Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 anlatmak istediğimi tam ifade edemedim... Anlaşılan sizinle konuya farklı açılardan bakmışız. Ben sizin bakış açınızı anladım. Ama siz de benim bakış açımı değerlendirirseniz anlayacağınızdan eminim. Özellikle şunu vurguluyorum: Arkasında siyasi iradenin desteği olmadan ordu iş yapamaz. Kağıttan kaplana gerçekten de döner yani. Bu çerçevede değerlendiriniz, saygılar... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Yandaş hukuk uygulamaları öyle çok ki hangi birini örnek vereyim. Peki Vatan gazetesi nasıl hizaya getirildi? Vatan internet sitesinin sorumlu müdürü hop diye içeri alınıverdi. Gerekçe neymiş? Devrimci karargah baskınında öldürülen militan ile görüşüp yemek yemiş. E öldürüldü de üyeliği ortaya çıktı. Yoksa kimse bilmiyordu. Tanıyanlar bile şaşırdı yani nasıl olur diye. Siz görüşeceğiniz kişiye "savcılıktan terör örgütlerine üye olmadığına dair belge getir, öyle görüşelim" der misiniz? Deseniz de getirse bu durumda işe yarayacak mıydı? Adam ne tutuklu, ne aranıyor. Gizli örgüt üyesi. Kitaplar yazmış, terör üzerine filan da değil. Peki bunun için gazeteci ne kadar yattı dersiniz? Tam sekiz ay! Sekiz ay tutuklu yargılandı. Dini cemaatçi kadrolarla bir korku ve sindirme imparatorluğu kurulurken hangi hukukta iyileştirme yahu? Bunlar sadece bir kaç örnek. Arşiv CD lerine ekleme yaparak, telefonlara polisin elindeyken yasa dışı yüklemeler yaparak yaratılan sahte delillerle yürütülen yargılamalar da cabası. Hangi hukuk kuzum ya? Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Özetle; önceden belirlenmiş yol haritaları çerçevesinde uygun adımlarla ilerliyorlar.Gerçek şu ki yol haritasının ne olduğu üzerinde kimsenin bir bilgi ve hem fikir olamadıkları bir ortamda yaşıyoruz. Sürekli bir şaşırtmaca ve görüntülerin yansımaları üzerinde politika yapan muhalefet. Halk kitleleri de kendilerine net, tutarlı ve öngörülü bir rehberlerin olmadığı ortamda kafaları karışmış bir oyana bir bu yana savrulup duruyorlar. Tebrikler Gecekuşu Kimse ne olduğunu anlayamadan yeni birşeylerin oluşu ile çalkalanıyor. Muhalefet ise bir garip.Sanki iktidar, muhalefetin yol haritasını da çiziyor görüntüsünde. Galiba artık herkes yoruldu. sevgilerimle, Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Yarginin artik kimin ellerinde oldugu en taze örnekle ortadadir. Yillar yili,TARAF askere yapmadigi hakareti birakmadi,AKP milletvekillerinin askere yapmadigi hakaret kalmadi,hangi aslan yürekli savci bunlarla ilgili 301.maddeyi öne sürerek sorusturma baslatti.Hicbirine.Süheyl Batum'a yapilan toplu saldiri aslinda askeri korumak amacli degildir, bu tamamen biz yapariz siz yapamazsinizin örnegidir. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Size göre sizin gibi düşünmeyen herkes Türkiye Cumhuriyeti düşmanı, bu algının mantıkla, sağduyuyla,tarafsızlıkla,demokratik düşünce tavrıyla uzaktan yakından alakası yok Sayın politika.Ben düşman diyorsam düşmandır, iyi vallaha.Sonra da başkalarını taraflı davranmakla, ayrım yapmakla, demokrasi kültüründen uzak olmakla,tahammülsüzlükle suçlayın ne ala.Benim eleştirdiğim algı türü bu işte Sayın politika.Türkiye Cumhuriyeti'ni bir ben bir de benim gibi düşünenler sever gerisi düşmandır anlayışı.Buyrun savunabiliyosanız savunun istediğiniz kadar kelime oyunu yapabilirsiniz ne çıkacak bakalım ortaya! Bir de