Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bugun nette gazetelere goz atarken birden dikkatimi cekti bir ulke ile daha vizeler kaldirildi ve Turkiyeden vize istemeyen sayisi bir sayi daha artmis gorunuyor. haritaya bakarken mavilerden cok kirmizi bulunmaktaydi buda demek oluyorki tum dunya ulkeleri turkiyeden vize istemekte isin komik ve aci tarafi ise turkiye bu ulkelerden vize istememekte :) ve bir digeri ise her yerde ve her sekilde Azerbaycan iki devlet bir millet dedigimiz Azerbaycan dahi turk vatandaslarindan vize istiyor.. Eee kardesliginiz bukadar olur iste isinize gelince kardes isinize gelmeyince bizi tanimazsiniz ..

Gönderi tarihi:

Bugun nette gazetelere goz atarken birden dikkatimi cekti bir ulke ile daha vizeler kaldirildi ve Turkiyeden vize istemeyen sayisi bir sayi daha artmis gorunuyor. haritaya bakarken mavilerden cok kirmizi bulunmaktaydi buda demek oluyorki tum dunya ulkeleri turkiyeden vize istemekte isin komik ve aci tarafi ise turkiye bu ulkelerden vize istememekte :) ve bir digeri ise her yerde ve her sekilde Azerbaycan iki devlet bir millet dedigimiz Azerbaycan dahi turk vatandaslarindan vize istiyor.. Eee kardesliginiz bukadar olur iste isinize gelince kardes isinize gelmeyince bizi tanimazsiniz ..

Dostum arkadasin birisi bir baslik altinda Atatürk'ün Türk'ü "Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir." olarak tanimladigini gururla bizlere aktariyor. Ama hala bizden binlerce kilometre uzak ve kücük ülkelerin dahi bizlere vize uyguladigi bu aciklamalarin tam tersini söylüyor. Yani dünya devletlerinin cogu Türk deyince sorunlu olduklari akillarina geldigi icin ülkelerine kontrolsüz girmelerini istemiyorlar. Avrupa ülkeleri "Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir" denilen Türk'lerin bir cok hafif konularda dahi ne kadar sorun cikardiklarini cok iyi bilmektedirler. Azerbeycan dahi bize vize uyguluyorsa vardir hakki sebebleri. Yoksa bosu bosona kimse vize uygulamaz. Bakin biz neden Avrupa ülkesi vatandaslarina vize uygulamiyoruz? Cünki onlar gelince sorun yaratmiyorlar demekki, gelen de geri gittigine göre neden vize uygulayacaksinki? Amma biz Türk'ler icin durum öyle degil, her ülke ülkesine gelen bir Türk turustinin geri gitmeyecegi hesabini yapiyor. Kriminal davranislarinida eklersek o ülkeleri cok iyi anlayabiliriz. Avrupa ülkelerinin hapishaneleri "Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir" olan Türk'lerle dolu. Herhalde "dünyayi aydinlatan günes" olduklari icin kiskanildiklari icin hapise atiliyorlardir.

Gönderi tarihi:

Danimarka'da skandal

Bakin birileri bu ülkelerde ışığı arayacak oralarda ışığı bol mevsim bol her türlü rahatlik var..

DANİMARKA’nın başkenti Kopenhag’daki iş bulma kurumunda, işsiz bir Vietnamlı kadın, yeniden iş hayatına atılması ve pratik meslek eğitimi alması için randevu evine gönderildi.

ışık yukarda parliyor..

Bugün Türkler Avrupa da bu noktaya düsmemistir mücadelesinde basariyla artik isveren noktasina gelmis onlarin deyimiyle en düsügü manav isletir..

Bakin bir de hapisanelerden bahsediyorsunuz oralara ziyaret ederseniz oralarda uyusturucu ile ic ice olmus barzanin kedileriyle doludur..

Onun icin burda yanlis bir hesap var..

Hic bir zaman Türkler hapisaneyle hasir nesir olmamistir hasir nesir olduklari tek bir ilgi alani vardir meslek yükselmek ve Bayanlar Avrupali bayanlar bugün asya yukari her Türkün bir Avrupali bayandan cocugu vardir..

Bunlar yarinin Avrupasidir, arakadasin dedigi gibi kasirgalik vardir günes enerjiside bol oldugundan üretim hacmi yüksektir..

