Φ Terapi Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sayın arkadaşım cevapları tek tek almanız sanırım sizi iyice sıkıntıya sokmuş.. Öncelikle siz benim sorularıma tutarlı ve mantıklı cevaplar verin, sizin sorunuza da sıra gelir korkmayın.. Aldığım tek cevap sizden : "Ama bu güne kadar ARMUDUN SAPI, ÜZÜMÜN ÇÖPÜ"" Artık başka cevaplar verecek misiniz ? Bak mesela kimler ateizme meraklıdır kısmında da vinci diye birinden yapılan kopyalardan sadece bir tanesini inceleme fırsatım oldu....Tesptlerimi yaptım... Neredeyse 10 gün oldu. Bi zahmet cevap verirseniz... Ben genede ilk soruna cevap vereyim... Eğer bir insan ihtiyaç sahibi ise, gerçekten mağdursa ve imkanımızda varsa karşılıksız veririz bunada "İnfak" denir.. Dinimizin yardımlaşmaya, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye verdiği önemi siz daha iyi bilirsiniz... Referans din dir insanlar değil... İlave olarak bir şeyi döviz olarak alır dövüz olarak verirsiziz. Siz bence "faiz" in ne demek olduğunu dahi bilmiyorsunuz... Döviz yada altında her zaman kazanma yada kaybetme durumları vardır. Garanti yoktur. Ayrıca aldığınız malı aynen kendi cinsinde ve miktarında geri ödersiniz peki "faiz" de ne olur. Sürekli kazanırsınız. Sadece kazancınız azalabilir. Ortada bir risk yoktur. Siz faizin toplum üzerindeki sosyolojik etkilerini ve insanlığı nasıl bir yıkıma sürüklediğini inceleyin önce .... Boşa cırpınmayın birşeyler bulamayacaksınız... Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Bence izlediğiniz belgeselleri STV'den, ya da diğer teist amaç taşıyan kanallardan izlemeyin. Zira sizi yanlış bilgilendiriyor ve yanlış yönlendiriyorlar. Peki sen bana bir tane hayvan ya da bitki söyle ki, nesli tükensin de insan yaşayamasın. Bu kadar da saçmalık mı olur yahu? Teizmin insanları düşünce açısından nerelere getirdiğini gördükçe nefret edesim geliyor... İnek yok olur, koyun eti yersin... Patlıcan yok olur, patates yersin... Senin yok olmandan hiç bir canlı (spesifik olanlar hariç) yok olmayacağı gibi, hiç bir canlı türünün yok olması da senin yok olman anlamına gelmiyor. Besin zincirinin en altında bulunursun, senin altındaki tür yok olur işte o zaman diğer türün yok oluşundan bahsedersin. Senin söylediklerin saçmalıktan öte bir şey değil... izlediğim belgesellerin haddi hesabı yok ( stv'de çıkan belgeseller değil sadece ) olaya bu şekilde yaklaşacağınızı adım gibi biliyordum o yüzden özellikle burda belirttim ama zaten hep aynı şey bir yazı yazsak bu HY'dan alıntıdır belgesel,film dizi izlesek stv'nindir gazete okusak zaman'dır çok kırıldım gerçekten çok kırıldım önceden kendimi iyi ifade edemediğimi ya da sizin beni tam anlayamadığınızı düşünüyordum artık sizin ne beni ne de diğer arkadaşları anlamamzlıktan geldiğinizi ve yazdıklarımızıda okumadığınızı düşünüyorum hatta düşünmüyorum biliyorum bu arada insanların tüm dünya insanların kullanması için yaratılmış derken insanların sadece tek bir canlıya bağlı olmadığınızı anlıyacağınızı düşünmüştüm elbette ki herhangi bir bitkinin yokolması insanları doğrudan etkilemez ama doğal hayatı etkiler yukarda onlarca örnek verdim bi zahmet okuyuverin önyargılarınızdan kurtulduğunuzu görene dek size verdiğim son cevap sayın yam yam Sayın terapi; ne kadar mantıksız, ne kadar geçersiz söylemlerde bulunuyorsunuz... Hayretle izliyorum... iki tartışmacının arasına müdahil olmak gibi bir alışkanlığım yoktur. Ancak bazı söylemler sonucu da kendimi tutamıyorum doğrusu... bu arada tartışan iki kişinin arasına girmek sizde alışkanlık yapmış heralde ben bu konuyu bilimselci arkadaşımla tartışıyordum her nedense onun verdiği örnekleri tekrar ederek aramıza pat diye daldınız kendinizi tutamayacak ne bulduysanız artık... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sayın arkadaşım cevapları tek tek almanız sanırım sizi iyice sıkıntıya sokmuş.. Ben genede ilk soruna cevap vereyim... Eğer bir insan ihtiyaç sahibi ise, gerçekten mağdursa ve imkanımızda varsa karşılıksız veririz bunada "İnfak" denir.. Dinimizin yardımlaşmaya, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye verdiği önemi siz daha iyi bilirsiniz... Referans din dir insanlar değil... İlave olarak bir şeyi döviz olarak alır dövüz olarak verirsiziz. Siz bence "faiz" in ne demek olduğunu dahi bilmiyorsunuz... Döviz yada altında her zaman kazanma yada kaybetme durumları vardır. Garanti yoktur. Ayrıca aldığınız malı aynen kendi cinsinde ve miktarında geri ödersiniz peki "faiz" de ne olur. Sürekli kazanırsınız. Sadece kazancınız azalabilir. Ortada bir risk yoktur. Siz faizin toplum üzerindeki sosyolojik etkilerini ve insanlığı nasıl bir yıkıma sürüklediğini inceleyin önce .... Boşa cırpınmayın birşeyler bulamayacaksınız... Sayın yazar; Beni sıkıntıya sokan bir şey yok...Karizma peşinde olan yada çizilmesinden korkan ben değilim.. İşte bu kadar gördünüz mü ne kadar basitmiş... Birinci soruyu yanıtlayıp kurtuldunuz.! Şimdi diğerlerini de yanıtlayarak kurtuluverin olsun bitsin... Bunlar bir bitsin diğerlerini de önünüze koyarız... Yavaş yavaş yorulmadan ve sırasıyla cevaplayıp rahatlarsınız... Saygılar ...Sayın Terapi. Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sayın yazar; Beni sıkıntıya sokan bir şey yok...Karizma peşinde olan yada çizilmesinden korkan ben değilim.. İşte bu kadar gördünüz mü ne kadar basitmiş... Birinci soruyu yanıtlayıp kurtuldunuz.! Şimdi diğerlerini de yanıtlayarak kurtuluverin olsun bitsin... Bunlar bir bitsin diğerlerini de önünüze koyarız... Yavaş yavaş yorulmadan ve sırasıyla cevaplayıp rahatlarsınız... Saygılar ...Sayın Terapi. Teşekkür ederim arkadaşım birde ben sorduklarıma cevaplar alabilsem memnun olacağımm.. Gayretlerin için saol.. Sevgiler GeceKuşu inan seni seviyorum bundada samimiyim Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Teşekkür ederim arkadaşım birde ben sorduklarıma cevaplar alabilsem memnun olacağımm.. Gayretlerin için saol.. Sevgiler GeceKuşu inan seni seviyorum bundada samimiyim Sayın Terapi; Duygular karşılıklı, bende sizi bir insan olarak yürekten seviyorum... Siz de buna samimiyetle inanabilirsiniz... Ama görüşlerimizde ufak bir nüans farkı var siz illaki dayatmalarda bulunuyorsunuz...Bende buna karşıyım... Benim düşünceme göre siz öyle başkalarıda böyle düşünme, yorumlama, ifade etme hakkına sahipler... Sizde buna tahammül edip...İllaki böyle diye dayatmamalısınız... Yada bir şeyleri ispatlayıp işte gerçekler (Ha..Ha..haa) deyip yaklaşmak antipatik oluyor... Bana kalırsa bütün doğru bildklerinizi burada yazın çizin,açıklayın..ama bırakında insanlar kendi kararlarını kendileri versinler... Birilerini kendi görüşünüze ters diye rakip görüp, onları yenerim, yenicem,işte ispatlar yaklaşımıyla karizma olmuyor... Bunlar benim yorumlarım..Elbette siz böyle düşünmüyor olabilirsiniz..ve belkide son derece haklıda olabilirsiniz... Ama dışarıdan görünüm bu.! Bunu değiştirmek, sizin elinizde... Bence yine tekrarlıyorum..."Doğru bildiğiniz her şeyi yazın, çizin söyleyin"... Ama katılamayanlar yada eleştiriler olduğunda da hazmedin... Başkalarının da doğruları olabileceğini ve bunlara da hak vermek gerektiğini düşünün ... Böylece sadece yandaşların değil size hak verenlerin de çoğalacağını göreceksiniz... "Sevgiler GeceKuşu inan seni seviyorum bunda da samimiyim" yakalaşımınızı samimiyetle kabul ediyorum... Aynı samimiyetle karşılığını verdiğimi bilmenizi istiyorum... Saygılar Sayın Terapi... Alıntı
