Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Son günlerde haberlere bomba gibi düşen şike olayları hakkında ne düşünüyor sunuz?

Gönderi tarihi:

Anayasal düzenin değiştirilmesi çalışmaları planlandığı şekliyle sürdürülüyor.

Bunun için düzenin çeşitli ayak ve organlarında oluşmuş cerahatli yaralar kullanılıyor. Tabii ki kimse kusursuz sağlıklı bir organa bıçak vurmaz. Çünkü bu yaralama suçuna giren bir kasıt olur. Ama bıçağı vurduğunuzda cerahat akıyorsa, bıçağın vurulması gerekliliği inandırıcılık kazanır. Bıçağın gereğinden çok derin vurulduğunu söyleyenlerin seslerini araya kaynatmak kolay. Medyayı denetim altına alıp patronlara “yandaşlık yapmayanı tut kulağından at, yoksa….” Sopasını gösterdin mi, gerisi zor değil.

Nasıl ergenekon diye bir hayalet yaratmak için üstü örtülmüş Susurluk gerçeği cerahatli bir yara olarak kullanıldıysa, bu yaraya vuruyoruz diye bıçak gittiği yere kadar saplandıysa, şike operasyonu da aynı.

Türkiye olgun bir demokrasi tabii değil. Şaibelerin her zaman çok olduğu bir ülke. Şike de tabii ki vardı. Yani burada da patlatılıp cerahat çıkarılacak bir çıban tabii ki var.

Bıçağı bu yara üzerinden saplamakta, anayasal düzeni değiştirme planının yürütülmesi bakımından bir çok yarar var:

Bir kere “ha işte, balyoz ve ergenekon da böyleydi, haklı ve gerekli işler yapılıyor” izlenimi yaratıp planın yürütülmesinde kuşkuları silmek. Plana devam etmek için haklı pozisyon oluşturmak. Bu soruşturmada geçerli deliller ortaya koyarak ergenekon ve balyozdaki uydurma deliller konusunun gündemden kıyas yoluyla düşürülmesi. “Demek o deliller de geçerliymiş” dedirtmek. Son olarak da bu soruşturma sonucunda somut sonuçlar alınarak ergenekon ve balyozdan da yine kıyas yoluyla somut mahkumiyetler çıkmasına zemin hazırlamak.

Bu zeminleri hazırlamak için yandaş medya, hayır artık bütün medya, şike operasyonlarını her iki cümlede bir ergenekon ve balyozla bağlantılandırıyor. Bu propaganda son hız yürütülüyor.

Yani kısaca cerahatli çıbanlar üzerinden sistemin ayaklarına vurularak sistem kademe kademe diz çöktürülüyor. Akan cerahat gösterilerek haklılık öne sürülüyor ve böylece bıçağın aslında gerekenden derin vurulduğu, asıl amacın sistemi çökertmek olduğunun göz ardı edilmesi sağlanıyor.

ABD nin derin devleti yeniden yapılandırma planlarında sekte olması zaten düşünülemez. Kapsamlı şekilde planlanmış bu harekatın başka bahara ertelenmesi söz konusu değildir.

Merak konusu olan, bu aşamalar yeterli denilip ortam yeterince olgunlaştı denilerek doğrudan yeni anayasaya ayrı parlementosu, ayrı bayrağı, ayrı dili olan özerk bir oluşum, eyaletli başkanlık sistemi konacak ve Çekoslavakyalılaştırma planı somutlaşacak mı…

Yoksa bu adım hemen atılmayıp önce bir tartışma, kargaşa, toz duman havası mı yaratılacak. Eyalet sistemine geçişe, bu kargaşadan çıkışın anahtarı olarak gösterilip daha gerekli gösterilen bir konum mu kazandırılacak?

Doğrusu pek hop diye geçiş hızlı ve güvensiz olur, ayrıca ABD nin Basra petrolü konusunda sıkıntıya girmesi için henüz erken. Irak’ta asker bulundurma süresi uzatılıyor çünkü. Demek Irak kazı hâlen yolunur durumda. Kümese yeni bir yolunacak kaz da giriyor: Libya.

