Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Öcalan'ın jandarma sorgusundaki ilk ifadesi.05.07.1999

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Öcalan'ın jandarma sorgusundaki ilk ifadesini açıklıyoruz.

Öcalan, ABD'nin PKK'ya en uzak ülke olduğunu söyledi. Apo, Washington Anlaşması'yla ‘‘Barzani-Talabani devleti’’nin temelinin atıldığını ve kendisinin bertaraf edildiğini ileri sürdü.

AMERİKA bizi ve Türkmenleri ezdi. Barzani ve Talabani'yi devlet yapmaya çalışıyordu. Amerika 40 yıldır Kürtler üzerinde Barzani'yi yüceltmeye destek çıkıyor. Barzani ve Talabani beni kesinlikle istemiyorlardı. Bu konuda Suriye de destekledi.

Irak'ta Başbakan Yardımcısı kanuna göre Kürt olur. Amerika yardımcıyı destekler ve öne çıkarır. Irak'ta bir Kürt devletinin kurulması bütün çevre ülkeleri etkiler Amerika'nın Irak'ta Saddam'ı devirmesi için Kuveyt destek veriyor.

Benim buraya gelmemde Amerika çaba gösterdi ve Yunanistan'ın da bariz desteği vardır. Bu da Amerika ve Yunanistan'a Türkiye ile 50 yıl daha bunun politikasını yapma imkánı sağlayacaktır.

PKK olarak Amerika ile ilişkilerimizi geliştirmek için Akın (K) Kani Bulan tarafından teklifler götürüldü. Amerika bizim tekliflerimize ılımlı yaklaşmadı.

EN MESAFELİ ÜLKE

Amerika'dan Şam'a senatör eşi Bayan Portır 1996 yılı içerisinde geldi. Bizimle görüştü. Mesajlarımı kendisine ilettim ve Amerika'ya mesaj yolladım. İlişkileri geliştirmek istiyordum. Bu ikisinden mesaj gelmedi. Daha sonra bunlar K.Irak'a gittiler.

PKK'dan en uzak duran, mesafeli olan ülkedir. Ama üst düzeyde bir politik olay olarak değerlendirip bir politika çizgisi belirlemektedir.

Eski bir büyükelçi olarak Irak'ta çalışmış bir diplomat son günlerde benim yanıma geldi. Mesajlarımı anında ABD ve İngiltere'ye bildireceğini belirtti.

ANLAŞMA ÇOK CİDDİ

ABD'de Akın Derneği iyi işliyor. Ayrıca Kani'nin eformasyon bürosu var. ABD'deki kuruluşlar Kürt politikasında raporlar düzenlemek için çalışıyor. Ermeni lobilerini çalıştırın diye çok uğraştık. Ancak olmadı. Yunanistan'la da bu konuda çok tartıştık.

Washington Anlaşması bu sefer çok ciddidir. 1992'deki uygulanmamış olabilir. Ancak bu sefer çok ciddidir. Anlaşma temelinde benim bertaraf edilmemdi. Çünkü PKK mirası ile boşluğu doldurma, böylelikle Türkiye'nin kızıp savaş açmasını önlemiş oluruz şeklinde bir politika izlenmiştir. ABD bununla aynı zamanda Türkiye'nin dayatmalarını gözönüne almıştır. Buna Türkiye'nin çıkarları ile ABD'nin stratejik çıkarları temelinde yaklaşılmıştır. ABD politikalarını Kürtlere yönelik olarak anlaşmayı kalıcı, köklü bir oluşum ile işler hale getirmek için kullanacaktır.

Bizim konuya en akıllı yaklaşan İngiltere

İngiltere'nin esas ilgi alanı Celal Talabani'dir. MED TV'ye yayın hakkı verdi. Mayıs 1999 ayına kadar yayın süresi olacak. Tekrar izin verip vermeyeceği belli değil. Benim tasfiye kararımı sanırım İngiltere vermiştir. Politikaları İngiltere oluşturur. ABD'ye uygulattırır. Bizim konuya en akıllı yaklaşan ülkedir. İrlanda'da IRA örgütü ile görüşmelerimiz ve temaslarımız zaman zaman olmaktadır.

