Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2011 14 yıl Secime 60 gün kala,YSK cok tartisilacak bir karara imza atarak 12 BDP destekli bagimsiz milletvekili adayinin adaylik basvurusunu iptal etti.Türkiye karisti. BDP'yi en cok elestirenlerin basinda inaniyorum ki benim adim gelir.BDP'yi elestirmek demokratik bir haktir.Peki YSK'nin yapmis oldugu ve tamamen gerginligi amaclayan bu girisimi elestirmeyecekmiyiz.Basbakanin,YGS sifrelerindeki skandali protesto eden ögrencileri tehdit etmesi;karsiniza bizde 10 bin kisi cikartiriz diyerek Hitler ve Mussolini'yi bile sollayan konusmasi ile YSK'nin almis oldugu bu karar arasinda bence nitelik olarak benzerlik vardir. Basbakan ögrencileri tehdit ederek onlarin demokratik eylemlerine karsi tehdit savururken,YSK'da BDP destekli bagimsiz milletvekili adaylarinin demokratik haklarini tehdit eden bir karara imza atti. Ülkemizde neler oluyor ve neden hep bu iktidar döneminde bunlar olmaktadir.Amac nedir.Bugün Türkiye'nin karismasindaki vebal YSK'nin ve de iktidarin, secimi tek basina kazanip kendisine verilen talimat geregi BASKANLIK sistemini gerceklestirme hirsiyla ne yaptigini ne söyledigini bilmeyen basbakaninindir. Allahtan ki,bu karar resmi bir kurumun kararidir yoksa simdi yandaslar ve liboslar "ERGENEKON"diye yirtinirdilar. saygilarla
Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2011 14 yıl Şöyle düşünürsek, bu insanlar 2007 seçimlerinde milletvekili olduktan sonra suç işledikleri resmen onaylanmış, dört yıl bu insanlar milletin vekilliğini yapmışlar. Dokunulmazlık zırhına büründüklerinden suçları tespit edildiği halde dokunulamamış ve terör destekçisi oldukları halde devletten maaş alarak, ülkenin en yüce makamında yer işgal etmişler. İşte tüm bu nedenlerle dokunulmazlıkların kaldırılıp, suçu tespit edilenlerin yargılanmasına olanak sağlanmalı. Bu olaya gelirsek, BDP tüm bunları bildiği halde aday göstererek bu olaya zemin hazırlamış, seçime giderken tıpkı AKP nin önceden yaptığı gibi mağdur edebiyatı yaparak oy kapma taktiği gütmüştür. Diğer yönden bu olay AKP ye oy kazandırmak için de düşünülmüş olabilir, BDP ye gitmeyen her oy AKP ye giden oydur, bunu anlamak için referandum sonuçlarına bakmak sanırım yeterlidir.
Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2011 14 yıl Yazar Bir yanlislik var galiba.Bu adaylarin milletvekili olmak icin hicbir hukuki engelleri yok.Olmadigida bugün mahkemelerden bu yönde almis olduklari belgelerle anlasilmistir. Kimimiz Batiyi sevmeyiz,kimimiz batiya oldugundan fazla deger veririz fakat bir gercegin altini cizmekte yarar vardir.Hukuki olarak aklanmis olanlarin aklanma belgeleri kisiler tarafindan degil mahkeme tarafindan kisiye ulastirilir batida.Yani yargi,bu ihmal nedeniyle yasanan gerginlige ortak olmustur.Eger bu belgeler zamaninda kisilere ulastirilmis olsaydi iki gündür Türkiye ates üstünde oturmazdi. Recep Tayyib Erdogan'in ayni sartlarda milletvekili ve basbakan oldugu unutulmamalidir. Bir seylere karsi olmak hak ve hukuktan uzaklasmayi gerektirmez.BDP'ye karsi olmak baskadir yapilan yanlisligi elestirmek baskadir. saygilarla
Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2011 14 yıl Bir yanlislik var galiba.Bu adaylarin milletvekili olmak icin hicbir hukuki engelleri yok.Olmadigida bugün mahkemelerden bu yönde almis olduklari belgelerle anlasilmistir. . . . saygilarla Tarafsiz yorumunuzdan dolayi kutluyorum sizi.
Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2011 14 yıl Allahtan ki,bu karar resmi bir kurumun kararidir yoksa simdi yandaslar ve liboslar "ERGENEKON"diye yirtinirdilar. Sayın politika ben yine emin değilim, bunu yine Herkesekon a mal edeceklerdir. Nasıl yapacaklar bilmiyorum, kendileri bu davadan içeride olan ve seçildiği halde tahliye edilmeyenler yine onlar olduğu halde yine de onlara mal edilecektir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.