Bu süreçleri götürmek ABD için zor değildir, çocuk oyuncağıdır. Think tank ve strateji kuruluşları bunun için çalışır. Halk da detaylı kapsamlı, uzun vadeli hiçbir zaman düşünmez. Bulunduğu duruma bakar, oyunu atar. Ekonomide sıcak para ile büyüme makyajı yap, cari açığı, yani borçla büyüdüğünü gözden kaçır, güvenlikte de terör örgütü ile anlaşma yap, ortalığı nispeten sakin tut, sorun kalmaz. Oylar yağar.

Herkesin doktor kadar tıp bilecek hali yok. Hastanın ateşi yoksa, tamam, iyidir yani… İşi bilen doktorlar ilaçla ateşi düşürmüş, dopingle hastayı ayağa kaldırmış, normal insanlar bunu nerden anlasın?

Süreç işleyecek. “Tikir tikir…”

Gönderi tarihi:

Mecliste etnik taleplerin daha güçlü temsil edilmesi, CHP nin geleneksel sol çizgiye kayıp BDP ile dayanışma içine girmiş bir pozisyona girmesi, AKP nin ise yine geleneksel milliyetçi muhafazakar sağ çizgiye kayma görüntüsüne her nasılsa? girmesi... Bunlar ikinci seçeneği, yani, hemen anayasa değiştirmeye ve Çekoslavakyalılaştırmaya girişilmesi değil, tartışma ve karmaşanın dozunu biraz daha artırma seçeneğini işaret ediyor.

Bu tabloda MHP ye pek yer ve gerek yoktu ama, o kadar da ince ayar mı veremediler, yoksa bunda da düşündükleri ayrı hesaplar mı var, o kadarını şimdilik bilemiyoruz.

Yani şu da olabilir: ABD etnik ayrışmayı körükleyip bu sopayı göstererek Türkiye'yi hizaya sokmak istiyor da olabilir. Buna göre ABD yeni bir devlet filan kurmayı düşünmüyor, etniği sadece politikasına alet ediyor, etnikleri kullanıyor. AB Sevr'i hortlatmayı kesinlikle ister ama AB ile ABD amaçları arasında her zaman bir nüans farkı bulunur.

Bunun işareti var mı, evet var. Suriye gerilimi üzerinden İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirme gibi bir pozisyon olabileceği görüldü. Biraz zor bir seçenek, bu kadar ileri gidebilirler mi bilemiyorum. Ama varsayılırsa şayet, bu seçenek, bölme planı ile uyuşmaz. En azından yakın bir tarih için.

ABD nin her zaman bir B planının da olduğu iyi bilinir. C planının da...

Gönderi tarihi:

Simdi bir soru dolasiyor herkesin agzinda:Neden bu skandal secimden önce degilde hemen secimden sonra ortaya cikarildi.Bircogu gibi benimde fikrim:Eger secimden önce bu baskinlar olup bu meshur isimler gözaltina alinsaydi,secime dolayli bir katkisi olacak ve AKP'nin oylari olumsuz etkilenecekti.Bunu söylerken bu skandalin ortaya cikarilmis olmasindan sikayetci oldugumu söylemek istemiyorum.Cok iyi olmustur eger bu iddialar dogruysa yolsuzluga adi karisan herkesin yargilanmasi gerekir.Söylemek istedigim o degil,8 aydir takip ediliyor dinleniyor resimler cekilmis yani üc hafta öncesine kadar elde yeterli bilgi ve belge yoktuda secimden sonrami bu bilgi ve belgeler sabitlesti.

