Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2012 12 yıl Turkiye nezaman medeni ulkeler duzeyine yukselir ?? Nezamanki ulkede yasayan insanlar baskalarinin , ozgur dusuncelerine, inanclarina, goruslerine saygi gosterir iste ozaman medeniyete ulasmis olursunuz. Burada tartisilmasi gereken nokta Ataturkun musluman olup olmadigi olmamasi gerekir. Sizce insanlarin farkli inanctan farkli milletten olupta Turkiye Cumhuriyetini sevip onu koruyamazmi ?? Bu ulkeyi bir musluman kadar bir gayri muslumde sevebilir. Yani Turkiye Cumhuriyetini sevmek icin illaki Musluman ve Turk ve kapitalist olmakmi gerekiyor, Bir Ermeni,bir Komunist, Bir Fasist, Bir Kurt Turkiye Cumhuriyetini ve Ataturku sevemezmi. Nice Ermeni, Fasist, Komunist, Kurt taniyorumki Ataturke ve Turkiye Cumhuriyetine sizlerden daha fazla deger vermektelerdir. Onlarin tek ozellikleri sirf gosteris olsun diye orada burada bunlari sirf gosteris olsun diye dillendirmiyorlar sadece Iclerinden geldigi icin sevmektelerdir.
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2012 12 yıl Peygamberle ilgili sordugum soruyu bile carpitip cevap veremeyen vermekten kacan ,ne cevap verecegini bile bilmeyen bu insanlar ancak onurlu insanlara hakaret etmek ve camur atmak icin angaje edilmislerdir.Kimbilir belki de biryerlerden bunun karsiliginda ücret bile aliyorlardir.PKK'dan para alarak gazetecilik yapan bazi isimler gibi bunlarda malüm cevrelerden üstlendikleri misyonun mükafatini illaki aliyorlardir. saygilarla
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2012 12 yıl Aslında bunu kemalistlere söylemek lazım..Konu başlığı ve savunmalar kendi görüntüsü sesi resmi devlet sitesi de cabası ama halen kuru inat..Kabullenmek Rahatlamaktır bunu bilseler kendileri açısından kısır döngü olan bu problem çözülecek.. Önemli olan ne biliyormusunuz ? Ülkeyi seviyorum diyerek kendi fikir ve görüşlerinizi Milleti,Ülkeyi bağlayan karalarda Milletten yetki almaksızın danışmaksızın herkese enjekte etmek diktatörlük demektir..Herkes Ülkesini sever ama herkesin farklı görüş ve ideolojileri vardır bu farklılıkların Millet için en doğru yansımasını yine Millet belirler aksi takdirde bu dayatma olur ki olduda zaten.. Şimdi Kurtuluş yıllarını düşünün camilerde milli mücadele için hutbeler veriliyor Bizim kanun-i esasimiz (anayasamız) Kur’an-ı Kerim’dir deniliyor,topraklarında yabancı bir bayrağın sallandığı ülkede cuma namazı kılnmaz diyerek milli mücadele ateşleniyor ve milli mücadele kazanılıyor ya sonrası ? bakın tarihçi Taha Akyol işi çok güzel özetlemiş bu konunun 3.sayfasında genişçe anlatılıyor..okuyun.. Emperyalizmin en önemli özelliği böl,parçala,sömür,yönettir şimdi filmi başa saralım; Osmanlının 5 milyon metrekarelik toprakları bölünmüşmüdür? parçalanmışmıdır ? musul kerkük filistin ingilizler tarafından sömürülmüşmüdür? bölünen parçalanan bu topraklarda filistinde israil develeti kurulmuşmudur? ve en önemlisi Müslüman bir toplum olan içinde Hilafeti barındıran Türk Milletinin manevi değerleri medeni olma adına Batılılaşma adına sorulmaksızın değiştirlmişmidir? Şimdi soruyorum Türkiyenin yaşayış bakımından kanunlar bakımından kültürü bakımından Batıdan ne farkı kalmıştır? işin garibi Batılılar bu işleri yaparken bizleri övmüş teşvik etmiş hayranlılklarını gizlememişler iş bittikten sonra artık bizde sizin gibiyiz hadi size üye olalım dediğimizde bizleri kendilerinden görmemişlerdir halende görmemektedirler..Yahu ne farkımız kaldı ki sadece sözde dinimiz İslam Kazım karabekirin hatıratından bir bölüm; Hilafetin kaldırılışı İsmet Paşa K.Karabekire,1. Dünya Savaşı'nda Macarlar ve Bulgarlar da bizim gibi yenildikleri halde bağımsızlıklarına Hıristiyan oldukları için dokunulmadığını, bizimse sırf Müslüman olduğumuz için bağımsızlığımızın ortadan kaldırıldığı cevabını verir: "Biz kendi kuvvetimizle bağımsızlığımızı kazansak bile Müslüman kaldıkça sömürgeci devletlerin ve bu arada özellikle İngilizlerin daima aleyhimize olacaklarını, bağımsızlığımızın daima tehlike altında kalacağını anlattı." İngiliz emperyalizmin çok güzel örneği ülkemizde yaşanmıştır. İngiliz bir Tarihçinin Türkler hakkında güzel bir tesbiti var; Türkler ne tam anlamıyla Müslüman olabiyorlar nede Hıristiyanlığa geçebiliyorlar.. (ikisi arasında bocalıyorlar)
