Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

PKK'nın İflahını Kesecek KomutanÖzel Harpçi Orgeneral Servet Yörük PKK'nın iflahını kesecek. Atama terör örgütünde bomba ekisi yarattı.07 Ağustos 2010 / 17:59

PKK'yı korkutan terfi

2003'ten bu yana Özel Harp Dairesi Başkanlığı yapan Orgeneral Servet Yörük, 2. Ordu Komutanlığına atandı.

Atama krizinin yaşandığı YAŞ kararı ile Orgeneral olan Servet Yörük, 2. Ordu Komutanı oldu. Hem Tümgeneralliği hem de Korgeneralliği döneminde Özel Kuvvetler Komutanlığı yapan Yörük, artık Türk ordusunun savaştan sorumlu ismi olacak.

Erdoğan'ın tercihi

Yörük'ün, Özel Kuvvetler'in profesyonel ordu ve özel hudut birlikleri çalışmaları kapsamında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da tercihiyle atandı.

Ağustos 2006"da gerçekleşen Yüksek Askeri Şûra"da (YAŞ) Özel Kuvvetler Komutanlığı"nın tümen seviyesinden kolordu seviyesine çıkartılmasına karar verilmişti. Özel Kuvvetler Kolordu Komutanlığı"na ise o yıl terfi sırasında bulunmayan Korgeneral Servet Yörük getirildi. Korgeneral Yörük daha önce Genelkurmay Personel Başkanlığı görevini yürüttü. Yörük komutasındaki özel birlikler hiç beklenmedik zamanlarda PKK"ya baskın yapıp zayiat verdiriyor.

Süleymaniye'deki 'çuval baskını' ardından dönemin ÖKK komutanı Tümgeneral Sadık Ercan'ın yerine Servet Yörük getirilmişti. Yörük, Korgeneral olunca da Kolordu seviyesine çıkarılan Özel Kuvvetler Komutanlığı görevini sürdürdü.

TSK'nın en etkili özel harpçilerinden

TSK'nın son yıllardaki öne çıkan en etkin özel harpçilerinden biri olarak tanınan Yörük Paşa PKK iel mücadeleye yeni ve farklı bir soluk getirecek.

Büyükanıt, döneminden bu yana PKK ile mücadelede etkin görevde bulunan Yörük, Özel Ordu'nun kurulmasının gündemde olduğu bir süreçte bu göreve getirilmesi TSK'nın yeni bir savaş konseptini uygulamak istediği şeklinde yorumlandı.

Terör örgütünde panik

Bir süreden beri terörle mücadelede başarısız gibi görünen AK Parti hükümetinin bu tercihi terör örgütünde panik havası yarattı. Örgüte yakın haber kanalları 2. Ordu'ya özel harpçi komutanın atanmasının PKK'da endişe ile takip ediliğini duyurdular.

son sayfa

Gönderi tarihi:

Mesele iyi komutan atamakta değil. İyi komutan orduda pek çoktur. Türk ordusu kahraman sıkıntısı hiç çekmemiştir.

Mesele ordunun ardında siyasi iradenin tam olması. ABD ile üç yıl boyunca "Irak'a girmeyeceğiz, PKK toparlansın, yaralarını sarsın, ta ki gelip fidanlarımızı yine şehit etsin" diye anlaşmalar yapanlara mı güveniyorsunuz ordunun arkasında duracak diye?

Küçük adamlar günü kurtaran palyatif önlemler peşinde koşar, kazandıkları küçük başarılardan sonra "ha işte bakın günü kurtardık" deyip dar beyinlerden bir kez daha oyları devşirir, sonra o komutanı da aynen Osman Pamukoğlu gibi "KADROSUZLUK NEDENİYLE" emekliye sevkederler ve emperyalist güçlerle yeni pazarlıklara girişir, bu kez ceplerine kaç dolar gireceğinin hesabına başlarlar...

Gönderi tarihi:

Orduda yapilan bu yeni görev degisikliginin amaci belldir.Bu amac PKK ile savasi icermiyor.PKK ile savas formel bir sekilde devam edecektir.Orduda ki bu görev degisikligi,atamalara yarginin müdahalesinin tek amaci,iktidar yandasi subaylarin belirli komuta mevkilerine getirilmesiydi ki bunuda basardilar.Cünkü son üc Genel Kurmay Baskani tamamen AKP yanlisi yani Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti karsiti bir komuta anlayisi icindeydiler.Bunlari belgelemeye gerek yok sanirim.Ama istesrseniz hep birlikte inceleyelim bunlari:

HILMI ÖZKÖK AKP'nin adamiydi.Ayrildigina en cok üzülenlerin basinda AKP-FEHMI KORU-VAKIT GAZETESI VE BENZERLERI vardi.Köstebek olma ihtimali en yüksek ORG.LARDAN BIRIDIR ÖZKÖK.Eger öyle olmasaydi kendi komutasi döneminde olanlardan ifadesi alinirdi.Adi sanik listesinde bile yok.

YASAR BÜYÜKANIT,28 Subat muhtirasini ben verdim dedigi halde ödüllendirildi.Demek ki AKP'nin amaci darbecilerle mücadele degil Atatürkcülerle mücadeleymis.Öyle olmasaydi Büyükanit simdi sanikj listesinde olur ve hatta muhtira vermekten TUTUKLANIRDI.Domabahcede basbakanla ne görüstükleri bilinmiyor.Basbakan ile GenelKurmay baskani arasinda özel iliski olamaz.Olsa olsa devlet iliskisi olur ki öyleydi.Devletin sirri olmaz diyen bir basbakan,Ordunun kozmik odalarini yolgecen hani yaptiran basbakan neden BÜYÜKANIT'LA konustuklarini mezara kadar saklama korkusuna kapilmistir.Yoksa 28 Subat muhtirasi AKP'nin secilebilmesi icin verilmis oldugu söylemi bir hakikatmidir?