Gönderi tarihi:

Gordugum sudurki birileri acmis oldugum vize basliginda Turk/Barzani cekismesine girme icerisindeler. Benim bu basligi acmamdaki amac Turkleri assagilamak/ovmek degildir, Turkleri assalamak demek kendimi assagiliyorum demektir, diger yandan konun barzani ilede uzaktan yakindan alakasi yoktur. Danimarkadan soz acilmisken yazida danimarkayi oven herhangi bir kelime varmidir ? Bu konuya hic girip konuyu dagitmak gibi bir niyetimde yok.. Benim burada vurgulamak istedigim Turkiye- Azerbaycandan ve Ermenistandan Turkiyeye girecek hic kimseden vize talep emiyor Azerabaycan- Ermenistan ve Turkiyeden vize talep ederken Rusya, Ukrayna, ve diger Turki cumhuriyetlerinden(Turkmenistan disinda) vize talebinde bulunmuyor. Ermenistan ise Azerbaycandan vize talebinde bulunmazken Turkiyeden vize istemekte.. Diger TurkiCumhuriyetlerinde hemen hemen hepsi turkiyeden vize talep etmekte..

Benim bu konu basliginda anlatmak istedigim suydu Bizim her yuzumuze guleni biz dost saniyoruz ama isin asli oyle degildir. Bugun Azerbaycanda ve diger turki cumhuriyetlerinde Turk firmalari ayakta tutmakta ulkeye her giris cikisinda vize icin odenilen harci dusunelim birde.

Sozde dostlarimiz hani.. Akrabanin akrabaya yaptigini akrep yapmazmis dogru yani tabi anliyana..

Gönderi tarihi:

Bakin bir de hapisanelerden bahsediyorsunuz oralara ziyaret ederseniz oralarda uyusturucu ile ic ice olmus barzanin kedileriyle doludur..

Hic bir zaman Türkler hapisaneyle hasir nesir olmamistir hasir nesir olduklari tek bir ilgi alani vardir meslek yükselmek ve Bayanlar Avrupali bayanlar bugün asya yukari her Türkün bir Avrupali bayandan cocugu vardir..

Bunlar yarinin Avrupasidir, arakadasin dedigi gibi kasirgalik vardir günes enerjiside bol oldugundan üretim hacmi yüksektir..

Gercekten cok gülünc iddaalar. Yani hapishanedeki karadeniz kökenliler, ege, ak deniz, ic anadolu, tekirdag kökenlilerin tümü Kürt oldu.

"Türk'ler hic bir zaman hapishaneyle hasir nesir olmamistir, hasir nesir olduklari tek bilgi alani mesekte yükselmek ve birde Türk erkekleri her avrupali bayana cocuk yaptiriyorlar" demek kadar gülünc ve gerceklerden uzak bir anlayis olamaz, birde asagi yukari her Avrupali bayanin bir Türk'ten cocugu var demekte gülünclügün ötesinde bir komedi.

Avrupadaki konumun´muzu dahi carpitan ve gerceklerimizi inkar eden bir toplum olmusuz. Avrupadaki Türk'lerin Türkiye'de dahi sorunlari var. Türkiye'de yasayanlar onlara bir cok konuda geri kaldiklari icin kiziyorlar ama biz bunu dahi inkar ediyoruz. Mesleklerinde yükseliyorlarmis, hangi meslekten bahsediyorsunuz? sakin Sportwette, yani futbol iddaasi mesleginden ve kahvehanelrede tas dösemekten bahsetmis olmayasiniz.

Gönderi tarihi:

Bazi insanlar Avrupa'da Türkler lafini duyunca hemen heyecanlanir ve atip tutarlar.Onlarin atip tuttuklarina bakarak hangi cemiyet icinde yasadiklarini anlayabiliriz. Dost bildiklerimizin bize vize uygulamasi devleti yöneten iktidarlarin basiretsizligindendir.Vizelerin bazi ülkeler tarafindan kaldirilmasina gelince;Rusya ile büyük bir bavul ticaretimiz vardir.Rusya'n in vizeyi kaldirmak istemesi veya kaldirmis olmasi düsünürsek kendi cikarinadir.Cünkü insanlari rahatca Türkiye'ye girip cikarak ticaret yapabileceklerdir.Muhakkak ki bizimde cikarlarimiz vardir.Araplara gelince,Arap vizesinin kaldirilmis olmasi PKK'lilarin rahatca ülkeye girip cikmasi anlamina gelir.Endonezya ise sadece ticaret erbabinin isine yarar.Normal bir vatandas o kadar para vererek onca saat Endonezya'ya ucma zahmetine katlanmaz.Dikkat ederseniz Rusya disinda sadece bazi Arap ülkeleri vizeyi kaldirdi.Avrupa hala vizeli...

Evet yurt disindaki Türklerin basarilari sadece Efendi arkadasin yazdiklari ile sinirli degildir.Türk gencleri Avrupa'da cok basarili islere imza atmaktadirlar.Ama tabi ki Türk denince kimyalari bozulanlar icin bunlarin hicbiri dogru degildir.Sporwette oynar veya kahvede oturur Türkler.Bu iddiayi yapanlarin hangi ortamlarda yasadiklarini aciklama geregi duymuyorum.Bu kadar Türk karsitligi gercekten zihinsel bir sorundur.