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2012 12 yıl Peygamberle ilgili sordugum soruyu bile carpitip cevap veremeyen vermekten kacan ,ne cevap verecegini bile bilmeyen bu insanlar ancak onurlu insanlara hakaret etmek ve camur atmak icin angaje edilmislerdir.Kimbilir belki de biryerlerden bunun karsiliginda ücret bile aliyorlardir.PKK'dan para alarak gazetecilik yapan bazi isimler gibi bunlarda malüm cevrelerden üstlendikleri misyonun mükafatini illaki aliyorlardir. saygilarla atatürk için Peygamberi ağzına sakız edeceksin sonra biz tapmıyoruz diyeceksin sonrada Müslümanlıktan dem vuracaksın sizin durumunuz garip bir hal almış..Dilersen senin gibi kemalist birinden bu durumu dinle ben yazarsam belki inanmayabilirsin; -http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10303674.asp-
Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2012 12 yıl Bu lafı tuttum..peki bana söylermisin K.Karabekirin ve muhaliflerin berteraf edilişini Karabekirin tecriti, kitaplarının toplatılması ve yakılış sebebleri nelerdi..? Büyük bir lider, her türden muhalefeti tek bir kategoriye aitmiş gibi gösterebilendir. "Adolf Hitler" @@karandiu cevabını bildiğin soruları sorma dostum bu şekilde bilgi alış-verişi sağlanmaz
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2012 12 yıl Yani kısacası Diktatördür.. Bilgi alışverişi forumlarda sedece 2 kişi arasındaki geçen diolaglar değildirki bunları okuyanda bu bilgilerden faydalanır amaç bilgiyi paylaşmaksa cevabını bildiğin soruyu sormak bilmeyenler içinde önemlidir..
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2012 12 yıl Tüm dünyanin takdir edip kiskandigi bir önderi karalamak ugruna birtakim yobaz cevrelerin düzmece hikayeleri ile bilgi yarisina kalkisanlar genelde cahil insanlardir.Cagdasligi begenmeyip ama Hac'ca deve yerine ucakla gidenlere benzer bunlar.Türkiye'de de ilk ucagin bu saldirdiklari önder tarafindan projelendirilip üretildigini bile bilmez bunlar cünkü bunlarin gözünü kin bürümüstür ki müslümana kin yakismaz kin imani olmayana yakisir. Kazim Karabekir,Atatürk'ün en sevdigi ve güvendigi bir kisiliktir.Ayni duygulari Kazim Karabekir Pasa'da tasimaktadir.Aslinda bu Atatürk düsmanlarina Kazim Karabekir'in kizi bir süre önce gerekli yaniti vermisti anlasilan o ki bunlar her gercekte oldugu gibi bu yanitida sümen alti ettiler.Etmeleri gerekirdi cünkü melanetin siniri yoktur. Kazim Karabekir'in "istiklal Harbimiz"isimli eseri ,cumhuriyet savcilari tarafindan toplatilmis incelemeler sonunda herhangi bir suc unsuru olmadigi anlasilarak serbest birakilmistir.Bugün benim elimde "istiklal Harbimiz"eserinin 1969 baskisi ikinci cildi bulunmaktadir.Bugün yargiya bagimsiz diyenler dünkü yargiya farkli bir gözle bakiyorlar.Sanki dünkü yargi ile bugünkü yargi farkli calisiyormus gibi.Bugünün yargisi basilmamis kitaplar icin yazarlarini tutukluyor,biraz vicdan sahibi olsaniz bu gerceklere göre düsünürsünüz ama dedik ya kin gözlerini bürümüs bunlarin.Atatürke olan düsmanligin tek nedeni onun Türk ulusuna bagimsizlik onurunu vermesi,kölelikten Millet olma yoluna sokmasi ve millete kendi öz dilini konusabilip yazabilme özgürlügünü vermesi ve de SEVR'i yirtip atmasidir.Bakin bugün Atatürk düsmanlarina;ya PKK'yi savunurlar,ya Dersimdek i eskiyayi savunurlar yani bu ülkenin birlik ve bütünlügüne karsi olan her cevre Atatürk düsmanidir. Kazim Karabekir'den acilmisken onun Istiklal Mahkemesinde yargilanmasi sonucta yarginin vermis oldugu bir karardir.Bugün yargiya saygi isteyenlerin dünkü yargiya saygisizlik yapmalari ise onlarin sartlanmisligini ifade eder.Kazim Karabekir bu yargilamadan beraat etmistir.Ve siyasi bir hayata atilmistir ölene kadar. Atatürk'e diktatör diyenlere gelince:AKP diktatörlügünü demokrasi adimi olarak görme gafletinde bulunanlar savastan cikmis ve hicbir dirlik ve düzenin olmadigi bir toplumda düzeni saglamak icin birseylerin yapilmasi gerekliligine bilerek gözlerini kapatanlardir.Amac düsmanlik oldugu icin o dönemde yapilan hersey bunlarin gözünde diktatörlüktür. saygilarla
