Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2010 Nasıl bir ülkeye düştük hey Allah’ım. Bayram günü, adı üstünde insanların bayram yapacağı, hiç lekesiz ortaklaşa bir sevinci paylaşacağı, ailelerin biraraya geleceği, şakalaşacağı, güleceği, küslerin barışacağı, hayatın kirinden pasından arınacağı, zamanın biraz yavaşlayacağı, hepimizin sıradan bir sükûnet içinde dinlenip tazeleneceği bir gün. Böyle bir günde yazı yazan bir adam ne yapar? Bu sevinçten payına düşeni alır, bu sevince kendi payından bir şeyler katmaya uğraşır. Bu mümkün mü? On bir eve ateş düştü, onlar bir sevinci değil bir ağıtı paylaşıyor şimdi. Ordu birlikleri, PKK’nın ateşkes ilan edip, çatışma alanlarından uzaklaştığı bir sırada, bayramdan sadece iki gün önce ani bir saldırıyla dokuz gerillayı öldürdü. Bayramı ve barışı ülkeye zehir edecek bir hamle yaptı. Ne oldu şimdi, Kürt meselesi mi çözüldü? Dokuz insan ölünce ordu zafer mi kazandı? Anlamsız bir saldırıyla insanlara bayramı haram edip, ateşkesi tehlikeye atmanın kime ne yararı oldu? Kim karar verdi bu operasyona? Hükümetin emri mi bu? Genelkurmay mı emretti? Yoksa bir birlik komutanı kendi kendine bütün ülkenin barışını tehlikeye atacak bir zalimlikle mi tetiğe bastı? Sorumlusu kim bu saldırının? Birisi kalkıp, “ateşkes sırasında bu saldırı emrini ben verdim” desin, “barışı ben vurdum.” BDP Başkanı Demirtaş, saldırının ardından verdiği demeçte “kanlı bayram” demiş, olayı herhalde en iyi tarif eden söz bu. Kanlı bayram. Kimse bunu askerî nedenlerle açıklamaya kalkmasın, durduk yerde ateşkesi bozmanın, birilerini öldürmenin hiçbir orduya “askerî bir başarı” kazandırmayacağı açık. Bu, sadece PKK’ya değil, bir nebze olsun barışa ihtiyacı bulunan bütün ülkeye zarar verecek, “barış kapısı açılacak mı” diye umutla bekleyenleri ümitsizliğe düşürecek, Kürtlerin acısını ve kuşkularını çoğaltacak, Türk-Kürt herkesin bayramını zehirleyecek bir saldırı. Dokuz cenaze, şehir şehir bir hastane arayarak dolaştırılırken nasıl bayram yapılacak? Ateşkesin uzatılması nasıl beklenecek, o ateşkesten kalıcı bir umut çıkar mı diye nasıl ümitlenilecek? Bu saldırının, benim gözümde PKK’nın tam “Kürt açılımı” başladığı sırada yaptığı Reşadiye baskınından hiçbir farkı yok. O saldırı gibi bu saldırı da, insanları değil barış ümitlerini vurdu. Nedir bu barış düşmanlığı? Nedir bu insanlar hep ölsün, ölümler hiç durmasın arzusu? Bayrama kan bulaştı. Ölen PKK’lıların aileleri, aynı asker aileleri gibi, “ateşkesin” güvencesinde, yürekleri “bir kara haber gelecek mi” diye sıkışmadan bir bayram geçirmeyi hayal ediyorlardı herhalde. Kapıları “ölüm haberi” için çalındı. Ölüm, ne kadar çok taraftar buluyor bu ülkede? Bir iki gün önce de, “solcu” olduğu söylenen bir grup, bir baraj inşaatını basıp genç bir uzman çavuşu öldürdü. Bir çavuş ölünce “proletarya devrimi” mi oldu? Önceki gün de bir imam sahur vakti tarandı. On beş günde öldürülen ikinci imamdı, birinci kurbanın katili olarak PKK gösterildi, onlar da bunu reddetmedi. İkinci imamı kim öldürdü? İmamları vurarak kim ne kazandı, kime ne yararı oldu? Bu ölümlerin kimseye bir yararı yok, sadece “barış” düşmanlarının işine yarıyor. Her kurbanla birlikte barış bir kere daha vuruluyor. Ateşkes sırasında vurulan gerillaları, bir baskında hayatını kaybeden çavuşu, sahur vakti öldürülen imamı birbirinden ayırmam ben, onların annelerinin babalarının, sevdiklerinin bu bayramı nasıl yaşayacaklarını tahmin edebiliyorum. Çoğunun annesiyle babası benden gençtir ama izin verirlerse ellerinden öpüp, baş sağlığı dilemek isterim. Böyle bayram yazısı olmaz biliyorum ama böyle bayram da olmaz. Kara bir bayram bu. Ben görür müyüm bilmiyorum ama bir gün bu ülkenin barışa kavuşacağına, bayramların gerçek bayram olacağına inanıyorum, tek tesellim bu. Bunca ölümün ortasında başka da tesellim kalmadı zaten. 