Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Öncelikle herkese selam.Biraz uzun oldu ama sizden ricam okuyup yorum yapmanız.Şimdiden teşekkürler.

Haftasonu düğün vardı.Akrabamız sayılan bi kız(dedemin kardeşinin torunu) tanıdık aracılığı ile bana haber göndermişti.İşte düğünde benimle dans eder mi falan demiş.Avusturya'da oturuyorlar yazları Türkiyeye geliyorlar.Hem kızı geçen sene gördüm hemde bir kere konuşmuşluğum yok.Tanıdığım söylediğin de bile kim bu kız ya dedim o derece bilmiyorum.Oda beni geçen sene ki halimle hatırlıyor büyük ihtimal.Aynı yaştayız.

Neyse iki kere dans ettik.Bu zaten yanıma geldi benim danstan önce biraz konuştuk falan.Ben çok rahattım kız çok heycanlıydı.Genelde ben konuştum.İlk başta böyle bi cümle kuramadı falan bi kaç kere ayağımın ucuna bastı ben bozuntuya vermedim artık.Her şey süper gitti sadece ilk dansta elini belime doğru biraz daha uzat dedi.Her zaman nasıl dans ediyorsam öyle ettim ama neden dediğini anlamadım.Bundan sonra baya bi yakınlaştığımızı hissettim.Neyse uzattım bende sonra iyi mi falan dedim ama iyi dedi öyle kazasız belasız geçti işte fazla uzatmayayım.

Bide aynı yaştamıyız diye sorduğumda ben senden ayca büyüyüm galiba dedi.Vede öyle çıktı sanırım danstan önce benle ilgili araştırma yapmış.

Kimseye karşı bir çekingenliğim yoktur girişken bir insanım.Kızda dışarıya karşı muhabbeti olan bir kız.Elinden tutup kaldırmamdan tutun dans sonuna kadar baya girişkendim zaten kız bütün ipleri benim elime verdi kendi pek bir şey yapmadı bu esnada.Bana yazıyor gibi geldi biraz çünkü öyle hissettim.Nası desem normalde çok konuşan kız dansta böyle çok konuşmak istemedi böle bu suskunluk vardı üstünde sanki anı yaşamak istiyormuş gibi.Ne biliyim böle bi değişikti işte.

Aslında ilk başta numarasını alacaktım yok çok abartıyorum dedim nede olsa akrabamız falan dedim içimden ama sonra dönüp baktığımda pekte böyle olmadığını gördüm bi akrabalık bağımız yok öyle adı sadece akraba.Neyse zararın neresinden dönülse kardır.Bugün yarın numarasını bulacağım.

Gönderi tarihi:

Bence hislerinde yanılmamışsın genede bilinmez,,kız milletinin sağı solu hiç belli olmaz çünkü...:stuart:

Gönderi tarihi:

En kötüsü böyle arada kalmak.Ama şansımı denicem olmazsa olmaz artık napalım. : )

Bol şans... :yukari::)

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Psikanalistlerin çok güzel bir sözü vardır: "Aşık insan hafiye gibidir, her davranıştan kendisi için önemli manalar çıkarma derdindedir." Arkadaşımız da aslında bu manada cümleler kurmuş ama aslında bize farklı anlatıyor, kendi yaşadıklarını karşısındaki yükleyip kendini aslında "iyi" diğer kişiyi de "kötü" olarak anlatma derdine düşmüş, burda "iyi-kötü" kavramları ahlaksal bir kavram değil de bir durum tesbiti olarak değerlendirilmeli. Mesela, bazı insanlar heyecanlanınca az konuşur, doğrudur ama bazılarımız da heyacanlanınca çok konuşur; eğer bunu bilirsek ve bir dans sırasında ya da öncesinde böyle bir çifti sohbet ederken izlersek hangisinin heyacanlı olduğunu tesbit etmek zor değil: tabiki çok konuşan...

Düşünülmesi gereken bir dans ve sohbet konusunu bile "bütün ipler elimde idi" şekilde olarak değerlendiren biri duruyor, üstelik de bu duruma rağmen "bana yazıyordu" diyor arkadaşımız; yine bir sanrı: "erkekler olmayan durumlardan bir kahramanlık öyküsü yazmaya bayılır", genlerimizde vardır belki, dansta konuşmamasını bile değişik bir şekilde değerlendirme de cabası...

Ama asıl sorun gelip şurda düğümleniyor: Bir sosyal olay olan düğün ve düğündeki en iyi tabirle tanışma isteğini (kur yapma da diyebiliriz) bu şekilde anlayıp bir de bunu birilerine anlatıp onlardan akıl alma derdine düşen birinin nasıl bir ruh halinde olduğunu düşünmeliyiz.

Birincisi, bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere arkadaşımız olanlara bir anlam verememiş, verse zaten sormazdı bize.

İkincisi, kendisini iyi gösterip (rahat da diyebiliriz) hatunu kötü (çekimser ve had safhada heyacanlı da diyebiliriz) gösterme derdine düşmüş, maksat kahramanlık gösterisi sunmak bizlere, biz bu şekilde okuyunca kendisi de ikna olacak zira buna.

Üçüncüsü, "anı yaşamak" (carpe diem demişti buna ölü ozanlar derneği adlı kitap) gibi bir laf ediyor arkadaşımız ama anlattıklarından anlıyoruz ki kendisi o kadar beklenti içine girip kendisini anlamlar arama derdine sokmuş ki hiçbirşey anlamamış hatundan, hatunun tavırlarından, edasından vs ki gelip bize soruyor.

Dördüncüsü, durumu böyle irdeleyen biri kendisini göremiyorsa ki anlatılanlar bunu gösteriyor aslında sadece bir hava civa derdindedir, böyle bir durumdan anlamlar çıkarma derdinde olan birine ne denilebilir ki zaten; kaldı ki böyle bir durumdan anlamlar çıkarma derdinde olup çıkaramayan birine hiçbir şey denmez.

• 5 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.