Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar Merhaba;

Dün öğrendiğim ve araştırmalarım sonucu herhangi bir bilgiye ulaşamadığım bir konu var..

"Erkekler abdest aldıktan hemen sonra abdest alamazlar"mış.. Bunun mantıklı açıklaması nedir? Neden böyle?

Ya da bunun detay bilgilerine nereden nasıl ulaşabilirim?

Fikirlerinize ihtiyacım var..

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar Merhaba;

Dün öğrendiğim ve araştırmalarım sonucu herhangi bir bilgiye ulaşamadığım bir konu var..

"Erkekler abdest aldıktan hemen sonra abdest alamazlar"mış.. Bunun mantıklı açıklaması nedir? Neden böyle?

Ya da bunun detay bilgilerine nereden nasıl ulaşabilirim?

Fikirlerinize ihtiyacım var..

7451[/snapback]

eger temizlendiginize inandiginiza göre, tekrar takrar temizlenmege gerek var mi?

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar Günaydın;

Dün sormuş olduğum sorunun yanlış şekilde sorulduğunu gördüm :blushing:

Düzeltiyorum :)

"Erkekler tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten hemen sonra abdest alamazlar"mış.

Nedir mantıklı açıklaması?

Gönderi tarihi:

Sorunuz, simdi aydinlandi.

Evet, haklisiniz, erkekler her tuvalet ihtiyacindan sonra abdest almazlar, ya da alamazlar.

Bunun elbet mantikli aciklamasi var.

Temizlik anlaminda rahat kosullarda hemen her erkek uygun oldugu an dusa girebilir.

Ama günlük yasamin güclüklerini bildiginize göre; eger bir okulda ögretmenseniz, 5 dakikalik tenefüste tuvalet ihtiyacini gideren ögretmenin abdes alamayacagini da bilmeliyiz..

Eger özel firmadaysaniz, zaten isten atilirsiniz.

Yani kosullara göre degisen bir durumu bu denli ciddi bir konu haline getirmek pek anlamli olmuyor.

sevgiler

Gönderi tarihi:

Hayır..

Yine olmadı.. :D

Benim sormak istediğim, tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten en az 5 -10 dakika kadar beklemeleri GEREKTİĞİ!

Böyle bir zorunluluk olduğunu duydum ve bunun doğruluğunu araştırıyorum.

Lütfen SOS :blushing:

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Hayır..

Yine olmadı..  :D

Benim sormak istediğim, tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten en az 5 -10 dakika kadar beklemeleri GEREKTİĞİ!

Böyle bir zorunluluk olduğunu duydum ve bunun doğruluğunu araştırıyorum.

Lütfen SOS  :blushing:

7540[/snapback]

Nenedir adlı arkadaş yazını yeni okudum bu foruma bir daha yazı yazarsan sana cevap verebilirim.Şimdilik şu kadar söyleyeyim doğru duymuşsun burdaki abdest alamamanın nedeni tualetten sonra erkeklerden gelen idrar akıntısıdır.

Gönderi tarihi:

bu soru da gerçekten samimi iseniz size cevap

kişi abdest aldıktan sonra biraz yürümelidir çünkü aletinden tamamen o sıvı bitmemiştir. istibra usulu dediğimiz yani adab gereği biraz yürüdükten sonra abdest alınır. canugur keferesi ne yazıyor öyle yalacı olduğun her yerden belli çünkü sen davan da samimi değilsin :angry2:

Gönderi tarihi:

doğrusunu allah bilir kuranda namaz kılmadan evvel abdest alın yazar. vaktin yoksa tuvaletten sonra al abtesini namazını kıl gene doğrusunu allah bilir ama kıldığın namaz hesap gününde 5 dakika geçmedi kabul sayılmaz denileceğini sanmıyorum. islamiyette zorluk yoktur kolaylık vardır önemli olan niyettir. ama tabii mutlak doğruyu allah bilir. ben abdest kuralları içinde kuranda 5 10 dakika gibi kelime görmedim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.