2 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2010 Hemen Kara bayram AGITLARINA baslandi.Hep böyledir,ülkenin birligine bütünlügüne,bagimsizligina kast edenler ister terörist olsun ister siyasi ister iktidar karsilarinda kendilerinden önce davrananlari görünce hemen agit yakam taktigine basvuruyorlar. Terör örgütünün ates kesi ancak kendisini ve onunla isbirligi yapmis olan isbirlikcileri baglar ama ülkenin bagimsizligini korumakla yükümlü olan askeri degil. Bunu artik kavramanizin zamani geldi de geciyor. saygilarla Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2010 Mafya konseyi toplanıp bayramda soygun yapmama kararı alsa bundan güvenlik güçlerine ne? Kendileri bilir, yapmazlarsa yapmazlar, yaparlarsa her zamanki güvenlik önlemleri neyse o uygulanır. Böyle bir karar asayiş ve güvenliği zerre kadar alakadar etmez. Kendileri çalar, kendileri oynar, kendileri çalmaz kendileri otururlar. Asayiş ve güvenliğin rutini neyse o uygulanır, uygulama sırasında dokuz mu, ondokuz mu kaç terörist etkisiz hale gelir, orası nasip kısmet... Kendileri bilir yani, kaç kişilerse, devlete kaç kişi çıkıp silah çektilerse, kaçını kaybedeceklerinin hesabını kendileri yapacaklar, asker mi yapacak? Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2010 10 yıllardır 10 Binlerce insan öldü bu savaşta sorun çözüldümü? Sorun olduğu yerde duruyor,demekki bu sorunun çözümü ölmekle öldürmekle olmuyor,diyalog için bir kapıdır bu ateşkes süreci,karşılık verilmesi durumuda o kapının anahtarı,9 Pkk'li öldürüldü,sorun çözüldümü? 9 Ocağa daha ateş düştü,9 Aile daha bu ateşten nasibini aldı,şimdi yapılan gösterileri izliyorum ''Pkk cepheye,misillemeye'' sloganları atılıyor,Pkk misilleme yapsa 9 asker ölse ne olacak,sorun yine 26 yıldır olduğu yerde kendini tekararlamış olacak,Bdp Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş istenmesi halinde bir kaç saat içinde silahların tamamen susabileceğini söylüyor,bu ülkenin liderleri ise görmezden geliyor,Akp,Chp ve Mhp bu sorun sanki başka ülkenin sorunuymuş gibi davranıyorlar,ölenler ister asker,polis,korucu yada Gerilla olsun bu ülkenin evlatlarıdır,ve bizim sorunlarımız kan davası güdülerek çözümlenemez.... 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2010 Hayir efendim yanlis...!asker bu ülkenin sinirlarini korumak icin vardir,yeri geldiginde ölmeye yemin eder ve ölmesi gerekiyorsa ölür.Simdi bunu teröristle bir tutarak 9 ocaga ates düstü yarin 9 asker ölse ne olacak.Bugüne kadar ne olduysa yine o olacak kardesim.Cenazeler kaldirilacak ve asker yine ölmek icin terörist avina cikacak,bunun baska bir yöntemi yokmu var tabii ki;dagdaki terörist iner dagdan devlete teslim olur,kendisine varsa taninan haklar onlardan faydalanir ve cemiyete yararli bir insan olma gayretine düserse asker dagdan cekilir.Yoksa terörist ates kesti orduda kessin demek ordu ile teröristi birbirine karistirmak demektir.Ordunun görevi PKK'nin misyonu vardir.pkk'nin misyonu Kürdistan Ordunun görevi ise bunu önlemektir bu kadar basit.Ha bu neye malolacaksa olacak.AMA KÜRDISTAN OLMAYACAK TÜRKIYE'DE. saygilarla 2 Alıntı
