Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

YUMUŞAMAYAN KURU FASULYELER

 

198946.jpg

 

Uzun süre boyunca pişirildiği halde bir türlü yumuşamayan kuru fasulye yemeğinin içine bir tatlı kaşığı rakı veya yarım tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu fasulyelerin yumuşamasını sağlayacaktır.

 

Ayruca kuru fasulye, nohut, barbunya gibi kuru bakliyatların hem daha çabuk yumuşaması hem de gazlarının alınması için yemeği pişirmeden bir gece önceden ılık suda bekletmek gerekir. Suyun içerisine bir çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı şeker de ekleyebilirsiniz. Ertesi gün fasulyeleri beklettiğiniz suyu dökün ve yarım tatlı kaşığı kimyon da ekleyerek yemeğinizi pişirmeye geçin. Kimyon yemeklerin gazını almakta birebirdir. Kuru fasulyeyi kaynatırken üzerinde oluşan köpükleri de temizlemeyi ihmal etmeyin.

 

Eğer bunun için yeterli vaktiniz yoksa şu yöntemi de deneyebilirsiniz;

 

Fasulyeleri 15 dakika boyunca soğuk suyun içinde tuzsuz olarak haşlayın. 15 dakika sonra ocaktan indirdiğiniz fasulyeleri iyice süzün. Tencerenin içine yeniden su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine kuru fasulyelerinizi ekleyin ve pişirme süresinin yarısına geldiğinizde tuzu ekleyin.

 

Hepsini yaptım ama kuru fasulyeler hala yumuşamıyor diyorsanız, siz yemeğe sevginizi katmayı unutuyor olabilirsiniz. İçine biraz da sevgi katın. Bir de kuru fasulyenin yanı sıra aç kalma ihtimaline karşı kendi ellerinizle börek açın. Kuru fasulye tutmazsa börek yersiniz biggrin.gif

 

Sevgimi de katıyorum yine olmuyor diyorsanız o zaman markete gidip bir tane haşlanmış kuru fasulye konservesi alın. Bu işte kesin sonuç, akşama evde kuru fasulye de garanti!

Unutmadan kuru fasulyenin yanında en güzel pilav ve turşu gider sweatingbullets.gif

Gönderi tarihi:

Kuru fasulyeyi bir gece evvelden beklettiğiniz suyun içine 1 şişe maden suyu katarsanız gazını alır

Gönderi tarihi:

Şu mübareklerin gazını almaya çalışmayın yahu..:) Gaz dediğiniz şeyi kısaca özetlemeye çalışayım da neden almamanızı istediğimi anlayın:

 

Kurufasülye,nohut vb. baklagillerin bağırsakta gaz oluşturmasına sebep olan, bu baklagillerdeki ince bağırsakta emilemeyecek büyüklükteki şeker molekülleridir..İnce bağırsakta çözünemeyen bu şeker kalın bağırsakta bakterilerce parçalanır..Bu işlem sonucunda bu bakteriler gaz üretir..İşte gaz oluşmasına sebep olan budur..Bu baklagillerin gazını alacağım diye lezzetinden vazgeçmiş oluyorsunuz..Suyunu süzüp atmak suya geçen lezzeti atmaktır..;) Ayrıca karbonat nohut ve kurufasülyenin kararmasına sebep olacağından görsel bir sorunda çıkartır..

 

İlla gaz yapmasın diyorsanız, her hangi bir aktardan temin edeceğiniz enzimden bir iki damla yemeğinize katarsanız sorun yok olacaktır, ama lezzetinden kaybetmeden elbette..;)

 

Sevgilerimle..( Bunu da tarife ekle Gloria,sevgi dolu bir tabak kuru/nohut )

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bu arada aklıma gelmişken hemen bu bilgiyi de ekleyeyim :)

 

Kuru fasulyenin haşlama suyu, mürekkep lekesini çıkarmakta bire birdir.

 

Kuru fasulyeyi haşladıktan sonra suyundan bir miktar alıp, üzerinde mürekkep lekesi olan kıyafeti bu suyla yıkarsanız, lekenin kolayca çıktığını göreceksiniz.

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

.

.

.

Fasulyeleri 15 dakika boyunca soğuk suyun içinde tuzsuz olarak haşlayın. 15 dakika sonra ocaktan indirdiğiniz .

.

.

.

 

Soğuk suda da haşlanabiliyor demek :unsure::stuart:

 

Yumuşamayan değil ama parçalanan fasulyelerle başımın derde girdiği oldu..ve bol yeşil biber çok yakışıyor.

 

Mürekkep lekesi bilgisi de harika oldu :)

Gönderi tarihi:

Soğuk suda da haşlanabiliyor demek :unsure::stuart:

 

 

Ne güzel yakalamışsın Leyla..:w00t::D Gerçi sana çemkirmez, ama ben farkedip yazsaydım o soğuk suda beni boğardı muhtemelen.. :unsure:

 

Gönderi tarihi:

Ne güzel yakalamışsın Leyla..:w00t::D Gerçi sana çemkirmez, ama ben farkedip yazsaydım o soğuk suda beni boğardı muhtemelen.. :unsure:

 

 

Yani daha önce yakaladığını ama çaktırmadığını söylemek istiyorsun :grin: annladım :whistling:

Gönderi tarihi:

Yani daha önce yakaladığını ama çaktırmadığını söylemek istiyorsun :grin: annladım :whistling:

 

Külliyen yalan.. -_-:devil::stuart:

  • 2 hafta sonra...
  • 5 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Mide yanması yapıyor mu

  • 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Bende fasulyelerin Lokantada sistiği gibi olmasini istiyorum ama olmuyor her yolu denedim sismek bilmiyolar benden inatci ciktilar.:)

  • 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Taze fasulye yumusamiyo ise be yapmak lazim

  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Benim fasulyelerin yarısı pişiyor yarısı pismiyor ne yapacağım bilemedim

  • 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
Tarih ‎7‎/‎24‎/‎2010 at 15:01 , LeylaM dedi:

oğuk suda da haşlanabiliyor demek :unsure::stuart:

 

 

Tarih ‎2‎/‎19‎/‎2016 at 13:33 , Misafir civelek dedi:

ende fasulyelerin Lo

Harika bilgiler teşekkürler :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.