Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 1 den 10 a kadar numaralanmış torbalar düşünün. Herbir torbada 10 ar tane bilye vardır. Sadece bir torbadaki bilyeler diğerlerinden farklıdır ve diğer torbalardaki bilyeler haliyle özdeştir. Farklı bilyelerin diğer bilyelerden 1 gr farkları olduğu biliniyor; ama ağır mı hafif mi oldukları bilinmiyor. Ayrıca şöyle yeni usul elektronik de bir tartınız emrinize amade. (eski usül kefelilerden değil, koyduğunu ölçüyor) Torbaların da ağzını bağlamıyorum takın takıştırın vurun vuruşturun amaaaa bana sadece ve sadece "1" tartma işlemi ile farklı bilyeleri içeren torbayı söyleyin.... Alıntı
Φ necessary Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 1 den 10 a kadar numaralanmış torbalar düşünün. Herbir torbada 10 ar tane bilye vardır. Sadece bir torbadaki bilyeler diğerlerinden farklıdır ve diğer torbalardaki bilyeler haliyle özdeştir. Farklı bilyelerin diğer bilyelerden 1 gr farkları olduğu biliniyor; ama ağır mı hafif mi oldukları bilinmiyor. Ayrıca şöyle yeni usul elektronik de bir tartınız emrinize amade. (eski usül kefelilerden değil, koyduğunu ölçüyor) Torbaların da ağzını bağlamıyorum takın takıştırın vurun vuruşturun amaaaa bana sadece ve sadece "1" tartma işlemi ile farklı bilyeleri içeren torbayı söyleyin.... Her torbadan torba numarsı kadar (yani 1.torbadan 1tane 2.torbadan 2tane...) biye alıp toplar ve hepsini birden tartarsın. Bir bilyenin normal ağırlığını biliyorsan(ki yazmamışsın ama bilmek gerekir);Örneğin 10gram ise topladığın bilyelerin toplamı 55 adettir ve 550 gram etmelidir.Tarttığında 550den 1gram fazla gelirse ilk torbadaki bilyeler farklıdır ve ağırdır.550gramdan 1 gram az gelirse yine 1.torbadaki bilyeler farklıdır ve hafiftir. Aynı şerkilde 2gram fağır veya hafif gelirse 2numaralı torba farklı ağır veya hafiftir.ve böylece 10gram ağıra ve hafife göre olasılıklarla düşünürseniz farklı bilyelerin olduğu torbayı ve farklılık durumunu bulursunuz. Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 tebrik ediyorum. cevap dogru: "torba numarası kadar top" ancak normal bilyelerin gramajını bilmesen de oluyor. torba sayısının 1 fazlası (10 demişim ama 11 in katı kadar top alacağın için) katında topla haşır neşir olacağından topların kaçar gram olmasını bilmen önemli değildir.. Alıntı
Φ 10 yaşında bir çocuk Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 KAÇINCI KEZ SORULUYO Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 KAÇINCI KEZ SORULUYO aynı fikirdeyim 3.kez galiba emin deilim ama ahh ahhhhh Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2006 herkesten özür dilerim.. ben daha geleli 2 gün oldu ve aklıma gelen hoş bir soru olduğu için sorma ihtiyacı hissettim. Ayrıca forumu da tam etraflıca inceleyemedim pardon Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.