Ilker Basbug,zamaninda Türk ulusunun ordusuna en agir ve en ahlaksiz saldirilar yapildi.Bunlari ivir zivirla gecistirdi Basbug.Zamaninda ordunu gizli belgeleri TARAF GAZETESINE servis edildi.Yoksa aralarinda baska bir bagmi vardi bunlarin.

Bu nedenle yeni gelenler icin "PKK'NIN IFLAHINI KESECEK ADAM"diyebilmek icin vakit henüz coook erken.Ben ihtimal vermiyor ve bunlarida AKP'nin adamlari olarak kabul ediyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Politika dostum, Menderes'in savunma bakanı ayağa kalktığı zaman paltosunu koşup yetiştiren, bakanın parmak işaretiyle "gel gel" yaparak yanına çağırdığı genelkurmay başkanları gördü bu ülke...

Bu ülke ne hikmetse kahramanı da çok, hain ve korkağı da çok bir ülkedir.

Böyledir, dahisi çok olan toplumun delisi de çok olur. Ortalama toplumlar ne dahi çıkarır, ne deli, hepsi bir standart olur. Demek doğa kanunu böyle işliyor.

O yüzden bu ülkede bu çelişkileri hep yaşayacağız. Bu kilit coğrafyada uyanık ve zinde olmanın başka bir yolu da yok zaten. Allah dağına göre kar verirmiş... ^_^

Gönderi tarihi:

Hilmi Özkök den Taraftar Rasim "demokrasi kahramanı" diye bahsediyor. Neden acaba?

saygılar...

Gönderi tarihi:

Cumhuriyet'te Deniz Som Erdoğan'ın Hilmi Özkök'e niye "hocam" dediğini açıklamıştı.

İhlas holdingci Enver Ören ile Hilmi Özkök Kuleli askeri lisesinde kanka imişler ve birlikte kimya öğretmeni Hüseyin Hilmi Işık'ın dini sohbetlerine giderlermiş. H. H. Işık, cemaatinin temellerini o dönem atmıştı ve albay rütbesiyle emekli edilmişti.

Hocalık ordan geliyormuş. Muhtemelen "demokrasi kahramanlığı!" da ordan gelmektedir...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt görevdeyken birileri onları kınarken sizler bu adamları savunuyorsunuz bunu dmek istedi,onu demek istedi diye ne oldu şimdi ?rüzgar yönünü değiştirdi sanırım !

Gönderi tarihi:

Hilmi Özkök ve Yaşar Büyükanıt görevdeyken birileri onları kınarken sizler bu adamları savunuyorsunuz bunu dmek istedi,onu demek istedi diye ne oldu şimdi ?rüzgar yönünü değiştirdi sanırım !

Sayın kaplan biz müneccim değiliz, icraatlara göre karar veririz. Rüzgar AKP tarafından Dolmabahçe ye doğru esince ve 4x4 jeepler hediye edilince, üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilince insan birazcık kuşkulanıyor...

NOT: Şahsen ben Y.Büyükanıt ı hiç sevmedim, savunduysam ki sanmıyorum bağlı olduğu kurum adınadır.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Hilmi Özkök'ü savunmak mı? O olmadı, olmaz da, ben şahsen Bağbuğ'u bile beğenmiyorum, sadece bulunduğu makamı savunurum. Neden derseniz ortaya konuşuyor. Lanetledi ama neyi lanetlediğini kimse anlamadı. Cami bombalamayı düşünenleri mi, bu iftirayı atanları mı?

Büyükanıt'a gelince... Aslında bu orduyu yıpratma psikolojik savaşında ilk kurban o olacaktı. Fakat hem böylesi büyük (mevki olarak) bir lokma kopararak bu işe başlamak zordu, hem riskli göründü, gözleri yemedi. Biz de bulunduğu makamı savunduk, kendisini değil. Yine de savunurum, kitapçıya bomba olayı orduyu karalama kampanyasının başlatılması, ya da işte tırmandırılması, neyse, için ilk ciddi tezgahtır.

Acaba Dolmabahçe'de bahçe partisi yapıp yalancı dolma ziyafeti vermedilerse şayet ne konuşulmuş olabilir?

Yani dirayetli bir komutanın “nizamiyeden döndük” gibi laflar etmemesi lazım. Nizamiyeden de döndüysen bunu söylemezsin. Zaten nizamiyeden niye dönüyorsun, ya gelme o nizamiyeye kadar, geldiysen de çık!

Olmaz yani, bir başka konu, “PKK kampları bbg evi gibi” konusu... Bu da olmaz. Ne bbg si? Bu ifade tamamen gerçeklerden kopuk ve düzeysizdir.

Hangi biri... Askerlerimize çuval geçiren ABD li komutan arkadaşıymış, Türk düşmanı değilim mesajı göndermiş...

En son da kendini güvenceye aldı, bana ilişmeyin işte ordu orada hesaplaşın mı dedi yani, bu çıkıyor. Ne konuşulduğu mezara gidecek olunca ne yapalım, anca tahmin yürütebiliyoruz...

Bitmedi, bir de “özel yetkili” savcılarla pek bir muhabbetli, neşeli sohbeti de ekranlara yansımıştı...

Bilmiyorum ya! Bilemiyorum! Zurnada peşrev olmazmış, oynansın bakalım oyunlar, işin sonu nereye varacak görürüz. Her halk layık olduğunu illa bulacaktır, bu değişmez doğa yasasıdır. Neye layıksak onu bulacağız, hiç kuşkunuz olmasın...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.