Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DEMİREFEDEN BİR TEFSİR DAHA

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sütliman olma konusunu anlayamadım. Ama Safahat'ı anlayabilmek için neredeyse Osmanlıca öğrendim. Ben Mehmed Akif'i severim. Bu düşüncemi hiç bir şey değiştiremez. Sonsuza kadar ona sempatim asla yok olamaz. Kesin. Onun yüreğinden gelen sesi hissettim çünkü. Yürekli bir adam gibi adam. Gerisi çok da önemli değil...

Gönderi tarihi:

İyi de mirim, sizin sürekanız ben bilmem mi demiş ve ben bilmem deseydik bu forumda işimiz neydi ? Dil bilgisi kuralları belli, ben icat etmedim. Virgülden sonra boşluk bırakmak da, cümlenin bir öznesi olması gerektiği de, soru işareti kullanmak da, soru işaretinden sonra boşluk bırakmak da, anlaşılsın diye ve toparlayamama tehlikesi nedeniyle kısa cümleler kurmak da, dahi anlamındaki '' de, da ''ları ayrı yazmak da dil bilgisi ve düşünceyi doğru aktarmak için uyulması gereken geçerli kurallardır. Bu forumda da ilgili bölümde bu uyarılar var. O nedenle, başkasının modundan önce, kendi modunuzu sorgulamanızı şiddetle tavsiye ederim. :D

Eleştirinin konusu; “Ben komünist değilim. Bununla beraber (Karl Marks)ın ve büyük Komünist şeflerden (Lenin)in düşüncelerinde milliyetçilik ve demokrasinin noksanlarını tamamlamak için istifadeli bir çok noktalar vardır” ( “Bir Hasbihal: Dünya Nereye Gidiyor? 3”, Yeni Asır, 8.8.1933)

Ve; “Benim fikrim ve kanaatim şudur ki, dost da düşman da bilsin ki, bu memleketin efendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmaktır, köle olmaktır. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsin.”

Diyebilen bir kişinin, hukuk sisteminin başında olması,aslında kırk yamalı bohça değil,saldım çayıra, mevlam kayıra,tek adam ayıra,muhabbeti olmuş...

Demişse n'olmuş efendim ? Demiş de yasalara mı girmiş bu anlayış ? Bu neyi ispatlar ? Var mı somut bir örnek yasalardan ?

Atatürk’ün döneminde uygulanan milliyetçi söylem ve eylem; Mimar Sinan’ın kafatası hala kayıp,Güneş dil teorisi,Atalarımızın,sumerlermi,hititlermi olduğu,teorileri vs vs...

E, adı üstünde teori, n'olmuş ? Bilimde geçerli teoriler olduğu gibi, geçersiz teoriler de vardır. Önemli olan, geçersiz olduğu halde, bir teoride ısrar edip, üstelik bunu siyaset aracı yapmamaktır. Ki Atatürk'ün Milliyetçilik anlayışı, fikirlerimin babası dediği Ziya Gökalp'inkinin de durmadığı gibi yerinde durmamış, sürekli gelişip, son halini kader ve dil birliğini esas alan millet anlayışında bulmuştur.

Ve 600 yıldır hem Osmanlı hem de Avrupa tarafından ezilen, hor görülen küçümsenen, dışlanan Türk kimliğinin ve benliğinin aşağılık duygusuna son vermek, millet olmanın ontolojik temelllerini oluşturmak amaçlı bir dönem yapılan çalışmalara bakarak, Atatürk'ün millet anlayışının ırkçı olduğu sonucuna varmak da yanlış olduğu gibi, bu anlayışın o dönem zarfında gerçekten ırkçı olduğunu varsaysak bile, Erdoğan'ın, Taliban liderinin dizinin dibinde oturmasına bakıp, hala aynı anlayışta olduğunu iddia etmekle aynı mantık çerçevesinde olaya bakmak ne derece doğrudur ?

Ayrıca, yıllardır kimliği yok sayılan, ezilen Kürtlüğün, emperyalistlerin yardımıyla ayrılık yaratmak amacıyla ayrı bir millet haline getirilmesi için, ontolojik temellendirme amaçlı kurulan Kürt Enstitülerinde üretilen, Hurrileri, Mitannileri, Urartuları Kürt sayan teorilerin sahiplerini de Irkçı bulup bulmadığınızı merak etmedim değil şimdi. :catikkas:

Atatürk’ün kurduğu “CHP” nin 6 okundan çıktı, “DEVLETÇİLİK”...

Ama yeni CHP belki vazgeçer...

Yeni CHP diye bir şey yoktur ve CHP'nin devletçilikten vazgeçmesi gibi bir şey de söz konusu değildir. Zira, devletçilik, liberalizmin kalesi ABD'de bile, son kriz sonrası, sosyal devlet felsefesi gereği uygulanmaya başlanan Keynesçi ekonomiden farklı bir şey değildir. Örneğin, terör sona erdiğinde, dolayısıyla iş adamları doğuya yatırım yapmaktan çekinmedikleri zaman devletin fabrika açmaktan vazgeçmemesi ya da açtıklarını özel sektöre devretmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz.

Sayın Canraşit,

Her zamanki önyargılı tutum burada’da segilenmiş, “YENİ ASIR” gazetesini,ne almışlığım,nede okumuşluğum var,üstelik,alıp okusamda mahzurlumu’ki sizde kemalist olduğunuzu ve hangi gazeteyi okuyup,okumadığınızı,ben merak dahi etmem...

Efendim, gazeteyi okumamış olabilirsiniz, fakat, sonuçta Yeni Asır gazetesinden alıntı yapan ben miyim ? Yoksa, eğer kelime oyunu yapmıyorsanız, yani; alıntıyı internet sitesinden yapmışsanız, alıntı yaptığınız gazetenin internet sitesini bile okumuyor musunuz ? :wassat:

Doğru yazmışsınız? Eylem bazında uygulamasından kafamızı kaldıramamış olmaktan dolayı, safiyane “FİKİR” bazında yazmışım,düzeltir,özür dilerim efendim...

Nedir efendim, eylem bazında uygulamasından kafanızı kaldıramamış olduğunuz konu ? Somut örnek rica edeyim, lütfen !

Saygılar sunarım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.