Φ Perspektif Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2010 Nasıl bir ülkeye düştük hey Allah’ım. . . . Bunca ölümün ortasında başka da tesellim kalmadı zaten. Ahmet Altan'ın bu yazısını, kaynak belirtmeden, kendi yazınız gibi bu platformda kullanmanız emeğine saygınız olmadığını gösterir. Bu hatayı düzelteceğinizi umuyor, saygılar sunuyorum. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2010 AMA KÜRDISTAN OLMAYACAK TÜRKIYE'DE. Bizde bunu en azindan yüzbin kere söyledik. Ama siz baska yazilarinizda ülke bölünecek iddasinda da bulunuyorsunuz. Bir yorumunuzda ülke bölünecek ve Kürdistan kurulacak derken yukarida alinti yaptigim yorumunuzda ise Kürdistan olmayacak diyorsunuz. Bu celiski degilde nedir sayin politika. Ben ve benim gibi düsünenler Türkiye'de Kürtdistan diye bir devletin olmayacagini, daha dogrusu olamayacagini söylemekten dilimizde tüy bitti. Siz ise bir öyle bir böyle olacak diye yorumlar yapiyorsunuz. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2010 Ahmet Altan'ın bu yazısını, kaynak belirtmeden, kendi yazınız gibi bu platformda kullanmanız emeğine saygınız olmadığını gösterir. Bu hatayı düzelteceğinizi umuyor, saygılar sunuyorum. Bizde bunu en azindan yüzbin kere söyledik. Ama siz baska yazilarinizda ülke bölünecek iddasinda da bulunuyorsunuz. Bir yorumunuzda ülke bölünecek ve Kürdistan kurulacak derken yukarida alinti yaptigim yorumunuzda ise Kürdistan olmayacak diyorsunuz. Bu celiski degilde nedir sayin politika. Ben ve benim gibi düsünenler Türkiye'de Kürtdistan diye bir devletin olmayacagini, daha dogrusu olamayacagini söylemekten dilimizde tüy bitti. Siz ise bir öyle bir böyle olacak diye yorumlar yapiyorsunuz. Sayın Perspektif,Ahmet Altan/Taraf,diye belirmemem tamamen unutmamdan kaynaklanmıştır bunda kendi yazımmış gibi gösterme çabam olması sözkonusu değildir. Defalarca yazdık,Bağımsız Kürdistan'dan bahsedemez kimse,bahsedene ilk biz karşı çıkarız ve ülkemizdeki Kürtler arasında bir refarandum yapılsa yüzde 90'ın üzerinde Hayır ''Bağımsız Kürdistan istemiyoruz'' sonucu çıkacağındanda eminim,şu andaki durum barış için bir umuttur,birileri çocuk yetiştirip 20'li yaşlara getirmenin zorluklarını bilmediklerinden,birileri nasılsa benim arkam sağlam çocuğum batı illerinde,rahat bir yerde görev yapar dediğinden,birileri,çoluğunu çocuğunu Amerikan vatandaşı yaptığından bu kaygı taşımıyor ve rahatça ''Asker ölecekse ölecek'' diyebiliyor,önemli olan Chp ve Mhp'nin ekmeği kesilmesin,Asker ölsünki çıkıp bozkurt işareti yapsın birisi,asker ölsünki biri bu açılımdan dolayı öldü desin hükümeti suçlasın.... 1 Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2010 Sayın Perspektif,Ahmet Altan/Taraf,diye belirmemem tamamen unutmamdan kaynaklanmıştır bunda kendi yazımmış gibi gösterme çabam olması sözkonusu değildir. Defalarca yazdık,Bağımsız Kürdistan'dan bahsedemez kimse,bahsedene ilk biz karşı çıkarız ve ülkemizdeki Kürtler arasında bir refarandum yapılsa yüzde 90'ın üzerinde Hayır ''Bağımsız Kürdistan istemiyoruz'' sonucu çıkacağındanda eminim,şu andaki durum barış için bir umuttur,birileri çocuk yetiştirip 20'li yaşlara getirmenin zorluklarını bilmediklerinden,birileri nasılsa benim arkam sağlam çocuğum batı illerinde,rahat bir yerde görev yapar