Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Forumdaşlar tartışıyor..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

SEDELİNA

bütün sözlerine katıldığımı belirtmek isterim...

inanmak bilgisizlikten olamaz, ne yani bunca inanan bilim adamı bilgisiz mi?

Gönderi tarihi:

Sayın taurusmutis,

Cevap veremiyorsan yapacak birşey kalmıyor...

Ara verdikten sonra da aynı sorularım gündeme gelecek...

İyi dileklerimle...

Sevgili bilimselci;bu da senin yöntemlerinden biri.Bak açık açık söylüyorum,sorulardan sıkıldım.Bu sana cevap veremeyeceğim anlamına gelmiyor.Ama sözüne inanmayacağın ve her sözüne karşılık bir tihamda bulunacağın(İtham ettiğini kendin söylemişsin) birinin cevapları sana ne yarar sağlıyacak.Konu hakkında sen kendi fikirlerini söylersin,bende benimkileri.Bu bukadar zormu?Soru cevap şeklinde tartışmaya bu kadar kararlıysan bırakalım bu konuyu,genel tartışmaya geçelim.Sen bana sor ben sana.Saygılar

Gönderi tarihi:

Sevgili bilimselci;bu da senin yöntemlerinden biri.Bak açık açık söylüyorum,sorulardan sıkıldım.Bu sana cevap veremeyeceğim anlamına gelmiyor.Ama sözüne inanmayacağın ve her sözüne karşılık bir tihamda bulunacağın(İtham ettiğini kendin söylemişsin) birinin cevapları sana ne yarar sağlıyacak.Konu hakkında sen kendi fikirlerini söylersin,bende benimkileri.Bu bukadar zormu?Soru cevap şeklinde tartışmaya bu kadar kararlıysan bırakalım bu konuyu,genel tartışmaya geçelim.Sen bana sor ben sana.Saygılar

Sayın Taurusmutis,

Soru değildi...

Tartışmada çelişkilere düştüğün konuları sıraladım.

Bunların açıklamasını istedim..

Sen hiç birisine cevap vermedin...

Cevap vermeyeceğini söyledin...

Diğer iletinde de başka konuya geçelim dedin...

Nihayetinde biraz ara verelim dedin...

İtham meselesine gelince bilerek kullandım...

Sözlük karşılığı, karşı tarafın yanlışlığını bildirmek anlamında...

Çelişkilerin açıklamasını istedim ...

Buna karşılık çarpıtıyorsun diye sen ithamda bulundun...

İşte alıntısı...

Ben hep alıntılarla örnek verdim dikkatini çektimi?...

Taurusmutis arkadaş,

Yukarda iki alıntın var...

Oku bakalım çelişki ne kadar barizmiş...

Çarpıtıyormuyum ?

Vicdanına arz ediyorum...

Meselenin özü burda zaten...

Konu bitmemiştir bu konuda tartışılacak daha çooook şey var...

Dikkatimi çeken bir şey de...

Benim bilgilerimi ve ithamlarımı tekrar bana karşı kullanman...

İlk iletimizde konuştuğumuz gibi, efendiliğe ve dobralığa devam...

Tartışırken sinirleniyorsun...

Sakin ol biraz...

İyi dileklerimle...

Netice;

Tartışmamızın düzenli sürebilmesi için,

daha öncede belirttiğim, aşağıdaki ifadelerindeki çelişkilerin,

açığa kavuşması gerek...

Açığa kavuşması içinde, sırayla tartışalım...

1-"Bilimin yaptığı bizim bilmeceler bölümünde yaptığımıza benzer.Varolan sonucu bulmak.

Burada tekrar iddia ediyorum bilim ayrı bir dindir."

2- Batıl dinlere tebliğin gelip gelmediği...

3-"Her zaman az bilmeyi tercih ederim"

4-"Burada tekrar iddia ediyorum bilim ayrı bir dindir."

(din olabilmenin nitelikleri nedir ?)

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Netice;

Tartışmamızın düzenli sürebilmesi için,

daha öncede belirttiğim, aşağıdaki ifadelerindeki çelişkilerin,

açığa kavuşması gerek...

Açığa kavuşması içinde, sırayla tartışalım...

1-"Bilimin yaptığı bizim bilmeceler bölümünde yaptığımıza benzer.Varolan sonucu bulmak.

Burada tekrar iddia ediyorum bilim ayrı bir dindir."

2- Batıl dinlere tebliğin gelip gelmediği...

3-"Her zaman az bilmeyi tercih ederim"

4-"Burada tekrar iddia ediyorum bilim ayrı bir dindir."

(din olabilmenin nitelikleri nedir ?)

İyi dileklerimle...

Sevgili Bilimselci;tartışalım bakalım.