Vize olayinda Efendi arkadasin ne demek istedigini ben gayet iyi anladim.Amac konuyu Barzani'ye getirmek degildir sanmiyorum ki efendi arkadas konuyu carpitmak istedi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Gercekten cok gülünc iddaalar. Yani hapishanedeki karadeniz kökenliler, ege, ak deniz, ic anadolu, tekirdag kökenlilerin tümü Kürt oldu.

"Türk'ler hic bir zaman hapishaneyle hasir nesir olmamistir, hasir nesir olduklari tek bilgi alani mesekte yükselmek ve birde Türk erkekleri her avrupali bayana cocuk yaptiriyorlar" demek kadar gülünc ve gerceklerden uzak bir anlayis olamaz, birde asagi yukari her Avrupali bayanin bir Türk'ten cocugu var demekte gülünclügün ötesinde bir komedi.

Avrupadaki konumun´muzu dahi carpitan ve gerceklerimizi inkar eden bir toplum olmusuz. Avrupadaki Türk'lerin Türkiye'de dahi sorunlari var. Türkiye'de yasayanlar onlara bir cok konuda geri kaldiklari icin kiziyorlar ama biz bunu dahi inkar ediyoruz. Mesleklerinde yükseliyorlarmis, hangi meslekten bahsediyorsunuz? sakin Sportwette, yani futbol iddaasi mesleginden ve kahvehanelrede tas dösemekten bahsetmis olmayasiniz.

Sayin Dominik

Avrupada yasayan Turkler konusunda 3 assagi 5 yukari dogru tespitlerin var ama dedigim gibi, ama konu basligi burasi degil, bir konu icinden baska bir konuya gecmek konu basligini dagitmak gercekten hic sevmedigim birsey.. Herseyi herkesle tartismak guzel ama daldan dala konar gibi konudan konuya atlamasak hem daha verimli olur hem daha saglikli umarim ne demek istedigimi anlamisinizdir.

Gönderi tarihi:

Sayin Dominik

Avrupada yasayan Turkler konusunda 3 assagi 5 yukari dogru tespitlerin var ama dedigim gibi, ama konu basligi burasi degil, bir konu icinden baska bir konuya gecmek konu basligini dagitmak gercekten hic sevmedigim birsey.. Herseyi herkesle tartismak guzel ama daldan dala konar gibi konudan konuya atlamasak hem daha verimli olur hem daha saglikli umarim ne demek istedigimi anlamisinizdir.

Haklisiniz, ben sadece Efendi Türkler arkadasin cikisina karsilik bir cevap niteliginde yazdim. Tabiiki söylediginiz gibi konu basligiyla alakasi yok.

Dikkatinizi cektiyse benim ilk yorumum konu basligiyla ilgiliydi.

Gönderi tarihi:

Gordugum sudurki birileri acmis oldugum vize basliginda Turk/Barzani cekismesine girme icerisindeler. Benim bu basligi acmamdaki amac Turkleri assagilamak/ovmek degildir, Turkleri assalamak demek kendimi assagiliyorum demektir, diger yandan konun barzani ilede uzaktan yakindan alakasi yoktur. Danimarkadan soz acilmisken yazida danimarkayi oven herhangi bir kelime varmidir ? Bu konuya hic girip konuyu dagitmak gibi bir niyetimde yok.. Benim burada vurgulamak istedigim Turkiye- Azerbaycandan ve Ermenistandan Turkiyeye girecek hic kimseden vize talep emiyor Azerabaycan- Ermenistan ve Turkiyeden vize talep ederken Rusya, Ukrayna, ve diger Turki cumhuriyetlerinden(Turkmenistan disinda) vize talebinde bulunmuyor. Ermenistan ise Azerbaycandan vize talebinde bulunmazken Turkiyeden vize istemekte.. Diger TurkiCumhuriyetlerinde hemen hemen hepsi turkiyeden vize talep etmekte..

Benim bu konu basliginda anlatmak istedigim suydu Bizim her yuzumuze guleni biz dost saniyoruz ama isin asli oyle degildir. Bugun Azerbaycanda ve diger turki cumhuriyetlerinde Turk firmalari ayakta tutmakta ulkeye her giris cikisinda vize icin odenilen harci dusunelim birde.

Sozde dostlarimiz hani.. Akrabanin akrabaya yaptigini akrep yapmazmis dogru yani tabi anliyana..

