Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Allah ın varlığı neden bu kadar çok tartışılıyor?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayin karlx yabanci dil ögrenmek kisinin secimidir.

Buna kimsenin diyecegi olmaz.

Konu baska, dinin arapca ögrenilme gibi bir zorunlulugu dayatiliyor caktirmadan:-)

benim karsi oldugum nokta bu.

Yoksa arapca gercekten zengin bir dil.

Ve türkce kuran ögrenilmez diyenleri dinleyin biraz, bizi birakinda???

Yoksa sizin milliyetciliginiz de konu disi.

Ben de milliyetcilik yapmadim.

Hangi ulustanim önce, bu yeter.

saygilar

Gönderi tarihi:

Sevgili canuqur ben burada kimseye akıl hocalığı yapmıyorum, sadece fikirlerimi yazıyorum. Arapça öğrenin diye bir dayatmada yapmıyorum, (yapamam zaten) Sadece ben öğreneceğim diyorum. Dinin yada Kuran'ın türkçe öğrenilmez fikrine temelden karşıyım zaten. Bu iş akedemik düzeyle, avam düzey konusudur. Evinde oturan sevgili annelerimiz yada artık öğrenme özverileri tükenmiş insanlar kalkıp arapçamı öğrensinler. Ama birileri öğrenmek zorundadır. İlmin hiç bir zaman kifayetliği yoktur.

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Kafaca onlara bagli oldugumuz için arapça ögrenmeye çalisiyoruz. Halbuki yüzyillarca Osmanli egemenliginde yasayan onlar. Onlar türkçe ögrensinler.

16154[/snapback]

Ve yam yam dan harika bir yaklaşım daha :D bu süper mantığa göre o zaman balkanlardaki ve avrupada ki bir çok devletinde türkçe öğrenmesi gerekir di çünkü onlarda yıllarca osmanlı egemenliğinde yaşamışlardı ;)

Gönderi tarihi:
Kafaca onlara bagli oldugumuz için arapça ögrenmeye çalisiyoruz. Halbuki yüzyillarca Osmanli egemenliginde yasayan onlar. Onlar türkçe ögrensinler.

16154[/snapback]

SAYIN YAM YAM

DIKKATINIZI CELB ETMEK DURUMUNDAYIM :clover:

TÜRK YURTLARINA ILK SALDIRAN, TÜRKLERI KATLEDEN ARAPLARDIR.

O NEDENLE 350 YIL SÜREN ZORLA KANLI ISLAMLASMA TARIHINDEN SONRA ISLAM ADINA ARAP MENTALITESINI BENIMSEDIGINIZ ICIN, COK DEGERLI HALIFELERIMIZ DE ARAP HAYRANLARI OLDUKLARINDAN, ARAPLARA TÜRKCE ÖGRETME GEREGI DUYMAMISLARDIR.

ZATEN OSMANLI DA TÜRKCE YI DILDEN SAYMADIGI ICIN, ARAPCAYI RESMEN TANIMIS, 600 YIL ARAPCA KONUSMUSTUR :D

saygilar

Gönderi tarihi:

16154[/snapback]

SAYIN YAM YAM

O NEDENLE 350 YIL SÜREN ZORLA KANLI ISLAMLASMA TARIHINDEN SONRA ISLAM ADINA ARAP MENTALITESINI BENIMSEDIGINIZ ICIN, COK DEGERLI HALIFELERIMIZ DE ARAP HAYRANLARI OLDUKLARINDAN, ARAPLARA TÜRKCE ÖGRETME GEREGI DUYMAMISLARDIR.

ZATEN OSMANLI DA TÜRKCE YI DILDEN SAYMADIGI ICIN, ARAPCAYI RESMEN TANIMIS, 600 YIL ARAPCA KONUSMUSTUR :D

saygilar

16339[/snapback]

şu osmanlıyı savunan miliyetçileri gördükçe şaşırıyorum hem türküz diyorlar hem dillerini arapça olarak kabul eden osmanlıyı padişahlarında rum rus hatunları karısı yaparak melez olarak tahta geçiyor ve ülkücüler köküne kadar milliyetçileri savunuyor kafam almadı bu kadar mı cahil adamlar hiç mi tarih okumamışlar bu beyinleri iyi yıkamışlar ki bunu böyle kabul ediyorlar

