Φ modernjames Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 saygıyla andığımız ve pek severek okuduğumuz şiirleriyle tanınan C.SıtkıTARANCI'nın 35 yaş şiirini hemen hemen herkes bilir. bilmiyenler veya tekrar okumak isteyenler için şiiri en alta yapıştıracam. nerden çıktı bu diyeceksiniz. evet! şairimiz 35 i yolun yarısı olarak uygun görmüş ve yaşlılık , ölüm temesını bu şiirinde işlemiş. lakın öyle bir ülke düşününki 35 ömrün tamamı olsun! anlamadıysanız aşağıdaki araştırmayı bir okuyun derim. En kısa ömüre sahip ülke Zimbabve Dünya Sağlık Örgütü, Afrika ülkelerinden Zimbabve'nin, dünyanın en kısa ömür ortalamasına sahip ülke olduğunu bildirdi. BM raporuna göre, Zimbabve'de kadınların ortalama ömrü 34, erkeklerinki ise 37. Raporda, HIV virüsü kapması erkeklerden daha muhtemel olan Zimbabveli kadınların ortalama ömrünün son bir yılda 2 yıl azaldığı da belirtildi. Dünyanın en kısa ömür ortalamasına sahip 10 ülkesinin tamamının Afrika ülkeleri olduğunun ifade edildiği raporda, Svaziland ve Sierra Leone'de de insanların 40 yaşını bile göremedikleri kaydedildi. En uzun yaşayanların ortalama 82 yaşla Japonlar olduğu belirtildi. (japonda bou kısa ama yaş uzun) ------------------------------------------------------------------------------------------- **otuz beş yaş** Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider. Şakaklarıma kar mı yağdı ne? Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünüyorsunuz; Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim: Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim Yalandır kaygısız olduğum yalan. Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir. Hayata beraber başladığımız Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç farkettim taşın sert olduğunu. Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış. Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim. Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? Ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar. N'eylesin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak. Taht misali o musalla tasında. Cahit Sıtkı Tarancı Alıntı
Φ sayman22 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 ne yani şimdi ben yarısındamıyım ömrün.. Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 ne yani şimdi ben yarısındamıyım ömrün.. herşeyden evvel allah bilir. ama burada iki ihtimal var. "ne yani şimdi ben yarısındamıyım ömrün.. " 1. ihtimal: cahit sıtkıya göre bakarsak sen 35 yaşındasın ve yolu yarılamışsın.. 2. ihtimal : Zimbabve' de isen ya da oraya göre düşünürsek sen 18 yaş civarındasın.. her iki durumda yolu yarılamışsın dostum diğer yarısını iyi değerlendir. söyleyecek birşey yok.. Alıntı
Φ anti-alternetif Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 saygıyla andığımız ve pek severek okuduğumuz şiirleriyle tanınan C.SıtkıTARANCI'nın 35 yaş şiirini hemen hemen herkes bilir. bilmiyenler veya tekrar okumak isteyenler için şiiri en alta yapıştıracam. nerden çıktı bu diyeceksiniz. evet! şairimiz 35 i yolun yarısı olarak uygun görmüş ve yaşlılık , ölüm temesını bu şiirinde işlemiş. lakın öyle bir ülke düşününki 35 ömrün tamamı olsun! anlamadıysanız aşağıdaki araştırmayı bir okuyun derim. En kısa ömüre sahip ülke Zimbabve Dünya Sağlık Örgütü, Afrika ülkelerinden Zimbabve'nin, dünyanın en kısa ömür ortalamasına sahip ülke olduğunu bildirdi. BM raporuna göre, Zimbabve'de kadınların ortalama ömrü 34, erkeklerinki ise 37. Raporda, HIV virüsü kapması erkeklerden daha muhtemel olan Zimbabveli kadınların ortalama ömrünün son bir yılda 2 yıl azaldığı da belirtildi. Dünyanın en kısa ömür ortalamasına sahip 10 ülkesinin tamamının Afrika ülkeleri olduğunun ifade edildiği raporda, Svaziland ve Sierra Leone'de de insanların 40 yaşını bile göremedikleri kaydedildi. En uzun yaşayanların ortalama 82 yaşla Japonlar olduğu belirtildi. (japonda bou kısa ama yaş uzun) ------------------------------------------------------------------------------------------- **otuz beş yaş** Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider. Şakaklarıma kar mı yağdı ne? Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünüyorsunuz; Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim: Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim Yalandır kaygısız olduğum yalan. Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir. Hayata beraber başladığımız Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç farkettim taşın sert olduğunu. Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış. Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim. Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? Ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar. N'eylesin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak. Taht misali o musalla tasında. Cahit Sıtkı Tarancı açlığın,sefaletin ve hastalığın olduğu yerlerde bu ömür bile çoktur. insanlik ayıbı bu. Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 türk şiirinin en önemli eserlerinden biri bana göre.galiba şairimiz doğru kestirmiş 35 yaş insan hayatında bir çok konuda yolun yarısı sanki Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Yoksa denizz 35 yaş sendromu sendedemi başladı.!! 35 yaşımı geçeli birkaç yıl oldu.sendrom başladımı dersen bu yaşlar çoğu kişide yeni bir milat galiba.hayatla ilgili yeni kararların alındığı,belli bir statüye ve olgunluğa eriştiğiniz yaşlar.henüz sağlık problemleri yaşamıyorsunuz bi çok konuda tecrübe sahibi olmuşsunuz .enerjiniz 20 li yaşlardaki kadar çok değil ama şekil şemaliniz yerinde.eh biraz para kazanmayada başladıysanız aslında en güzel günlerin yaşanacağı dönemler.sendrom nerede başlıyor , kalan zamanınız,giden zamanınızdan daha az.bu durumda ister istemez endişelendiriyor insanı.yaşam temponuzu hızlandırmak istiyor ve bi çok şeyi yapmak istiyorsunuz.sorumluluklar ve iş temposuda çoğunlukla buna müsade etmiyor.velasılı işler ve kafalar karışıyor.bilmem anlatabildimmi Alıntı
Φ bir_sabah_güneşi Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 35 yaş yolun yarısı değil bence.. ülkemizde yolun yarısı 50 dir.kanımca.. BM raporuna göre, Zimbabve'de kadınların ortalama ömrü 34, erkeklerinki ise 37. çok acı zimbabwe de 4 çocuktan biri öksüz ve yetimmiş... Çok yoksul ve fakir ülkelerin hazin sonu... Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Bizim kuşak ölürken ortalama yaşamın 90 civarında olacağı tahmin edildiğine göre yolun yarısı 45 ediyor Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.