1)Sana yardımcı olması açısından,asıl yakalaman gereken şeyi söyleyeyim.Bilimin din olduğunu iddia edip,sonrasın da bilime de inandığımı yazmıştım.Bu senin arayıp bulduğundan daha etkili değil mi? :) Şaka bir yana,ben yazılarımı yazarken o kişinin bu kişinin yazdıklarını/fikirlerini kullanmamaya çalışıyorum.Benim özgün fikirlerimi daha iyi görebilesin diye.Evet arada eksik veya yanlış ifadelerim olabiliyor.Bu maddenin ilk satırında hala ısrarlıyım,ama ikinci satırı şöyle tamamlıyayım.Bilimin tümü değil,sadece senin inandığın şekilde yaratanı yok sayan bilim bir dindir.Elbette benim inandığım bilim de bu değildir....

2)Bu sorunun cevabı zaten içinde.Batıl diye adlandırdığımız dinler insanların,kurallarını kendilerinin koyduğu ve buna göre uyguladığı dinlerdir.Her batıl dine tebliğ gelmiştir demek pek doğru olmaz.Ama gelmiş olanların özlerinden bukadar saptıktan sonra,Allah kelamını içinde barındırmadıktan sonra bu dine batıldan başka isim konamaz.(Rükün ve şartları tamamen veya kısmen eksik olan ibadetler batıl kabul edilir. ...)

3)Bunun öncesinde ne yazıyordu,hepsini yazarsan enazından başkaları nedemek istediğimi anlayacaktır.Çarpıtıyorsun dediğim zaman da kızıyorsun ;) ...

4)Tapılacak varlık olacak,kurallar olacak.Kurallara karşılık ödül ve cezalar olacak.

bunları uygulayacak cemaat(topluluk) olacak.Bilim senin fanatikliğinle din haline gelir.Tapılacak varlık artık kendinsindir,kuralların bilimin açıklayabildiği herşeydir,açıklayamadıklarını ya yok sayar yada üzerinde uğraşmaya değer görmezsin.Bu kurallar karşılığında kendine bir ceza veya ödül beklentin yoktur,zira sen artık herşeyi bilen,hayatın sırrına erişmiş ilahsındır.E bide cemaat oluşturursan ki zaten var,cemaat sayısı kadar tanrısı olan bir din ortaya çıkar. :sweatingbullets: Hadi bende alıntı yapayım başkasından renk olsun:

İlim arttıkça Allah’tan neden uzaklaşıyoruz?

Bir kısım insanlar ilim sahibi oldukça inançları zayıflıyor. Her şeyin bir sebep sonuç ilişkisi içinde oluşması yaratıcının varlığından çok sebeplere sarılmaya itiyor. İnsan yaratılış gereği kibirli ve gururlu bir mahluk. Öğrendiği her bilgi Allah’ın gücünü idrak ettirecek yerde kibirli olan kişilerde böbürlenmeye neden oluyor. Allah her şeyi bir ilim üzere yaratmıştır. Neyi öğrenirsek %5’ini öğrenmişizdir. Geriye kalan %95 bilinmeyen olarak kalır…

Allah ilmi ve rahmetiyle bizleri kuşatmıştır. Her olan olaydan o anda haberdar olandır. Bizler bildikçe Allah’a hayranlık duyacağımız yerde, kendi nefsimizin kibir ve gurur afetini ilah ediniyoruz. Ateist olan alimlerimiz azımsanmayacak kadar çoğunlukta.

Oysa insanlar bir bilseler kâmil insanın Allah’ın ilmine ne kadar yakın olduğunu sahip oldukları faydasız ilimden dolayı kibirlenemezler.

30/RUM-32: Minellezîne ferrekû dînehum ve kânû şiyeâ(şiyean), kullu hızbin bimâ ledeyhim ferihûn(ferihûne).

O müşriklerden olmayın ki; onlar, dînlerinde fırkalara ayrılıp, bölük bölük olup, her grup kendi ilmi ile (yanındakiyle) ferahlanır.

Bu kişiler ilimlerine güvenip o ilmi bilmeden dolayı rahattırlar. Fakat sahip oldukları ilim faydasız ilimdir. Allah’ın verdiği ilim olmadığı için.

Yazanı tespit edemedim,kusura bakma.Evet senin yorumlarını dört gözle bekliyorum.Saygılar.. B)

Gönderi tarihi:

Sevgili Bilimselci;tartışalım bakalım.