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2012 12 yıl Sayın politika yanlış anlamayın ama siz hayal dünyasında yaşamaya devam edebilirsiniz,uydurma bir tarih ve diktayla kurulan bir cumhuriyetten başka bir şey yoktur ortada bakın diğer konuda size m.kemalin 2 farklı fotosunu vermiştim orjinalinde m.kemalin yanında çarşaflı olarak eşi latife hanım var konuyu bilmeyenler de görsünler diye tekrar yayınliyim Bu da ilkokullarda öğretilen ders kitabı; görüyorsunuz ya 7 yaşından itibaren çocukların beyinleri yıkanmakta dini tema olan herşey yanından çıkarılmakta.. hele şiirler Düşmanların elinden, Bizi kurtaran sensin, Bu vatanı yeniden Özenle kuran sensin eee 7 yaşından beri çocuklara bunları empoze edilirse sizin gibi bir nesil yetişmesi gayet doğal sayın politika bu yüzden sizi yadırgamıyorum bir zamanlar bende sizin gibiydim biraz araştırma biraz mantık tarihimizin hiç de bize anlatıldığı gibi olmadığını görüyorsunuz ama sizde durum biraz vahim lakin kendi görüntü ve sesine devletin resmi sitesine arşivine çakma değiştirilmiş olarak yorumlamanız bu kemalizm illetine ne kadar bağımlı olduğunuzun göstergesidir.. K.Karabekirin kitapları yakılmamıştır savcılık toplatmış mahsur görmeyince geri varmiştir öylemi Atatürk’ün yakın arkadaşı Kılıç Ali, Kuvayı Milliye kahramanı General Kazım Karabekir’in hatıralarından oluşan kitaba ne yaptıklarını kendi hatıralarında şöyle anlatıyor: “Ertesi gün İstanbul’a geldim. Halk Partisi İl Başkanı Cevdet Kerim Bey’le görüştüm. Böyle bir kitaptan haberdar olup olmadığını sordum. Bana şunları anlattı: “Bunu ben de duydum ve İsmet Paşa’ya yazdım. Gerçekten Kâzım Kaabekir Paşa böyle bir kitap yazmış ve hatta basılmış. Bugünlerde de afişlerle, gazetelerle her yerde reklamı yapılıp satışa çıkarılacakmış. Kitapta Atatürk’ün nutkuna cevap oluşturan bölümler olduğu gibi İsmet Paşa ile Fevzi Paşa’nın aleyhinde bölümler de varmış. İsmet Paşa ‘Bu kitabın yayımlanmasına engel olunuz’ diyor. Nasıl engel olacağım. Şaşırdım, kaldım.” Cevdet Kerim Bey’e akıl verdim: “Gayet kolay. Matbaa sahibini çağır. ‘Bu kitabın bugün için yayını sakıncalıdır, dolayısıyla ne kadar masrafın varsa verelim, bundan vazgeç’ dersin. Kabul ederse kitapları satın alırsın.” Cevdet Kerim Bey bu çözüm şekline çok sevindi. Büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş, rahatlamış gibiydi: “Rica ediyorum Kılıç Ali Bey, Atatürk ve İsmet Paşa ile haberleş, bu işi sen hallediver.” Ben de haberleştim ve kitapları satın alma yetkisini aldım. Cevdet Kerim Bey, aracı ve bu durumu haber veren genci bana getirdi. Bu vasıta ile matbaa sahibiyle görüştüm. Hatırımda kaldığına göre 1.800 veya 2.000 liraya pazarlık ederek kitapları satın aldık. Cevdet Kerim Bey de satın alınan kitapları kaldırdı, uzun süre saklama imkânı olmadığı için de galiba yaktırdı. (Shf. 306-307) İş Bankası Yayınları, XII. Baskı İstanbul 2010, 796 Shf.) İstiklal Harbimiz kitabı sansüre uğramıştır istenmeyen sakıncalı görülen yerler çıkarılmıştır -Kazım Karabekir’in o dönem olaylarına olan tanıklığı ve akıcılığı ile kütüphanelerde tarih bölümü için olmazsa olmaz bir başucu eseri. -Yakın tarihimiz hakkında olayların bil fiil içinde bulunmuş kişilerce yazılan eserler hep hükümetlerin bilgisi dahilinde olmuş ve hükümetin bizim bilmemiz istedikleri yayınlanmış istemedikleri doğru dahil olsa da sansüre uğramıştır. Kazım Karabekir’in İstiklal Harbimiz adlı bu eşsiz eseri de sansüre uğrayanların en değerlilerindendir. Nihayet piyasada baskısı bulunmayan eser YKY tarafından tekrar basılmış ve okuyucuyla buluşmuştur. Gerçekleri görmek için tek bir bakış açısı yetersiz olur. Diğer gözlerle de bakmak isteyenlere tavsiye ederim. -Kazim Karabekir, güclü, iradeli ve zeki komutanlarımızdan biridir. Kurtulus Savaşı’nda çok büyük emeği var. Milli mücadeleyi öğrenmek, tam anlamıyla kavramak için mutlaka okunmalı. belki elinizdeki sansürlüdür sansürsüzünü internetten de bulabilirsiniz karşılaştırın derim size göre ergenekon düzmece,suçları tapelerle tesbit edilen balyoz hikaye genel başkanınızın söylemiyle ''kimse bize haklı gerekçelerle yalçın küçüğün tutklandığını izah edemez..''halbuki youtube girip yalçın küçüğün pkk kongresinde selam size dağdaki özgürlük savaşçıları dediği apoya size davanızdan dolayı saygı duyuyorum dediği videolarını bile görmezden gelirsiniz.. bağımsızlık dediğiniz şey bakkaldan satılmıyor kim nerden alıp kime veriyor bu ülke kendi öz çocukları,kadınları,yaşlılarıyla ve komutanlarıyla mücadele vermiştir ama gelin görünki bu vatan uğrunda can veren insanlara şapka giydirmeye,kültürüyle oynamaya diniyle,diliyle oynamaya kurdukları sisteme karşı olanları yargılayıp asmaya kadar işi vardırmışlardır hatta iş öyle bir durum almıştır ki