Φ Terapi Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sayın Terapi; Duygular karşılıklı, bende sizi bir insan olarak yürekten seviyorum... Siz de buna samimiyetle inanabilirsiniz... Ama görüşlerimizde ufak bir nüans farkı var siz illaki dayatmalarda bulunuyorsunuz...Bende buna karşıyım... Benim düşünceme göre siz öyle başkalarıda böyle düşünme, yorumlama, ifade etme hakkına sahipler... Sizde buna tahammül edip...İllaki böyle diye dayatmamalısınız... Yada bir şeyleri ispatlayıp işte gerçekler (Ha..Ha..haa) deyip yaklaşmak antipatik oluyor... Bana kalırsa bütün doğru bildklerinizi burada yazın çizin,açıklayın..ama bırakında insanlar kendi kararlarını kendileri versinler... Birilerini kendi görüşünüze ters diye rakip görüp, onları yenerim, yenicem,işte ispatlar yaklaşımıyla karizma olmuyor... Bunlar benim yorumlarım..Elbette siz böyle düşünmüyor olabilirsiniz..ve belkide son derece haklıda olabilirsiniz... Ama dışarıdan görünüm bu.! Bunu değiştirmek, sizin elinizde... Bence yine tekrarlıyorum..."Doğru bildiğiniz her şeyi yazın, çizin söyleyin"... Ama katılamayanlar yada eleştiriler olduğunda da hazmedin... Başkalarının da doğruları olabileceğini ve bunlara da hak vermek gerektiğini düşünün ... Böylece sadece yandaşların değil size hak verenlerin de çoğalacağını göreceksiniz... "Sevgiler GeceKuşu inan seni seviyorum bunda da samimiyim" yakalaşımınızı samimiyetle kabul ediyorum... Aynı samimiyetle karşılığını verdiğimi bilmenizi istiyorum... Saygılar Sayın Terapi... Size hak verdiğim noktalar var. Dışardan dayatmacı birisi olarak algılanıyorsam üzüldüm. Kendimi üslubum konusunda check edeceğim. Sizde bilirsiniz ki insanların hassas olduğu noktalar vardır. Mesela inanç, aile, ahlak vs.. Bazen inançlarımıza karşı hakaret edici cümleler yada alıntılar görmek beni üzüyor ve üslubum sertleşiyor. Bence hepimize düşen görevler var. Mesela üslubumuzu degiştirmek mümkün .. Sizler şöyle yapabilirsiniz.. İslamiyet inanç esaslarında bu konu hakkında şunları okudum. Bana tuhaf ve mantıksız geldi. Açıklama yapabilecek olan var mı? Yada bizler , Sizlerin fikirlerinize saygı duyuyoruz. Sizin görüş ve önerileriniz ve tezlerinize karşı dinimizdeki görüşler ve açıklamalar şöyledir şeklinde yaklaşabiliriz. İnanıyorum ki hepimiz yoğun ve iş güç sahibi insanlarız. Hepimizin vakti değerli.. Hepimiz önyargılarımızı bir kenara itip, samimi olup, güzel bir üslupla bu ortamı faydalı bir paylaşım zeminine taşıyabiliriz inancındayım.. Bence kişileri bir tarafa bırakıp ( cümlelerimizde dahi...) fikirleri münazara etmeliyiz.. Birbirimi şu ortamda rahatlatalım. Kızdırmayalım. Etrafta zaten yeterince kızabilacağimiz argüman var... Bari burası soluklanma ve rahatlama durağımız olsun ne dersiniz ? Saygılar.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Size hak verdiğim noktalar var. Dışardan dayatmacı birisi olarak algılanıyorsam üzüldüm. Kendimi üslubum konusunda check edeceğim. Sizde bilirsiniz ki insanların hassas olduğu noktalar vardır. Mesela inanç, aile, ahlak vs.. Bazen inançlarımıza karşı hakaret edici cümleler yada alıntılar görmek beni üzüyor ve üslubum sertleşiyor. Bence hepimize düşen görevler var. Mesela üslubumuzu degiştirmek mümkün .. Sizler şöyle yapabilirsiniz.. İslamiyet inanç esaslarında bu konu hakkında şunları okudum. Bana tuhaf ve mantıksız geldi. Açıklama yapabilecek olan var mı? Yada bizler , Sizlerin fikirlerinize saygı duyuyoruz. Sizin görüş ve önerileriniz ve tezlerinize karşı dinimizdeki görüşler ve açıklamalar şöyledir şeklinde yaklaşabiliriz. İnanıyorum ki hepimiz yoğun ve iş güç sahibi insanlarız. Hepimizin vakti değerli.. Hepimiz önyargılarımızı bir kenara itip, samimi olup, güzel bir üslupla bu ortamı faydalı bir paylaşım zeminine taşıyabiliriz inancındayım.. Bence kişileri bir tarafa bırakıp ( cümlelerimizde dahi...) fikirleri münazara etmeliyiz.. Birbirimi şu ortamda rahatlatalım. Kızdırmayalım. Etrafta zaten yeterince kızabilacağimiz