Taurusmutis arkadaş,

1)Sana yardımcı olması açısından,asıl yakalaman gereken şeyi söyleyeyim.Bilimin din olduğunu iddia edip,sonrasın da bilime de inandığımı yazmıştım.Bu senin arayıp bulduğundan daha etkili değil mi? Şaka bir yana,ben yazılarımı yazarken o kişinin bu kişinin yazdıklarını/fikirlerini kullanmamaya çalışıyorum.Benim özgün fikirlerimi daha iyi görebilesin diye.Evet arada eksik veya yanlış ifadelerim olabiliyor.Bu maddenin ilk satırında hala ısrarlıyım,ama ikinci satırı şöyle tamamlıyayım.Bilimin tümü değil,sadece senin inandığın şekilde yaratanı yok sayan bilim bir dindir.Elbette benim inandığım bilim de bu değildir....

“Sana yardımcı olması açısından,asıl yakalaman gereken şeyi söyleyeyim.”

Senin bu tarzda tartışacağını bilse idim inanki tartışmaya girmezdim…

Bizler, küçüklükte arkadaşlarımızla güreş yapardık…

Efelik taslayanlar avans vererek yıkılmaya yakın bir pozisyona girip havalarını atarlardı.

Sende bana avans veriyorsun galiba…

Havanı daha önceki iletinde atmıştın zaten yetişir artık,

“Sen yanıma bile yaklaşamazsın” diye…

Bunun önüne geçmek için aşağıdaki satırlarıma inanmanı istiyorum…

Senin bilgilerinin yüzde biri kadar bile bilgili olamam bütün formdaşlara itiraf ediyorum…

Benim amacım herkesten (sende dahil)bir şeyler öğrenmek irdelemek ve fikirlerimi beyan etmek…

Rahatlayıver…

“Yakalaman gereken şeyi yakalayamamışsın”

Güzel arkadaşım ben tartışma şeklini ikiye ayırırım hep…

*Kısır tartışma…

*Yapıcı tartışma…

Ben ikincisini tercih ediyorum…

Birincisi hiç ama hiç üslubum değil…

Bilimsel düşünen bir insana yakışmazda…

Bilim, varolan herhangi bir teori yada doğal olayı ispattan sonra, buna bağlı olarak ürettiği yeni gelişmelerin hipotezini, deneyini yapıp, kuralaştırıp var olmayan yeni bir gelişme oluşur.

Bu konuda çelişkide idin buna cevap vermedin. Bu soruyu cevapsız bıraktın...

"sadece senin inandığın şekilde yaratanı yok sayan bilim bir dindir.”

Benim dinimin ismini ne koydun?

“Elbette benim inandığım bilim de bu değildir...”

Bu iddian tamamen ters;

Senin bilim olarak iddia ettiğin dünya görüşünün adı METAFİZİK (akıl tasarımı inancı-Tanrıyı kabul eden) Dinleri kabullenen bir felsefe.

Benim dünya görüşümün adı DİYALEKTİK MADDECİLİK (Akıl tasarımcılığı karşıtı)

Dinleri aklın ürünü olduğu için kabul etmez…

Bilim konusunda bilgin yetersiz…

Senin bilimin, benim bilimim olamaz…

Bilim tektir. Ve nitelikleri belirlidir…

Bu nitelikleri taşımayan görüşler bilim olamaz…

“Şaka bir yana,ben yazılarımı yazarken o kişinin bu kişinin yazdıklarını/fikirlerini kullanmamaya çalışıyorum.Benim özgün fikirlerimi daha iyi görebilesin diye”

Bilimsel düşünen bir insan olarak, fikirlerimi hep o kişiden, bu kişiden almışımdır…

İnsanlardan sürekli yararlanıyorum. Her an her zaman. Bu bilimsel ahlaktır..

Benim özgün fikirlerim diğer insanlarınkinden kopuk değildir… Seninkinden bile….

2)Bu sorunun cevabı zaten içinde.Batıl diye adlandırdığımız dinler insanların,kurallarını kendilerinin koyduğu ve buna göre uyguladığı dinlerdir.Her batıl dine tebliğ gelmiştir demek pek doğru olmaz.Ama gelmiş olanların özlerinden bukadar saptıktan sonra,Allah kelamını içinde barındırmadıktan sonra bu dine batıldan başka isim konamaz.(Rükün ve şartları tamamen veya kısmen eksik olan ibadetler batıl kabul edilir. ...)

Batıl kabul ettiğiniz dinlerde de temel ögeler hep ayni, bu neden demiştim.

Semavilerden binlerce yıl önceki, batıl kabul edilen yüzlerce dinin, temel ögeleri hep ayni Üstelik “Allah kelamını da” içlerinde barındırıyorlar…

Bu konuda da çelişkide idin ve halen net bir cevabın yok…

Kaldıki, Bahai dini de semavi dinlerin eksikliğini tamamlayan,daha sonra oluşturulan, temel ögeleri ayni olan bir din….