Hep diyoruz ve yine diyecegim:Eger ortada gercekten saglam deliller olmadan sirf savcinin isgüzarligi ile bu baskinlar yapilmis ve insanlar gözaltina alinmissa benim Trabzonspor'lu olmam birsey ifade etmez,hukuk cignenmistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Simdi bir soru dolasiyor herkesin agzinda:Neden bu skandal secimden önce degilde hemen secimden sonra ortaya cikarildi.Bircogu gibi benimde fikrim:Eger secimden önce bu baskinlar olup bu meshur isimler gözaltina alinsaydi,secime dolayli bir katkisi olacak ve AKP'nin oylari olumsuz etkilenecekti.Bunu söylerken bu skandalin ortaya cikarilmis olmasindan sikayetci oldugumu söylemek istemiyorum.Cok iyi olmustur eger bu iddialar dogruysa yolsuzluga adi karisan herkesin yargilanmasi gerekir.Söylemek istedigim o degil,8 aydir takip ediliyor dinleniyor resimler cekilmis yani üc hafta öncesine kadar elde yeterli bilgi ve belge yoktuda secimden sonrami bu bilgi ve belgeler sabitlesti.

Hep diyoruz ve yine diyecegim:Eger ortada gercekten saglam deliller olmadan sirf savcinin isgüzarligi ile bu baskinlar yapilmis ve insanlar gözaltina alinmissa benim Trabzonspor'lu olmam birsey ifade etmez,hukuk cignenmistir.

saygilarla

Ben tekrar ediyorum, bu operasyonlardan hiç bir şey çıkacağını sanmıyorum ama niye yapıldı onu da kestiremiyorum. Madem bu işler oluyordu, dinlemeler vardı vs. niye lig bitirildi? Şimdi daha büyük bir kaos var, kim şampiyon, şampiyonlar ligi ne olacak, borsada kimler kaybetti, kimler kazandı? Aziz Yıldırım Başbakanla kankaydı, buna rağmen bu operasyonlar niye, nasıl yapıldı? Gazete de kelepçeyle adliyeye götürülenlerden dördü serbest bırakıldığı yazıyor. Bu iş gerçekten raydan çıktı, insanların onurlarıyla çok rahat oynanıyor, suçun değil, suçsuzluğun ispat edilmesi gerekiyor. İktidar yandaşları hep şikayet ederlerdi yargı vesayeti diye, şimdi maalesef yargı vesayeti var.

Gönderi tarihi:
bir şey çıkacağını sanmıyorum ama niye yapıldı onu da kestiremiyorum.

Söylediğimin dışında bir amaç olması bana pek olası gelmiyor. Yani "doğru işler yapılıyor, ergenekon ve balyoz da aynen böyle doğru işler" dedirtmek...

Bu dediğim doğruysa bu işten bir şeyler çıkması gerekiyor. Yani somut sonuçlar. Bir şey yok bir şey yok diye üstü kapatılırsa ben yanlış düşünmüş olacağım. Fakat çok dişe dokunur bir şey çıkmaya da bilir. O zaman şu anlam çıkar: Anayasa değişikliğinde çok radikal olunmayacak, yine kürekler aheste çekilecek, mehtap uyanmasın diye. Gerçi mehtabın uykusu da pek bir ağır ama! :lol:

Yalnız bir ihtimal daha var: (Her zaman bir ihtimal daha vardır.)

Yargının kendi insiyatifini kullanmış olması, "ipleri elime iyice aldım, ben asar ben keserim" şeklinde hafif kontrol dışı çıkması. Yani bu işin sadece bir şov olması veya pek de öyle plan dahilinde önceden tasarlanarak yapılmamış olması.

Zannetmem ama olasılık var. Bir şov yapılıp "bakın işte her şeye dokunuyoruz" havası basılıp bir şey yok diye geçiştirilme olasılığı da bu nedenle var.

Tüm olasılıkları birleştirirsek, bir hava basma, bir şov yapma ve kürekleri yine aheste çekme, bu şekilde mehtabı hem uyandırmama, hem de uyutmaya devam etme olacak gibi bir tahmin yapılabilir.