ANA POLİTİKAYI İNGİLİZLER OLUŞTURUYOR

İngiltere bence ana politikayı oluşturmaktadır. Avrupa ve Ortadoğu'daki işbirlikçilerine bunu uygulattırmaktadır. Ama genelde politikalarını ABD'ye uygulattırmaktadır. Ortada bu konularla ilgili bir belge yok. Olması da mümkün değildir.

Ancak gelişmelerde dikkat edilmesi gereken konu, Avrupa'nın İngiltere'de düğümlenmesidir. Konulara çok derin yaklaşıyor. Güney Afrika yolunu bence İngiltere kesmiştir.

BİZİMLE İLİŞKİ KURMAYA ÇEKİNİYOR AMA

Bizimle siyasi ilişki kurmaktan çekinen İngiltere, ABD'ye Kürt meselesinden bir anlaşma imzalattırdı. Bundan yansıyan sonuçlar Türkiye ve PKK'yı derinden etkileyebilir. Anlaşmanın ilk kurbanı benim. İlk bertaraf edilmesi gereken siyasi misyon bendim. Washington'un PKK politikası budur.

İngiltere'de bazı lordlarla görüşmeler yaptım.

PKK'nın tabanı, HADEP

Öcalan, ilk ifadesinde Türkiye'de çok sayıda gizli sempatizanının olduğunu anlattı. Apo, HADEP'i destekleyenlerin, PKK'nın kitle potansiyelinin yalnızca dörtte biri olduğunu ileri sürdü.

PKK'ya Türkiye içerisinde destek olanlar bellidir. Çoğu HADEP çatısı altında toplanmıştır. En büyük destek tabanımız üzerinde siyaset yapan HADEP'tir.

Mardin'de başında Piling'in bulunduğu aşiretin ve Türk ailesinin destekleri vardı. Karşılıklarını alıyorlardı.

Botan'da Babatlar, Osman Demir (Önceleri adam verme, erzak ikmali gibi yardımları var) gibi aşiretlerin yardımları çok olmuştur.

Ben ilk çıktığımda bölgede çok etkili bir kişilik olan Yüksekovalı Cihangir Ağa'nın destekleri olmuştur.

Bucak aşiretinden dostlarımız vardır.

Suruç'ta Kılıç'ların dostlukları vardır.

Nusaybin'de 1994 yılı öncesi belediye başkanı bize dosttu. Daha sonra korkup Mersin'e kaçtı. Belediyede kadro verme yardımları olmuştur.

Adıyaman'da Kavi'ler dosttur.

Siirt'te Mamkuran aşireti dosttur.

Bitlis'te bulunan Şeyh Muhyettin Mutlu 1992 yılında Mahsun Korkmaz akademisinde yanıma geldi. Yanımda bulunan oğluna karşılık bana yardım teklifinde bulundu. Ben de oğlunu verdim ve yardımlarını gördüm.

Batman'da Raman aşireti ile dostluğumuz son zamanlarda gelişti.

Diyarbakır Silvan'da Azizoğulları ile dostluğumuz çok iyidir. Ergani Hazro hattında Ensariler ve Aksu'ların zaman zaman yardımlarını gördük.

Bingöl'de Binginler (Şeyh Sait'in akrabalarıdır) ailesinin çok yardımlarını gördük.

Elazığ Karakoçan'da Okçiyen aşireti bolca yardımlarda bulundu. Palu'da Septioğulları'nın zaman zaman olumlu yardımlarını gördük, zaman zaman da ters düştük.

Tunceli bölgesinde tüm ilçeleri ile her zaman yardımlar görmekteyiz.

Erzurum'da Melik ailesinin yardımlarını hálá görmekteyiz.

Ağrı'da Öztürk ailesinin, Ağrı Dağı eteklerinde Öztürk ailesinin yardımlarını görmekteyiz.