argüman var... Bari burası soluklanma ve rahatlama durağımız olsun ne dersiniz ? Saygılar.. Nedersiniz sorunuza yanıtım size son derece hak veririm olacaktır sayın forumdaşım... Ama bunların karşılıklı olduğunu asla unutmamamız da gerekli diye düşünüyorum... Sanırım karşılklı olarak daha olumlu bir noktaya doğru ilerliyoruz... Farklılıklarımızda birbirimizi anlayıp kabul edebiliyor olmak, hem insan hemde aydın olmanın birinci koşulu olsa gerek... Benim ifade tarzım bu... Elbetteki sizde bu olumlu yaklaşım tarzına bakışınızı, kendi argumanlarınızı kullanarak ifede edeceksinizdir... Cümleler farklı da olsa bence önemli olan aynı anlamı ifade ediyor olması... Karşıtlıklarımız ve inançlarımız ne olursa olsun birer insan olarak önce birbirimizi sevmek sonra düşünce ve görüşlerimizi ifade edip karşılıklı düşüncelerimize saygı duyarak, Dayatmalarda bulunarak ikna etmek yerine birbirimizi anlamaya çalışmak yolunda çaba harcamamız gerekiyor... İnsanların önem verdikleri, hassas oldukları değerler üzerinde olumsuz yaklaşımlarda bulunmak konusunda sizinle aynı düşüncedeyim... Anlatmak, bahsetmek istediğim ve karşı durmaya çalıştığım da bu zaten... Ancak haklılık kazanmak adına yaratılan suni alınganlıkları ve duygu sömürülerini bunun dışında tutuyorum.. Kaldı ki bu konuda bile insanları anlamaya çalışmak yada olduğu gibi kabul etmek gerektiğini düşünüyorum Saygılar sevgiler selamlar Sayın Terapi... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 bırakın birazda kendı mantığımızla konuşalım,herşeyde kaynak göstermek yada ıllada bılım adamlarının düşünürlerin fıkırlerını mı sunmamız lazım..bırakın bırazda kendı zıhnımızı geliştirelim...yıoksa bende kaynakta çok düşünürlerden alıntı da,bilgilerde.. bırakın onlar zaten beynını geliştirmiş yeterınce düşünmüşler.hep başkalarının aklıyla,hep alıntı ılemı konuşacağız.şurda bı fıkır yazıldığında hemen sız okumuyor musunuz denıyor.her ınsan doğayı kendı gözlerındewn de yorumlama yeteneğine sahıptır.. felsefe ustadları şunu der hep,neden türkler hep başkalarının fıkrının arkasına saklanarak konuşmak zorunda.bızım fıkırlerımız olamaz mı.. kendı düşünsenı sunan arkadaşımıza lütfen okumadın mı gibi hıtapta bulunmayalım.burada düşünmeye çalışıyoruz.bilgi yarışması köşesi değil burası +1 Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Bence izlediğiniz belgeselleri STV'den, ya da diğer teist amaç taşıyan kanallardan izlemeyin. Zira sizi yanlış bilgilendiriyor ve yanlış yönlendiriyorlar. ............... bu arada tartışan iki kişinin arasına girmek sizde alışkanlık yapmış heralde ben bu konuyu bilimselci arkadaşımla tartışıyordum her nedense onun verdiği örnekleri tekrar ederek aramıza pat diye daldınız kendinizi tutamayacak ne bulduysanız artık... 'a.y.h.a.n' arkadaş, Şu sıralar işlerimde yoğunluğum var... Bilimsel düşünen arkadaşlarımın görüşleri benden farklı değil... Kaldıki yam_yam arkadaşımın bilgi birikimi benden daha üst düzeyde... Daha fazla araştırmacı bir arkadaşımız... "bu arada tartışan iki kişinin arasına girmek sizde alışkanlık yapmış heralde" Burası bir forum herkes fikrini söyleyebilir... Beğenmezsen cevap vermezsin... Sen de ders çalışmaktan konuları hep biribirine karıştırmışın... Söylediklerini alıntıladığım halde, ben öyle söylememiştim diyorsun... 4-5 kez oldu bu tavrın... Açık olamıyorsun, kafanı netleştirdiğinde daha çok tartışırız... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 'a.y.h.a.n' arkadaş, Şu sıralar işlerimde yoğunluğum var... Bilimsel düşünen arkadaşlarımın görüşleri benden farklı değil... Kaldıki yam_yam arkadaşımın bilgi birikimi benden daha üst düzeyde... Daha fazla araştırmacı bir arkadaşımız... "bu arada tartışan iki kişinin arasına girmek sizde alışkanlık yapmış heralde" Burası bir forum herkes fikrini söyleyebilir... Beğenmezsen cevap vermezsin... Sen de ders çalışmaktan konuları hep biribirine karıştırmışın... Söylediklerini alıntıladığım halde, ben öyle söylememiştim diyorsun... 