Küme düşürme, şampiyonluğu geri alma gibi şeyler olursa topa sert girilecek, anayasaya özerklik, eyalet, başkanlık filan da konacak demektir. Ivırdan zıvırdan geçiştirici cezalar verilirse kürekler aheste çekilmeye devam demektir. Hiç bir şey olmaz iş kapatılırsa sadece şov yapılmış demektir...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ha tabii bu arada işin en önemli yönünü unutmuşum: Tabii ki esas olarak gözlerini bu gidişle ancak toprağın doyuracağı cemaat, futbolda dönen muazzam paralara da göz dikmiş durumda. Bu alanda da rantiyeyi kapmak istiyorlar...

Gönderi tarihi:

Yarginin kendi basina birsey yaptigi yok,yapamazda.Yargi artik iktidarin bir enstrümanidir ve ancak üflendiginde teline dokunuldugunda hareket eder ses cikarir.

Bu futbol olayinda da aynen diger olaylar gibi iktidarin emri ile hareket etmistir yargi,yargi derken cemaat yargisi demek istiyorum.Cumhuriyetin seviyeli ve haysiyetli yargi adamlarina sözüm olmaz.

Ergenekon,Balyoz vb.senaryolar hangi amaclarla kurgulandiysa futbol skandalida ayni sekilde kurgulanmistir.Birseyler oldugu kesin dir ama koparilan gürültü kadar degildir.Yani yine insanlar hak hukuk denmeden gözaltina aliniyor ve tutuklaniyor,degisen hicbirsey yoktur.Asker,sendika,gazeteci,yazar derken sira simdi sporu kadrolastirmaya gelmistir.

Ilerde,Besiktas'in,Fener'in,Trabzonspor'un basina bir tarikat seyhi gelirse kimse sasmasin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ilerde,Besiktas'in,Fener'in,Trabzonspor'un basina bir tarikat seyhi gelirse kimse sasmasin.

"Kalecimize panter, defansımıza boğa, ileride senin adına top koşturan ve gol yollarını biiznillah arayan futbolcu kullarına da zürafa kuvveti ve gücünü hazinei rahmetinden bahş ve müyesser eyle yarabbiiim! Amniiin!"

:lol:

"Necati, hocaefendiyi ara, mecburi durumlarda topa sol ayakla vurmak caizdir fetvası çıkar, futbolcular arasında mekruhtur, keraheti vardır diye laf çıkarmışlar!"

"Hocam, öpüyüm, mucuk.... Şey... Topu elle kestim, hakem görmedi, ne lazım gelir?"

"Berhudar ol evladım! Üç gün oruç tut ya da üç fakiri üç gün doyurursan biiznillah affu mağfiret olunur!

• 3 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Yani... Gelişmelerin beni doğruladığını görmek bana kıvanç vermiyor ama, doğruladı yani...

Fakat komik bir durum ortaya çıktı, ki hiç şaşırmadım, çünkü fıkralık ülke olduk resmen... :lol:

Şampiyonluk iptali yok, küme düşürme yok, ama Avrupa kupalarından men var!!! :lol:

Nasıl yahu? İlkokul diploman sahteyse, ilkokul diploman iptal edilir, üniversite diploman niye iptal edilsin ki? :lol:

Heeey akıl, heeey fikir... :D

Ben de ülkede niye artık parodi programları revaç bulmuyor diyordum! Gerek kalmadı ki? :lol: Siyasilerden ve bürokratlarından daha iyi parodi oyuncusu mu çıkacak? :D

Bunlar fıkra olmak istemiyorlarsa şampiyonluk kupasını da geri almaları lazım, ama niye tersten işe başlarlar, işte o da Avrupa'nın emir neferi olmanın bir cilvesi...

Avrupa da zalim ya, önce katılmasını önleyin der, tam bunlar katılamaz kararı alırken gelsin kuralara katılsın diye açıklama yaparlar, bunları rezil ederler... Düşmanıma olup ele güne rezil olsun istemem, onun adına ben bile utanırım...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Yani... Gelişmelerin beni doğruladığını görmek bana kıvanç vermiyor ama, doğruladı yani...

