Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2010 14 yıl Türkiye, sermaye piyasasından vurulabilir hale getirildi Sermaye piyasamız öyle bir hale geldi ki; Türk hükümetine, Türk devletine-milletine zarar vermek isteyenler için "altın fırsatlar" sunuyor! Düzeltin bunu! Aksi halde tarih önünde ve Türk yargısı tarafından her anlamda yargılanacaksınız! Uyuyanlar uyansın, Mavi Marmara'yı veya başka bir Türk unsurunu vurmaya gerek yok, sermaye piyasamız açık hedef haline geldi! TÜRK Borsası 70.000 üstünden % 10 düştü ama kimin sattığını göremedik! Nasıl görelim, hepimizi kör ettiler! Bu köşede ve TV programlarımda kendimi parçaladım, "Yapmayın, mal satmak isteyen yerli ve yabancıların önünü açarsınız" diye... Dinlemediler, İMKB'yi kör ettiler! Ne oldu? Hani daha çok mal alırdı yabancılar?.. Sevgili dostlar, İMKB yönetimi 2001 krizi sonrası Türkiye'de Derviş'ten sonra atılan en yanlış adımı atarak, bilerek-bilmeyerek, Türk borsasının bacağına ve Türk halkının göğsüne kurşun sıktı! Piyasa kör, kimse kimin alıp-sattığını görmüyor, birileri habire mal satıyor... İMKB, bu düzenleme yapılana kadar DOW'un % 22 üstünde olumlu yönde ayrışmıştı, şimdi DOW'dan kötü duruma düştü. DOW düşmüyor, İMKB % 10 çakılıyor! Ne olacak ki; daya malı gitsin, nasıl olsa kimse kimin sattığını bilmiyor. Sonuç: Türk hükümetine buradan bir kere daha sesleniyorum; SPK'ya ülkem ve küçük yatırım sahibi vatandaşlarım adına yalvarıyorum: Durdurun bu yanlışı! Durdurmazsanız başımıza özellikle Ortadoğu'da restleştiğimiz ülkelerin küresel sermayeleri tarafından planlanacak çok kötü şeyler gelebilir... "Satacaklar, yapmayın" dedim, sattılar! Şimdi tekrar ediyorum: Eğer spekülatif bir atak planlıyorlarsa ve bunu tam da seçim öncesi yapmak isterlerse; onlara yol açıyorsunuz! Son söz: Sermaye piyasamız öyle bir hale geldi ki; Türk hükümetine, Türk devletine-milletine zarar vermek isteyenler için "altın fırsatlar" sunuyor! Düzeltin bunu! Aksi halde tarih önünde ve Türk yargısı tarafından her anlamda yargılanacaksınız! Uyuyanlar uyansın, Mavi Marmara'yı veya başka bir Türk unsurunu vurmaya gerek yok, sermaye piyasamız açık hedef haline geldi! İranlı kardeşlerimize açık mektup... TÜRK basınında İran hakkında çıkan her haber ve köşe yazısı doğrudan devlet başkanı seviyesinde takip edilir. Bu yazının da "en noktasına" ulaşacağından emin olduğum için birkaç satırda önemli gördüğüm birkaç detayı paylaşmak istiyorum... Sevgili dostlarım, bugün için İran'ın yapabileceği en büyük hata "Batı ile anlamsız bir restleşmeye girmek ve zaman zaman Türkiye'yi de bu ittifak içinde algılayıp, rest çekmek olacaktır"... Bu restleşme, Türkiye'yi Batı ittifakına zorunlu olarak iteceği gibi içeride ve dışarıdaki "yerleşiklerin de aradığı malzeme" olacaktır... Sonuç: İran, Türkiye'nin dostudur... Fransa'dan da, Almanya'dan da daha büyük dostudur ve yeni dünya düzeni içinde bu işbirliği çok önemlidir... Olaya bu açıdan bakarsak; İran'ın Türkiye'yi iç-dış kamuoyu baskısını harekete geçirerek, Batı işbirliğine itecek her türlü adımdan kaçınması gerekir. Daha açık yazayım; içerideki yerleşik düzeninin ve dışarıdaki emperyalistlerin kullanacakları malzeme verme onlara Ahmedinejad Abim! Son söz: Yukarıda yazdıklarım İran yapmasın anlamında değil, her türlü programı geliştirsin; söylediğim, yapacağını yapsın ama laf anlamında Türkiye'yi zora sokacaklara girdi sağlamasın... Yiğit Bulut.
Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2010 14 yıl Hey gidi Yiğit Bulut! Sen bir zamanlar hakikaten yiğit bir delikanlıydın, Doğan Medya tamamıyla bu hükümeti desteklerken sen gerçekleri söylüyordun. Şimdi tam tersi oldu Doğan Medya AKP karşıtı oldu ve el değiştirmek üzere sen ise Recep Bey hayranı oldun. Şimdi yazdıklarına gelirsek, sen çıkıp bunlar yetmez Sayın Başbakanım medya sansürlenmeli dersen IMKB ve diğer yerlerde de sansür uygulayınca şikayet etme hakkın kalmaz. Bu dediğiniz kanunu niye çıkardılar, her şey şeffaf olmalı dedikleri halde borsada alan ve satanın gizlenmesi acaba kimlere yarıyor? Borsanın %70 i yabancının elinde, %30 da Doğan Hisselerini satın diyenlerin elinde. Yeni zenginler ortaya çıkınca anlarsınız 70 bin de kimler mal satmış.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.