Van'da Kartal'lardan Remzi Kartal başta olmak üzere yardımlarını gördük.

Hakkari Yüksekova'da Cananlar, Buldan'lar, Herki'ler ile dostluklarımız iyidir.

Malatya'da Alevi kesimden söz etmek gerekir. Alevi kesimle genelde aramız iyidir. Kürecik ve Doğanşehir bölgelerinde yardım fazladır.

Koçgiri'de Koçgiri aşireti ile görüşmelerimiz iyidir.

Bizim kitle potansiyelimizin HADEP'e yansıyan bölümü 1/4'tür. Gerisi gizli sempatizandır. 4-5 milyon civarında duygular civarında da olsa HADEP'in oy potansiyeli vardır.

DERNEKLER

Mezopotamya Kültür Derneği'nin desteği büyüktür. Kültürümüzü yansıtmaktadır. İstanbul Kürt Endüstrisi (İsmail Beşikçi)'nin desteği olmuştur.

BELEDİYE BAŞKANLARI

Diyarbakır eski belediye başkanı Fuat Atalay bize yakındı.

1994 öncesi Lice Belediye Başkanı iyiydi.

1994 öncesi Dersim'in belediye başkanı aktif olmamakla birlikte yardımcı oluyordu.

1994 öncesi Siirt Belediye Başkanı Ekrem Bilek ile de dostluğumuz iyiydi.

Avrupa'da en büyük desteğimiz Hollanda

ÜSLENME ve eğitim alanımız bizi Alman belasından kurtardı. En fazla destek ve para aldığımız yer, asıl rolü Almanya'nın kuşatmasında oynadı. Bu Almanya'ya bir tepkinin ifadesidir. İlişkiler herhangi bir ülke ile olduğu gibidir.

UYUŞTURUCU PARASI

Baybaşin'in ilişkisini bize dayanarak kurmak istiyordu. Kardeşi bizdeydi. Ayrıca uyuşturucu ticaretinden elde edilen paraların bir miktarını da bize aktarıyordu.

Hollandalı avukatları bize Kani ve Şahin getirdi. Zaten bunlar MED TV'nin avukatlarıdır. Bunların arkasındaki güç kim bilmiyorum. Zengin kişiliklerdir. Ün peşindedirler. Kendilerinin gizli olarak korunduklarını bilyorum. Bu avukatların ben Kenya'da iken Apo Türkiye'ye dönebilir demeç verdiklerini gazetelerden okudum.

BASK Modeli'ni düşündük

BASK, İspana'ya karşı karar gücüm var diyebilmek için bizimle ilişkidedir. BASK'la ilgilenmemin nedeni, aynı modelin Türkiye'de de olabilir diye araştırma yapıldığı için bu örgüt ile ilgilendim. Avrupa sorumlumuz tarafından sürekli temasta bulunmalarını istedim. O bölgelerdeki adamım Ali Yiğit'tir. Kapasitesi zayıftır.

-http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=-89500-

hürrüiet arşiv.05.07.1999

Gönderi tarihi:

Zaten pkk terörü kurulduğu yıllarda sözde bayrağı örs ve çekiçten oluşuyordu, Marksizm-Leninizm(komünist) ideolojisine sahipti.

Militanları ise ırak, Suriye ve sol örgütlerin(dhkpc-tikko) gibi militanlarından oluşuyordu.

Bölge halkından bu ideolijden dolayı destek alamayınca, sözde bayrağını ve ideolojisini değiştirdi.

Asker kıyafetleri ile köylere baskınlar düzenleyip, asker ile bölge halkını karşı karşıya getirdi.

Arkasındaki (açıkladığı) devletlerin gücüyle propaganda sonuçlarında sempatisini artırarak kendini masum, Kürt halkının kurtuluş mücadelesi diye yutturdu.

Çoğunluk bu oyunu yutmuş olmasa da yutanlar az denecek kadar değil.

Umarım bu geçeği bir an öce öğrenirler.

