Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

IgE aracılıklı Gıda alerjisi ile Gıda duyarlılığıı karıştırılmamalıdır! IgE aracılıklı gıda alerjisi, gıdayı alır almaz şiddetli anafilaksiye kadar gidebilen çeşitli semptomlarla ortaya çıkar ve IgE antikorlarının yükselmesi ile bilinir. Bu kesinlikle gıda duyarlılığı değildir. Gecikmeli gıda alerjisi olarak da bilinen gıda duyarlılığında, belirli bir besinin tam olarak sindirilememesi ile daha uzun sürede ortaya çıkan IgG antikorları yükselir. Gıda duyrlılığının, Crohn hastalığı ve ülseratif kolit, İBS... gibi genelde kronik birçok hastalığa yol açtığı belirtilmektedir. Duyarlı olduğumuz besinleri tüketiğimiz sürece kronik enflmatuara bağlı olan;

 

• Kronik mide-barsak sorunları: İritabl barsak sendromu, ishal, gaz, kabızlık

• Nörodermatit gibi deri sorunları

• Yüksek tansiyon

• Baş ağrıları ve migren

• Obezite

 

gibi kronik rahatsızlıklara mazur kalırız.

 

Besin duyarlılığının sebep olduğu kronik enflamatuar reaksiyonlar diyet kısıtlamasıyla engellendiğinde genel fizyolojik indexde gelişme görünür.

 

Genel olarak;

 

Vücut kas oranında artış, vücut yağ oranında azalma

Enerji seviyesinde yükselme, egzersiz performansında artış,

Kalp, damar sisteminde ve böbrek fonksiyonlarında güçlenme,

Bağışıklık sisteminde güçlenme,

Seks performansında artış,

Kan basıncının daha düzenli olması,

Kolesterol profilinin düzelmesi; yüksek HDL, düşük LDL

Kemiklerin güçlenmesi,

Uykunun daha düzenli olması,

Hafıza gücünde artış sağlanabilmektedir.

 

Bize dokunan gıdaları çıkardığımız kısıtlama diyetini uyguladığınız takdirde besin duyarlılığınızın türü ve şikayetlerinize göre bu indexlerden biri yada birkaç tanesinde gelişme görülecektir.

Gönderi tarihi:

Gıda Duyarlılığıı ve tip 3 alerjiler tüm tıp dünyası tarafından kabul edilmiş ve gıda duyarlılığının birçok hastalığa direkt olarak sebep olduğu veya hastalığın semptomlarını arttırdığı bilimsel olarak ispatlanmıştır. Ancak tespiti için geçmişte yapılan uygulamalar son derece farklıdır ve tıp dünyası tarafından tartışma konusu olmuştur. Bugün ELISA tabanlı test metodlardan alınan sonuçlardaki doğruluk oranı yükselmiştir.

 

Gıda duyarlılığnı tespit etmenin en eski yöntemi eliminasyon diyetlerinin uygulanmasıdır. Bu diyetler, yıllarca başka bir alternatif test metodu olmadığı için doktor ve diyetisyenler tarafından çözümü bulunamayan kronik hastalık ve kilo sorunlarında uygulanmıştır.

 

Bu diyetlerde hasta-danışanların belli bir süre alerjen özelliği en az olan gıdaları tüketmeleri sağlanıyor ve belli bir süre sonunda vücudun temizlenmesi beklenip daha sonra gıdalar tek tek diyete eklenerek danışanın hangi besinlere duyarlılık geliştirdiği araştırılıyordu. Ancak bu diyetler hasta için son derece zor ve yıpratıcı olmaktaydı. Bazen yıllarca süren bu diyetlerle çoklu gıda duyarlılığı tespiti daha da içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Genelde başarı oranı da son derece zayıftır. Bu diyetlerdeki problem hangi gıdalara karşı duyarlu olduğunuzu tam olarak bilmemenizden dolayı reaktif gıdlar yerine geniş bir spectrumu diyetinizden çıkarmak zorunda kalşınızdır.

Gönderi tarihi:

Vücut bağışıklık sistemi gereklidir. Bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin yol açabileceği enfeksiyonların oluşmasını engeller. Fakat yediklerimizden herhangi

bir şey bünyeyi olumsuz olarak etkiliyor ise durum değişir: O zaman vücut, yabancı maddeye karşı savunma sistemini harekete geçirir. Gıdalara karşı duyarlılık normalde zararsız olarak bilinen besinler tüketildiğinde dahi meydana gelebilir. Savunma sisteminin harekete geçmesi, uzun vadede kronik hastalıklara yol açarak, ruh ve beden sağlığını bozar. Gıda duyarlılığına bağlı kronik reaksiyonlar yavaş fakat etkili mekanizmalardır. Kronik, yani sürekli olmaları uzun vadede verdikleri zararı artırırlar. Tıpkı bir bir akarsuyun vadisini aşındırdığı gibi 20 sene süren kronik bir durum geri dönüşü olmayan ruh ve beden bozukluklarına yol açar. Herkesin duyarlı olduğu gıda farklıdır ve çoğunluk için tavsiye edilen fındık, elma, yaban mersini, brokoli, kırmızı mercimek, somon, ıspanak, tatlı patates, sebze suyu gibi mucize yiyecekler sizin için zaralı olabilir. Farkında olmadan yıllarca tükettiğiniz bu yiyecekler siz kalıcı zararlar verebilir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.