4-5 kez oldu bu tavrın... Açık olamıyorsun, kafanı netleştirdiğinde daha çok tartışırız... İyi dileklerimle... demek istediğinizi anlamadım yazımda . koyduğunuz yerlerde koyu renkle yam yam'ın yazılarını belirtmiştim o tartışan iki kişinin arasına girmeyi sevmediğini belirttiği için yazdım onu isterseniz yazımı okuduktan sonra cevap verin ayrıca ben ne zaman yazdığımı inkar etim gerçekten çok merak ediyorum ki ben bu forumda daha 4 kez bile tartışmaya girmemişimdir ben öyle söylememiştim dediğim 4-5 yazı değil sadece bir yazı gösterin yeter sanırım işlerinizin yoğunluğundan artık kim ne yazmış onu bile hatırlamıyorsunuz bide lütfen ama lütfen yazdığımı okuyun niye neye karşı öle sölemişim bi bakın yazılarınızı yok sayıp sadece koyduğunuz 3 noktalara bakıp niye küfür ediyorsunuz desem hoşunuza gidermi? Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 demek istediğinizi anlamadım ....... yazılarınızı yok sayıp sadece koyduğunuz 3 noktalara bakıp niye küfür ediyorsunuz desem hoşunuza gidermi? Demek istediğimi zaten baştan beri anlamadın... Ve artık saçmalamaya da başladın... Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Demek istediğimi zaten baştan beri anlamadın... Ve artık saçmalamaya da başladın... sorularıma yanıt alamadıkça saçmalamaya başlıyorum demi nese hadi kolay gelsin... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sevgili 'sardunyam'; Sorunun yanıtı bu mu olamalı.? Yada bu yanıt yeterli midir.?... Yada bu kadar basit midir.? Bu son soruları yöneltmemin amacı... İllaki yanıtlanması değil... Zaten bizi de aşar... Bilgi sahibi olmanın dışında bu konuları araştıran bilimsel sonuçları ortaya koyacak bilimsel bir iddiamız da olamaz zaten... Yaşamı normal standartlarda sürdüren ...Belgeseller izleyen yada yüzeysel bilgiler edinen kişiler olarak... Vereceğimiz yanıtlar...bu böyledir..öyle olması gerekiyordu dememiz yeterli... Ötesinde başka bir sorumluluğumuzda yok zaten ... *tna Sevgili Gecekuşu Bu sorunun yanıtı benim açımdan böyle, zaten ben bilim adamı da değilim. Sadece gözlemleyebilen, beynimin müsade ettiği yere kadar kavrayabilen, özgür iradeyle düşünebilen tarafımla konuya yaklaştım. Haddimi bilirim, söyleyecek sözüm kalmadığında kimseye hakaret etmeye başlamam, kelimelerle oynamam... Ve lütfen bu sözlerden size sitem ettiğim anlamını çıkartmayın. Sadece diğer arkadaşların tartışma uslübuna bir gönderme yaptım. Bazen aklımızı kurcalayan bir sorunun yanıtı çok basittir ancak biz basit cevap aramadığımız için irdelemeye devam ederiz. Hani bazen aradığımız şey gözümüzün önünde dururda biz göremeyiz, bunun gibi yani. Bir önceki yazımda da anlattığım gibi insan dünyada yaşayan en zeki canlı ve zekasını sürekli geliştiriyor... Ancak diğer canlılar aynı şekilde gelişemiyor. Bunun cevabı İlahi açıdan "ALLAH" ın iradesi O böyle istediği için, bilimsel açıdan insan ve hayvan arasında ki genetik farktan kaynaklanıyor. Bunun da sebebi ister "yaratılış" gereği deyin, ister "varoluş" deyin, ister "tesadüf" deyin. Ne derseniz işte. Arada çok büyük bir fark var o fark böyle devam edecek ve insanlık, diğer canlılara nazaran dünyanın sonuna kadar gezegenin tek hakimi olacak... Ben bir müslümanım böyle olduğum için inancımla beraber yanıt veriyorum umarım bu sizi rahatsız etmez. Ben İslamın bana öğrettiklerinden ayrı düşünemem bu gönül bağımdan kaynaklanıyor ve benim İslam inancıma göre insan dünyada sonsuz özgürlüğe sahip düşünsel ve fiziksel anlamda. Her beyin istediği gibi düşünür her beden istediği gibi yaşar öyle değil mi? selamlar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Bir