Gönderi tarihi:

PKK Terör Örgütüne Destek Veren Ülkeler

BULGARİSTAN:Sofya'nın merkezinde bir büromuz var,100 kadar aile ile ilgileniliyor(NATO'ya girmesini hararetle destekledik.)

SIRBİSTAN:Ellerinde bol miktarda strella füzesi var.Bana bir miktarda yardım amacı ile verdiler.20 adet de satın aldım.Füze eğitimlerini de Sırbistan’da yaptırıyordum.

ROMANYA:Bizim açımızdan önemlidir.5 bin civarında bir esnaf kitlemiz var.Bükreş'te evlerimiz ve derneklerimiz var.Romanya örgüte Türkiye'den katılanların siyasi eğitim yeridir.Bu ülkeden daha çok teknik malzeme gelmektedir.(NATO'ya girmesini destekliyoruz,Tür işadamlarının en çok yatırım yaptığı ülkelerden biridir.)

GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ:Burada 150 civarında bir aile var.Kadro yoktur.Ekonomik ilişkiler birkaç milyon dolarlık olup,örgütsel ilişkiler daha önemlidir.

ALMANYA:Suriye'deyken Almanya gizli servisinden Lummer benimle görüştü.Almanya üzerindeki eylemlerinin durdurulmasını istedi.Bizde bunun karşılığında Almanya'nın bize karşı daha yumuşak davranmasını istedik.(Aslında Almanya potansiyel olarak en çok mali destek sağlanan-vatandaşlardan yardım haraç vs. olarak toplanır-Avrupa’nın diğer ülkelerini harekete geçiren yazılı medyanın yaygın olarak kullanıldığı ve organize edildiği yerdir.)

Almanya sözde 1993 yılında PKK’yı yasaklamıştır.Bu yasağa rağmen örgüt faaliyetlerini Almanya Kürt Federasyonu merkezi Duesseldorf’tadır.PKK’nın yayın organı Özgür Politika Gazetesi 1995 yılından bu yana yayındadır.Bir çok gösteri,miting ve toplantıda terör örgütünün bir çok sembol ve flamaları açıkça taşınır.Sormak lazım bu nasıl yasak?

BELÇİKA:MED TV.Stüdyo ve binaların bulunduğu yerdir.Avrupa ne derse bize karşı onu uygular.Ayrıca Kürt Derneklerinin üst organının merkezi Belçika’dır.11 dernek,2 birlik ve bir spor kulübü ile faaliyetlerini yürütüyor.Bazı siyasi partilerde parlamento düzeyinde destek veriyor.

HOLLANDA:Üslenme ve eğitim alanımızdır.Bizi Alman belasından kurtardı.En fazla destek ve para aldığımız yerdir.Örgütün Avrupa’daki eğitim merkezidir.Eğitim kamplarına yapılan baskınlarda eğitim gören bir çok militan ve çok miktarda malzeme ele geçirilmiştir.Eğitim kampları genelde çiftlik evi ve spor merkezi maskesi altında icra etmektedir.Ayrıca örgüt mensuplarının Avrupa ülkelerinde dolaşmaları da bu ülkeden organize edilmektedir.Bu ülkede de 11 dernek,4 birlik ve 3 merkez aracılığı ile faaliyetlerini yürütmektedir.

İSVİÇRE:20 dernek, 5 birlik ve Lozan Kürt Enstitüsü aracılığı ile faaliyetlerini yürütüyor.Hükümetten de mali destek sağlıyor.

İTALYA:Propaganda faaliyetlerini dernek birlik ve merkezleri kullanarak yapmaktadır.Çeşitli sivil toplum örgütleri faaliyetlerine destek vermektedir.Sürgünde Kürt Parlamentosu toplantısı bu ülkede yapılmıştır.

FRANSA:Bu ülkede geniş bir halk kitlemiz vardır.Bu kitleden büyük maddi gelir sağlamaktayız.

AVUSTURYA:Kürt Dernekleri Federasyonu kontrolünde 9 dernek vardır.Zorla para toplama, afiş asma,bildiri dağıtma eylemlerini militanları ve sempatizanları vasıtası ile sürdürmektedir.Sosyalist parti,yeşiller ve komünist parti ile ilişkisi vardır.