Bakin vize demek denetim demek eger bir ülkeden gelebilecek herhangi bir tehlike varsa bunu vize´ile denetim altina alirsin. Azerbaycanla aramizda vize varsa tek tarafli demek oluyor ki! vize koyan tarafin sakincalari var bu sakinca da kimsenin aklina hep gelmesin o tarafa isci göcü olacak..

Demek istedigim...

Kafamizi kilitlemeyelim vize demek isci göcü demek..

Sonra kimse bilemez !!! bu vizeyi Türkiyenin de sicak baktigini onun icin ortaligi her daim bulandirmaya gerek yok Terörist kamplarin bir dönem oraya tasindigini unutmadik..

Bir ara K irak a gecildiginde solugu orda aldiklarinida biliyoruz..bu barzanin kedilerini hatirlarmisin bilemem..

Ödenen harcin minimum harcin ne götürüsü olur gecin bunlari.. Kardesimiz Azeriler bugün bize sagladigi kolaylik enerji fiyatinda bunu hic bir ülke, eger Azerbaycan da bir ülkeyse bunu kimse saglamaz..

Gönderi tarihi:

Bugun Azerbaycan´da ve diger Türk cumhuriyetlerinde Turk firmalari ayakta tutmakta diyorsun neyi anlatmak istiyorsun anlasilir gibi degil !!!

Isi gelin kaynana hesabina dökmeye hic gerek yok ortaligi bulandirmaya da..

Bu dediginiz firmalar bugün oralardan tasinsalar yarin silinirler.. Bu bir, ikincisi o firmalarin yeri daha kalitelisi olmak üzere yarin baska ülkeler tarafindan aninda doldurulur tamam.

Bu basit saldiri anlayisina hic gerek yok !!!

Her ülkeye biraz saygiyla yaklasmakta yarar var eger bu ülke birde senin ülkense!

Biraz saygi..

Gönderi tarihi:

Bakin vize demek denetim demek eger bir ülkeden gelebilecek herhangi bir tehlike varsa bunu vize´ile denetim altina alirsin. Azerbaycanla aramizda vize varsa tek tarafli demek oluyor ki! vize koyan tarafin sakincalari var bu sakinca da kimsenin aklina hep gelmesin o tarafa isci göcü olacak..

Demek istedigim...

Sonra kimse bilemez !!! bu vizeyi Türkiyenin de sicak baktigini onun icin ortaligi her daim bulandirmaya gerek yok Terörist kamplarin bir dönem oraya tasindigini unutmadik..

Bir ara K irak a gecildiginde solugu orda aldiklarinida biliyoruz..bu barzanin kedilerini hatirlarmisin bilemem..

Ödenen harcin minimum harcin ne götürüsü olur gecin bunlari.. Kardesimiz Azeriler bugün bize sagladigi kolaylik enerji fiyatinda bunu hic bir ülke, eger Azerbaycan da bir ülkeyse bunu kimse saglamaz..

bize vize uygulayan tüm ülkeler "Barzani'nin kedileri" gelmesin diye önlem aliyorlar. Sanki bu ülkelere "Barzani'nin kedileri" piyasada yokken vize sart degildi. Hadi Azerbeycan ve benzeri sinir komsu ülkeleri anliyoruzda Endenozya, Japonya, ..... gibi üleklerdemi "Barzani'nin kedilerine" önlem almak istiyorlar? Yoksa ülkemizde kendi kedilerimizdemi var bunlar belkide Barzani'ninkinden daha tehlikeli?

Gönderi tarihi:

Bakin öyle abartiyorsun ki Avrupa´da yasayan Türkler oranin yerlesik insanlari degilde hapisaneye yerlesmis bir millet gibi sunuyorsun..

Gecin bunlari derim..

Eger illaki kiyaslama diyorsan Türkler bütün milletlerin ortalamasinin en altinda yerini alir..

Sifir degildir bunun nedeni de mafya pkk doguda ki bazi köylerin mafya pkk ile ic ice yasamalaridir bunlarin ürettikleri zehir gene zamaninda Avrupaya iltica eden bu kolun sayesinde buralarda islem görür ayakcilarida bu kolun torunlari o cevrenin cocuklari icerde yatan minumu mu bunlar olusturur..

Kimlikleri Türktür aslina inersen bir cogu barzanin kedileri zamaninda Türkiye ye yerlesmis bu kediler kendilerini yakin bulduklari kimliklerle bu uyusturucu ticareti havsasi olusturmusturlardir Türkiye K irak kolu üzerinde..

Iste bu kolun torunlari Türk kimligi ile buralarda icerde yatmaktadirlar..

Gerci gene dürüst olmak gerekirse bunlarda bütün ülkelerin ortalamasinin dibinde yer alir..