tartışma özeti ve ilginç cevaplar... hayır aslında insanlar bu dünyayı ona bir şey vermeden kullanan tek canlı Türkiye'nin Doğa Fonu, Develi Ovası'nda damla sulama uygulamalarını teşvik ederek ülkemizin en önemli sulak alanlarından Sultansazlığı’na hayat vermeyi amaçlıyor. "biz insanların bu dünyaya en ufak bir yararları bile dokunmuşumdur ki bizimde doğanın bir parçası olduğumuzu savunuyorsunuz?" İnancınını bile bilmiyorsun... Nahl/68 . Ayetinde Rabbin bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin.” "verdiğin ayetle de ne anlatmak istediğini tam olarak anlamadım çünkü insanların yaptığı çoğu şey hayvanlar için yuva olmaktadır" "insanların bilerek konuşması kadar yazılanlara önyargısız,tarafsız yaklaşması ve yazılanlarında iyi değerlendirmesi gerekir" Bence izlediğiniz belgeselleri STV'den, ya da diğer teist amaç taşıyan kanallardan izlemeyin. Zira sizi yanlış bilgilendiriyor ve yanlış yönlendiriyorlar. "hayır aslında insanlar bu dünyayı ona bir şey vermeden kullanan tek canlı" Bir çok hayvan da, (insan bedeni dışında) insanlardan dolaylı yollarla fayda sağlar. İnsanların atıklarından beslenen hayvanlar vardır. Besinini insanların çöplere döktükleri besin artıklarıyla sağlayan kedi-köpek sayılabilir. Ya da tekstil ürünlerini yiyen güveler... İnsan yapımı yerlerde barınan hayvanlar da vardır... Fareler, hamam böcekleri sayılabilir... ilk yazımdaki kaplan örneğini ya okumamışsın ya da anlamamışsın !.... zaten verdiğiniz örnekleri biraz düşünseniz,biraz daha tarafsız yaklaşsanız olaya ne kadar komik şeyler olduklarını göreceksiniz !.... neyse en başından beri aynı örnekleri önüme sürüp aynı cevabı veriyorsunuz !.... bu sefer ciddi olarak cevaplayıp doğanın bir parçası olduğumuzu kanıtlayan bir örnek vermenizi rica ediyorum !.... yoksa artık tartışmanın bir anlamı kalmayacak !.... artık sizin ne beni ne de diğer arkadaşları anlamamalıktan geldiğinizi ve yazdıklarımızı da okumadığınızı düşünüyorumhatta düşünmüyorum biliyorum !.... önyargılarınızdan kurtulduğunuzu görene dek size verdiğim son cevap sayın yam yam !.... bu arada tartışan iki kişinin arasına girmek sizde alışkanlık yapmış herhaldeben bu konuyu bilimselci arkadaşımla tartışıyordum aramıza pat diye daldınız kendinizi tutamayacak ne bulduysanız artık... Şu sıralar işlerimde yoğunluğum var... Bilimsel düşünen arkadaşlarımın görüşleri benden farklı değil... Kaldıki yam_yam arkadaşımın bilgi birikimi benden daha üst düzeyde... Daha fazla araştırmacı bir arkadaşımız... Burası bir forum herkes fikrini söyleyebilir... Beğenmezsen cevap vermezsin... sanırım işlerinizin yoğunluğundan artık kim ne yazmış onu bile hatırlamıyorsunuzyazılarınızı yok sayıp sadece koyduğunuz 3 noktalara bakıp niye küfür ediyorsunuz desem hoşunuza gider mi? !.... Ve artık saçmalamaya da başladın... Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Şu sıralar işlerimde yoğunluğum var... Bilimsel düşünen arkadaşlarımın görüşleri benden farklı değil... Kaldıki yam_yam arkadaşımın bilgi birikimi benden daha üst düzeyde... Daha fazla araştırmacı bir arkadaşımız... Burası bir forum herkes fikrini söyleyebilir... Beğenmezsen cevap vermezsin... Sayın terapi; ne kadar mantıksız, ne kadar geçersiz söylemlerde bulunuyorsunuz... Hayretle izliyorum... iki tartışmacının arasına müdahil olmak gibi bir alışkanlığım yoktur. Ancak bazı söylemler sonucu da kendimi tutamıyorum doğrusu... yam yam böyle bir mesaj atmış daha sonra ise yazılarımı okumadan ( stv haricinde belgesel kanallarıda izlediğimi söylememe rağmen-isterseniz sayabilirimde-stv haricinde kanal izlemediğimi söylüyor burdan şu çıkarki yazdıklarımı okumuyor) ithamlarda bulunuyor bende yazdıklarıma bakmadan cevap veren biri acaba niye kendini tutamayıpta cevap verdi diye dşündüm ve cavabı bulamadım ki zaten