YUNANİSTAN:Yunanistan’ı anlatmaya gerek yok, her türlü eğitim,kamp,malzeme,siyasi destek,mali destek sağlandığı gibi özel eğitilmiş militanlarla Türkiye’de özellikle metropollerde eylem yaptırmaktadır.Terörist başının Büyükelçiliklerinde yakalanması desteğin derecesini yeterince ifade eder.1990 yılında Körfez savaşından önce Kuzey Irak’ta altyapısını kurmuş olan PKK,bu savaştan sonra SAM6 ve SAM7 füzelerini satın aldı.Bu füzeler Yunanistan yardımı ile Kuzey Irak’a geçirildi.

BARZANİ ve TALABANİ:Barzani ve Talabani’nin PKK ile mücadele ettiğine dair milleti uyutmaya yönelik kampanyalar yapılır.Eğer Barzani ve Talabani zaman zaman Türkiye ile işbirliği yapar gibi göründüyse bu o zaman içinde bulundukları olumsuz durumdan başka çıkış yolu bulamadıkları içindir.Terör örgütü Türkiye’ye girişte dayanabileceği üs bölgeleri oluşturmak maksadı ile Irak ve İran’a elemanlarını yollamış, Barzani ile 1982 ‘de başlayan iş birliği 1983 yılında imzalanan işbirliği protokolü ile resmiyet kazanmıştır.(Bu anlaşma Ağustos 1983 tarihinde Serxwebun gazetesinin 16’cı sayfasında yayınlanmıştır.)Bu iznin alınmasında Hafız Esat’ın baskıları önemli rol oynamıştır.Ogünlerde Saddam henüz resmin içinde değildir.

İRAN:Irak kuzeyinde yerleşme izni alınmış ancak Sadddam resmin içinde olmadığı için Örgüt elemanları Suriye’ye yardım götüren İran uçakları ile İran’a taşınmış ve oradan Irak topraklarına geçmiştir.Böylece dörtyüze yakın terörist Irak kuzeyinde üslenmiştir.İran örgüte her türlü maddi ve manevi desteği sağlamış,onlara barınma bölgeleri temin etmiş,yaralılar İran hastanelerinde tedavi ettirilmiş,TSK’nın Irak’ta yaptığı operasyonlarda sıkışan teröristlerin İran’a sığınmasına olanak sağlamıştır.

‘’SAM-7 füzeleri ve diğer lojistik ihtiyaçlar İran vasıtası ile Rusya’dan sağlanıyordu.PKK’nın Urumiye’de İran’ın bilgisi dahilinde bir hastanesi vardı.

FİLİSTİN:1979 yılında Adalet Partisi Milletvekili Celal Bucak’ın evine silahlı saldırı düzenleyen örgüt partileştiğini ilan etmiştir.Yurt içinde yeterli eğitim olanağı bulamayan içlerinde üst düzey yöneticilerinde bulunduğu 60 kadar terörist illegal olarak Suriye’ye geçmiş ve FKÖ içinde en etkin grup olan EL FETİH kamplarına aktarılmıştır.Buradaki askeri ve siyasi eğitimler Filistinlilerce verilmiştir.Bu dönem aynı zamanda örgütün ASALA ile eylem ve işbirliği için anlaştığı dönemdir.Ayrıca PKK terör örgütü 1’nci kongresini o zamanki ismi Helvi olan daha sonra Mahsun Korkmaz Akademisi olarak değiştirilen Filistin Demokratik Halk Cephesine ait kampta yapmış ve teröristleri burada senelerce eğitmiştir.Türkiye’nin Barzani ile ilişkilerinin gelişmesi üzerine 1998 yılında Saddam PKK ile yoğun ilişkiler kurmuş ve destek vermeye başlamıştır.