demokrasinin ilk şehidi olan Deli Halid Paşa hindistandan gelen yardımları perişan halde olan er ve erbaşlara mecliste dağıtılmasını istemiş sevgil atanız buna karşı çıkmıştır restleşmeden sonra silahlar dahi çekilmiştir ve kimin ateşlediği belli olmayan biri tarafından halid paşa arkasından vurularak öldürülmüştür,kel ali lakaplı ali çetinkaya ben vurdum diyerek suçunu itiraf etmiş ödül olarakda istiklal mahkemeleri başkanlığına atanmıştır ne kadar trajıkomik dimi.. Şu anda şapka kanunu halen geçerli niye takmıyorsunuz birde türkçemizi bize geri veren nasıl oluyorsa benim bildiğim türkçe inkilabı yapılmamıştır harf inkilabı yapılmıştır atanızın inkilaplarını bile bilmiyorsunuz ne diyim Siz kafanızı kuma gömmeye devam edin ama arasıra kafanızı çıkarın boğulmayın..
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2012 12 yıl Ha bu arada unutmadan Hindistan Müslümanlarından gelen yardım parası ile iş bankası kurulmuştur,hani şu chp nin hissedarı olduğu iş bankası
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2012 12 yıl Atatürk Türk ulusunun namusunu kurtarmistir.Osmanli'nin Ingilizlerle isbirligi yaparak kirlettigi namusu Atatürk kurtarmistir.Bugün okunan ezanlari Atatürk'e borcludur müslümanlar. hani 1950 yılına kadar arapçanın yasak oluşu sebebiyle türkçe tekbir alınması türkçe okunan ezanlarımı ? uymayanları tutklamaları mı ? size tarhi belge ; o olmasaydı namazı bile kılamazdık tüm dünyada kılınıyorken bu nasıl oluyorsa işin özü;
Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2012 12 yıl Atatürk Türk Ulusunun namusunu kurtarmistir,Osmanli'nin Ingilizletr peskes cektigi Türk'ün namusunu Atatürk kurtarmistir.Demagoji yapmakta üstad olanlarin cehlaeti ve sartlanmisliklari yazdiklarindan ve ellerine tutusturulan üretme bilgilerden anlasilmaktadir. Kuranda hicbir sekilde ezan yoktur yani ezan Allahin emri degildir sadece bir cagridir.Bunun Arapca veya Türkce okunmasi aslinda hicbirsey degistirmez cagri cagridir.Yani Türk ulusuna kendi dilinde HAYDIN NAMAZA demek kimi rahatsiz etmektedir.Ayrica yine Kuranin hicbir yerinde beni Türkce okuyamazsiniz diye bir emirde yoktur.Tam aksine "Biz Kurani daha iyi anlayasin diye kendi dilinde indirdik"diye peygambere hitap eden Allah bu ayetle insanlara kendi dillerinde Kurani okumalarini da isaret etmektedir.Ne varki Arap milliyetciligine soyunmus olanlar icin bu ayet Kuranin Arap dilinde okunmasi gerektigi seklinde carpitilmistir.Tekbirin neden Türkce getirilemiyeceginin nedenini akli basinda birisi anlamaz.Cünkü böyle bir dayatma yok böyle bir sartlanma yoktur Islamda.Atatürk ve Inönüye kara calmak icin mantigin bile kabul etmedigi birtakim iddialari ileri sürenlerin aklina sasarim ben. saygilarla
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl Yani gerçekten sizinle mantıklı bir şekilde anlaşmak mümkün değil:) Ezan dili arapçadır Ezan evrenseldir dünyanın neresine giderseniz gidin arapça okunur düşünün çine gidiyorsunuz ve çinliler ezanı kendi dillerine çevirmişler çinçe okuyorlar çinliden başka kim anlar bunu Ezan çağrıdır davettir vaktin girdiğini belirtir aslına uygun olarak uygulanması gerekir Kurt'an da aynı aksi halde ''Âlemlere uyarıcı olsun diye kulu Muhammed'e Furkan'ı indiren'' ayetinde Alemler değil sadece araplara denirdi.. latin harfleriyle oluşturulan türkçede tam karşılığını bulamazsınız bu gün olduğu gibi, osmanlı zamanında arapça harfler kullanıldığından okunmasında kimse sıkıntı çekmiyordu keza namaz da böyledir namazı bile türkçe kıldırmışlar daha ne diyim sana. bir dili orjinalinden çevirdiğinizde karşılığını tam bulmaz bu yüzden türkçe Kuran olmaz sedece meal olur.. Yukarıda resmi evrak var imam arapça tekbir aldı diye soruşturma açılmış tutuklanmış,dinin ve insanların bu kadar baskı altına alınan bir dönemdir övdüğünüz dönem..Zaten ilk çok partili seçimde halk gereken cevabı sandıkta vermiştir... Sırf arap düşmanlığı,Kur'anın arapça oluşu osmanlının arapça harfler kullanılmasında dolayıdır latin harflerine geçiş osmanlıyla bağların koparılışıdır bu bir anlamda 632 sene hüküm sürmüş bir nesille bağ koparmadır osmanlı eserlerini okuyabilen kaç kişi var bu memlekette dünyanın en büyük arşivi talan edilmiştir hurda fiyatına bulgaristana satılmış açın okuyun biraz yandaş çarpıtan değiştiren tarihçilerinizden değil hakkı hak için söyleyenlerden dinleyin..
