Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Kral şiir çok seviyormuş. Ve kralın bir de sarayda çalışan ozanı varmış. Ozan ona sadece öğle yemeklerinde hep şiir okurmuş.

Bir gün ozan şiir okurken kral ozana kendi yazdığı birkaç satır şiiri okumasını istemiş. Ozan kraldan kağıdı alıp şiiri okumaya başlayıp sözcükleri bitirince kral sormuş. 'Söyle ozanım yazdıklarım nasıl'

Ozan krala dönerek. 'Kralım yazdıklarınız o kadar güzel ki ne kadar düzeltilse azdır' Kral bu söze çok ama çok kızmış ve yardımcılarını çağırarak. 'Ozana öyle bir ceza verelim ki bir daha bana böyle şeyler söylemesin' Yardımcıları ozana verilecek en kötü cezanın ona mum istikakının kesilmesi'diyerek ozana mum verilmesini yasaklamışlar. Ozan bu geceleri yazamadan duramaz. Ne yapmaya başlamış. Evlerin pencerelerindeki eriyen mumları toplayarak yeniden yazmaya başlamış. Bunu duyan kral ozana çok kızarak yanına getirmesini istemişler. Ozan saraya gelip kralın karşısına geçince kral ona dönerek.

Bak sen benim yasaklarıma uymayarak hırsızlık yaptın,pencere önündeki mumları alarak,sen hırsızsın. Ozan kralın bu konuşmasından sonra krala dönerek

'Kralım zaten siz hep sıfatlarla zamirleri karıştırıyorsunuz'

Ozan neden krala siz zaten hep sıfatlarla zamirleri karıştırıyorsunuz demiş ?

Bu cevabı Gloria için vereceğim umarım doğrudur..

Bir kere bu hikaye baştan aşağı düşük cümle ile dolu.Bu bir tespit olsun..

... Ozan saraya gelip kralın karşısına geçince kral ona dönerek....

....Ozan kralın bu konuşmasından sonra krala dönerek...

Madem ozan kralın karşısına geçmiş,neden kral ona dönüyor.Aslında o kim?

Ve yine madem ozan kralın karşısında,neden kralın bu konuşmasından sonra krala dönme ihtiyacı duyuyor,adı geçen 2.kral kim?

Sevgili Gloria bu yeterli mi cevabı anlamana,ha gayret.. B)

Gönderi tarihi:

ne yani ikinci kral ner4eden çıktı. kafam hepten allak bullak oldu şimdi. zaten ben almadım ki Fellini o cümleleri özellikle mi oyle yazdı (yani ne bileyim düşük anlamlı, anlatım bozuklukları ile dolu) yoksa sorunun kendisi mi oyle? Fellini buna bi cevap verse. Ayrıca sen bulduysan lütfen soyle gerçekten bu soru beni sinir ediyor artık. cevabını gormek istiyorummmmmmm

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bu cevabı Gloria için vereceğim umarım doğrudur..

Bir kere bu hikaye baştan aşağı düşük cümle ile dolu.Bu bir tespit olsun..

Madem ozan kralın karşısına geçmiş,neden kral ona dönüyor.Aslında o kim?

Ve yine madem ozan kralın karşısında,neden kralın bu konuşmasından sonra krala dönme ihtiyacı duyuyor,adı geçen 2.kral kim?

Sevgili Gloria bu yeterli mi cevabı anlamana,ha gayret.. B)

doğru soru? o kim?

Gönderi tarihi:

O da kral....

Gönderi tarihi:

Bir kral var, bir ozan var. bir de kral ozan var. Yani ozanların kralı ya da kralların ozanı ne bileyim işte. Tamam üç kişiler... kral ozan daki ozan zamir, kral da sıfat olur. Kral aynı zamanda ünvandır sıfat değildir ama burada sıfat olmuş... Ee biraz daha bakimm

Şiiri seven kral var.

Şiir yazan ozan var (sadece öğle yemeklerinden sonra şiir okur)

Bi de kral ozan var.

Gönderi tarihi:

offff offffffffffffffffffffffff

Gönderi tarihi:

offff offffffffffffffffffffffff

Şşşş..Ha gayret gloria..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.