Φ gloria Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2011 MY FAIR LADY = BENİM TATLI MELEĞİM IMDB: 7.9/10 Yapım: 1964, ABD Tür: Komedi, Romantik, Müzikal Yönetmen: George Cukor Senaryo: Alan Jay Lerner Senaryo (Kitap): Bernard Shaw Görüntü Yönetmeni: Harry Stradling Müzik: Frederick Loewe Süre: 170 dakika Oyuncular: Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway, Wilfrid Hyde White, Gladys Cooper, Theodore Bikel Bu gece biraz canım sıkkındı, eğelenebileceğim şöyle izleyine içimi mutlu edecek çok romantik bir film izlemek istedim ve Google’ a “çok romantik bir film” diye yazdım. Karşıma bir sayfa çıktı. Sayfada diyordu ki; Senaryolarına ve gişe hasılatlarına bakarak en romantik filmleri seçen Forbes dergisinin listesinde ilk sıraya 'Rüzgâr Gibi Geçti' yerleşti. Forbes'un en romantik filmler listesinde yer alan filmler ve gişe hasılatları şöyle: 1- Rüzgâr Gibi Geçti (1.3 milyar dolar) 2- Titanik (821 milyon dolar) 3- Grease (492 milyon dolar) 4- Uyuyan Güzel (465 milyon dolar) 5- Aşk Hikâyesi (447 milyon dolar) 6- My Fair Lady (384 milyon dolar) 7- Batı Yakası Hikâyesi (358 milyon dolar) 8- Hayalet (329 milyon dolar) 9- Subay ve Centilmen (279 milyon dolar) 10- Özel Bir Kadın (269 milyon dolar) Rüzgar Gibi Geçti’yi defalarca izledim, hala da zaman zaman izlerim. DVD’lerimin arasında en baş köşe hep onun olmuştur zaten. Titanik’i izlemeyen yoktur sanırım, Grease’ e de öyle… Uyuyan Güzel’i ve Aşk Hikayesi ya da nam-ı diğer Love Story’i de… Batı Yakası Hikayesi’ni de izledim, Hayalet ve Özel Bir Kadın’ı da tabii Seçilen filmlere bakınca liste gayet mantıklı göründü gözüme… İçlerinde izlemediğim bir Subay ve Centilmen vardı bir de My Fair Lady (Benim Tatlı Meleğim)… Birkaç gün önce En İyi Film Oscar ödülünü alan filmleri listelemiş ve My Fair Lady’yi zaten indirmiştim. Film 1964 yılında almış bu ödülü; yanı sıra 8 Oscar daha kazanmış. Hadi onu izleyeyim dedim Filmin süresi yaklaşık 3 saat, müzikal de aynı zamanda.. Ben severim müzikalleri oldum olası zaten ama sevmeyenler için filmin süresiyle de düşünülünce zorlayıcı olabilir. İyi yapmışım bu filmi seçmekle, gayet eğlendim, mutlu oldum. Bildiğimiz Yeşilçam filmi gibiydi, hani şöyle ağzı bozuk sokak kızı Türkan Şoray ve bu ağzı bozuk kızdan bir hanfendi yaratmaya çalışan Ediz Hun filmleri gibiydi aynen Yeşilçam filmlerini seviyorsanız, müzikallerle aranız kötü değilse, Audrey Hepburn u seviyorsanız, ruhunuz biraz da mutlu olmak istiyorsa, buna ihtiyaç hissediyorsa, haa tabi bir de 3 saat kadar vaktiniz varsa izleyin derim Gloriously witty adaptation of the Broadway musical about Professor Henry Higgins, who takes a bet from Colonel Pickering that he can transform unrefined, dirty Cockney flower girl Eliza Doolittle into a lady, and fool everyone into thinking she really is one, too! He does, and thus young aristocrat Freddy Eynsford-Hill falls madly in love with her. But when Higgins takes all the credit and forgets to acknowledge her efforts, Eliza angrily leaves him for Freddy, and suddenly Higgins realizes he's grown accustomed to her face and can't really live without it. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2011 1964 YILI OSCAR ÖDÜLLERİ, MY FAIR LADY için; http://www.youtube.com/watch?v=rdix8n_FksI Alıntı
Misafir M. O. Tekuzman Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2014 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2014 Ediz Hun ve Türkan Şoray ın o filminin adı neydi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.