dediğinden,birileri,çoluğunu çocuğunu Amerikan vatandaşı yaptığından bu kaygı taşımıyor ve rahatça ''Asker ölecekse ölecek'' diyebiliyor,önemli olan Chp ve Mhp'nin ekmeği kesilmesin,Asker ölsünki çıkıp bozkurt işareti yapsın birisi,asker ölsünki biri bu açılımdan dolayı öldü desin hükümeti suçlasın.... Asker öldürenlerin VICTORIA zafer isareti yapmalari sizce Bozkurt isareti yapmaktan dahami az tehlikeli?Polisi katledip yakalandiklarinda zafer isreti yapanlar degil,u ülkeyi bölmek ugruna daga cikanlari öldürüp bozkurt isreti yapanlara saygi duyarim.Onlar görevlerini yerine getirmenin mutlulugunu yasamaktadir ama onlar sizin icin bozkurtlar olabilir ki öyle oldugunu saniyorum.Hicbir asker zevk icin bir baskasini öldürmez Türk askeri öldürmez ama dagdaki bölücü bunu yapar yapmistir ypmaktadirda. Amerika'da cocugu olanlarin icinde en fazla olanlar AKP'lilerdir.Erdogan'in cocuklarida Amerika vatandasidir.Nedense ona hic laf etmezsiniz.Vatan savunmasinin CHP'si Mhp'si yoktur.Eger bir terör varsa bununla mücadele edilecektir.Kimsenin keyfine göre degildir bu ülke. Acilim Türkiye'nin bölünme acilimidir bunu tekrar tekrar söylemekte ben bir sakinca görmüyorum.Erdogan bu referandum sonuclarina dayanarak simdi ülkenin siyasi yapisini degistirme yoluna gidecek,baskanlik sisteminin kapisini aralayacaktir.Baskanlik sisteminden sonra eyalet sistemine gecilecek.Eyalet sistemine gecis demek Güneydogunun Kürtlere verilmesi demektir.Bunun gizli kapilar arkasinda yapilmis olan plani budur.Yani özerkliktir.Yoksa Baydemir'in iki bayrak iki yönetim demesine "aslanim ne güzel konustu"der gibi bakilmasinin baska ne anlami vardi ki?Ahmet Türk'ün Kürdistan diye ortalikta cirit atmasina neden göz yumulur ki.Tabi ki siz bunlara göz yumanlardan yanasiniz,bu nedenle CHP ve MHP'ye de karsisiniz.Yani siz tabii ki Kürdistan diyeni kucaklayanlarla birlik olacaksiniz. saygilarla 1 Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2010 Sadece Şunu söylemek istiyorum,Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu,eğer okadar bu ülkeyi seviyorsanız ve Pkk ile Ancak silahlı mücadele yolu ile başedilebileceğini düşünüyorsanız gidin Korucu olunda savaşın,başkasının çocuklarının kanı üzerinden,ceylan derisi koltuklarda atıp tutmayın.... 1 Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2010 Sadece Şunu söylemek istiyorum,Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu,eğer okadar bu ülkeyi seviyorsanız ve Pkk ile Ancak silahlı mücadele yolu ile başedilebileceğini düşünüyorsanız gidin Korucu olunda savaşın,başkasının çocuklarının kanı üzerinden,ceylan derisi koltuklarda atıp tutmayın.... CHP daha simdiden yan cizmeye basladi. Dogu illerine gidip onlaradn özür dahi diliyor sayin gandi. Baktilarki marjinal bir parti durumuna düstüler ve irkcilikla, inkarla ne oy alabileceklerini nede ülkeyi refaha kavusturacaklarini anladilarki kamera sakasi sonucu bir hamle yapip kotuguna yapismis olan cözümsüzlük icin elinden geleini arkasina birakmayan Baykal'i devre disi birakarak simdi günah cikartmaya basladilar. daha düne kadar bölge halki tümüyle terörüsttü CHP icin. Yoksa neden onlardan oy alamadi acaba? Oy avciligiyla özür dilediyse yakinda balon gibi patlar, aynen afis isinde oldugu gibi. Yo gercekten bir özür ise önce hatalarini mertce söylesinler ve cözüm haritasini sunsunlar. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Cözüm haritasi Türkiye'nin üniter yapisidir bunun disinda cözüm arayanlar AKP'ye EVET oyunu verenlerdir ve boykot yutturmasi ile katilim oranini düsürüp AKP'nin ekmegine yag sürenlerdir. CHP bu ülkenin birlik ve bütünlügü icin vardir.CHP'ye karsi olanlar ise bu ülkenin birlik ve bütünlügünden taviz verilmesini isteyen tatlisu demokratlaridir. Bunlara dünkü devrimci *** ve bugünkü AKP *** eklenince iste suyun rengi ortaya cikmistir. Alin tepe tepe cemaatcilerle bu ülkeyi yönetin yakinda hepiniz cennete ucarsiniz. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 CHP daha simdiden yan cizmeye basladi. Dogu illerine gidip onlaradn özür dahi diliyor sayin gandi. Baktilarki marjinal bir parti durumuna düstüler ve irkcilikla, inkarla ne oy alabileceklerini nede ülkeyi refaha kavusturacaklarini anladilarki kamera sakasi sonucu bir hamle yapip kotuguna yapismis olan cözümsüzlük icin elinden geleini arkasina birakmayan Baykal'i devre disi birakarak simdi günah cikartmaya basladilar. daha düne kadar bölge halki tümüyle terörüsttü CHP icin. Yoksa neden onlardan oy alamadi acaba? Oy avciligiyla özür dilediyse yakinda balon gibi patlar, aynen afis isinde oldugu gibi. Yo gercekten bir özür ise önce hatalarini mertce söylesinler ve cözüm haritasini sunsunlar. Chp gerçekten sorun çözebilecek bir parti değildir,baktığınız zaman her sorunu biz çözeriz diyen ama ortaya hiçbir çözüm önerisi koymayan,herşeyin aynı eskiden olduğu şekliyle devam etmesini savunan kafa yapısı ile hareket eden bir partidir,Başörtüsünün nasıl bağlanacağını tasarımcılara soran,Kürt sorununu salt ekonomik bir sorun olarak gören,Türkiyenin işsizlik sorununu ''Hele bir beni başa getirinde'' gibi bir üslupla çözeceğini söyleyen ancak ortaya somut hiçbir çözüm önerisi koyamayan bir parti.... Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 CHP daha simdiden yan cizmeye basladi. Dogu illerine gidip onlaradn özür dahi diliyor sayin gandi. Baktilarki marjinal bir parti durumuna düstüler ve irkcilikla, inkarla ne oy alabileceklerini nede ülkeyi refaha kavusturacaklarini anladilarki kamera sakasi sonucu bir hamle yapip kotuguna yapismis olan cözümsüzlük icin elinden geleini arkasina birakmayan Baykal'i devre disi birakarak simdi günah cikartmaya basladilar. daha düne kadar bölge halki tümüyle terörüsttü CHP icin. Yoksa neden onlardan oy alamadi acaba? Oy avciligiyla özür dilediyse yakinda balon gibi patlar, aynen afis isinde oldugu gibi. Yo gercekten bir özür ise önce hatalarini mertce söylesinler ve cözüm haritasini sunsunlar. Sayın dominik, Sayın Kılıçdaroğlu sadece doğudan değil Sakarya dan ve onun gibi oy vermeyen her ilden de özür diledi. Siz bize oy vermediniz ama suç sizde değil bizde, daha çok gelmemiz gerekiyordu ve geleceğiz dedi. Bunu sadece bir bölgeye mal etmek ne derece dürüst olur? En az %30 oy alan bir parti nasıl marjinal olmakla suçlanır o da ayrı bir konu.Bölge halkına terörist diyen tek bir CHP li gösterebilir misiniz? Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Sadece Şunu söylemek istiyorum,Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu,eğer okadar bu ülkeyi seviyorsanız ve Pkk ile Ancak silahlı mücadele yolu ile başedilebileceğini düşünüyorsanız gidin Korucu olunda savaşın,başkasının çocuklarının kanı üzerinden,ceylan derisi koltuklarda atıp tutmayın.... Bu ülkede pkk üyelerine özgürlük savaşçısı, gerilla diyenler oldukça bu sorun zaten çözülmez. Ceylan derisinin üzerinde oturanlar sadece onlar değil, şehit ailelerinin vergilerinden maaş alan pkk destekçileri de orada keyif çatıyor. Onlar da dağa çıkanların kanı üzerinden siyaset yapmıyorlar mı? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Bu ülkede pkk üyelerine özgürlük savaşçısı, gerilla diyenler oldukça bu sorun zaten çözülmez. Ceylan derisinin üzerinde oturanlar sadece onlar değil, şehit ailelerinin vergilerinden maaş alan pkk destekçileri de orada keyif çatıyor. Onlar da dağa çıkanların kanı üzerinden siyaset yapmıyorlar mı? Basbakan PKK üzerinden siyaset yaparsa,BDP Basbakanin farkli bir versiyonu ile siyaset yaparsa,iktidardan birisi cikip Imrali canisi ile görüsülebilir derse,dagdaki terör sefi hükümet Imrali ile görüsmeler yapiyor derse,tabii ki terör yandaslari AKP'ye evet diyecektiler.Bunu biz ta basindan beri söyledik ama boykotcular sandilar ki kimse isin icinde dönen dümenleri anlamayacak.Adamlar dasgdakilerin sirtindan onlarin savunmasini yaparak milletin vergilerinden nemalaniyorlar sonra da kalkip ceylan derisinden bahsediyorlar.Bu da ülkemizin icine düsürüldügü vahim durumu gösterir.Daemokrasi acilim diye diye bu ülkenin bölünmesi artik özgürce tartisilmaya baslandi.Darbe diye diye askerin sesini kistilar.Simdi meydan kime kaldi?Ben söyleyeyim,Kurtlarin olmadigi yerde meydan kime kalirsa onlara kaldi. MAALESEF saygilarla Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Sayın dominik, Sayın Kılıçdaroğlu sadece doğudan değil Sakarya dan ve onun gibi oy vermeyen her ilden de özür diledi. Siz bize oy vermediniz ama suç sizde değil bizde, daha çok gelmemiz gerekiyordu ve geleceğiz dedi. Bunu sadece bir bölgeye mal etmek ne derece dürüst olur? En az %30 oy alan bir parti nasıl marjinal olmakla suçlanır o da ayrı bir konu.Bölge halkına terörist diyen tek bir CHP li gösterebilir misiniz? Vatandastan sadece yanlarina az gittikleri icinmi özür diliyorlar yoksa onlarin sesine kulak vermedikleri icinmi? Sakarya'ya da gidebilir, ama her bölgenin kendine has sorunlari ve arzulari vardir. Is, as, ekmek konusunda dahi bölge bölge farkliliklar var, kaldiki Sakarya'da yasayanlar ile Güneydoguda yasayanlarin özellikle kendilerini ifade edebilme ve özgürce kendi kültürlerini yasama konusunda ortak bir benzerligi yok. Olayi dogru kavramak gerekli. Neden özür diledi sayin kamera sakasi sonucu koltuga oturan Gandi? Bölgeye az gittikleri icinmi yoksa onlarin sesine kulak vermedikleri icinmi? Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Vatandastan sadece yanlarina az gittikleri icinmi özür diliyorlar yoksa onlarin sesine kulak vermedikleri icinmi? Sakarya'ya da gidebilir, ama her bölgenin kendine has sorunlari ve arzulari vardir. Is, as, ekmek konusunda dahi bölge bölge farkliliklar var, kaldiki Sakarya'da yasayanlar ile Güneydoguda yasayanlarin özellikle kendilerini ifade edebilme ve özgürce kendi kültürlerini yasama konusunda ortak bir benzerligi yok. Olayi dogru kavramak gerekli. Neden özür diledi sayin kamera sakasi sonucu koltuga oturan Gandi? Bölgeye az gittikleri icinmi yoksa onlarin sesine kulak vermedikleri icinmi? Bölgeye bol bol gitsin İndireGANDİ efendi ama halka bulaşmasın,gitsin Kaplıcaları falan gezsin,Türbeleri gezsin,balıklı göle gitsin,Veysel Karani Hazretlerinin Türbesine gitsin ama Kürt demekten bile korkacaksa çıkıpta konuşmasın bizimle yada bizim hakkımızda,Kardeşlik olacaksa eğer,eşit hakla olacak,başka hiçbir türlü kardeşliği kabul etmiyoruz,bunuda Boykot'la açıkça ortaya koyduk.... 