Gönderi tarihi:

16154[/snapback]

SAYIN YAM YAM

saygilar

16339[/snapback]

şu osmanlıyı savunan miliyetçileri gördükçe şaşırıyorum hem türküz diyorlar hem dillerini arapça olarak kabul eden osmanlıyı padişahlarında rum rus hatunları karısı yaparak melez olarak tahta geçiyor ve ülkücüler köküne kadar milliyetçileri savunuyor kafam almadı bu kadar mı cahil adamlar hiç mi tarih okumamışlar bu beyinleri iyi yıkamışlar ki bunu böyle kabul ediyorlar

16357[/snapback]

Ya deme Arkadasim, Rus kadinalri gercekten bunlarin akillarini nasil baslarindan almis, sasiyorum. Milliyetciligi de elden birakmiyor, ha bire harem doldurma pesindeler:-)

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar ciddi konularda neden ciddi olmuyoruz. Bende bazen parazit yapıyorum ama, bence bu konularda ciddi tartışalım. Bu tarz yaklaşımlar konuda yenilgiyi ve konudan kaçmayı çağrıştırıyor.. Lütfen, aklı başında adamlarız.. Tartışma etiğini koruyalım.. Latifeler yapacaksak havadan sudan konular var... Şimdi diceksinizki bunlar latife değil gerçek. Ama gerçeği, ciddiyetle dile getirelim, alaycı bir üslupla değil. Yoksa tadı tuzu kaçıyor tartışmanın.. Daha doğrusu b..u çıkıyor..))

Saygılar...

Gönderi tarihi:
belgeler sahte, carpitma, asilsiz ve uydurma  sanilinca konular böyle sulaniyor iste nedense.

saygilar

16417[/snapback]

Belgelerin uydurma, çaptırma, asılsız ve uydurma olduklarını belgeleyebilirseniz bende sizin görüşünüze dönerim. Ama her belge diye nitelendirdiğimiz şeylere uydurma, sahte derseniz, ben de sizin sunduklarınıza uydurma ve sahte derim.. Bu durumda ne olacak...??

Saygılar..

Gönderi tarihi:
belgeler sahte, carpitma, asilsiz ve uydurma  sanilinca konular böyle sulaniyor iste nedense.

saygilar

16417[/snapback]

Belgelerin uydurma, çaptırma, asılsız ve uydurma olduklarını belgeleyebilirseniz bende sizin görüşünüze dönerim. Ama her belge diye nitelendirdiğimiz şeylere uydurma, sahte derseniz, ben de sizin sunduklarınıza uydurma ve sahte derim.. Bu durumda ne olacak...??

Saygılar..

16421[/snapback]

sizden gelen belgeler yüzyillardir ev ev geziyor, okullarda zorla cocuklara öfretiliyor, camilarde hutbelerde köylüye söyleniyor.

Buna ramen neden bir türlü belinizi dogrultamiyorsunuz anlamiyorum.

Devletlerin de hükümetlerin de az yardimini görmediniz bu konularda.

Arsivler kapaliydi, bize ne versenioz belge diye yutuyorduk.

Üstelik ABD de yesil kusak projesine göre size bayagi olanak saglamisti güclenin diye. güclendiniz saniyorum, ama kafa olarak degil, güc olarak, maddi güc yani. Palazlanma denir buna.

ammaaaa simdilerde biz arsivlere girip te gercek belgeleri dünyanin her yerinden, antlasma metinlerinden, dünya arsivlerinden ülke tutanaklarindan toplayip önünüze getirdigimizde, sizin yüzyillardir belge dediginiz seylerle inandiramadiginiz toplumumuzu bizler birkac yil icinde yeni bir arayisa soktuk.

(örnegin, Yalcin Kücük ün SIRLAR kitabi, okuyanlari soka sokabilir yüzde yüz belge ve döküman ile yazimistir Enever pasalar, talatlar kimmis vb vb vb

saygilar

Gönderi tarihi:
Sen nereden biliyorsun o belge diye önün egelenlerin doğruluğunu arkadaşım..

16427[/snapback]

Devletlerin imzali anlasmali karsilikli söyzlesmeli tutanaklarina bile nereden biliyorsunuz diye sorarsaniz, ben de nereden biliyorsunuz da allah inaniyorsunuz derim.ok, basti mi basmadi mi kafa,

allalaaaa yaaa, hayalere inanirsiniz, ne zihniytler var su dünya da

devletlerin, sahislarin, imzali belgelerine ispatrinispati ararsiniz :D:D:D:D :

BAKIN O ZAMAN SIZE IP UCU.

