Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2010 CHP şu an AKP ile yarışamayacak durumda mı? Ben hayatımda sola oy vermediğim halde şu an ondan başka oy verebileceğim bir parti göremiyorum, sizce ben tek miyim, benim gibi başkaları yok mu? Referandumda alınan %42 nin ne kadarı CHP nin oyudur, %30 var mıdır, %30 başarı mıdır, değil midir? Sizin dediklerinizi yapsa siz memnun olursunuz fakat başkaları memnun olur mu, CHP bunun hesabını yapmalı ve ona göre siyaset izlemeli. Chp'nin siyasi birikiminin,kendi tabanına hak ve özgürlükler konusundaki tutumunun değişmesini anlatabilecek kadar sağlam olduğu görüşündeyim,Chp bu siyasi birikimi halkı kazanmak için kullanmadığı için bugün %25'lerde gezinmektedir... 2 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2010 Chp'nin siyasi birikiminin,kendi tabanına hak ve özgürlükler konusundaki tutumunun değişmesini anlatabilecek kadar sağlam olduğu görüşündeyim,Chp bu siyasi birikimi halkı kazanmak için kullanmadığı için bugün %25'lerde gezinmektedir... Halep oradaysa arşın burada, 9 ay sonra göreceğiz %25 mi, %42 nasıl izah edilecek o zaman. MHP seçmeninin 12 Eylül masalına da inandığını kabul edersek ve BDP seçmeninin de sandığa gidenlerin evet dediğini hesaba katarsak 2011 sizin için sürpriz sayılabilecek bir sonuç ortaya çıkartabilir. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2010 CHP şu an AKP ile yarışamayacak durumda mı? Ben hayatımda sola oy vermediğim halde şu an ondan başka oy verebileceğim bir parti göremiyorum, sizce ben tek miyim, benim gibi başkaları yok mu? Referandumda alınan %42 nin ne kadarı CHP nin oyudur, %30 var mıdır, %30 başarı mıdır, değil midir? Sizin dediklerinizi yapsa siz memnun olursunuz fakat başkaları memnun olur mu, CHP bunun hesabını yapmalı ve ona göre siyaset izlemeli. Chp şu an Akp ile yarışacak durumda değil,Chp Halktan ve halkın değerlerinden çok koptuğu için değil,Chp geçmişte bir sol partiydi,ama artık sol değil ve hatta bazen şaşırtıcı şekilde Mhp'den bile daha milliyetçi tutumlar içerisine giriyor,peki sizce ben tekmiyim?referandumda alınan %42'nin %30'u Chp'ninse,Mhp barajı ya kılpayı geçiyor yada barajdan aşağı düştü,%30 başarımıdıra gelince,Türkiye'nin en köklü partisi,Türkiyenin gerçek sorunlarını çözme iradesini ortaya koyamadı,bu nedenlede iktidar olmak için değil,Muhalefeti elinde tutmak için mücaedele etmeye devam ediyor ve edeceği kanısındayım,sizinde dediğiniz gibi ''Sizin dediklerinizi yapsa siz memnun olursunuz fakat başkaları memnun olur mu,örneğin,Chp'ye oy verenlerden geriye kalan %75-80'lik oran,CHP bunun hesabını yapmalı ve ona göre siyaset izlemeli.''.... 2 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2010 Oturupta size Akp'yi savunacak değilim,2000'li yılların başında iktidar ortağı olan partinin hertürlü farklılığı yok sayması bana göre iktidar olamaması için yeterli bir sebebtir,Chp'nin ise acilen baykal dönemindeki Canan Arıtman kafa yapısındaki vekillerden kurtulması,halkın nabzını daha iyi tutan insanları vekil yapması,din ve vicdan özgürlüğü konusundaki adımlara,farklı kültürlerdeki insanların taleplerine daha hoşgörü ile yaklaşması ancak onu oy potansiyeli olarak yükseltecek ve Akp ile yarışabilecek duruma getirecektir... AKP ile ilgili tüm yazilariniz okudum okuyorum,hemen hepsinde AKP'nin propagandasini yapiyor