asil eleştirenler tabiri, aynı algının bir başka yansıması değil de nedir şimdi bu?Bir eleştirmenin asil olup olmaması Erdoğan'ı sert eleştirip eleştirmediğine bağlı olarak mı ölçülüyor?Asil eleştirenler sizin fikrinizi savunan yazarlar mı Sayın politika?Buyrun bunu da açıklayın lütfen? Muhabbetle... Hic polemik yapmayin,bu isimlerle ilgili onca belge var ki?Nerelerde ne konustular,kimlerle neyi planladilar diye onlarca belge var.Daha gecenlerde Kürtcüler ve adini verdiginiz o isimler biraraya gelipte özerklik icin toplanti yapmadilar mi?Birseyi savunuyorsaniz dogru olani savunun.Evet bunlarin hepside Türkiye Cumhuriyeti Devleti karsitidir.Ikinci Cumhuriyet planlari yapanlari ben Türkiye'nin dostlari olarak göremem ha siz görüyorsaniz o da sizin sorununuzdur. Bakin Ergenekon belgeleri diye ortaya atilan cemaat ürünlerinin hepsi sahte belgelerdir ve sahtelikleride ispatlanmistir,ama onlarin Silivri'de tutuklu olarak bulunmalari sadece halki aldatmanin ayir bir versiyonudur.AKP sekiz yildir bu milleti aldatmaktadir,ALDANMAYANLAR YÜZDE 42'dir maalesef.Bu nedenle Aziz Nesin'e rahmet diliyorum cünkü o bir gercegi ifade etmisti. Gazetecilere gelince,Erdogan'i gercek anlamda elestiren gazeteciler ya isinden koguluyor ya da hedef gösteriliyor.TSK kaldirilsin yerine Nizam-i Cedit ordusu kurulsun diyen gazeteci ve onun gibiler Erdogan'in bastacidir.Ahmet Altan yanlislikla basbakani elestirdi mahkemelik oldu,yalanmi bunlar.Ahmet Altan benim fikirlerimi asla savunan bir gazeteci degildi. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 TSK kaldirilsin yerine Nizam-i Cedit ordusu kurulsun diyen gazeteci ve onun gibiler İşte M. T.öne adlı yazarın makalesi: ".... entrikalar çeviren bir fesat ocağı ile karşı karşıyayız. 1807'de Yeniçeri ordusunda bile kimsenin aklına gelmeyecek türden desiseler bunlar..... fesat ve komplo üreten kurumsal hiyerarşi ve yapı ne olacak? Fesat üretmek Yeniçeri ordusunda, Kabakçı Mustafa gibi birkaç düzenbazın işiydi. Bugün ise, kurumsal yapı içine yerleşmiş bir fesat merkezi yok mu? ...... Karargâh merkezinde geniş çaplı komplolar, provokasyonlar tezgâhlayabilen bir ordunuz varken "demokratik açılım" yürütebilir ve etnik sorununuzu çözebilir misiniz? ....... bugüne kadar ortaya çıkartılmış en ciddi tehdidin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinden geldiğini gösteriyor. Bu tehdidin ortadan kalkması için cuntacıların ordudan ayıklanması yetmez........ Genelkurmay İkinci Başkanı'nın başında bulunduğu hiyerarşinin tamamının görevden alınması da yetmez...... Genelkurmay Başkanı'nın istifa etmesi bile bu tehdidi ortadan kaldırmaz..... bu "kurumsal yapı"ya son vermemiz ve yeni bir ordu kurmamız lâzım." Ayrıca yeniçeri örneği vermek çok vahim, çünkü yeniçeri ocağı çok kanlı bir şekilde lağvedildi. Kışlaları sarılıp top ateşi açıldı. Ölmeyip kaçışanlar kılıçtan geçirildi. Günlerce kıyımdan kaçanlar kovalanıp öldürüldü. Buna açıkça kin, nefret ve düşmanlığa teşvik etmek denir. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2011 Habertürk e taraflı diyoruz ama iki taraftan da insanları izleyebiliyoruz hiç değilse. Bu akşam Suat Kılıç telefonla katıldı ve herhalde o da camdan okudu, çünkü sözünü kesmek mümkün olmadı. karşısındaki Müjdat Gezen ve Süheyl Batum a her türlü hakareti yaptı, AKP de parti içi demokrasinin var olduğunu söyledi ve polemik yapmak istemiyorum diyerek telefonu kapattı. Yayına katılacağı söylendiği zaman tamam, bir şeyler değişiyor, hiç değilse telefonla katılma cesareti göstermeye başladılar demiştim ama hiç bir şeyin değişmediği, kendin çal kendin oyna durumunun devam ettiğini gördüm. Şimdi AKP yi destekleyenlere sormak istiyorum, AKP liler niye karşılıklı tartışma programlarına katılmazlar, sadece monolog program yaparlar? Süheyl Batum a tepkiye gelince, adamlar orduya hakaret ettiği için değil, niye darbe yapmadı imasında bulunduğunu söyleyerek suç duyurusunda bulunmuşlar. Kendileri muhalefeti pkk ile ruh ikizi ilan ediyorlar sorun yok, çünkü bu sadece onların hakkı. Birileri de çıkıp onlara bir yakıştırma yapınca hemen dava açıyorlar; bunun adına da M.Türköne nin deyimiyle örnek alınan demokrasi diyorlar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2011 AKP kurulurken eger o günleri animsarsaniz,bugün onun etrafinda carkifelek gibi dönenler onu basbakan yapmak icin kosusuyordular.Bunun anlami cok acikti.Bunun anlami AKP adi altinda kurulan partinin icinde Erdogan kadar onlarin hedeflerine hizmet etme ihtirasinin ve de cesaretlerinin olmamasiydi.Erdogan basbakan olmadan önce hatta milletvekili olmadan önce defalarca Amerika'ya gitmis ve oradan gereken destegi alana kadar kapi kapi dolasmistir.Bunlarin belgeleri mevcuttur.Kimlerle bulusmus,kimler bulusturmus,neler istenmis neler vaad edilmis hersey belgelidir.Wikileaks'ta ortaya cikarilan fakat ustaca hasir alti edilen iddialsrin hepsi dogrudur.EN BÜYÜK DOGRU ISE ERDOGAN'IN MISYONUNUN FASIST BIR MISYON OLDUGUDUR. Suat Kilic veya bir baskasi,bunlar parti icersinde Erdogan'in direktiflerine karsi gelemeyecek kadar demokrasiden uzak halkin milletvekili degil de Erdogan'in milletvekili olduklarina sartlandirilmis isimlerdir.Zaten basbakanin arada bir muhalefete sarfettigi ve etik olmayan "BUNLAR IKI DAVARI GÜDEMEZLER"deyimi hem onun almis oldugu terbiyeyi yansitir ama hemde emri altindaki 330 milletvekilini ne gözle gördügünün itirafidir.Erdogan rastlanti olarak iktidarin basi degildir Erdogan bir planin piyonudur sadece.Onun STAR televizyonunda ki HER ACIDAN (basbakanin ve Aydin Dogan'in müdahalesiyle yayindan kaldirildi)tartisma programina hicbir AKP yetkilisinin katilmamasi icin kesin emri vardi ve bu emre katiyetle uyuluyordu.Yani Suat Kilic'in "AKP'NIN ICINDE PARTI DEMOKRASISI"var demesi yalandir,gercekleri yansitmiyor.Erdogan ülkeyi nasil bir baski ile yönetiyorsa ayni baskiyi parti icndede uyguluyor. Süheyl Batum demokrat bir kisiliktir,ona yapilan saldirilarin hedefinde aslinda demokrasi vardir.Cünkü fasist kafalar demokrasiden korkarlar,saniyormusunuz ki:Ögrencilerin sokaklarda coplanip dayaktan gecirilmesi veya ona benzer eylemlere karsi polisin davranisi huzuru saglamak icindir?Hayir,polisin bu zulmü polise bu zulüm icin emir verenler,hem basbakana minnet borclarini ödemektedirler hemde demokrasiyi bastirmaya calismaktadirlar. Son günlerde Türkiye'de yasananlara bakarak,AKP'yi demokrasi yolunda gösterenlere,yargiyi AKP'nin emrine vermek icin "YETMEZ AMA EVET"diyenlerin sapkalarini önlerine egerek,gercekten demokrasiden yana mi yoksa Erdogan'dan yana mi olduklarini düsünsünler.Onlardir Erdogan'in DEMOKRASIYI KATLETMESINE YARDIMCI OLANLAR.Onlari ben burada rahmetli Atila Ilhan'in yüzde 7'sine katiyorum. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.