İNGİLTERE:Sebepleri birbirinden farlı da olsa tarihteki Kürt isyanlarının çoğunun arkasında İngiltere vardır.Kürtleri gerek Osmanlı’ya gerekse Türkiye’ye karşı kullanmıştır.Bu isyanlara kısaca göz attığımızda bunlarının çoğunun devleti bir başka gaile ile uğraştığı döneme rastlar.Bu isyanların bir diğer özelliği de çoğunluğunda Ermeni’lerle işbirliği yapılmış olmasıdır.Oysa 2’nci Abdülhamit’in emriyle 1981 yılında Hamidiye Alayları kurulmuştur.Bu alayların kurulma nedeni tamamen Doğu Anadolu’nun savunulmasıydı.Nitekim hem bölgedeki Rus nüfusunun azaltılmasında hem de Ermeni komitelerinin cinayetlerinin önlenmesinde bu alayların önemli rolleri olmuştur.Bunun en önemli örnekleri 1893 tarihinde başlayan 1894 yılı ortalarına kadar süren SASON ve 1986 yılında Van’daki Ermeni isyanlarıdır.

NATO:Şimdi bu nereden çıktı,bu çok ciddi bir suçlama denilebilir.Görüntü olarak öyledir.Çünkü NATO’nun ana amacı üye ülkelerin toprak bütünlüğünü garanti etmektir.Hatta bir maddesine göre de üye ülkelerden birine yapılan saldırı hepsine yapılmış sayılır.Kimse zannetmesin ki NATO’dan yardım falan isteyelim diyorum.Zaten istesek de ne cevap alacağımız herhalde milletin malumu değilse de bazı insanlar bazı olayları hatırlamak zorundadır.Mesela Birinci Körfez Savaşı’nda Alman pilotların nasıl ülkemize gelmeyi reddettiğini,Irak savaşında da hava savunma unsurlarının Türkiye’ye yerleştirilmesini Almanya ve Fransa’nın nasıl bloke ettiğini hatırlarlar.Ayrıca o dönemde Irak’a karşı o silahları istemek hangi değerlendirilmenin ürünü anlamıyorum.Diyeceksiniz ki bunların PKK ile ilişkisi ne?Daha 2005 yılında Kara Kuvvetleri Komutanı Amerika ziyaretinden dönerken NATO’nun PKK’yı terörist örgütler listesine almadığını bunun mücadelesinin verildiğini açıklamadı mı?Bundan daha büyük manevi destek olabilir mi?Bizim 20 yıldır mücadele ettiğimiz ve binlerce şehide mal olan bir örgütü terör listesine aldırmak için 55 yıldır üyesi olduğum bir askeri örgüt içinde mücadele ediyorsam önce onun varlığını sorgularım.

AVRUPA PARLAMENTOSU:Şimdi bu nereden çıktı bu Avrupa karşıtlığıdır,bir bölünme paranoyasıdır diyenler çıkacaktır.Onlar kendi inandıklarını söyleyebilirler.Kitabın sonundaki EKA ve EK-B incelendiği zaman AB üyelerinin PKK ve onun uzantısı siyasi partilere nasıl baktıkları görülecektir.Özetle Avrupa Parlamentosu’nun 1993 yılı ile 2001 yılı arasında aldığı 36 Karardan 19’u ülkemizde etnik ve dini azınlık yaratmaya yöneliktir.Avrupa Parlamentosu’nun kararları bağlayıcı değildir diye ortalıkta dolaşanlar ilerleme raporunda Avrupa’nın müktesebatı içinde Avrupa Parlamentosu kararlarının da olduğunu ve müktesebata uyma zorunluluğumuzu görmezden geliyorlar.Bakalım daha bu hikaye ne kadar sürecek yaşayıp görüceğiz.

RUSYA:Soğuk savaş esnasında Türkiye’ye yönelik bir çok terörist harekette olduğu gibi PKK terör örgütü de desteklenmiştir.Çünkü o dönemde bu tür yıkıcı ve bölücü hareketleri desteklemek Rusya’nın politikasının bir parçası olmuştur.Rusya her türlü lojistik desteğin yanında politik destek de sağlamıştır.Bunun en bariz misali terörist başının Suriye’den çıktıktan sonra nereye gittiği ve Duma’nın alt kanadının aldığı kararlardır.