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl Allah katında, ne beyazın siyaha nede siyahın beyaza,ne türkün araba nede arabın türke üstünlüğü vardır üstünlük sadece takva sahiplerindedir..
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl Islam dini tüm insanliga hitap eder araplara degil.Arap düsmanligi yapiliyor diye Türklere iftira atanlar Araplardan daha cok Arap milliyetcilginin öncülügünü yapanlardir.Kaldi ki Kuran da Araplarla ilgili bircok ayet vardir ve bu ayetlerde Araplar hemen hemen lanetlenmistir.Yok Latin hafleriyle olunca anlasilmazmis Arapca olursa anlasilirmis gibi ipe sapa gelmeyen iddialar ancak Türkce ye karsi olanlarin iddialaridir.Bu iddialari ileri sürenler Peygamberin Türklerle ilgili sözlerini bile carpitip bir Türk düsmanligi yaratmislardir.Bugün Araplarda mevcut olan Türk düsmanliginin kökeni bu sözlerin carpitilmasindadir.Islamiyetin en son peygamberi Muhammed'tir.Ancak Muhammed'in ölümünden sonra onun birparca olsun adam etmeye calsitigi Araplar yine birbirine düstüler,kan akittilar,halifeleri öldürdüler,Dinde bir mehepcilik baslattilar,bugünde sahte müslümanlar ellerine gecirdikleri iktidar gücüyle aynen dünkü Emeviler gibi Islam düsmanlgi yapmaktadirlar ve Haclilarla isbirligi icindedirler.Bunu ben demiyorum.Bir numaralari Atatürk ve Laiklik düsmanlarindan olan Mehmet Sevket Eygi diyor.Yani neyin savunmasini yapiyor ve gercekleri anlatanlari din düsmani veya Arap düsmani diye yaftaliyorsunuz.Arap kimdir ki ben ona düsman olacagim o benim düsmanimdir.Iste Inglizlerle birlik olarak benim askerimi kilictan gecirtenler Araplar degilmiy di?Önce tarihi okuyun sonra dini ögrenin.Dini biz kitaptan ögreniyoruz diyorsunuz ama ben sizin yazdiklarinizda verdiginiz ayetler disinda öyle pek kitaplik sözler bulamadim. Ezan evet evrenseldir ama ezanin Türkce okunmasida dinsizlik veya dine karsi olmak degildir.Eger bir ülkede yasalar cikarilmissa herkesin o yasalara uyma zorunlulugu vardir imamin Arapca tekbir getirdigi icin tutuklanmis olmasinna ben inanmiyorum gösterdiginiz belgeninde gercekligine inanmiyorum. Osmanli ile baglarin koparildigindan bahsediliyor herhalde öyle olacakti;bu ülkeyi kendi saltanati ugruna isgal güclerine teslim eden,bu ülkenin parcalanmasini imzalayan bir kurumla baglarin koparilmasi kadar tabii olan ne olabilirdi?Ülkesini terkedip kacan bir padisah anilmaya layik degildir.Zaten anilmasi gereken padisahlar herkes tarafindan anilmaktadir.Osmanli dili Arapca degildi bakin bunu bile bilmiyorsunuz,Osmanli dili sadece yazma diliydi ve sadece saray erkani tarafindan kullanilirdi,yani siradan halk kendi dilini konusurdu bu da TÜRKCE'ydi.Türkce'nin neden Arap harfleriyle okunmasi gerektiginide akli basinda birisi anlamakta zorlanir.Yani düsünün ki ingilizce konusulurken fransizca yaziliyor.Eger siz Orta Asya'da bulunan Türk anitlarini gördüsyeniz onlarin üzerinde Arapca degil Türkce yazili oldugunu görürsünüz.Türkcenin Latinceye uyumlu olusu nedeniylede latince alfabeye gecilmistir ve de eger Arapca bir kelimenin Türkce karsiligi yoksa aynen kullanilabilir diye de Atatürk'ün talimati vardir.Türk Milleti Arap degildir Arap soyundan gelme de degildir.Türk Milletinin bir dili vardir bu dil bircok dilin olusmasina katkida bulunmustur,yasayan ve ölü olarak mevcut 14 farkli TÜRKCE VARDIR.Arap milliyetciligi yapacaginiza Türkleri ögrenin tavsiye ederim eger kendinizi Türk olarak görüyorsaniz yok ben müslümanim benin irkim olmaz veya ben Araptanim diyorsaniz bu da sizin bileceginiz bir husustur.Ama bana burada Arap milleti mübarek millettir anlaminda edebiyat yapmayin. saygilarla
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl Osmanli ile baglarin koparildigindan bahsediliyor herhalde öyle olacakti;bu ülkeyi kendi saltanati ugruna isgal güclerine teslim eden,bu ülkenin parcalanmasini imzalayan bir kurumla baglarin koparilmasi kadar tabii olan ne olabilirdi?