O PEK SÖVÜLEN AVRUPALI HRISTIYAN DEDIGINIZ INSANLAR VAR YA O INSANLAR, ONLARIN INANCLARI GERCEKTEN ZAYIF VE DEGISTIRILMIS INCILE INANDIKLARI HALDE; BIRI BIR SEYI, BIr BELGEYI SÖYLEDIGINDE; NEDEREN BILIYORSUN DEMEZ, ARASTIRIR: ARAR, SIZDEN YARARLANIR, ISIM ALIR TARIH NOT EDER VE TRESKÜR EDER: sIZLER; INKAR ILE KORKU VE GÜVENSIZLIKLE BELGE DEYINCE TÜYLERINIZ KALKIYOR ALIMALLEH :D

Yok nereden biliyorsun, yok ne kadar dogru belgeler, yok nasil inanalim, yok ya ayagima dar gelirse ayakkabi, ne yaparim,

yok bu arada allahimi kaybedersem noooolur acaba..

devam..

olamz yaa, zihniyete bakin dostlar., hangi cagada üstelik :D

Gönderi tarihi:

Bence de bu çağda bu zihniyet....

Yazık...

Ama ben sana belgen doğru yanlış demedim..

Araştırma şmkanım bu saatte olmadığı için sordum YOLDAŞ...

Korkma ben allahımı kaybetmem o benim damarlarımda ne zaman kanım akar toprak olur o zaman zaten ona kavuşurum...

Gönderi tarihi:

Bizden gelenler yüzyılar önce ev ev geziyormuydu. Sizdeki belgelerde hemen hemen bizdekilerle aynı yaşta. Dünyaya ne zaman bir din geldiyse parelelinde ateizm de vardı. Ayrıca ben hiç bir dini konuda dinden belge getirmedim. Yaratılışı bilimsel olarak tartışmaya çalıştım. Sizde tekamülü savundunuz ama her nedense sitokrom-c nin nasıl kendi kendine yada tesadüfen oluştuğunu bilimsel olarak yanıtlayamadınız.. Buna benzer çok şeyler yazıldı.. hep dine çamur atarak konudan sıyrıldınız. Aslında izlediğiniz yol güzel bir yol. Yani baktınız elinizde belge yok, bas çamuru, belki konu kapanıverir dimi??...))

Saygılar...

Gönderi tarihi:

ustaca ceviremmiyorsun artik karlx. yaslaniyor musun yoksa :D

anladin da yine de her kes icin yazayim.

biz saklanan belgeleri burnunuzun dibine getiriyoruuuuz.

Siz de size ne ögretildiyse, kürek sakalli softalarin meallerinden baska belgelere sahip olamadiginiz icin, yeni seyler sinirlerinizi yipratiyor, bu da sizi ustaca yan cizmelere götürüyor.

elbette tarihimiz ayni.

siz allah kavramini ortaya atmadan ateister allah yok derler mi? haaaaaaasaaa :D

akil var mantik var, ceviriyoresunuz ama tutmuyor bir türlü.

neden biliyor usunuz?

felsefe denen seyden hep korktunuz cünkü. o yüzden tartisamyorsunuz.

bu da bende dost tavsiyesi.

saygilare

Gönderi tarihi:

Felsefenin alasını yapanlar Allahın varlığını kabul etmişlerdir. Felsefe den anlmayıp felsefe yapanlarda rezil olmuşlardır. "Her kuş uçar, deve kuşu uçmaz , o halde deve kuşu kuş değildir" sizin felsefe mantığı bu mantık işte... Ayrıca ben gayet güzel anlıyorum ve yazıyorum, çamur atmıyorum.. Tekrar ediyorum dinler tarihi kadar ateizm de eskidir..

Birde şu belgeler nelerdi hatırlatsanıza. Valla ben foruma geldiğim günden beri bana birtek belge falan sunmadınız. Allahın var olmadığının belgesi nasıl olacaksa...)) Ben benimle sıksık tartıştığınız konulardan bahsediyorum. Karakurtla sorununuz ayrı..

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.