3)Bunun öncesinde ne yazıyordu,hepsini yazarsan enazından başkaları nedemek istediğimi anlayacaktır.Çarpıtıyorsun dediğim zaman da kızıyorsun ...

Hemen yazayım,

Çok biliyorum sanan, çok yanılır...D bu hepimiz için geçerlidir.Ama az bilmeye tercih ederim her zaman.

Çarpıttığım konu bu(!):

Çok biliyorum sanmayı mı tercih ediyorsun?…

4)Tapılacak varlık olacak,kurallar olacak.Kurallara karşılık ödül ve cezalar olacak.

bunları uygulayacak cemaat(topluluk) olacak.Bilim senin fanatikliğinle din haline gelir.Tapılacak varlık artık kendinsindir,kuralların bilimin açıklayabildiği herşeydir,açıklayamadıklarını ya yok sayar yada üzerinde uğraşmaya değer görmezsin.Bu kurallar karşılığında kendine bir ceza veya ödül beklentin yoktur,zira sen artık herşeyi bilen,hayatın sırrına erişmiş ilahsındır.E bide cemaat oluşturursan ki zaten var,cemaat sayısı kadar tanrısı olan bir din ortaya çıkar. Hadi bende alıntı yapayım başkasından renk olsun:

Dinin nitelikleri Bilimin nitelikleri

Tanrı vardır - Tanrı yoktur

Değişmez kurallar vardır - Kurallar somut şartlara göre değişir.

İkinci bir yaşam vardır - İkinci bir yaşam yoktur…

Kurallar cemaat için oluşturulmuş- Cemaat kuralları oluşturmuş…

Fanatik inançlar vardır - Fanatik inançlar yoktur

Senin ve senin gibi düşünen insanların bilimsel ilkeleri bilmedikleri(yada özümleyemedikleri)için yanılmaları doğal…

”Yazanı tespit edemedim,kusura bakma.”

"ben yazılarımı yazarken o kişinin bu kişinin yazdıklarını/fikirlerini kullanmamaya çalışıyorum.Benim özgün fikirlerimi daha iyi görebilesin diyeİnançlıların özgün fikirleri bellidir zaten…

Bu sözlerin çelişki değimli ?...

İnançlıların özgün fikirleri bellidir zaten…

İyi dileklerimle…..

Gönderi tarihi:

Taurusmutis arkadaş,

Senin bu tarzda tartışacağını bilse idim inanki tartışmaya girmezdim…

Bizler, küçüklükte arkadaşlarımızla güreş yapardık…

.

.

.

İyi dileklerimle…..

:):P:D:lol: cevap yarın inşallah..

Gönderi tarihi:

Taurusmutis arkadaş,

Havanı daha önceki iletinde atmıştın zaten yetişir artık,

“Sen yanıma bile yaklaşamazsın” diye…

Bunun önüne geçmek için aşağıdaki satırlarıma inanmanı istiyorum…

Senin bilgilerinin yüzde biri kadar bile bilgili olamam bütün formdaşlara itiraf ediyorum…

Benim amacım herkesten (sende dahil)bir şeyler öğrenmek irdelemek ve fikirlerimi beyan etmek…

Rahatlayıver…

Sevgili Bilimselci;hemen yanıt veremediğim için özür dilerim.Kesinlikle yanlış anlamışsın,hava atmıyorum.Yazdığım tartışmasız doğru.Bunu dini bilgiler açısından yazmıştım,ama sen genelleyip ve kendi kuralını çiğneyip,demogoji yaparak cevap vermişsin.Benim her konuda senden bilgili olduğumu söylediğim yok.Öğrenmeye değil yanlış bulup çıkarmaya meyillisin bence.Ayrıca ben rahatım zaten sen rahatla azıcık...

Güzel arkadaşım ben tartışma şeklini ikiye ayırırım hep…

*Kısır tartışma…

*Yapıcı tartışma…

Ben ikincisini tercih ediyorum…

Birincisi hiç ama hiç üslubum değil…

Bilimsel düşünen bir insana yakışmazda…

Bilim, varolan herhangi bir teori yada doğal olayı ispattan sonra, buna bağlı olarak ürettiği yeni gelişmelerin hipotezini, deneyini yapıp, kuralaştırıp var olmayan yeni bir gelişme oluşur.

Bu konuda çelişkide idin buna cevap vermedin. Bu soruyu cevapsız bıraktın... Rahatlayıver…

Madem ikincisini tercih ediyorsun da niye bu tartışmada sadece bana laf yetiştirmekle ve benim yazdıklarımda ''kafana göre'' çelişki aramakla geçiyorsun zamanını?Bu tartışma tam olarak ''kısır tartışma''ya

dönüştü.Sen veya ben değil bunu yapan ikimiziz.Çelişki konusunda sana cevap vere vere yoruldum.Çelişki dediğin şeyler sana göre öyle,bence çelişki yok.Rahatlayıverdim :)

Benim dinimin ismini ne koydun?