Ülkesini terkedip kacan bir padisah anilmaya layik degildir.Zaten anilmasi gereken padisahlar herkes tarafindan anilmaktadir.Osmanli dili Arapca degildi bakin bunu bile bilmiyorsunuz,Osmanli dili sadece yazma diliydi ve sadece saray erkani tarafindan kullanilirdi,yani siradan halk kendi dilini konusurdu bu da TÜRKCE'ydi.Türkce'nin neden Arap harfleriyle okunmasi gerektiginide akli basinda birisi anlamakta zorlanir.Yani düsünün ki ingilizce konusulurken fransizca yaziliyor.Eger siz Orta Asya'da bulunan Türk anitlarini gördüsyeniz onlarin üzerinde Arapca degil Türkce yazili oldugunu görürsünüz.Türkcenin Latinceye uyumlu olusu nedeniylede latince alfabeye gecilmistir ve de eger Arapca bir kelimenin Türkce karsiligi yoksa aynen kullanilabilir diye de Atatürk'ün talimati vardir.Türk Milleti Arap degildir Arap soyundan gelme de degildir.Türk Milletinin bir dili vardir bu dil bircok dilin olusmasina katkida bulunmustur,yasayan ve ölü olarak mevcut 14 farkli TÜRKCE VARDIR.Arap milliyetciligi yapacaginiza Türkleri ögrenin tavsiye ederim eger kendinizi Türk olarak görüyorsaniz yok ben müslümanim benin irkim olmaz veya ben Araptanim diyorsaniz bu da sizin bileceginiz bir husustur.Ama bana burada Arap milleti mübarek millettir anlaminda edebiyat yapmayin. sayın politika size 19 mayıs ile ilgili tarhçilerin yapmış olduğu bir programın videosunu vermiştim orada tarihçiler m.kemalin bandırma vapuruyla kaçarak değil bizzat padişah tarfından milli mücadele için görevlendirilmiş olarak samsuna yanında askerlerle ve yetkiyle gönderildiği k.karabekirinde erzuruma yine bu sebeple gönderildiği anlatılıyor bi zahmet seyredin aksi takdirde eğriyi doğruyu nasıl ayırt edebiliriz..Olaylara vicdanla değil Akıl ile bakın.. ''.Osmanli dili Arapca degildi bakin bunu bile bilmiyorsunuz,'' Bu kadar yazı yazıp ancak bu kadar işi kendi açınızdan arapsaçına döndürebilirsiniz bu da ayrı bir meziyet olsa gerek Bana bir tek yazımdan Osmanlının dilinin arapça olduğunu yazdığımı gösterirmisin.. ''Osmanli dili sadece yazma diliydi ve sadece saray erkani tarafindan kullanilirdi,yani siradan halk kendi dilini konusurdu bu da TÜRKCE'ydi'' Osmanlı dili yazma diliydi derken ne demek istiyorsunuz..sizi,yazdıklarınızı çözmekte zorlanıyorum..Dil,yazıdan önce olgunlaşır oluşur bu dili yazılı hale getirmek için harflere şekillere ihtiyaç duyulur..Osmanlı dili sadece yazma diliydi derseniz saçma bir şey çıkıyor zira osmanlı harfleri arapçadan geliştirilmiştir..Osmanlının resmi dili Türkçedir biraz araştırın.. siz halen dil ile harfleri birbirine karıştırmaktasınız bakın ingilizce,fransızca,almanca türkçe vs. bunların hepsi latin harfleriyle yazılıdır ama dile geçtiğiniz zaman hepsinin farklı kullanıldığını farklı anlamlar ortaya çıktığını görürsünüz örnek; türkçe: ekmek İngilizce: bread almanca: Brot fransızca: pain görüyorsun hepsinde aynı alfabe kullanılmakla birlikte farklı harfler ortaya çıkıyor ama hepsinin anlamı aynı oluyor burada dil yazıya hükmeder kendi dilinzdeki kelimeleri yazıya farklı şekillerde döküyorsunuz .. Eger siz Orta Asya'da bulunan Türk anitlarini gördüsyeniz onlarin üzerinde Arapca degil Türkce yazili oldugunu görürsünüz.Türkcenin Latinceye uyumlu olusu nedeniylede latince alfabeye gecilmistir ve de eger Arapca bir kelimenin Türkce karsiligi yoksa aynen kullanilabilir diye de Atatürk'ün talimati vardir.Türk Milleti Arap degildir Arap soyundan gelme de degildir.Türk Milletinin bir dili vardir bu dil bircok dilin olusmasina katkida bulunmustur,yasayan ve ölü olarak mevcut 14 farkli TÜRKCE VARDIR.Arap milliyetciligi yapacaginiza Türkleri ögrenin tavsiye ederim eger kendinizi Türk olarak görüyorsaniz yok ben müslümanim benin irkim olmaz veya ben Araptanim diyorsaniz bu da sizin bileceginiz bir husustur.Ama bana burada Arap milleti mübarek millettir anlaminda edebiyat yapmayin. yahu siz ne saçmalıyorsunuz anlamış değilim size bu sayfada türk dilinin ilk yazım alfabesini göstermedim mi ? http://www.turkish-m...y1003294��uygur göktürk alfabesini harflerini nasıl bir algıyla anladınızda arapça değil diyerek türkçe yazılı olduğunu görürsünüz diyorsun ? Türkçe bir dildir güzel kardeşim kullanılan harflerde aracıdır benim devamlı vurguladığım osmanlı türkçesindeki 38 harfli alfabenin 29 harfli latin türkçe alfabesinde karşılığının bulunmamasıdır bu yüzden zengin osmanlı türkçe dili erezyona uğramıştır osmanlıdaki divan edebiyat eserlerine bakman bile ne demek istediğimi anlaman için yeterlidir.. Türklerin ilk harflerinin latin harflerine benzetmenede hayran kaldım ; neresi benziyorsa Ben Tüklüğün ne olduğunu nerden geldiğini biliyorum da sizin algıda probleminiz var lakin olayı arap türk ırk ayrımına getirmişsiniz..arapları övdüğümü felan iddia ettiğinize göre ciddi problem var..
