Φ angelflower Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 HAYATIN ANLAMI NEDİR? ( ) Hayat bir oyuna benzer istediğimiz kartları elde etmek elimizde değildir, ancak oynamak elimizdedir. (Terence) ( ) Hayat insana verilmemiştir, kiralanmıştır. (Syrus ( ) Hayat hayal dokuyan bir tezgahtır. (Vachel Lindsoy) ( ) Tırnağın varsa başını kaşı, kimseden kimseye vefa yok imiş. (Karacaoğlan) ( ) Hayattan korkmayın çocuklar, iyi ve doğru birşeyler yaptığınızda hayat öğle güzel ki. (Dostayovski) ( ) Dilerim bütün hayatınız boyunca yaşarsınız. (Jonathan Swit) ( ) Yaşam bir davuldur. Tokmağını kim yakalarsa gürültüsünü o çıkarır. (Anomim) ( ) Hayatımız sayısız küçük hayatlardan oluşur. (Mustafa Güngör) ( ) İnsan yaşamak için doğmuştur, yaşamaya hazırlanmak için değil. (Boris Posternak)ü ( ) Hayat bir define avı değildir, hayatın kendisi definedir. (ABD) ( ) Hayat bir masal gibidir, ne kadar uzun olduğu değil ne kadar iyi olduğu önemlidir. (Seneca) ( ) Öküzün dünyası gözünün gördüğü kadardır. (Hollanda atasözü) ( ) Şans belkide tanrının takma adıdır. Onu imzasını atmak istemediği zaman kullanır. (Anatole France) ( ) Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zeka ve bilgiyi kullanarak etinden kemiğinden kendi heykelini yapmaktır. (Goethe) ( ) Hayata kendimizden ne katıyorsak hayattan da onu alırız. (E.Hemingway) ( ) Hayat güzel birşeye başlamaktır. Yıldızların yoldaşı olmaktır, bilmektir, ümit etmektir, sevmektir, hayran olmak ve güzel işler yapmaktır. (Ernest Renan) ( ) Hayat tanrının bize sunduğu armağandır, onu değerlendirme şeklimiz ise bizim tanrıya sunduğumuz bir armağandır. (Mark Kwain) ( ) Hayatı öyle yaşa ki her an kendi elini kendin sıkabilesin. (F.C.Nilahan) ( ) Dünyaya geldikten sonra bir yandan yaşamaya bir yandan da ölmeye başlarız. (Mantaigne) ( ) Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranın. Çünkü inerken yine aynı insanlara rastlayacağız. (Cenap Şahabettin) ( ) Karşılığını veremeyecek birine bir iyilik yapmadıkça, mükemmel bir gün yaşamış sayılmazsın. (John Wooden) ( ) Yaşamın ilginç yanlarından birisi de en iyinin dışında birşey kabul etmeyenlere genellikle en iyiyi vermesidir. (Somerst Mougham) ( ) Hayatın gerçek amacı bilmek değil, yapabilmektir. (T.H. Hukley) ( ) Yaşam kadının zinasına benzer. İşe zevk almak için başlarsın sonuçta babasını bulamadığın bir evlat kalır elinde. (Anonim) ( ) Hayat oyununda seyirci koltuklarında oturmaya heves etme, sahneye çıkmaya çalış, hayat bir tiyatro oyununa benzer, uzunluğu değil iyi oynanıp oynanmadığı önemlidir. (Seneca) ( ) Uzun yaşamak için değil, doğru yaşamak için çalışlın. (Seneca) ( ) Bir gence gerçekten yardım etmek istiyorsanız; ona balık tutup vermeyin, ona balık tutmayı öğretin. Balık vererek bir öğün, balık tutmayı öğreterek bir ömür karnını doyurabilirsiniz. (Konfuçyus) ( )Harikulade şeyler ancak içlerindeki birşeyin koşulların üzerinde olduğuna inanma cesaretini gösterenler tarafından yaratılmıştır. (Bruce Barton) ( ) Yaşamı olduğu gibi kabul etmelisiniz. Ancak kabul edilebilir hale gelmesi içinde çaba göstermelisiniz. (Alman atasözü) ( ) Bir insana yapacağınız en büyük iyilik ona kendi sahip olduklarınız göstermek değil, onun sahip olduğu şeyleri keşfetmesini ve açığa çıkarmasını sağlamaktır. (B.Disraeli) ( ) Hayatta en büyük ve en zekice başarı nasıl başarılı olunabileceğini öğrenmektir. (?) ( ) Büyük insanlar sadece daha fazla gelişip olgunlaşmış sıradan insanlardır. (Orison Marden) ( ) Gizli kalan yetenekler killi toprağa benzer. O, ayakkabılardaki çamur olabilir, bir binadaki tuğla veya herkese ilham veren bir heykel olabilir. Sonuç onun nasıl kullanıldığına bağlıdır. (W. Pompen) ( ) Benim görüşüm yanlışlık ihtimali olan bir doğrudur. Benim gibi düşünmeyenin görüşü doğruluk ihtimali olan bir yanlıştır. (Ali Bulaç) ( ) Büyük insanlar olmasa hiçbir büyük iş başarılamaz. İnsanlarda ancak karar verirlerse büyük olabilirler. (De Goulle) ( ) Yaşam bir pabuç gibidir, eğer ayağına uyduramazsan bütün ömrün ahh! off! çekmekle geçer. (Anomin) Düşün! Konuş! Dinle! Semineri / MÜMİN SEKMAN Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 yüreğine sağlık angel bir tane de benden... 