Var onuda sen koy...

Bu iddian tamamen ters;

Senin bilim olarak iddia ettiğin dünya görüşünün adı METAFİZİK (akıl tasarımı inancı-Tanrıyı kabul eden) Dinleri kabullenen bir felsefe.

Benim dünya görüşümün adı DİYALEKTİK MADDECİLİK (Akıl tasarımcılığı karşıtı)

Dinleri aklın ürünü olduğu için kabul etmez…

Bilim konusunda bilgin yetersiz…

Senin bilimin, benim bilimim olamaz…

Bilim tektir. Ve nitelikleri belirlidir…

Bu nitelikleri taşımayan görüşler bilim olamaz…

Madem dinleri aklı ürünü olduğu için kabul ediyorsun/ediyorsunuz,aklın ürettiği hiç birşeyi kabul etmiyorsunuz demekki.Öylemi?Bu forum sayfalarına yazdıklarını aklın üretmiyormu,o halde sen yazdıklarına da inanmıyorsun.Bilim konusunda bilgim yeterli senin düşündüğünün aksine.Ben senin gibi yazamayacağım kusura bakma.(demogoji).Evet senin bilimin benim bilimim olur.Sen bile yukarıda ayırmışsın işte.Gerçi sen Allah'ı tanıyan metafiziği de kabul etmiyorsun ama,bana göre o da bilim.

Bilimsel düşünen bir insan olarak, fikirlerimi hep o kişiden, bu kişiden almışımdır…

İnsanlardan sürekli yararlanıyorum. Her an her zaman. Bu bilimsel ahlaktır..

Benim özgün fikirlerim diğer insanlarınkinden kopuk değildir… Seninkinden bile….

Canım arkadaşım;elbette bilenlerin bilgilerinden faydalanmak iyi birşey.Tam da dediğim şeyi yazmışsın,'fikirlerimi o kişiden bu kişiden almışımdır''.Ben o kişiden bu kişiden bilgi toplar,kendi fikirlerimi oluştururum.Bu ahlaksızlık mı oluyor şimdi.Madem fikirlerin benden bile!!! kopuk değil,neden tartışıyoruz.Bence fikirlerimizin kopukluğu bizi karşı karşıya getiriyor..

Semavilerden binlerce yıl önceki, batıl kabul edilen yüzlerce dinin, temel ögeleri hep ayni Üstelik “Allah kelamını da” içlerinde barındırıyorlar…

Bu konuda da çelişkide idin ve halen net bir cevabın yok…

Kaldıki, Bahai dini de semavi dinlerin eksikliğini tamamlayan,daha sonra oluşturulan, temel ögeleri ayni olan bir din..

Aslında kasdettiğin ve bilinçli ateistlerinde dönüp dolaşıp dayandırdığı Sümerler ve onların çok tanrılı dinidir.Çelişki yok.Bir yerlere yazmıştım ama senin için tekrar yazayım.Hak dinler bilindiği gibi 4 kitaba sahiptir.Zebur,Tevrat ve İncil insanlar tarafından bozulmuş,Kuran ise geldiği günkü şekliyle korunmuştur.Bunlar temsil ettikleri dinler için rehber konumundadır.Buraya kadar anlaşılmıştır umarım.şimdi yazının tarihine bakalım.Yazı sümerler tarafından M.Ö.2500 yıllarında bulunmuştur.Sümerlere veya öncesine peygamber gelmiş ve Allah'ın tebliğini etmiş olma olasılığı çok yüksektir.Senin/sizin hak dinleri inanç ve söylemlerdeki benzerliği nedeniyle bunlara dayamanız bundandır.Yaratılış ve yaratan hakkında bilgilerinin olması şaşılacak bişey değildir bence.Her peygamberden sonra insanlar nasıl sapıtıp batıla yöneldilerse onlardada böyle olması gayet doğaldır.Örnek istersen Peygamberimiz'e(S.A.V) tebliğ görevi geldiğinde,Zebur'a,Tevrat'a ve İncil'e rağmen insanlar sapıtmış ve kabe'de putlara ki birinin ismi Al-lah tır ,ateşe vs. tapınmaları gösterilebilinir.Bir kızılderili kabilesinin tapındığı totemle bu dediklerimi bağdaştırabilirmisin?İnşallah net bi cevap olmuştur..

