Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Başaracaksın Kardelen ( Türk mutfağı)


kardelen83

Önerilen İletiler

SALTANAT KEBABI

 

200.gr pirinç,250 gr kıyma,150 gr.bezelye,150 gr.mantar.1 yumurta,yarım kıyılmıs sogan 2 corba kasıgı salca.1 tablet et suyu,1/2 ekmek içi,tuz,karabiber,1/3 lt. su yemek için

Yapılışı:

önce tencerede yagda (margarin ve sıvı) pirinc metal sesi gelene dek kavrulur.tuz ile karıstırılıp üzerini asacak sekilde su verilir et suyu verilip pilavın kapagı kapatılıp 5-10 dk. pisirilip kapatılır.bir kapta kıyma ekmek içi yumurta ve tuz karabiber yogrulur ve ceviz gibi yuvarlaklar yapılır.yagda kızartılır.yagını cekmek için peceteye birakilir.ayrı tencerede sogan,jülyen mantar kavrulur salca verilir.suyu verilip kaynatılır.kaynayınca kızaran köfteler verilir.5 dk.kaynadıktan sonra köfteler ilave edilip bir taşım kaynatılır.pilavımız kek kalıbına doldurulup büyük bir tabağa ters kapatılıp kalıp alınır.boş olan ortasına köfteli karışım doldurulur.sosu üzerinde gezdirilir.

Servis Önerileri:

yaptıgımız yemegi maydanoz ve domates ile dekore edebiliriz.kalan köfteli karısım garnitür şeklinde servis edilebilir.

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):

pirinc iyi kavurulmalı ve köfteli karısımın sosu kaynatılmalı.bu sayede sos tutucu ve baglanmış olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

EZO GELİN ÇORBASI

 

Yapılışı:

İlk önce mercimek yıkanır.Daha sonra su,mercimek,bulgur kaynamaya bırakılır.Soğan soyulur,tencereye rendelenir.Arkasından tuz atalir.40 dakika kaynamaya bırakılır.Tereyağı eritilir.Un koyulur ve kavrulur.Salca,biber,nane eklenip karıstılır.Tenceredeki karısımdan biraz alınarak ezilir.Sonra karısıma yedirilir.

Servis Önerileri:

Limon suyuyla beraber servis edilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KREMALI MANTAR SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

 

Paket Kremalı Mantar Çorbası

 

250 ml Süt 1/2 kilo Tavuk Göğsü

Zeytinyağı

Yapılışı:

Tavuk Göğsü uzun ve büyük parcalar haline ayrılır. Kızgın yagda önlü arkalı 5 dak pişirilir. Süt ve mantar corbası koyu bir kıvama gelene kadar baska bir tencerede kaynatılır ve sos kıvamını alınca tavukların üzerine dökülür ve 15 dakika daha pişirilir.

Servis Önerileri:

Patates püresi, Makarna veya Pilav ile servis edilebilir.

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):

Çok kolay ve pratik bir yemek. Son anda gelen misafirlere cok kısa bir sürede cok lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. AFİYET OLSUN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SÜPRİZ BOHÇA

 

Gereçler:

kuşbaşı doğranmış tavuk eti

domates

biber

soğan

baharat

tuz

yağ

büyük kare seklinde doğranmış kaşar peyniri krep için

un

yumurta

süt

tuz

2-3çorba kaşığı yağ

Yapılışı:

1.bohçamızın içini hazırlamak için kuşbaşı tavuğu sebzelerimizi ve baharatlarlmızı soteleriz

 

2.un yumurta süt ve tuzu omlet yapar gibi bi çırpma teli yardımıyla çırparız.krepin kalınlığını ayarlamak için bi bardağı ya da kepçeyi ölcü olarak kullanabiliriz.

 

3.daha sonra hazırladığımız soteyi kreplerin tam ortasına bir miktar koyup daha sonra krepin dört yanını tam ortada kenarları üst üste getirerek bohça seklinde birleştiririz kaşar dilimini bu bohçanın tam üstüne koyup bohçanın dağılmaması için tam üstünden bır diş çöpü batırırız ve bohçalarımızı bu şekilde yağlanmış tepside fırına süreriz üzerindeki kaşarlar hafif pembelesene kadar bekletip sonra sıcak şekilde servıs yaparız AFİYET OLSUN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mengen Pilavi

 

 

 

yarim kg pirinc 250 gram kusbasi kuzueti

 

 

1 bardak dolusu tereyagi

 

 

1 bardak dolusu ince kiyilmis mantar

 

2 bas sogan

 

3 adet domates

 

8 bardak et suyu

 

1 kasik seker

 

1 tatli kasigi kekik

 

1 demet dereotu

 

1 bardak kadar ceviz ici tuz ve

 

karabiber

 

 

 

Hasladiginiz pirincleri tuzlu ilik

 

suda bir saat bekletin. Soguk su ile iyice yikayip, suzgece alin.

 

Tencereyi atese koyup yagin bir kismini alin, kizdirin, centilmis

 

soganlari ve eti ekleyin, karistirin. Birkac dakika kavurduktan sonra et

 

suyunu bosaltin, uzerinde olusan kopugu alin, yarim saat kaynatin. Sonra

 

pirinci, sekeri, tuzu, biberi ekleyin. 15 dakika agir ateste pisirin.

 

Kalan yagi tavada kizdirip uzerine dokun. Kapagi iyice kapatip, bir sure

 

sonra kekigi, dereotunu, ve cevizi uzerine serpin. Karistirin ve servis

 

yapin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HÖSMERIM

 

 

 

2 su bardagi sutun cigi

 

2 su bardagi misir unu

 

2 corba kasigi tereyagi

 

1 cay bardagi bugday unu

 

Bir tutam tuz

 

 

 

Sut ve tereyagi bir tavada kaynatilir. Kaynayan karisim yavas yavas

 

karistirilarak misir unu ve bugday unu ilave edilir. Tuz eklenir. Hamur

 

haline gelen karisim, omlet gibi cift tarafli olarak kizartilir. Servise

 

sunulurken bal, toz seker, ve pekmez de dokerek yenilebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HÖSMERIM

2 su bardagi sutun cigi

 

2 su bardagi misir unu

 

2 corba kasigi tereyagi

 

1 cay bardagi bugday unu

 

Bir tutam tuz

Sut ve tereyagi bir tavada kaynatilir. Kaynayan karisim yavas yavas

 

karistirilarak misir unu ve bugday unu ilave edilir. Tuz eklenir. Hamur

 

haline gelen karisim, omlet gibi cift tarafli olarak kizartilir. Servise

 

sunulurken bal, toz seker, ve pekmez de dokerek yenilebilir.

 

 

sen nerelisin???? bizim höşmerimi tarif ettin de, gerçi biz misir uni koymuyoz..!! bişi eklemeyi unutmuşsun: bilek kuvveti.. :stuart:

 

hadi kolay gelsin..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

maşallahın var dilku...

 

cevap vermediğin, katılmadığın konu yok...yanlış anlama sadece gıpta ettiğim belirtmek istiyorum..

 

ben de balık yemekleri için dalmıştım buraya seni görünce şaştım kaldım vallahi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.