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl güzel kardeşim dil farklı birşeydir onu yazıya dökmek için kullandığın harf başkadır bu birbirini tamamlaması gereklidir özellikle harf devrimi yapıyorsan bu önemlidir, benim devamlı vurguladığım 38 harften oluşan osmanlıdaki zengin tükçesinin 29 harften oluşan latin alfabeli türkçede karşılığını bulamamasıdır erezyona uğramıştır bunu osmanlıdaki divan edebiyatına bakarak bile anlayabilirsin.. gelelim orhun yazıtlarına ve buradaki harflerin arapça olmadığını belirtmene (bu fikre nerden kapıldıysan artık) ve latinceye uyumlu oluşuna.. nasıl uyumluysa; Ben Tüklüğü,Türkçeyi biliyorumda sizde biraz yanlış algılar mevcut lakin işi arap-türk ırk eşiğine getirmişsiniz.. ''arap milleti mübarektir edebiyatı yapmayın'' kelimesi neyi anladığınızı tekrar sorgulamanız gerektiğinin göstergesi gibi geliyor bana lakin böyle bir şeyi yazmadım söylemedim ki..
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl .Yok Latin hafleriyle olunca anlasilmazmis Arapca olursa anlasilirmis gibi ipe sapa gelmeyen iddialar ancak Türkce ye karsi olanlarin iddialaridir. buradaki 37.mesajı okuyun daha iyi anlayacaksınız; http://www.turkish-media.com/forum/topic/282234-hay-masallahinsallahsubaneke-dinimiz-amin/page__st__25
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl Arap kimdir ki ben ona düsman olacagim o benim düsmanimdir.Iste Inglizlerle birlik olarak benim askerimi kilictan gecirtenler Araplar degilmiy di?Önce tarihi okuyun sonra dini ögrenin.Dini biz kitaptan ögreniyoruz diyorsunuz ama ben sizin yazdiklarinizda verdiginiz ayetler disinda öyle pek kitaplik sözler bulamadim. cidden biraz okuyun -http://yakintarihimiz.org/araplar-osmanliyi-arkadan-vurdu-mu.html-
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl Ezan evet evrenseldir ama ezanin Türkce okunmasida dinsizlik veya dine karsi olmak degildir.Eger bir ülkede yasalar cikarilmissa herkesin o yasalara uyma zorunlulugu vardir imamin Arapca tekbir getirdigi icin tutuklanmis olmasinna ben inanmiyorum gösterdiginiz belgeninde gercekligine inanmiyorum. Hem evrenselliğini kabul edeceksin hemde türkçe okunmasının dinsizlik dine karşı olmak değildir diyeceksin peki nedir öyleyse..? ''Eger bir ülkede yasalar cikarilmissa herkesin o yasalara uyma zorunlulugu vardir'' demen bir anlamda inanır gibi oluyorsun demendir,sonradanda ben inanmıyorum demen ise tam vahim size kendi görüntüsü,sesi olan video yayınladım,resmi devlet sitesini yayınladım halen inanmadınız daha öncede söylediğim gibi bu kemalizm illetinin en kötü tarafı idrak yollarını felce uğratmasıdır esir almasıdır bu yüzden ben vazgeçtim sizden,sizi belgelerle ikna etmekten .