Çarpıttığım konu bu(!):

Çok biliyorum sanmayı mı tercih ediyorsun?…

Ben ne demişim:''Çok biliyorum sanan, çok yanılır...D bu hepimiz için geçerlidir.Ama az bilmeye tercih ederim her zaman''.Peki sen bunu mu çıkarabiliyorsun bundan yoksa öylemi görmek istiyorsun?Ben sorunu cevaplıyayım;çok bilmeyi tercih ediyorum.Hala öğreniyorum ve ömrüm oldukça öğreneceğim..

Dinin nitelikleri Bilimin nitelikleri

Tanrı vardır - Tanrı yoktur

Değişmez kurallar vardır - Kurallar somut şartlara göre değişir.

İkinci bir yaşam vardır - İkinci bir yaşam yoktur…

Kurallar cemaat için oluşturulmuş- Cemaat kuralları oluşturmuş…

Fanatik inançlar vardır - Fanatik inançlar yoktur

Senin ve senin gibi düşünen insanların bilimsel ilkeleri bilmedikleri(yada özümleyemedikleri)için yanılmaları doğal…

DİN SENİN İNANIŞINLA BİLİM

Allah vardır--kişi kendini ilah görür

kuralların bazıları çağa ayak uydurur(İçkinin yanında eroin vs. gibi uyuşturucularında yasak olması gibi..)

ahiret hayatı vardır--reenkarnasyon vardır

benim söylediğim şeyde bu zaten

her iki taraftada senin gibi fanatikler vardır.

Affına sığınarak burada rolleri değiştirip yazacağım:Senin ve senin gibi düşünen insanların dini kuralları ve inanışları bilmedikleri(yada özümleyemedikleri)için yanılmaları doğal..

İyi dileklerimle…..

Neymiş o sözler;

”Yazanı tespit edemedim,kusura bakma.”

"ben yazılarımı yazarken o kişinin bu kişinin yazdıklarını/fikirlerini kullanmamaya çalışıyorum.Benim özgün fikirlerimi daha iyi görebilesin diye''

Peki burada konusu geçen alıntı yaptığım bu yazının başında :D ifadesiyle başlayan ''Hadi bende alıntı yapayım başkasından renk olsun''yazısınıda mı görmedin?Ne diyeyim..

Elbette inançlıların fikirleri bir olacak,yaratan tek olan Allah'tır.Ve bizde ona iman ederiz.Ne bekliyorsunki?..

Saygılar.. B)

Gönderi tarihi:

Bak taurusmutis arkadaşım,

Konu başlığımız “tartışıyorlar” idi…

Tartıştık...

Devam edilebilirmi, muhasebesini yaptım…

Sonuç;

Bizler tartışmalarda karşılıklı sorular sormazsak…

Çelişkilerimizi yakalamazsak…

Bunun adı tartışma değil, iki değişik görüşlü insanın yazılı metni olur.

Adı da tartışma olmaz...

Bir çok kez,

Tartışmada anlaşılmayan konularda sorular sormuşum…

“bak açık açık söylüyorum sorulardan sıkıldım”

demişsin…

Bir çok kez,

Tartışmada çelişkiler görüp belirtmişim…

“çelişki konusunda sana cevap vere vere yoruldum”

demişsin...

Tam 15 cümlede, karşılıklı atışma pozisyonuna girmişsin…

Bunları tekrar açıklamakta da bir yarar görmüyorum…

İşte bir tanesi...

Tartışma başlangıcında,kaynak kullanarak ön yargısız olalım demişim…

“Şimdi ben sana,bu kuralı yazarak bana karşı önyargılı olduğunu söyleyebilirim.”

demişsin...

Bir o kadar anlaşılmaz cümle kurmuşsun…

Bunları tekrar açıklamakta bir yarar görmüyorum…

İşte bir tanesi...

Çok biliyorum sanan çok yanılır demişim…

“ bu hepimiz için geçerlidir.Ama az bilmeye tercih ederim her zaman”

demişsin...

Bunu tam dört kez yanlış söylüyorsun dediğim halde, halen yanılış ve anlamsıca açıklamaya çalışıyorsun…

Bir ay gibi bir zamanda düşünsen yine anlamayacaksın…

Ben anlatayım bari…

Çok biliyorum sanmak az bilmektir…

Sen burada az bilmeyi, az bilmeye tercih etmeyi savunmuşsun… Hİ !

Bir o kadar okuduğunu anlamamışsın…

Bunları tekrar açıklamakta bir yarar görmüyorum...

