Zıplanacak içerik

İmam Hatipli'ye TSK'nın kapısı tamamen kapandı! Acmayin kapiyi asla bunlar otuz sene evvel gelselerdi bizde ortadoguda bir domina taşi olurduk

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İmam Hatipli'ye TSK'nın kapısı tamamen kapandı! Acmayin kapiyi asla bunlar otuz sene evvel gelselerdi bizde ortadoguda bir domina taşi olurduk

020320111231578353152.jpg

İmam Hatipli'ye TSK'nın kapısı tamamen kapandı!

Genelkurmay Başkanlığı, imam hatip lisesinden diğer liselere geçenlere de Harp Okulları'na girişin kapısını kapattı.

İmam Hatipli'ye TSK'nın kapısı tamamen kapandı! Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin (MGSB) iç tehdit bölümünden “irticai faaliyetlerin” çıkarıldığı ve 28 Şubat sürecinin bittiğine ilişkin tartışmaların yaşandığı bir dönemde, Genelkurmay Başkanlığı tutumunda bir değişiklik olmadığını gösterdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nca yayımlanan “Harp Okullarına Giriş Genel Başvuru Koşulları” duyurusunda, “irticai faaliyetler” yine sakıncalı haller arasında sıralandı.

Bir dönem imam hatip lisesinde okuyarak daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kabul ettiği liselere geçenlere de başvuru kapısı kapandı.

Genelkurmay Başkanlığı, dün, Harp Okulları’na giriş için gerekli genel başvuru koşullarını açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı, kendisine bağlı Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları’na başvuracak adaylar için istenen bazı koşullar şöyle:

• Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış/çıkarılmamış, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,

• 2011 Yılı Yükseköğretime Geçiş (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılmış ve tespit edilecek taban puanı almış olmak,

• Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu için Fen Bilimleri alanından mezun olmak, Kara Harp Okulu için Fen Bilimleri veya Türkçe-Matematik alanından mezun olmak.

• Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin; tutum ve davranışları ile yasadışı, siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak,

TSK’nin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak,

• Toplumca tasvip edilmeyen ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak,

• Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmi ihalede alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkûmiyeti bulunmamak.

• Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

• Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

• Öğreniminin herhangi bir safhasında meslek veya mesleğe yönelik okullarda okumamış olmak gerekmektedir. (İmam hatipte okuyup daha sonra kaydını başka liselere alanlar bu kapsama giriyor.)

Onlarin sonu bizlerin sonunu da getirirdi ASLA ACMAYIN.

Gönderi tarihi:

Imamhatiplinin TSK'da ne isi olur.Onlar beklesinler,NIZAMI-CEDIT ordusu kuruldugunda oraya gidip imamlik yaparlar,meslekleri imamlik olanlarin TSK'da isi olmaz.

Onlara TSK'nin kapisini acmak TSK'nin icine ideolojiyi sokmak demektir.Dinci kanallarda konusan TSK'dan ihrac edilmis dinci subaylar var,hicbir tanesinden TSK ile ilgili iyi bir söz duyan olmadi bugüne kadar,cünkü iclerinde biriktirdikleri Laik ordu kini bir türlü bitmek bilmiyor.Busubaylarin icersinde askeri mahkeme hakim ve savcilarida vardi emekliye ayirilan.Bu hakim ve savcilar sirf o kinleri nedeniyle simdiki askeri savcilarin ve hakimlerin verdikleri kararlari elestiren isimlerdir.Bütün kinleri TSK'nin icinde dinci yuvalanmaya imkan bulamamis olmalarindandir.

Simdi yeni yasa cikarilmis efendim;YAS karari ile ordudan ihrac edilmis olanlara yeniden orduya dönme imkani verecekmis.Bu bir dayatmadir,dünyanin hangi ülkesine giderseniz gidin askeri mahkemeler veya ilgili askeri kurumlar tarafindan gerekli görüldügü icin ordudan uzaklastirilmis olanlara tekrar dönme olasiligi yoktur.Fakat ülkemizi yönetenlerin yalanci demokrasi hikayeleri ile Türk ordusunun hem imaji yok edilmistir hemde ordu olma özelligi ortadan kaldirilmistir.Buna sevinenlerin,genelinde bölücülerin,dincilerin mezhepcilerin ve cemaatlerin olmasi birseyler anlatmiyormu?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben Can Dündar haber sunalı NTV ye hiç bakmıyorum. Zaten mız mız bir ses tonu var, NTV en ciddi bulduğum kanaldı, o da defterden silindi. Ne akla hizmet Can Dündar'ı getirdiler anlamam. Mustafa filminden sonra bu kişi ağzıyla kuş tutsa takdir etmem!

Fakat ister istemez tv açık oluyor, birileri bakıyor, kulağıma geliyor. Baktım Genelkurmay 28 Şubat için özür diledi filan gibi bir şeyler geveliyor. Oralı olmadım ama kafama takıldı. İnternette aradım, öyle bir açıklama göremedim. İyi de nerden çıkardı, bir şeyden çıkarması lazım! Ara ara, sonunda, meğer Erbakan için taziye açıklaması yapmış, bu da özür dilemek anlamına geliyormuşmuş!

Yok artık deve! Yani izlemediğim kadar varmış!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.