1 Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Vatandastan sadece yanlarina az gittikleri icinmi özür diliyorlar yoksa onlarin sesine kulak vermedikleri icinmi? Sakarya'ya da gidebilir, ama her bölgenin kendine has sorunlari ve arzulari vardir. Is, as, ekmek konusunda dahi bölge bölge farkliliklar var, kaldiki Sakarya'da yasayanlar ile Güneydoguda yasayanlarin özellikle kendilerini ifade edebilme ve özgürce kendi kültürlerini yasama konusunda ortak bir benzerligi yok. Olayi dogru kavramak gerekli. Neden özür diledi sayin kamera sakasi sonucu koltuga oturan Gandi? Bölgeye az gittikleri icinmi yoksa onlarin sesine kulak vermedikleri icinmi? Bizden neden özür dilediyse aynısını onlardan da diledi. Sesine kulak verse ne olacak, CHP iktidar mı? Burada G.Doğu lu insan çok, bizlerden hiçbir farkı yok; işleri güçleri olanlar çalışıyor, bizim gibi bankaya, hastaneye, pastaneye, vergi dairesine, belediyeye, valiliğe, okula, üniversiteye heryere girip çıkıyorlar. G.Doğudakiler de çok güzel ifade ediyorlar, seçim günü molotoflar atarak, sağı solu yakarak özgürce ifade ediyorlar. Alıntı
Φ dominik Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2010 Bizden neden özür dilediyse aynısını onlardan da diledi. Sesine kulak verse ne olacak, CHP iktidar mı? Burada G.Doğu lu insan çok, bizlerden hiçbir farkı yok; işleri güçleri olanlar çalışıyor, bizim gibi bankaya, hastaneye, pastaneye, vergi dairesine, belediyeye, valiliğe, okula, üniversiteye heryere girip çıkıyorlar. G.Doğudakiler de çok güzel ifade ediyorlar, seçim günü molotoflar atarak, sağı solu yakarak özgürce ifade ediyorlar. Bizden neden özür dilediyse demenizle neyi anlatmak istiyorsunuz? Acikca söylermisiniz ne sebeble özür dilemis bizden veya baskasindan? Sadece oralara az gittigi icinmi özür dilemis? Iktidar vatandasin oyuyla olunur. Sen vatandastan oy alamiyorsan önce kendini sorgulaman gerekirki nerede hata yapmissin ögren. Hem özür dileyeceksin hemde sesinizi dinlesem ne degisecek diyeceksin cünki iktidar degilmissin. Ehh o halde neden yanlarina gidipte yapamayacagin vaatlerde bulunuyorsun? Iktidar olabilmen icin özür diliyorsun sayin kamera sakasi sonucu koluga oturan baskan. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2010 Bizden neden özür dilediyse demenizle neyi anlatmak istiyorsunuz? Acikca söylermisiniz ne sebeble özür dilemis bizden veya baskasindan? Sadece oralara az gittigi icinmi özür dilemis? Iktidar vatandasin oyuyla olunur. Sen vatandastan oy alamiyorsan önce kendini sorgulaman gerekirki nerede hata yapmissin ögren. Hem özür dileyeceksin hemde sesinizi dinlesem ne degisecek diyeceksin cünki iktidar degilmissin. Ehh o halde neden yanlarina gidipte yapamayacagin vaatlerde bulunuyorsun? Iktidar olabilmen icin özür diliyorsun sayin kamera sakasi sonucu koluga oturan baskan. Sizi bilmem ama buraya geldiğinde siz bize oy vermediniz, suç sizde değil bizde, daha çok gelmemiz gerekirdi dedi. Geleli 3 ay oldu %30 aldı niye oy alamasın? Şimdi yapabileceği vaadlerde bulunmak için gidecektir bundan emin olabilirsiniz. İnsafsızlık ediyorsunuz, karşınızda her türlü olanağı kullanan bir hükümet var. Elin kolun bağlı ağır siklet maçına çıkıyorsun, biraz tarafsız bakabilseniz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.