Şike vardır, yoktur bilemem ama eğer şike yapıldı diye kabul ediliyorsa ki kabul edildi Şampiyonlar Ligine katılamadı; o halde bir kaç takım birden ceza almalıydı. F.B tutup kendi kendine şike yapmadı. Şu anda görünen bu olay sadece Aziz Yıdırım ın üzerine yıkılmış durumda. Bu durum da insanın akılına kişisel hesaplaşma olup olmadığı gibi bir soru getiriyor.

Gönderi tarihi:

"Hocam, öpüyüm, mucuk.... Şey... Topu elle kestim, hakem görmedi, ne lazım gelir?"

"Berhudar ol evladım! Üç gün oruç tut ya da üç fakiri üç gün doyurursan biiznillah affu mağfiret olunur!

:lol: [/font]

Hocaya ihsanda bulunursan daha makbule geçmez mi acaba? :P

Gönderi tarihi:

Trabzospor'lu olmama ragmen,ben bu skandalin perde arkasindaki senaryonun cok farkli oldugunu düsünüyorum,Evet bir skandal oldugu ortada bu artik tevil götürmüyor,Fakat Aziz Yildirim'in bu sekilde agir bir yaptirima hedef olmasi cok ilginctir.

Bence degil aldigim bazi duyumlara göre de perde arkasinda bir ihale olayi mevcut.Yani Helikopter ihalesi,bu ihaleyi kazanacak olan isim Aziz Yildirim'di,rakipleri ise basbakanin yakinlari olan isimler.

Nerden nereye atladin diyecek olanlar vardir,fakat burasi Türkiye,yani basilmamis kitabin yazarinin terör örgütü kurma suclamasi ile tutuklandigi bir Türkiye'dir.Rejime sahip cikilmasini Cumhuriyet Mitingleri ile gündeme tasimanin suc oldugu bir ülkedir Türkiye.Daha ileri giderek günde 70 bin kisinin dinlendigi ve terör örgütüne karsi olmanin suc oldugu bir ülkedir Türkiye,bu nedenle Aziz Yildirim'in futbol skandali iddiasiyla tutuklanmis olmasi bir hikayedir zaten hakkinda cikarilan cetecilik suclamasida bunu anlatiyor bize.

Yani iktidarin savcilari,eger size kancayi takmissa,en agir suclamayi yapacak ki sizi icerde tutabilsin.Ha buna karsin,vicdanlarini bilmem kime satmamis olan yargiclarin olmamasi da ayri bir trajedidir ülkemizde.

saygilarla

saygilarla

Gönderi tarihi:

Cumhuriyetin seviyeli ve haysiyetli yargi adamlarina sözüm olmaz.

Sözümüz nasıl olmaz? Var elbette..

Seviyeli ve haysiyetli yargıçlar mevkilerini korumak amacıyla yanlışa göz yummazlar. Ses çıkarırlar, demokratik mücadelelerini yaparlar. Yoksa Ardahan da bu ülkenin toprağıdır, orada da şerefli bir şekilde, sürgünde görevlerini sürdürürler.

Gönderi tarihi:

Sözümüz nasıl olmaz? Var elbette..

Seviyeli ve haysiyetli yargıçlar mevkilerini korumak amacıyla yanlışa göz yummazlar. Ses çıkarırlar, demokratik mücadelelerini yaparlar. Yoksa Ardahan da bu ülkenin toprağıdır, orada da şerefli bir şekilde, sürgünde görevlerini sürdürürler.

Sayın Evrensel, zaten ses çıkardıkları için sürülüp sesleri kısılıyor. Oda TV, Ulusal Kanal niye basıldı, diğer magazin kanallarına niye dokunmuyorlar? Herkesekonculara beraat isteyen yargıçlar nerede, denizdeki fenerin savcıları niye görevden alındı? Referandumdan önce biz bunun böyle olacağını zaten söylüyorduk ama bazıları daha çok özgürlük gelecek masallarına inanıyordu gerçi hala inanıyorlar ya...Libya, Mısır, Suriye de hala insanlar ölüyor neymiş Arap Baharı ymış, sevsinler böyle baharı. Irak ve Afganistan da hala kapkara kış, bir türlü bahar gelmedi. Konu dağıldı ama benim çok merak ettiğim bir konu, Arabistan da da demokrasi yok, oraya götürmeyi niye düşünmüyorlar?

