Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2010 15 yıl Ekmeğin Küflenmesini Önlemek için işte yapmanız gerekenler: Eğer bir ekmek dolabınız varsa ve ekmeklerinizi bu dolabın içinde saklıyorsanız, her 2 haftada bir ekmek dolabınızın içini sirkeli suyla siliniz. Bu küflenmeyi engelleyecektir. Ekmek dolabınızın içine bir miktar tuz koyunuz bu da ekmeklerinizin nemlenmesini engelleyecek ve bu nedenle küflenmeyi geciktirecektir. Ekmek dolabınızın içine bir iki diş sarımsak koyunuz. Ekmeklerinizi buzdolabında saklayınız. Bu hem daha uzun süre taze kalmasını hem de küflenmesini engelleyecek başka bir yöntemdir. En güzeli yiyebileceğiniz kadar ekmek alınız Küflenen gıdalardan kesinlikle uzak durmalısınız. Ziyan etmemek adına küflenmiş bir gıdanın küflü kısımlarını ayırıp, küfsüz yerlerini yemeye kalkışmak doğru değildir. Küf gıdanın en alt kısmından üste doğru geliştiğinden ve gıdanın tamamına zehir yayılmıştır. Küfler kansorejen madde içerir, ayrıca zamanla kişinin bağışıklık sistemini çökertir, iç organlarında ve karaciğerinde tahribata yol açar.
Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2010 15 yıl Poşeti vakumluyorum, içime çekiyorum torbanın ağzını düğümledim mi hayatta küflenmiyor.
Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 13 yıl Poşeti vakumluyorum, içime çekiyorum torbanın ağzını düğümledim mi hayatta küflenmiyor. çok iyi ya
Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 13 yıl önemli bir nokta da ekmekte azıcık bile küf görürseniz sakın o ekmeği tüketmeyin. küf ekmeğin tamamına yayılmış olabilir ve siz bunu fark etmeyebilirsiniz.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.