Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 SALTANAT KEBABI 200.gr pirinç,250 gr kıyma,150 gr.bezelye,150 gr.mantar.1 yumurta,yarım kıyılmıs sogan 2 corba kasıgı salca.1 tablet et suyu,1/2 ekmek içi,tuz,karabiber,1/3 lt. su yemek için Yapılışı: önce tencerede yagda (margarin ve sıvı) pirinc metal sesi gelene dek kavrulur.tuz ile karıstırılıp üzerini asacak sekilde su verilir et suyu verilip pilavın kapagı kapatılıp 5-10 dk. pisirilip kapatılır.bir kapta kıyma ekmek içi yumurta ve tuz karabiber yogrulur ve ceviz gibi yuvarlaklar yapılır.yagda kızartılır.yagını cekmek için peceteye birakilir.ayrı tencerede sogan,jülyen mantar kavrulur salca verilir.suyu verilip kaynatılır.kaynayınca kızaran köfteler verilir.5 dk.kaynadıktan sonra köfteler ilave edilip bir taşım kaynatılır.pilavımız kek kalıbına doldurulup büyük bir tabağa ters kapatılıp kalıp alınır.boş olan ortasına köfteli karışım doldurulur.sosu üzerinde gezdirilir. Servis Önerileri: yaptıgımız yemegi maydanoz ve domates ile dekore edebiliriz.kalan köfteli karısım garnitür şeklinde servis edilebilir. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): pirinc iyi kavurulmalı ve köfteli karısımın sosu kaynatılmalı.bu sayede sos tutucu ve baglanmış olur. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 EZO GELİN ÇORBASI Yapılışı: İlk önce mercimek yıkanır.Daha sonra su,mercimek,bulgur kaynamaya bırakılır.Soğan soyulur,tencereye rendelenir.Arkasından tuz atalir.40 dakika kaynamaya bırakılır.Tereyağı eritilir.Un koyulur ve kavrulur.Salca,biber,nane eklenip karıstılır.Tenceredeki karısımdan biraz alınarak ezilir.Sonra karısıma yedirilir. Servis Önerileri: Limon suyuyla beraber servis edilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 KREMALI MANTAR SOSLU TAVUK GÖĞSÜ Paket Kremalı Mantar Çorbası 250 ml Süt 1/2 kilo Tavuk Göğsü Zeytinyağı Yapılışı: Tavuk Göğsü uzun ve büyük parcalar haline ayrılır. Kızgın yagda önlü arkalı 5 dak pişirilir. Süt ve mantar corbası koyu bir kıvama gelene kadar baska bir tencerede kaynatılır ve sos kıvamını alınca tavukların üzerine dökülür ve 15 dakika daha pişirilir. Servis Önerileri: Patates püresi, Makarna veya Pilav ile servis edilebilir. Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Çok kolay ve pratik bir yemek. Son anda gelen misafirlere cok kısa bir sürede cok lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 SÜPRİZ BOHÇA Gereçler: kuşbaşı doğranmış tavuk eti domates biber soğan baharat tuz yağ büyük kare seklinde doğranmış kaşar peyniri krep için un yumurta süt tuz 2-3çorba kaşığı yağ Yapılışı: 1.bohçamızın içini hazırlamak için kuşbaşı tavuğu sebzelerimizi ve baharatlarlmızı soteleriz 2.un yumurta süt ve tuzu omlet yapar gibi bi çırpma teli yardımıyla çırparız.krepin kalınlığını ayarlamak için bi bardağı ya da kepçeyi ölcü olarak kullanabiliriz. 3.daha sonra hazırladığımız soteyi kreplerin tam ortasına bir miktar koyup daha sonra krepin dört yanını tam ortada kenarları üst üste getirerek bohça seklinde birleştiririz kaşar dilimini bu bohçanın tam üstüne koyup bohçanın dağılmaması için tam üstünden bır diş çöpü batırırız ve bohçalarımızı bu şekilde yağlanmış tepside fırına süreriz üzerindeki kaşarlar hafif pembelesene kadar bekletip sonra sıcak şekilde servıs yaparız AFİYET OLSUN Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Mengen Pilavi yarim kg pirinc 250 gram kusbasi kuzueti 1 bardak dolusu tereyagi 1 bardak dolusu ince kiyilmis mantar 2 bas sogan 3 adet domates 8 bardak et suyu 1 kasik seker 1 tatli kasigi kekik 1 demet dereotu 1 bardak kadar ceviz ici tuz ve karabiber Hasladiginiz pirincleri tuzlu ilik suda bir saat bekletin. Soguk su ile iyice yikayip, suzgece alin. Tencereyi atese koyup yagin bir kismini alin, kizdirin, centilmis soganlari ve eti ekleyin, karistirin. Birkac dakika kavurduktan sonra et suyunu bosaltin, uzerinde olusan kopugu alin, yarim saat kaynatin. Sonra pirinci, sekeri, tuzu, biberi ekleyin. 15 dakika agir ateste pisirin. Kalan yagi tavada kizdirip uzerine dokun. Kapagi iyice kapatip, bir sure sonra kekigi, dereotunu, ve cevizi uzerine serpin. Karistirin ve servis yapin. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ kardelen83 Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 HÖSMERIM 2 su bardagi sutun cigi 2 su bardagi misir unu 2 corba kasigi tereyagi 1 cay bardagi bugday unu Bir tutam tuz Sut ve tereyagi bir tavada kaynatilir. Kaynayan karisim yavas yavas karistirilarak misir unu ve bugday unu ilave edilir. Tuz eklenir. Hamur haline gelen karisim, omlet gibi cift tarafli olarak kizartilir. Servise sunulurken bal, toz seker, ve pekmez de dokerek yenilebilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ dilku Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2006 HÖSMERIM 2 su bardagi sutun cigi 2 su bardagi misir unu 2 corba kasigi tereyagi 1 cay bardagi bugday unu Bir tutam tuz Sut ve tereyagi bir tavada kaynatilir. Kaynayan karisim yavas yavas karistirilarak misir unu ve bugday unu ilave edilir. Tuz eklenir. Hamur haline gelen karisim, omlet gibi cift tarafli olarak kizartilir. Servise sunulurken bal, toz seker, ve pekmez de dokerek yenilebilir. sen nerelisin???? bizim höşmerimi tarif ettin de, gerçi biz misir uni koymuyoz..!! bişi eklemeyi unutmuşsun: bilek kuvveti.. hadi kolay gelsin.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ bekir Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 Paylaş Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2006 maşallahın var dilku... cevap vermediğin, katılmadığın konu yok...yanlış anlama sadece gıpta ettiğim belirtmek istiyorum.. ben de balık yemekleri için dalmıştım buraya seni görünce şaştım kaldım vallahi... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.