yukardaki mesajı yazmamış olsa yine bişey demem nede olsa bende bu konuya sonradan girdim ve bundan sonrada girilecektir.yani ona karşı olduğumdan değildi... yazılarınızı yok sayıp sadece koyduğunuz 3 noktalara bakıp niye küfür ediyorsunuz desem hoşunuza gider mi? yazmakta ki amacım yazıları çarpıttığnıza işinize gelen yerleri alıp okuduğunuza dikkat çekmekti zaten diğer alıntılarınızın hepsinin cevabını örneklerle tek tek vermiştim bir daha yazmanın gereksiz olduğunu bilmeme rağmen yine de yazıyorum buyrun insanlar koruma altına aldığı herşeyi yine insanlardan korur yani biz olmasak onların zaten koruma altına alınmasına gerek kalmayacaktı siz yinede anlamamakta devam edin bu arada birazda stv'de çıkan belgeselleride izleyin isterseniz daha objektif olmak açısından tabii belgesel izliyorsanız... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Hanımlar ikinizede merhaba ve ikinize de izin verirseniz bazı sorularım olacak... *** Sevgili 'Sardunya'; "İnsanın dışındaki diğer canlıların zekileşememelerinin nedeni nedir? *** Sevgili 'sedelina' ; 1- Mutasyon nedir.? 2- Mutasyon'un lisanla olan ilişkisi nedir.? 3- Lisan nedir.? 4- Hayvan türlerinin aynı lisanda olması ne demektir.? 5- "neden türkler hep başkalarının fıkrının arkasına saklanarak konuşmak zorunda" diyen felsefe üstadı kimdir.? 6- "neden türkler hep başkalarının fıkrının arkasına saklanarak konuşmak zorundadırlar.?" 7-Bu üstad "neden türkler hep başkalarının fıkrının arkasına saklanarak konuşmak zorunda" diyerek, forumdaki hangi arkadaşımızı kastetmiştir?.. Kusura bakma senin ki biraz fazla oldu ama ikinize de selam, sevgi ve saygılarımı yolluyorum... *tna hayır gecekuşu forumdaki kimesyı kasdetmedım,kasdetmeyeceğimi de bilirsiniz.. felsefe usdatları dediğim kişiler fels. pröfesörlerı semınerlerıne katıldığım ve düşüncelerıne değer verdiğim insanlar. mutasyon ve lisan ilişkisi evrım konusu ıle alakalıdır ''senınkı bıraz fazla oldu'' derken kasdınız nedır?benım düşüncelerımde şahıslara yonelık bir hareket yok,böyle yazmanıza üzüldüm Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 hayır gecekuşu forumdaki kimesyı kasdetmedım,kasdetmeyeceğimi de bilirsiniz.. felsefe usdatları dediğim kişiler fels. pröfesörlerı semınerlerıne katıldığım ve düşüncelerıne değer verdiğim insanlar. mutasyon ve lisan ilişkisi evrım konusu ıle alakalıdır ''senınkı bıraz fazla oldu'' derken kasdınız nedır?benım düşüncelerımde şahıslara yonelık bir hareket yok,böyle yazmanıza üzüldüm Yazıyı bende takip ediyorum sayın sedelina, Üzülmeyin lutfen... "seninkisi fazla oldu", sana sorulan soruların çokluğu içindi... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Yazıyı bende takip ediyorum sayın sedelina, Üzülmeyin lutfen... "seninkisi fazla oldu", sana sorulan soruların çokluğu içindi... umarın dediğiniz gibidir,çünkü kendısı saygı duyduğum insanlardan birisidir.açıkladığınız için teşekkurler Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sevgili Gecekuşu Bu sorunun yanıtı benim açımdan böyle, zaten ben bilim adamı da değilim. Sadece gözlemleyebilen, beynimin müsade ettiği yere kadar kavrayabilen, özgür iradeyle düşünebilen tarafımla konuya yaklaştım. Haddimi bilirim, söyleyecek sözüm kalmadığında kimseye hakaret etmeye başlamam, kelimelerle oynamam... Ve lütfen bu sözlerden size sitem ettiğim anlamını çıkartmayın. Sadece diğer arkadaşların tartışma uslübuna bir gönderme yaptım. Bazen aklımızı kurcalayan bir sorunun yanıtı çok basittir ancak biz basit cevap aramadığımız için irdelemeye devam ederiz. Hani bazen aradığımız şey gözümüzün önünde dururda biz göremeyiz, bunun gibi yani. Bir önceki yazımda da anlattığım gibi insan dünyada yaşayan en zeki canlı ve zekasını sürekli geliştiriyor... Ancak diğer canlılar aynı şekilde gelişemiyor. Bunun