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2012 12 yıl Bu belgeler her nedense hep Atatürk düsmanlarinin elinde oluyor biraz garip degil mi?Bence biraz düsünün yazmadan önce.Ergenekon ve Balyoz belgeleride bavul dolusu gitti,düzmece olduklari defalarca kanitlandi ama birileri hayir biz sizi suclu ilan ettik ne yaparsaniz yapin diyor aynen sizin gibi.Düzmece belgeleri kanit olarak ileri sürün ve bunlara inanilmasini bekleyin. saygilarla
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2012 12 yıl Bu belgeler her nedense hep Atatürk düsmanlarinin elinde oluyor biraz garip degil mi?Bence biraz düsünün yazmadan önce.Ergenekon ve Balyoz belgeleride bavul dolusu gitti,düzmece olduklari defalarca kanitlandi ama birileri hayir biz sizi suclu ilan ettik ne yaparsaniz yapin diyor aynen sizin gibi.Düzmece belgeleri kanit olarak ileri sürün ve bunlara inanilmasini bekleyin. saygilarla Balyoz davasının düzmece ses kayıtları http://www.youtube.com/watch?v=7Fuj06EhjT0
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2012 12 yıl Balyoz veya Ergenekon senaryolariyla, belge diye ortaya atilan aslinda telefon konusmalari,seminerler,gizli tanik denilen para ile satin alinmis terör örgüt elemanlari,cemaat polisinin ürettigi ve tshrif ettigi CD'ler-ki bu CD'lerin sahte oldugu onlarca uzman tarafindan kanitlandi,TÜBITAK AKP'nin arka bahcesi oldugu icin o da inkar edemedi ama carpitarak rapor yazdi öyleki mahkeme baskani bile Tübitak'a adam gibi rapor verin dedi-le koca bir ulusun ordusunu lagvetmek isteyen ceteler disinda akli ve vicdani olan hic kimse gercek diye bakmiyor.Bu ceteler ki oldu bitti TÜRK ULUSUNUN ordusuyla sorunlu olan dinci ve radikal sol cetelerdir.Bunlar cumhuriyet kurulurken vardi cumhuriyet kurulduktan sonra da varlar ve hep olacaklardir,seytani yok sayabilirmiyiz veya seytan artik uslandi diyebilirmiyiz?HAYIR.Iste bu kesimlerde böyledir.Can cikmayinca huy cikmaz misali bunlar yasadigi sürece melanet devam edecektir. AKP ve yandaslari disinda ne Ergenekon ve ne de Balyoz denilen senaryolara inanan kimse yok.Tarih herzaman tekerrür etmistir birgün de bunlar icin tarihi tekerrür edecektir.Komediye bakin ki:düne kadar demdiklerini birakmadiklari orduya simdi dört elle sarilmislar kimseyede laf ettirmiyorlar cünkü ordu artik ellerine gecmistir yani yobazlik artik ordunun icindedir. saygilarla
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2012 12 yıl AKP ve yandaslari disinda ne Ergenekon ve ne de Balyoz denilen senaryolara inanan kimse yok. Nereden biliyorsunuz böyle emin olarak? Ben mesela AKP karsitiyim ama TSK'nin darbeci oldugunu iddia adiyorum ve Balyoz icin, Ergenekon icin var olduklarini söylüyorum. Bunu sadece ben degil "haysiyetli" gazetelerde söylüyor. Arastirin bakalim "Evrensel" gazetesi TSK icin neler söylüyor. TSK'nin gecmisi karanliktir, sicili kötüdür. Ülkeyi kurtariyoruz safsatalariyla vatandasio fasist bir sistemle yönetmislerdir, 100 binlerce icnsanin ölümün, sürgüne gitmesine, iskencelerden gecirilmesine,.... sebeb olmuslardir. JITEM gibi yasa disi örgüt kurarak süpheli bulduklari icnsanlari yargisiz bir sekilde öldürmüslerdir, 1990 yillara ait 17 bine yaikn faili mechullerden sorumlulardir. Fasist generalleri burada demokrat olarak göstermeniz gercek niyetinizi ortaya koymaktadir. Fasist generallerin "Seriata" karsi olmalari onlari masum yapmaz, yaptiklariyla ölcülürler. Yaptiklari ise sadece ABD kontrolünde ve cikarlari dogrultusunda kendi insanlarini cunta yaparak ezmektir. TSK'in fasist generallere ihtiyaci yok, dinci generallerede ihtiyaci yok. Olmasi gereken sadece demokrat ve insan haklarina saygili generallerin atanmasi.
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2012 12 yıl cidden biraz okuyun -http://yakintarihimiz.org/araplar-osmanliyi-arkadan-vurdu-mu.html- Araplar Osmanliyi arkadan vurmustur bunun belgeleri mevcuttur,Sizin inkarcilariniz sahifeler dolusuda aksini yazsa günes dogudan dogar.Ingilizlerle birlik olarak Türk askerini katledenlerin sonra da nasil ingiliz oyunlariyla köle olduklarini sizin tarihiniz yazmasa bile dünya tarihleri yazmaktadir bir zahmet alin okuyun ve gerceklerin ne oldugunu farkli bir perspektiften ögrenin.Sizler Kurtulus Savasini bile inkar ederek tarihi inkar ediyorsunuz.Sizler Canakkale Savaslarini bile inkar ediyor o savaslarda Atatürk'ün dehasini gölgelemek icin Alman subaylarina sariliyorsunuz. saygilarla
Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2012 12 yıl Bugün Türkiye bölünme noktasina getirilmisse bunda PKK yandasi solcularin ve dinci kesimin isbirligi yapmalarinin katkisi cok büyüktür.TSK'ya karsi güdülen kin siyasi bir kindir öyle bir kin ki TSK'yi suclayabilmek icin darbe yanlisi olan siyasetcileri ve de darbe olmasina önayak olan siyasetciler hakkinda tek bir kelime dahi sarfetmezler. AKP 10 yildir iktidardadir,Ic Hizmet Kanunu'nun 35.Maddesi'nin askere gerektig8inde müdahale hakkini verdigini ancak görebilmistir,bu maddeyi degistirelim diye verilen önerilerin hicbirini AKP iktidari kabul etmemis ancak simdi gercegi görmeye baslamislardir. saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.