Türkiye de ki kolu bugün ki gazeteyi taze olarak cikan bir habere göz gezdirirsek gercekleri bütün bir ciplak olarak görebiliriz..

NE DIYOR HABER !!! köylüler askerle catisti..

020720100952071030416.jpg

Diyarbakır'da çatışma: 2 ölü

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde operasyondan

dönen jandarmaya silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çarşı Mahallesi’nin Ahmet Mezrası yakınlarında operasyondan dönen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 2 kişi ölü, bir kişi de yaralı olarak silahlarıyla birlikte ele geçirildi.

Çatışmanın çıktığı bölgede Hint kenevirinin ekili olduğu bir alan tespit edildi.

Türkler temiz yasamasini bilen millettir hapisaneden uzak millettir..

Ama K irak tan icimize yerlesen birileri basaramiyor, bir koluda icimizde ki masalar...

vize konusuna gelince

vizeyi ac bir oku nedir..sonra o konuya döneriz.

"Türk'ler hic bir zaman hapishaneyle hasir nesir olmamistir, hasir nesir olduklari tek bilgi alani mesekte yükselmek ve birde Türk erkekleri her avrupali bayana cocuk yaptiriyorlar" demek kadar gülünc ve gerceklerden uzak bir anlayis olamaz,

Bunu bir daha ki iletim de cevabi bulacaksin !!!

Gönderi tarihi:

Bazi insanlar Avrupa'da Türkler lafini duyunca hemen heyecanlanir ve atip tutarlar.Onlarin atip tuttuklarina bakarak hangi cemiyet icinde yasadiklarini anlayabiliriz. Dost bildiklerimizin bize vize uygulamasi devleti yöneten iktidarlarin basiretsizligindendir.Vizelerin bazi ülkeler tarafindan kaldirilmasina gelince;Rusya ile büyük bir bavul ticaretimiz vardir.Rusya'n in vizeyi kaldirmak istemesi veya kaldirmis olmasi düsünürsek kendi cikarinadir.Cünkü insanlari rahatca Türkiye'ye girip cikarak ticaret yapabileceklerdir.Muhakkak ki bizimde cikarlarimiz vardir.Araplara gelince,Arap vizesinin kaldirilmis olmasi PKK'lilarin rahatca ülkeye girip cikmasi anlamina gelir.Endonezya ise sadece ticaret erbabinin isine yarar.Normal bir vatandas o kadar para vererek onca saat Endonezya'ya ucma zahmetine katlanmaz.Dikkat ederseniz Rusya disinda sadece bazi Arap ülkeleri vizeyi kaldirdi.Avrupa hala vizeli...

Evet yurt disindaki Türklerin basarilari sadece Efendi arkadasin yazdiklari ile sinirli degildir.Türk gencleri Avrupa'da cok basarili islere imza atmaktadirlar.Ama tabi ki Türk denince kimyalari bozulanlar icin bunlarin hicbiri dogru degildir.Sporwette oynar veya kahvede oturur Türkler.Bu iddiayi yapanlarin hangi ortamlarda yasadiklarini aciklama geregi duymuyorum.Bu kadar Türk karsitligi gercekten zihinsel bir sorundur.

Vize olayinda Efendi arkadasin ne demek istedigini ben gayet iyi anladim.Amac konuyu Barzani'ye getirmek degildir sanmiyorum ki efendi arkadas konuyu carpitmak istedi.

saygilarla

Sayin Politika

Kimse Turklerin lafini duyunca atip tutmuyor, insanlar kendilerini okadar turk/kurt meselelerine odaklamislarki hemen en ufak birseyde konuyu kurt/turk sorununa getirmekte. Bir vize dahi donup dolasiyor barzaniye kurtculuge/turkculuge donusmekte. Yani forum ortaminda konulari saptirmadan herhangi baska bir meseleyi tartisilamiyacakmi acikcasi ben kurtuculuk/turkculuk oyunundan sikildim. Kimsenin herhangi bir propagandaya girmesine gerek yok. zaten propaganda yapan yapmakta.