İşte bir tanesi…

Amacım, inançların ispatlı düşünsel kuram olmadığını,

yani objektif verilere dayanmadığını ispatlamaktı,

benim bu kadar üzerinde durmaktaki ısrarım…

Demişim…

Sen ise…

Madem dinleri aklın ürünü olduğu için kabul ediyorsun/ediyorsunuz,aklın ürettiği hiç birşeyi kabul etmiyorsunuz demekki”

diyorsun…

Anlamıyorsun…

Bir o kadar ikilem içerisindesin…

Bunları tekrar açıklamakta yarar görmüyorum…

İşte bir tanesi

“seninle istediğin şekilde tartışabilirim.İstediğin şekil buysa böyle gidelim.”

diyorsun...

Diğer taraftan…

Soru cevap şeklinde tartışmaya bu kadar kararlıysan bırakalım bu konuyu, genel tartışmaya geçelim

diyorsun...

Bir okadar söylediğini gerçekleşmiyor…

Bunları teker teker açıklamakta bir yarar görmüyorum…

İşte bir tanesi…

“ben yazılarımı yazarken o kişinin bu kişinin yazdıklarını/fikirlerini kullanmamaya çalışıyorum.Benim özgün fikirlerimi daha iyi görebilesin diye.””Yazanı tespit edemedim,kusura bakma.”

“Renk olsun diye yaptım”

diyorsun…

Renk kelimesini kullanmak sözünde durmamak için bir bahanemi oluyor ?…

Pot kırıyorsun sonradan açıklamaktan kaçınıyorsun…

“Senin inandığın bilimde bir dindir”

diyorsun…

Peki benim dinimin ismini söyle diyorum…

Onu da sen söyle diyip açıklamaktan kaçınıyorsun…

Aynı cümlelerde bile çelişkiler mevcut…

İşte üst üste iki cümlen…

“benim yazdıklarımda ''kafana göre'' çelişki aramakla geçiyorsun zamanını?Bu tartışma tam olarak ''kısır tartışma''ya

dönüştü.Sen veya ben değil bunu yapan ikimiziz.Çelişki konusunda sana cevap vere vere yoruldum.Çelişki dediğin şeyler sana göre öyle,bence çelişki yok.Rahatlayıverdim.”

Hatamı belirtiyorsun sonrada ikimiz diyorsun…

Daha neler, neler…

Bu şartlarda tartışmamız pek sağlıklı gitmiyor ayrıca zevklide olmuyor…

Ben senin gibi her şartlarda tartışırız diyemeyeceğim…

Kaçamak, anlamsız, kısır bir tartışma...

Üslubuma uymuyor…

Bence bırakmakta yarar var…

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Sevgili Bilimselci;

İşte o konuma geldik.İnandığın bilim nasıl açıklayamadığı yerde duruyorsa (senin deyişinle üzerinde durmaya gerek görmüyorsa)Sende yetemediğin yerde çekilmeyi tercih ediyorsun.Üslubuma uymuyor diyorsun,ben sanin üslubunu söyliyeyim;diğer arkadaşlara sözde medeni yaklaşırken,alttan ince ince giydirmek(Dalga geçmekte denilebilir),üstün olduğunu hissetirmeye çalışmak,kendi fikrini rahatça söyliyebilmek ama karşındakinin fikrini çeşitli sözlerle aşağılamak,kışkırtıcı sözler seçip(Hİ! bunlar arasında) karşı tarafı sinirlendirmek vs...Bu güne kadar tüm başlıklarda okuduğum yazılarında tespit ettiğim üslubun bu.Bana bunu yapamayıp karşılığında daha fazlasını kendin aldığında ise bırakmaktan başka yol kalmayacak elbette.Sinirlenmemi istedin ama seni çözdüğüm için sinirlenmek yerine seni sinirlendirdim.Eğer enbaşta bana karşılık vereceğine sadece kendi yorumlarını yazsaydın,bu tartışma kısır bir hale gelmezdi.Pot kırmışımda açıklamaktan kaçınmışım,hah!Bir fıkra var bilirsin sanırım,''haa burdan öyle görünüyormuş demek'' diye biter.İşte senin durumun da bu.İkilem yok,çelişki yok,pot kırmak yok...sen öyle görüyorsun...

Sorularına cevap verememişim.Sen benim hangi soruma cevap verdinki?Sana bilimle açıklayamayacağın bir kitap dolusu soru sorabilirim.Ama sen cevaplayamayınca kılıfı hazır değil mi?

Ben sana dini bilgilerimi kabul ettirme çabasına girmezken sen tam aksini yaptın.Tartışmamızın sebebini bile anlayamamışsın...

Ben müslümanım,Allah'ın birliğine inanır tümkalbimle iman ederim ve sonuna kadar da bunu savunurum.Bilim,tarih,coğrafya vs. için demiyorum,dikkat et;din konusunda ben bir kumsalsam sen kum tanesisin.Görebildiklerimi görmen için tüm varlığını verirdin.Hissettiklerimi hissedebilmen ise sadece Allah'ın takdirine kalmış.Bırakmak istiyorsan seni tutacak değilim arkadaşım,sen bilirsin...