‘’1989 Tarihinde Rusya tarafından Ermenistan sınırında 2000 adet kaleşnikof, 250RPG ,1000 adet el bombası ve çok miktarda C3 ve C4 plastik patlayıcı Rusya tarafından PKK’ya hibe edilmişti.1992 ve 1993 yılllarında Yunanistan’ın aracılık yapması sonucu Suriye üzerinden Kuzey Irak’a Katyuşa Roketleri ve Sarin Gazı gönderilmişti.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ:destek verenler listesinde en sona almam verdiği desteğin önemsizliğinden değildir.Aksine daha iyi dikkat çekmek maksadı ile sona bırakılmıştır.

ABD Türkiye’nin müttefikidir.Bizi yönetenlere göre sadece müttefik değil,stratejik müttefiktir.Acaba müttefik mi?Yoksa BOP kapsamında kullandığı bir ülke mi?Bazı kısa örnekler verelim ve kararı size bırakalım.

Türkiye Irak kuzeyinde bir Kürt Devletinin kurulmasını kendi bekası açısından tehdit sayar,en azından 2002 yılına kadar böyleydi.Peki,Kürt Devletinin temelini atan kim?ABD

Barzani ve Talabani kime güvenerek kafa tutar Musul’da Demografi değişikliği yapar?ABD

PKK Kandil Dağı ve benzeri kamplarda nasıl ve kimin sayesinde kendini güvencede hisseder?ADD

PKK kimin kontrolündeki bir bölgede 2004 yılında kongre toplar?ABD

PKK kimin denetimindeki topraklardan(Irak Kuzeyi) lojistik destek sağlar?ABD

PKK hangi devletin görevlileri ile ilişki halindedir .ABD

PKK’nın önemli ismi Osman Öcalan hangi ülke ile iyi ilişkiler içinde olduğunu açıkladı?ABD

PKK ile her fırsatta edeceğini her seviyede her seferinde açıklayıp da kılını kıpırdatmayan kim?ABD

PKK ile mücadele edeceğini yüzlerce kez açıklayıp ta sonra bunu Irak Hükümeti ile görüşün diye topu taca atan kim?ABD

PKK sorununu Irak hükümeti ile çözün diye tavsiye edip de bu ülkeye giremezsiniz diyen kim?ABD

PKK sorununu siyasi yollarla çözümünü öneren bunun için sürekli af tezini öneren kim?ABD

PKK’yı hem teröristler listesine alıp hem de PKK ile daha iyi mücadele etmemiz için İran ve Suriye’ye yapılacak operasyonlarda bizimle daha iyi işbirliği yapmalısınız,diye bir terör örgütünü şantaj vasıtası olarak kullanan hangi ülkenin sözcüsü?ABD

PKK terör örgütüne karşı başarılı görevler yapmış,Özel Timleri misafir hukukunu kötüye kullanarak tutuklayanlar kim?ABD

Omuz omuza çarpıştığı 50 yıllık müttefiklerine Irak’ta yakaladığı teröriste layık gördüğü muameleyi layık gören kim?ABD

Bu dokümanda terör örgütü PKK'nın destek gördüğü ülkelerin ve desteklerin somut verilerinin bir bölümü mevcuttur.Bu bilgiler bizzat örgütün lideri ABDULLAH ÖCALAN!a aittir, Alaettin Parmaksız'ın raporları ile birlikte aşağıda verilmiştir.

varbak.com - PKK Terör Örgütüne Destek Veren Ülkeler NOT:Burada ki bilgiler E.Tümgeneral Alaettin Parmaksız'ın ''Komutanım Ben Şehit Miyim?'' adlı kitabından alıntı yapılmıstır.Sizlerinde okumanızı tavsiye ederim, örgütün gerçek yüzünü ve bağlantılarını daha kapsamlı görebilirsiniz.

Alıntıdır...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.