Vize isci gocunu engellemek amaciy ile yapiliyor ise peki ozaman Turkiyenin komunizimden cikmis dogu bloklarina ve diger ulkelere vize uygulamasi gerekmiyormu?! okudugum bir yazida Turkiyede 2 milyon kacak isci varmis ve bunlarin cogunlugunu Moldovya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan ve Turkmenistan olusturmakta peki bunlar resmi rakamlar deniliyor birde bu isin gayri resmi tarafi varki bu sayi 2milyonu gecmesi gerek bu nedemek bu kisiler hem ucuz isciler, hemde devlet ekonomisine zarar bugun onlarin yerine Turk vatandasida calisabilir ustelikte devlete vergi vererek. 32.inci gunde M.Ali Birand Ermenistanda yaptigi programinda bir universiteli eger turkiye ermenistan sinirlari acilirsa turkiyeden ermenistana isci gocu baslayacagini soylemistiki buna gercekten cok guldum cunku bunu herkes biliyorki ne ermenistana nede azerbaycana turkiyeden isci gocu olamaz aksine oralardan turkiyeye isci gocu var ve devlet bunu kontrol altina alamiyor yada almak istemiyor. Arap ulkeleriyle vizenin kaldirilmasi pkknin neden isine gelsinki yanlis bir dusunce zaten pkk simdide elini kolunu sallaya sallaya sinirdan iceri girmiyormu teror orgutu ulkeye girmek icin konsolos kapisinda beklemiyor kusura bakmayin onlar adi uzerinde ulkeye kacak olarak girmekte ve simdiye kadar hic duymadim herhangi bir pkk orgutunun vizeyle ulkeye giris yaptigini .

Gönderi tarihi:

Demek istedigim...

Bugun Azerbaycan´da ve diger Türk cumhuriyetlerinde Turk firmalari ayakta tutmakta diyorsun neyi anlatmak istiyorsun anlasilir gibi degil !!!

Isi gelin kaynana hesabina dökmeye hic gerek yok ortaligi bulandirmaya da..

Bu dediginiz firmalar bugün oralardan tasinsalar yarin silinirler.. Bu bir, ikincisi o firmalarin yeri daha kalitelisi olmak üzere yarin baska ülkeler tarafindan aninda doldurulur tamam.

Bu basit saldiri anlayisina hic gerek yok !!!

Her ülkeye biraz saygiyla yaklasmakta yarar var eger bu ülke birde senin ülkense!

Biraz saygi..

Efendi Turkler

Aslinda yapacagim yorum senin yazipta silinmis ama benim okudugum kisma olacak, ben bugune kadar fazla konu basligi acmasamda kimin yazip yazmayacagi konusunda bir kisitlama yetkimin olmadigini belirteyim isteyen herkes istedigi konu basligina goruslerini istedigi gibi belirtme hakkina sahiptir bu sizin icinde benim icinde ali veli icinde gecerlidir. Zaten forumu yoneten yetkililer mevcuttur onlar yanlis bir sey oldugunda olaylara mudahelede bulunmaktalar, neden ve nicin boyle bir kaniya vardiginizi anlamis degilim "Ha illaki ayni goruslere sahip olmamamiz birbirimizin haklarini kisitlama geregini gostermez" ve sunuda belirteyimki acmis oldugum yazi hic bir ulkenin yada milletin propagandasida degildir. Propaganda yapmak benim isim degildir.

Vize demek isci gocunun onune gecmek demissiniz dogru peki Azerbaycanami, Ermenistanami turkiyeden daha fazla isci gocu olmakta yoksa tam tersi bu ulkelerdenmi turkiyeye isci gocu olmakta isterseniz bir arastirin goreceksinizki bu iki ulkeden Turkiyeye, Turkiyeden bu iki ulkeye daha fazla isci gocu olmakta ve devlet bunu kontrol altinda tutamamaktadir sadece baskinlarda yakaladiklarini sinir disi edebilme sanslari bulunmakta yani sizin yazdiginizin tam aksidir. Bilmem hatirlarmisiniz Turkiye kisa bir sure once Azerbaycana vizeleri kaldirma konusunda teklifte bulundu ama Azerbaycan buna hic yanasmadi, nasilsa onlar bizim ulkeye vizesiz girip cikabiliyorlar ne geregi varki.Bir digeride Teroristlerin K.Iragi gectiginde solugu Azerbaycanda aldigini yaziyorsunuz nasil oluyor acaba bu Azerbaycanin irakla herhangi bir siniri yoktur. Bugun Turk firmalarindan daha kaliteli ve zamaninda isini yapan hic bir sirket yoktur ve bunun icindirki ozellikle turk firmalari tercih edilmektedir yani ister inanin ister inanmayin o ulkelerde turk firmalari, ulkelerin kalkinmalarinda kilit rol oynamaktadirlar, ve sizin iddia ettiginiz gibi o ulkeler olmazsa silinmezler kendimizi kandirmayalim.

Uzerini kirmizi cizdigim yazinizada bir anlam veremedim nedemek istiyorsunuz?!