Demişsin,demişim,demişsin,demişim...........İşte tartışmamızın özeti.Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sayın forumdaşlarım...

"Ben bir kumsalsam sen bir kum tanesisin"

"Dini bigiler konusunda yanıma yaklaşamazsın"

Bu tür anlayışla ben nasıl tartışayım...

Bilgi üreterek tartışma yerine...

"Çelişki bulma, soru sorma, laf sokuşturma" istekleri ile,

Ben nasıl tartışayım...

İnsanlar az bildiği konuda kendini deha sanırmış...

Dini konularda ne biliyorsun benim az bildiğimi ?

Sürekli bir ön yargı, sürekli bir kibir, çelişen iddialarla...

Şu gerçeği söylemeliyimki, tüm bilimsel düşünürler...

Dolayısı ile tüm ateistler, metafizik düşünceyi,

Dolayısı ile teizmi, bilimsel ilkeler süzgecinden geçirdikleri için,

Din ulemalarından bile daha fazla dini bilgileri vardır...

Bunu dürüstlük, samimiyet ve doğruları bulma ilkesi için yaparlar...

Yüzeysel ve peşin kabulcü (dogmacı) inançları/kişilikleri yoktur...

Hi ! uluslararası kullanılan "hayret" ünlemidir...

Ünlem işaretini bile eleştiri konusu yapıp,

Bilgi yerine laf üreten birisi ile ben nasıl tartışayım...

Diyalektik bilimi tanımladığım halde, anlamayıp,...

Tüm iletilerinde o bir dindir diyip inatçılığını sürdüren,

Bir zihniyetle ben nasıl tartışayım...

"Şaka yaptım" oyalamacılığı ile tartışmam mümkünmü ?

Son cevabımdır...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

ya ben kendime alınganım derdim siz beni de geçtiniz ya!!!

ne bu hiddet bu celal???

bu kadar mıydı? tartışma bitti mi? Allah Allah şaşırdım yahu... :)

neyse ikinize de teşekkürler ediyorum, göstermiş olduğunuz tüm gayretleriniz için...

saygılar

Gönderi tarihi:

ya ben kendime alınganım derdim siz beni de geçtiniz ya!!!

ne bu hiddet bu celal???

bu kadar mıydı? tartışma bitti mi? Allah Allah şaşırdım yahu... :)

neyse ikinize de teşekkürler ediyorum, göstermiş olduğunuz tüm gayretleriniz için...

saygılar

Sardunya arkadaşım,

Söz verdiğimiz gibi zevkli bir tartışma yapamadığım için,

Senden ve şahsında forum arkadaşlarımdan özür dilerim...

Sebebide, zevkle okuyacağım dedin. Sonrasıda hayali sükut...

Ama ne yaparsın üslup farklılığı olmuyor işte...

Sağduyu ve samimiyet paydalarında bile birleşemedik...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Sayın forumdaşlarım...

"Ben bir kumsalsam sen bir kum tanesisin"

"Dini bigiler konusunda yanıma yaklaşamazsın"

Bu tür anlayışla ben nasıl tartışayım...

Bilgi üreterek tartışma yerine...

"Çelişki bulma, soru sorma, laf sokuşturma" istekleri ile,

Ben nasıl tartışayım...

İnsanlar az bildiği konuda kendini deha sanırmış...

Dini konularda ne biliyorsun benim az bildiğimi ?

Sürekli bir ön yargı, sürekli bir kibir, çelişen iddialarla...

Şu gerçeği söylemeliyimki, tüm bilimsel düşünürler...

Dolayısı ile tüm ateistler, metafizik düşünceyi,

Dolayısı ile teizmi, bilimsel ilkeler süzgecinden geçirdikleri için,

Din ulemalarından bile daha fazla dini bilgileri vardır...

Bunu dürüstlük, samimiyet ve doğruları bulma ilkesi için yaparlar...

Yüzeysel ve peşin kabulcü (dogmacı) inançları/kişilikleri yoktur...

Hi ! uluslararası kullanılan "hayret" ünlemidir...

Ünlem işaretini bile eleştiri konusu yapıp,

Bilgi yerine laf üreten birisi ile ben nasıl tartışayım...

Diyalektik bilimi tanımladığım halde, anlamayıp,...

Tüm iletilerinde o bir dindir diyip inatçılığını sürdüren,

Bir zihniyetle ben nasıl tartışayım...

"Şaka yaptım" oyalamacılığı ile tartışmam mümkünmü ?

Son cevabımdır...

İyi dileklerimle...

Over...Hİ! B)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.