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Hafta sonu oynanan Mersin Idman Yurdu-Fenerbahce macini izledim.

Futbolda yolsuzluk herzaman para ile olmaz,yolsuzluk haksiz bir kararlada olur.

Mersin Idman Yurdu'nun yüzde yüzlük penaltisini vermeyen hakem bence yolsuzluk yapmistir.

Yapilan yorumlari dinledigimde:"efendim hakem herseyi göremez,ama bu yüzde yüz bir penalti"deniyor.

Hakem macin esit sartlarda oynanmasindan sorumludur.Eger bir hakem penaltiyi göremeyecek kadar mesleginin erbabi degilse hakemligi birakmalidir.Hakem herseyi göremez diyenlerin unuttugu bir sey var ki oda;hakemin göremedigi penalti sonucu Fenerbahce 3 puani kapti o gün.Sonra 'da 12'de 12 diye göbek havasi caliyorlar.AYIPTIR.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Daha hâla futbol muhabbetinden tad alabiliyor musunuz? Bana kabak karpuzdan daha yavan geliyor. Adalet olmayan, zulüm olan bir ortamda ne futbolu, ne ağız tadı yahu?

Vatandaş kendi anlatıyor: Twitter'da sürekli iktidar karşıtı mesajlar yazıyormuş. Bir sabah evi silahlı polislerce basılmış. Silahlarını üzerine doğrultup sorgulamışlar. Niye iktidar muhalifi mesajlar yazıyorsun? Soru bu! Vatandaş bunun normal olduğunu, ülkede hem de ilerisinden demokrasi olduğunu söylemiş. "Hakaret içeren bir mesaj mı tespit ettiniz?" diye sormuş. Böyle bir şey söyleyememiş polisler.

Bakınmış, dolanmışlar, vatandaşın kılığından, evin durumundan sezinleyip: "namaz kılıyor musun?" diye sormuşlar. Vatandaş kılarım demiş. Polisler birbirlerine bakıp "biz seni anlayamadık" deyip dönüp gitmişler.

Ülkede polisin sorduğu sorular bunlar. Niye iktidarı eleştiriyorsun, namaz kılıyor musun! Kılmıyorum dese ne olurdu bilemiyorum artık...

Gönderi tarihi:

Yapilan yorumlari dinledigimde:"efendim hakem herseyi göremez,ama bu yüzde yüz bir penalti"deniyor.

saygilarla

F.Bahçe ye diyet ödüyor olmasınlar... -_-

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Türk futbolunun nereye gittigini,dün aksam oynanan Besiktas-Fenerbahce derbisinde yasanan ve macin durdurulmasina bile neden olan müthis olay bize göstermistir.

Eski biletlerin üzerinde tahrifat yaparak turnikelerden trübünlere girmeye calisan Fenerbahceli holiganlar,turnikelerin eski biletleri taniyp kilitlenmesi üzerinde stadin tarihi kapisina yürüyüp oradaki kilidi kirarak kapiya zarar vererek stada doldular.Emniyet güclerine tesekkür eden Besiktasli bir yönetici bilmiyorum,bu tesekküründe ciddimiydi yoksa saka mi yapiyordu.Holiganlar emniyet güclerinin gözleri önünde kapidan giris yaparak tribünlere gecmislerdir.

Oynanan bir macin bu sekilde durdurulmasi bir yana,Fenerbahceli holiganlarin bu haddini bilmez davranislarida gösteriyor ki Fenerbahce'ye karsi söylenen her söz yerindedir.Bu yasa tanimazlik hangi cüretle yapilmissa kim ve varsa önayak olanlar derhal bulunmali ve gereken kanuni islem yapilmalidir.Dün Besiktas macinda bunu yaptilar yarin baska bir macta aynisini yapacaklari muhakkaktir.Ve cikacak olan olaylardan hem emniyet gücleri ve hem de tüm Fenerbance camiasi sorumlu olacaktir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.