Gönderi tarihi:

Sayin Politika

Kimse Turklerin lafini duyunca atip tutmuyor, insanlar kendilerini okadar turk/kurt meselelerine odaklamislarki hemen en ufak birseyde konuyu kurt/turk sorununa getirmekte. Bir vize dahi donup dolasiyor barzaniye kurtculuge/turkculuge donusmekte. Yani forum ortaminda konulari saptirmadan herhangi baska bir meseleyi tartisilamiyacakmi acikcasi ben kurtuculuk/turkculuk oyunundan sikildim. Kimsenin herhangi bir propagandaya girmesine gerek yok. zaten propaganda yapan yapmakta.

Vize isci gocunu engellemek amaciy ile yapiliyor ise peki ozaman Turkiyenin komunizimden cikmis dogu bloklarina ve diger ulkelere vize uygulamasi gerekmiyormu?! okudugum bir yazida Turkiyede 2 milyon kacak isci varmis ve bunlarin cogunlugunu Moldovya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan ve Turkmenistan olusturmakta peki bunlar resmi rakamlar deniliyor birde bu isin gayri resmi tarafi varki bu sayi 2milyonu gecmesi gerek bu nedemek bu kisiler hem ucuz isciler, hemde devlet ekonomisine zarar bugun onlarin yerine Turk vatandasida calisabilir ustelikte devlete vergi vererek. 32.inci gunde M.Ali Birand Ermenistanda yaptigi programinda bir universiteli eger turkiye ermenistan sinirlari acilirsa turkiyeden ermenistana isci gocu baslayacagini soylemistiki buna gercekten cok guldum cunku bunu herkes biliyorki ne ermenistana nede azerbaycana turkiyeden isci gocu olamaz aksine oralardan turkiyeye isci gocu var ve devlet bunu kontrol altina alamiyor yada almak istemiyor. Arap ulkeleriyle vizenin kaldirilmasi pkknin neden isine gelsinki yanlis bir dusunce zaten pkk simdide elini kolunu sallaya sallaya sinirdan iceri girmiyormu teror orgutu ulkeye girmek icin konsolos kapisinda beklemiyor kusura bakmayin onlar adi uzerinde ulkeye kacak olarak girmekte ve simdiye kadar hic duymadim herhangi bir pkk orgutunun vizeyle ulkeye giris yaptigini .

Benim yazim size degildi ama siz cevap verdiniz önemli degil.Kisa yazacagim:Tabii ki PKK elini kolunu sallaya sallaya giriyor Türkiye'ye bu bilinen bir gercek.Arap ülkelerine vizenin kaldirilmis olmasi evet PKK'lilarin hesabina gelir.Daglardan sizacaklarina sinirdan rahatca gececeklerdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Eger illaki kiyaslama diyorsan Türkler bütün milletlerin ortalamasinin en altinda yerini alir..

O kadar emin konustugunuza bgöre herhalde elinizde kiyaslayan bir belge olmasi gerek. Lütfen bize emin olarak syölediginiz kiyasi gösteririmisiniz?

Bakin öyle abartiyorsun ki Avrupa´da yasayan Türkler oranin yerlesik insanlari degilde hapisaneye yerlesmis bir millet gibi sunuyorsun..

Lütfen önce yazilanlari iyi kavrayin, kimse burada Türk'ler hayatlarini hapishanelerde geciriyorlar demiyor. Ama bekin siz ne diyorsunuz:

Sizin bu cümlenizden anlasilan, hapishanedekilerin asla Türk olmadii bilhassa Kürt olduklari. Bende sizin bu gercek disi iddaniza karsilik hapishanelerdeki karadeniz, Ege, marmara,... böylegelindekilerden bahsederek, onlarindami "Barzani'nin kedileri" oldugunu soruyorum.

Siz Tüm Kürt'leri genel olarak söyledir böyledir derken normal, ama bizde bu söylemlerinize karsi gelirken TürkÄleri kötülüyoruz oluyor. Cok güzel bir mantik gercekten.

Gönderi tarihi:

saygilarla

Diger bazi basliklarda kendiniz Avrupa ülkelerinde yasayan Türk'lerden bahsederken gerceklerden orada bir cok konuda durumlarinin iyi oolmadigini, egitime önem vermediklerini,.... söylerken normal oluyor ama baskalari aynisini syöleyince art niyetli oluyor. Insan kendi yazdiklariyla celsitigi zaman dahi anlamiyorsa yapacak hic bir sey yok derim.

Size tavsiyem Avrupa ülkelerinde yasayan Türkler hakkindaki kendi yorumlarinizi okuyun ve sonra yukarida yazdiklarinizla bir karsilastirin derim.

Gönderi tarihi:

Hala olayi inadina tersten okuyanlar var. Endenozya ile PKK'nin ne isi olurda Türkiye'ye vize uyguluyordu? Bu sadece sayisiz ülkeden bir tanesi. Artik gerisinide siz düsünün. Ülkelerin bize vize uygulamasinida PKK'ya yükledikya, daha ne diyeyimki. Yarin yagmur yagmasa dahi suclu hazir, PKK!!!

