanlık olsaydı dünyaya ne gerek vardı..bu o kadarda anlaşılmaz bir konu değilki ,okadar zor durumları yaratanlar insanlar,islamı tam uygulayan ve gerçektende iman sahibi insan olmak zor,insan nefsi bunu hep engeller ve bir yerden kopunca o nefs günaha meyleder devamlı,çünkü günah işlemek ve bundan sorumlu olmamak rahat ve kolaydır..zengin olmak ,dünya zevklerinden faydalanmak,hep kendini düşünüp hırsla yaşamak bu genelde insanların sevdiği bir şey..ne diyim diğer yazıları okumadım sadece fikrimi yazıyorum..inansanızda inanmasanızda ALLAHa emanet olun.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 yamyam sana göre bu kuyruksuz maymun nasıl olduda ortaya çıktı. ondan önce ne vardı?ve bu bir anda mı oldu? nasıl oldu? diğer canlılar bunu neden yapamadı? herhangi bir eserin bir yaratıcısı varken evrenin neden bir yaratıcısı yok sana göre? diyorsun ki bazıları daha belirgin bazıları daha az evrimleşti. bunu bazısı yapabildi de yapamayan neden yapamadı? ensestlik bizim inancımızda yok bu senin hüsnü kuruntun. her şeyin bir başlangıcı var ve bunların oluşum şekli şartlara göre değişir. bugün bu tür şeyler günah sayılır. toprağa bir tane ekersin ondan binlercesi oluşur. adem ve havva taneydiler. başlangıcın olması gerekeni budur. peki bir köpekle bir kedi çiftleşse bunların kromozomları neden yeni bir canlı türü oluşmasına sebeb olmaz. neden her tür kendi türü ile uyum sağlar... bu kuralları koyan kimdir? üstelik sen inanmadığın ve inanmayacağın şeyler için neden kendini bu kadar yoruyorsun? madem sen yanlış buluyorsun kafanı takma o zaman boş ver... seni rahatsız eden nedir neden bu kadar bu konuyla ilgileniyorsun? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Ayyyy sardunyam öyle şeyler yazıyorsunki cevap vermemek elde deyil, yam yamı yabana atma faydalan bence daha iyi çünkü çok düşünmeye ihtiyacın var. Akraba evliliğinin neticelerini biliyorsun adem ve havayı koydun ortaya iki çocuğu oldu kabil habili öldürdü baba oğul anne kaldı anlat bakalım nasıl çoğaldık. Sonra dünyanın oluşumundaki durumu biliyormuyuz 5 milyar geçmiş ancak 300 milyonluk fosil var elimizde daha bir milyarlık fosile raslamadık, evrim her ne kadar dışlansada gerçek payı mühüm dersleride veriliyor, sen çocukluğunu hatırla orta yaşınıda deyişikliği fark edersin dünya orta yaşta şimdi sonu kaçınılmaz kimse yardım edemez bu böyle bilinsin. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Ayyyy sardunyam öyle şeyler yazıyorsunki cevap vermemek elde deyil, yam yamı yabana atma faydalan bence daha iyi çünkü çok düşünmeye ihtiyacın var. Akraba evliliğinin neticelerini biliyorsun adem ve havayı koydun ortaya iki çocuğu oldu kabil habili öldürdü baba oğul anne kaldı anlat bakalım nasıl çoğaldık. Sonra dünyanın oluşumundaki durumu biliyormuyuz 5 milyar geçmiş ancak 300 milyonluk fosil var elimizde daha bir milyarlık fosile raslamadık, evrim her ne kadar dışlansada gerçek payı mühüm dersleride veriliyor, sen çocukluğunu hatırla orta yaşınıda deyişikliği fark edersin dünya orta yaşta şimdi sonu kaçınılmaz kimse yardım edemez bu böyle bilinsin. adem a.s tek çocukları habil ve kabil değilki sende... ikisi öldü oldu bitti... ne oldu kalanlar gidip maymunlarla mı çiftleşti. hay Allah'ım siz bunları cidden düşünüyormusunuz...ya birde sen ben müslümanım ama sorgulamak ta hakkım diyorsun ya lena... bence sen aşmışsın... insanın doğumu bebekliği ve çocukluğu, orta yaşlılığı, yaşlılığı düşün bakalım ne kadar değişiyor. sadece gelişiyor, uzuyor, dişleri, derisi değişiyor ama hücreleri değişmiyor. kulağının şekli doğduğunda nasılsa öldüğünde de aynı oluyor. sadece büyüyor. yamyam ve sana mutluluklar dilerim. siz beraber takılın... Alıntı
Φ cengizhan78 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 irade kısımlı konuyu bir zahmet kuranı kerimden bul ve oku kuranın ilk lafzı gibi oku fazla konuşmak değil düşünmeyi tavsiye ediyorum kolay gelsin Alıntı
Φ mistik Gönderi tarihi: 28 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Mart , 2006 selam arkadaşlarım, bir hafta il dışında olacağım için forum aktif birşekilde katılamayacağım. size iyi tartışmalar... mistik Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 materyalistler ruhun varlığını reddetme yanılgısına düştükleri için,insan bilincini sadece beynin bir ürünü olarak kabul ederler. "ben" dediğimiz varlığın, sadece beynin içindeki nöronlar(sinir hücreleri) ve bunlar arasındaki kimyasal reaksiyonlar olduğunu iddia ederler. oysa bilimsel bulgular zihnin sadece beyinden olmadığını, aksine beynin ötesinde beyni kullanan madde-ötesi bir varlığın bulunduğunu göstermektedirler. materyalist yazar tuğrul Atasoy'un itirafı... "bilincin tam olarak tanımını bugün için yapamıyoruz. onu ancak bileşkenlerini tanımlamak yoluyla tanımlamaya çalışıyoruz.yine de biliyoruz ki bilinç her zaman bileşenlerinin toplamından fazlasıdır. pekala tüm bunlardan sonra bilinç nedir? yazının başında da belirttiğimiz gibi tam ve doğru bir yanıta henüz ulaşabilmiş değiliz. bu tanımın yapılabilmesi ya da hiç olmaz ise onu daha iyi anlayabilmemiz için, bugün için kabul edilen paradigmaların değişmesi ile oluşacak olan bilimsel devrimlere ihtiyacımız var gibi gözükmektedir." Alıntı
Φ DİL BÖCEĞİ Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Allah yoktur sözü bile tüylerimi ürpertiyor hani vardır ya hemşehriniz çok kötü ya da ********* bir olaya karışır ve siz hiç suçunuz olmadığı halde kendinizi suçlu hissedersiniz . A şehirli yapmış dendiğinde A şehirli olmaktan utanırsınız ve kendinizi sorumlu hissedersiniz. İşte ben de aynı duyguları yaşadığım için yazıyorum. İnsan adını taşıyan ve bu görüşü paylaşan canlılarla aynı sınıfta yer aldığım için Allaha karşı utanıyorum. Ne yazık sizin için yapabileceğim hiç bir şey yok. Biliyorum ki ne desem sizi Allaha karşı daha fazla isyan ettireceğim ve duyduğum utanç daha da artacak. Onun için susuyorum ve Allah mühürlenmiş kalbinize sevgisini versin diye dua ediyorum Siz bu duayı haketmeseniz de Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.