Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

DOKUZ (9)

NINE

Yapım: 2009, ABD

Tür: Animasyon, Bilim kurgu, Macera, Fantastik

Yönetmen: Shane Acker

Senaryo: Shane Acker, Pamela Pettler

Senaryo (Kitap): Shane Acker

Yapımcı: Tim Burton, Timur Bekmambetov, Mary Clayton, Dana Ginsburg, Jim Lemley

Görüntü Yönetmeni: Fred Warter, Robert St. Pierre

Müzik:Danny Elfman, Deborah Lurie

Seslendirenler: Elijah Wood, John C. Reilly, Jennifer Connelly, Christopher Plummer, Glover, Martin Landau

KONUSU:

İnsanların icat ettiği makineler canavarlara dönüşür ve bu canavarlar insanlığı yok eder. İnsanlık bitmiştir ama hayat devam etmek zorundadır. Bilim adamı hatasının farkına vardığında hayatın devam etmesi ve canavarların yok edilmesi için dokuz küçük dikişli bez bebeğe hayat verir. 9 ve arkadaşları için artık korkup saklanmak zamanı değildir, ortaya çıkıp canavarlarla savaşmak gerekmektedir.

Hani bir yemek yaparsınız, malzemeleri tamdır, tarifi neyse onu da olduğu gibi uygularsınız. Görüntü de sorun yoktur, bakınca leziz görünür ama yediğiniz zaman bir eksiklik hissedersiniz ya… Sonra düşünürsünüz galiba ben bu yemeğe sevgimi katmayı unuttum dersiniz… İşte Tim Burton’ın animasyonlarında ben hep bunu hissediyorum. Bence Tim Burton bu animasyonların içine sevgisini katmayı unutuyor. Ne zaman bir Tim Burton animasyonu izlesem hep aynı kanıya kapılıyorum. Bunda da kapıldım. Her şey mükemmeldi ama sevgisi eksikti. Yine de izleyin derim :) Belki ben ön yargılıyımdır bilemiyorum.

9-Dokuz-Nine-9.jpg

After an apocalyptic war between human and machines, the world is completely destroyed and without human life. The burlap doll 9 awakes without voice and finds a weird object in the middle of the debris that he brings with him. While walking through the ruins, 9 is attacked by a machine called Beast but he is saved by another doll called 2 that fixes his voice. 2 brings 9 to meet his hidden community, leaded by the coward 1. When 2 is captured by a machine, the newcomer 9 convinces the other dolls to go with him to rescue 2. However, 9 places the device that he found in a slot and activates a lethal machine called Brain. The burlap dolls are chased by Brain and despite the advices of 1 that they should hide, 9 organizes an attack to destroy Brain.

• 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.