cevabı İlahi açıdan "ALLAH" ın iradesi O böyle istediği için, bilimsel açıdan insan ve hayvan arasında ki genetik farktan kaynaklanıyor. Bunun da sebebi ister "yaratılış" gereği deyin, ister "varoluş" deyin, ister "tesadüf" deyin. Ne derseniz işte. Arada çok büyük bir fark var o fark böyle devam edecek ve insanlık, diğer canlılara nazaran dünyanın sonuna kadar gezegenin tek hakimi olacak... Ben bir müslümanım böyle olduğum için inancımla beraber yanıt veriyorum umarım bu sizi rahatsız etmez. Ben İslamın bana öğrettiklerinden ayrı düşünemem bu gönül bağımdan kaynaklanıyor ve benim İslam inancıma göre insan dünyada sonsuz özgürlüğe sahip düşünsel ve fiziksel anlamda. Her beyin istediği gibi düşünür her beden istediği gibi yaşar öyle değil mi? selamlar hayır gecekuşu forumdaki kimesyı kasdetmedım,kasdetmeyeceğimi de bilirsiniz.. felsefe usdatları dediğim kişiler fels. pröfesörlerı semınerlerıne katıldığım ve düşüncelerıne değer verdiğim insanlar. mutasyon ve lisan ilişkisi evrım konusu ıle alakalıdır Sevgili Sardunya;- Sevgili Sedelina; Her ikinize de yanıtlarınız için teşekkür ediyorum... "İnsan Dünyada düşünsel ve fiziksel anlamda sonsuz özgürlüğe sahip. Her beyin istediği gibi düşünür her beden istediği gibi yaşar " Bu ifadeye tamamen katılıyorum.! Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Kuran'da insanın yeryüzünde belli bir süreye kadar serbest bırakıldığını söyler. Yoksa birileri başımızda bekleyip her yanlışımızda kafamıza vurmuyor değil mi? Öyle olmuş olsaydı kim inkarı seçerdi ki zaten? İnsan insan ile sınanır, sınayıcı Allah'tır. Saygılar Gecekuşu Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 benim çözemediğim işte bu.dünya ne ki hele insan:mutlaka izleyın http://micro.magnet.fsu.edu/primer/java/sc...of10/index.html Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 izledim, kelimeler kifayetsiz kaldı. söz bitti. görüntü başladı. izleyin mutlaka izleyin. evrenin içinde evreni izleyin. emeği geçenlere sonsuz teşekkürler Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 özgür iradeyle düşünebilen tarafımla konuya yaklaştım. Haddimi bilirim, ..... Ben bir müslümanım böyle olduğum için inancımla beraber yanıt veriyorum selamlar ? ? ? ? ? En yaygın olarak bilinen tanım özgür iradeyi; Önyargısız ve eğilimsiz seçim yapabilme yeteneği olarak ifade eder.... İradenin özgür olabilmesi için salt bir tarafsızlığa sahip olmalı... Ve asla ön yargı ile hareket etmemelidir.... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 benim çözemediğim işte bu.dünya ne ki hele insan:mutlaka izleyın http://micro.magnet.fsu.edu/primer/java/sc...of10/index.html Çok teşekkürler sedelina güzel bir paylaşım olmuş... Bütün bu görüntülere rağmen, tesadüf kelimesini dağarcığından atamayanlara hayret eddiyorum.. Acaba inadına bir gidişmi bu, kesin birşeyler var.. sizce tesafüfen 7 taşın üstüste gelme olasığı kaçta kaçtır...?? Bence sıfır..000000000000000000000.... Peki izlediğimiz bu görüntülerin olasılığı....? "Yaratmak bakımından siz mi daha güçsünüz yoksa gök mü? (Allah) Onu bina etti. Boyunu yükseltti, ona belli bir düzen verdi. Gecesini kararttı, kuşluğunu açığa-çıkardı. Bundan sonra yeryüzünü serip döşedi. Ondan da suyunu ve otlağını çıkardı. Dağlarını dikip-oturttu; size ve hayvanlarınıza bir yarar (meta) olmak üzere. " (Naziat Suresi, 27-33) Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Sevgili Sardunya;- Sevgili Sedelina; Her ikinize de yanıtlarınız için teşekkür ediyorum... "İnsan Dünyada düşünsel ve fiziksel anlamda sonsuz özgürlüğe sahip. Her beyin istediği gibi düşünür her beden istediği gibi yaşar " Bu ifadeye tamamen katılıyorum.! İnsan dünyaya gelişine ve dünyadan gidişine karar veremiyor... Nasıl özgürlük bu??? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.