'Eğer bir dış etken sizi üzerse, duyduğunuz acı o şeyin kendisinden değil, sizin ona verdiğiniz değerden geliyordur. Bu değeri her an ortadan kaldırma gücünüz vardır.' Marcus Aurelius Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 seninki de çok güzellll teşekkürler Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 HAYAT GÜZELDİR...sevgiyle dostlukla Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gülmek "SAFTIR" denme riskini göze almaktır. Ağlamak ise "DUYGUSAL" görünme riskini. Birine yakınlaşmak "KENDİNİ KAPTIRMA" riskini göze almaktır. Sevdiğini söylemek "SEVİLENİ YİTİRME" riskini. Duygularını açmak "KENDİNİ ORTAYA KOYMA" riskini göze almaktır. Düşüncelerini söylemek ise "DOKUZ KÖYDEN KOVULMA" riskini. Umutlanmak "HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMA" riskini göze almaktır. Sevmek ise "KARŞILIK GÖREMEME " riskini. Ama riskler alınmalıdır, çünkü hayatimizin en büyük riski hiç risk almamaktir.. Çünkü Yaşamak "ÖLME" riskini göze almaktır Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 risk almazsak hayatın da bir anlamı kalmaz Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Şerefle Bitirilmesi gereken en ağır görev "HAYATTIR" Bu nedenle; Bir lokma ekmek için şerefini ayaklar altına almaya, Bir anlık zevk için namusunu lekelemeye, Bir zamanlık mevkii için ayak öpmeye, Günlük menfaatin için faziletini karartmaya "DEĞMEZ" Ne çok fazla akıllı ol, ne de çok fazla çılgın. Ne kendini çok fazla beğen, ne de çok fazla çekingen ol. Ne çok fazla onurlu ol, ne de çok fazla mütevazi. Ne çok fazla konuş, ne de çok fazla suskun. Ne çok fazla sert ol, ne de çok fazla yumuşak. Eğer çok fazla akıllı olursan, insanlar senden çok fazla şey bekler. Eğer çok fazla çılgın olursan, her zaman aldatılırsın. Eğer çok fazla konuşursan, kimse sana aldırmaz. Eğer çok fazla susarsan kimse seni saymaz. Eğer çok sert olursan, kırılırsın. Eğer çok yumuşak olursan ezilirsin bu yazıyı bugun hocamın odasında gördümm...çok önemli öğütler bence Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mart , 2006 ewt serenade bizimle paylaştığın için ayrıca teşekkkür ederim Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2006 hayat nedir biliyormusun ne yapar ne deder hayat oyunlar oynar insanların üzerinde bizim evet bizim üzerimizde oyunlar oynayarak bize sahneler yaratarak ve her birimizi baş role koyarak bu oyunların tek amacı bizi dipsiz kuyulara aynı zamanda karanlık dipsiz kuyulara çekmek. gelirsin kuyu başına durursun öylece yanlız başına direnirsin uzuncabir süre hayata ve karanlık kuyu başına. hayat sana hala sahneler yaratır baş roldesindir her zamanki gibi amacı seni kuyuya itmek değildir senin kuyuya atlamanı ister. sen direnirsin atlamassın atlayamassın istesen bile hayat sabırsızlanır arkandan durmaz iter seni yukarıdan. düşmüşsündür birkere tutunursun dişinle,tırnağınla öylece kalırsın sesiz ve usulca. yapamassın birşey durursun öylece. güçün tükenmek üzeredir ha düştün ha düşecen hayat bunların üzerinede elini kolunu bağlar,izler. bir mucize olur aniden tam düştün düşecen biri tutar elinden şaşırır kalırsın bilmeden. daha demin sana düşman olan hayat şimdi sana dost olmuştur seni kuyuya iten hayat seni oradan çıkarmaya çalışır. karşında iki çift göz durur mavi,ve anlamlı bakan gözler aşık olmuşsundur birkere hayat sana çıkmak için fırsat verir elin ayağın çözülmüştür artık seni yukarıdan çeken biri vardır hayat bir kapı açar sana kurtulursun bilemessin çıkarsın kuyudan uzaklaşırsın artık hayatta iki kişisindir iki mavi gözle berabersindir için kaynar bilemessin hayat işte böyledir bilemessin ne yapacağını aniden hamle yapar iter seni çıkarır seni yazar:Hasan TOKSOY Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 ellerine sağlık buzlu rakı Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranın. Çünkü inerken yine aynı insanlara rastlayacağız. (Cenap Şahabettin) Pylaşımın için tşk... Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 okuduğun için de ben teşekkür ederim güzelim Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 13 Nisan , 2006 Gülmek "SAFTIR" denme riskini göze almaktır. Ağlamak ise "DUYGUSAL" görünme riskini. Birine yakınlaşmak "KENDİNİ KAPTIRMA" riskini göze almaktır. Sevdiğini söylemek "SEVİLENİ YİTİRME" riskini. Duygularını açmak "KENDİNİ ORTAYA KOYMA" riskini göze almaktır. Düşüncelerini söylemek ise "DOKUZ KÖYDEN KOVULMA" riskini. Umutlanmak "HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMA" riskini göze almaktır. Sevmek ise "KARŞILIK GÖREMEME " riskini. Ama riskler alınmalıdır, çünkü hayatimizin en büyük riski hiç risk almamaktir.. Çünkü Yaşamak "ÖLME" riskini göze almaktır süperr hayat felsefesı yapmışsın en sondakı cumle harıka Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Eski zamanlardan birinde çok bilge ve çok ama çok zengin bir adam yasarmis. Çokta mutluymus bu adam üstelik. Birgün yolu oradan gecen bir genc, bunun sirrini ögrenmek istemis. Bilge adamin sarayina gitmis ve ondan bu sirri istemis. Bilge adam, gencin eline bir kasik tutusturmus ve "Simdi o koca yag testisinden bu kasiga silme yag doldur demis. Genc söyleneni yapmis ve kasigi yag ile doldurmus. Bilge adam: "Simdi bu kasiktaki yagin bir zerresini dökmeden, benim sarayimin her tarafini gez ve tekrar buraya dön" demis. Delikanli denileni yapmis, yaklasik bir saat sonra geri dönmüs. Gercekten de elindeki kasik halen yagla doluymus. Bilge adam sormus: "Salondaki o asma avizeyi gördün mü, paha bicilemiyor ona, tamami altin ve üzerinde de yüzlerce elmas var." - Hayir demis genc adam. "Peki, o bahcedeki büyük havuzu gördün mü, etrafinda kugular, cesmeler ve cicekler olan." - Hayir görmedim demis genc adam."Sarayin bahcesini de mi görmedin, oradaki agaçlar dünyanin dörtbir yanindan getirilip, en iyi bahçevanlar tarafindan yillarca büyütülmüs cok nadide agaclardir. Her yerden görmeye gelirler o güzelligi." - Yine hayir demis genc adam. Ve eklemis: "Cünkü ben sadece bana verdiginiz bu kasiktaki yagi dökmeden sarayi gezmeye ugrasiyordum. Bu benim görevim ve sorumlulugumdu. Bunu yapmak icin de sadece bu kasiga bakiyordum, heryeri dolastim ama hiçbiryeri görmedim. Peki, demis bilge adam. "Simdi sarayi tekrar gezmeni istiyorum. Tüm güzelliklerini gör, doya doya tadini cikart. Ama yine bu kasikla gezeceksin. Ama bu sefer bosver o kasigi, sarayi gör." demis. Genc, tekrar baslamis sarayi gezmeye. O ne muhtesem güzellik, o agaclar, çesit çesit kuslar, bahceler, havuzlar, sarayin odalari görkemli, mutfak harikulade,derken yaklasik 2 saat sonra, gördügü güzelliklere hayranligi yüzünden de okunarak geri dönmüs. "Harika, muhtesem diye bagirmis. Omrümde bu kadar güzelligi bir arada görmedim. " Bilge adam gülümsemis. "Simdi elindeki kasiga bir bakar misin?" demis. Genc adam bunca güzelligin arasinda unuttugu o kasigi tekrar hatirlamis ve kasiga bakmis. " Bir de ne görsün..??? kasigin ici bombosmus. Bütün yag dökülmüs. "Iste, genc dostum" demis bilge adam, "Hayatin anlami, elindeki o yagin bir zerresini bile düsürmeden, tüm güzellikleri de görebilmektir..." ne sorumluluklarimiz, evimiz, isimiz gücümüz derken, hayatin güzelliklerini kaciracagiz, sevdiklerimizi ihmal edecegiz, ne de güzel bir hayatimiz olsun diye sorumluluklarimizi ihmal edecegiz...... Alıntı
Φ angelflower Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2006 çok güzeldi gece yağmurum ellerine sağlıkkk Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.