sonrada AKP'nin savunmasini yapacak degilim diyorsunuz.Iktidarda hep AKP olsun cünkü baskasi yok ve eksiklerini elestirelim.Bu sizin argümaniniz.Peki bugüne kadar yapilan elestirilerden yüzde kacini AKP degerlendirdi? Sayin Biji,sizin AKP'li olmaniz önemli degil.Gercekleri görüpte eh baskasi yok o devam etsin demek bence vatandaslik degildir.AKP'ciliktir.AKP'nin bu ülkeye verdigi zarardan daha fazlasini AKP'ye kadar olan hicbir iktidar vermedi.Bundan sonrada vermez.Sizin AKP'ye olan bagimliliginiz sadece Güneydogu ile bsglantilidir.Siz AKP'den beklentilerinizin gerceklesecegini bildiginiz icin diger partilere sans vermiyorsunuz cünkü diger partilerin hicbirisi AKP gibi, terörle masaya oturmaz oturmamistir. saygilarla Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2010 Muhalefeti elinde tutmak için mücaedele etmeye devam ediyor ve edeceği kanısındayım, Eee! Ne yapsın? Tüm muhalifler Silivri de, onlar da muhalefet olmalarını korumaya çalışıyorlar tüm haksız rekabet koşullarına rağmen. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 AKP ile ilgili tüm yazilariniz okudum okuyorum,hemen hepsinde AKP'nin propagandasini yapiyor sonrada AKP'nin savunmasini yapacak degilim diyorsunuz.Iktidarda hep AKP olsun cünkü baskasi yok ve eksiklerini elestirelim.Bu sizin argümaniniz.Peki bugüne kadar yapilan elestirilerden yüzde kacini AKP degerlendirdi? Sayin Biji,sizin AKP'li olmaniz önemli degil.Gercekleri görüpte eh baskasi yok o devam etsin demek bence vatandaslik degildir.AKP'ciliktir.AKP'nin bu ülkeye verdigi zarardan daha fazlasini AKP'ye kadar olan hicbir iktidar vermedi.Bundan sonrada vermez.Sizin AKP'ye olan bagimliliginiz sadece Güneydogu ile bsglantilidir.Siz AKP'den beklentilerinizin gerceklesecegini bildiginiz icin diger partilere sans vermiyorsunuz cünkü diger partilerin hicbirisi AKP gibi, terörle masaya oturmaz oturmamistir. saygilarla Eee! Ne yapsın? Tüm muhalifler Silivri de, onlar da muhalefet olmalarını korumaya çalışıyorlar tüm haksız rekabet koşullarına rağmen. Sayın Politika Chp ve Mhp asla ama asla bu ülkeyi yönetebilecek vasıflara sahip değiller,Chp 90 öncesinin Chp'si olma yoluna girerse ''tabi hak ve özgürlükler konusunda ozamanki gibi sadece lafta kalmamalı'' işte ozaman çıkar derimki,İktidara gelmeyi hak eden tek parti Chp'dir ancak Chp'nin şu anki Türkçü-Turancı Bölücülükten uzaklaşması için zamana ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim.... Evet sayın Yılmaz,tıpkı bizim hizmet için seçtiğimiz belediye başkanlarımız gibi değilmi? 2 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Sayın Politika Chp ve Mhp asla ama asla bu ülkeyi yönetebilecek vasıflara sahip değiller,Chp 90 öncesinin Chp'si olma yoluna girerse ''tabi hak ve özgürlükler konusunda ozamanki gibi sadece lafta kalmamalı'' işte ozaman çıkar derimki,İktidara gelmeyi hak eden tek parti Chp'dir ancak Chp'nin şu anki Türkçü-Turancı Bölücülükten uzaklaşması için zamana ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim.... Evet sayın Yılmaz,tıpkı bizim hizmet için seçtiğimiz belediye başkanlarımız gibi değilmi? Bir ön yargıda da ben bulunayım, AKP lilerden çok AKP yi savunmanız AKP li izlenimi bırakıyor. Bu da bizleri BDP lilerle aynı hareket etmekle itham edenlere çok güzel bir örnek. Tek olmadığınızı da söylediğinize göre kim kiminle berabermiş herkes görsün, evet diyen MHP liler de görsün. Silivridekilerle bir katile önder diyenleri aynı kefeye koymak hiç doğru bir yaklaşım değil, değil aynı kefeye koymak aynı cümlede bile kullanılmaz. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Dönüşüm süreçlerinin ne yöne gideceğini önceden kestirmek zordur. Türkiye've vesayetler olduğu doğrudur ve bir tıkanma yaşandığı, çözüm arayışlarının olduğu da doğrudur. Halkın rüştünü ispat zamanı geldiği, hötle bötle işin götürülmeye devam edilemeyeceği de doğrudur. Zaten hiç nedensiz, durduk yerde ortaya bir durumlar çıkması determinizme aykırıdır, determinizm benim hayat felsefemdir. O yüzden durduk yerde şurda bir ot bitti, ne alaka, bitmemesi gerekiyordu ama nasılsa bitti, üstelik kök de salıyor, alla alla bu ot da nerden çıktı, ben buraya darı ekmiştim halbuysa gibi bir görüşe sahip olmam olası değildir. Sorun, bu tıkanmışlık ve çözüm arayışlarından birilerinin fena halde faydalanıyor ve vesayeti bir elden alıp başka ele teslim etmeye çalışıyor olmasında... Değişim sürecek ve ondan sadece ve sadece çıkar sağlama amacında olanları da önüne katıp sürükleyecektir. Ne şimdi, tespihli takunyalı badem bıyıklı adamlara mı kalacak devran? Böyle bir şey olacaksa zaten koyver ipini nereye isterse gitsin, hayır mı gelecek o toplumdan? Bırak ne hali varsa görsün. Dünyada bırak hiç bir toplum, hiç bir tür bile soyunun tükenmesine karşı garantide değilken, lafı bile olmaz. Silinir gider... Kimsenin de kılı bile kıpırdamaz. Milliyetçilik, veya benim yeğlediğim adıyla ulusalcılık, insanın ailesini, yakınlarını, yaşadığı kentte yaşayan insanları sevmesinden biraz daha öte bir şeydir o kadar... Ne kutsanacak, ne yerilecek bir şeydir, doğal bir dürtüdür. İnsanları niye milliyetçisin diye kınamak komiktir, "niye kendi çocuğuna yatırım yapıyor, okul masraflarını karşılıyorsun da aynısını bütün çocuklar için yapmıyorsun?" demek gibidir. Hayır şimdi, caddede önünden bir sürü çocuk geçiyor, niye kendi çocuğunu görünce gözlerin açılıyor "naber evlat? Okul nasıldı?" diyorsun ki? Ülke öyle saçma gündemlerle uğraştırılıyor ki, komik bir halimiz var. İnanın dışardan bakanlar halimize gülüyorlar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Sayın Politika Chp ve Mhp asla ama asla bu ülkeyi yönetebilecek vasıflara sahip değiller,Chp 90 öncesinin Chp'si olma yoluna girerse ''tabi hak ve özgürlükler konusunda ozamanki gibi sadece lafta kalmamalı'' işte ozaman çıkar derimki,İktidara gelmeyi hak eden tek parti Chp'dir ancak Chp'nin şu anki Türkçü-Turancı Bölücülükten uzaklaşması için zamana ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim.... Evet sayın Yılmaz,tıpkı bizim hizmet için seçtiğimiz belediye başkanlarımız gibi değilmi? Tabii sizin sorununuz zaten burada.Türkcü Turanci olmasin ama Kürtcü olsun.Iste sizin AKP sempatiniz bundan kaynaklaniyor. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2010 Tabii sizin sorununuz zaten burada.Türkcü Turanci olmasin ama Kürtcü olsun.Iste sizin AKP sempatiniz bundan kaynaklaniyor. saygilarla Eğer Kürtçü olsun gibi bir fikriyata sahip olsam,anayasadaki Türk kelimesi çıkarılsın derken,yerine Kürt kelimesi konsun derdim ama hiçbir etnisite ismi anayasada yer almamalıdır,sadece resmi dilimizin Türkçe olduğu kısmı kalmalıdır... 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.