Gönderi tarihi:

Diger bazi basliklarda kendiniz Avrupa ülkelerinde yasayan Türk'lerden bahsederken gerceklerden orada bir cok konuda durumlarinin iyi oolmadigini, egitime önem vermediklerini,.... söylerken normal oluyor ama baskalari aynisini syöleyince art niyetli oluyor. Insan kendi yazdiklariyla celsitigi zaman dahi anlamiyorsa yapacak hic bir sey yok derim.

Size tavsiyem Avrupa ülkelerinde yasayan Türkler hakkindaki kendi yorumlarinizi okuyun ve sonra yukarida yazdiklarinizla bir karsilastirin derim.

Sayin politika arkasimiz tabii ki elestirilerinde haklidir..

Daha güzelliklere ulasmak acisindan..

Avrupa´da ki gurbetcilerimiz yasadiklari ülkelere olaganca sarilarak yeni hedeflerin pesinde kosturmaktadir.. Artik birikimi mi yaptim döneyim degil burda artik Ailece okuyan cocuklarimla okuyan cocuklarimizla birikim fazlaliklariyla nasil atilimlar yapabiliriz onun pesinde !!!

Her gecen gün sanayide yerini fazlalastirmakta ögretim bilim dalinda yerini almakta milletvekilinden sonra bakanlarini cikarmakta artik bir cok okulda ilk okullarda almanlara ders veren 25 yaslarinda gencecik ögretmenlerimizi her kösede görebiliriz her kösede var olan doktorlarimizin yerini artik ögretim görevlileride yerini almakta...

Bir ufak konuyu da deyineyim yukarda sormussun nasil oluyorda her almanin Türk ten cocugu var.. hayir öyle degil, her Türk gencin hemen hemen bir alman bayandan cocugu var..

Bakin burda yasayan her Türk gencin en az bir Alman arkadasi olmustur.. bizlerin korunmadan biraz uzak durmamiz bir meyve her daim vermistir !!!

Bu asklar belli dönem bittigi icin meyve ortada kalmistir.. Neden bu asklar biter tabiii ki biter birinci nedeni alman kültürüne göre bir ask bir birliktelik demek degildir ben bunla hayatimi birlestiririm..Bu uzun arayis ister kapagini tam olarak bulmak ister.. Bizlerde acilmamis kapak acsak dahi neden acildi diye sorgular yargilariz.. böyle kapak bize yaramaz diye..

Eee diyelim kapaklandilar iste orda da aileler devreye girer birhassa bizim kültür olmaz cocuk da var desende terketmesi gerekir..Tabii artik bunlarda asilmakta yeni nesil daha farkli konumlara girmekte...bunlarida sonra konusuruz..

Gönderi tarihi:

Bir ufak konuyu da deyineyim yukarda sormussun nasil oluyorda her almanin Türk ten cocugu var.. hayir öyle degil, her Türk gencin hemen hemen bir alman bayandan cocugu var..

Bakin burda yasayan her Türk gencin en az bir Alman arkadasi olmustur.. bizlerin korunmadan biraz uzak durmamiz bir meyve her daim vermistir !!!

Istisnasiz her Türk genci hemen hemen bir Alman bayandan cocugu varmis. Neden bir Türk bayanindan olmuyorda Alman bayanindan oluyor acaba? Neye dayanarak tüm Türk'leri icin ayni kefeye koyarak "her Türk gencin ....." diye basliyorsunuz. Genellestirmekten vaz gecin lütfen.

Diger taraftan milyonlarca nüfusa sahipiz Avrupa ülkelerinde ama sizin bahsettiginiz, ögretmenlerin, mühendislerin,... sayisi Türk nüfusunun oranina vurdugunuz zaman ne kadar gülünc bir rakam ciktigini göreceksiniz. Malesef cocuklarimizin cogu 10 yillik mecburi egitimi tam olarak dahi bitiremiyorlar. Ama tabii bazilarimizin burada her seyi güllük gülüstanlik gibi göstermesiyle bu gercekler gene degismeyecek.

Kimse burada belirli bir kitlenin ögretmen, akedemisyen, is veren,.... oldugunu inkar etmiyor. Ama demin de söyledigim gibi nüfüsa orantilamak gerek. Benim akrabamdan birisi doktor, digeri ögretmen, en samimi arkadasim profesör, ehh ama bunlar ortalama 100 tanidigimdan sadece 3 tanesi. Burada büyüyüpte, okulu bitiremeden ve meslek sahibi olamadan yasayanlarin sayisinida versem herhalde yalan söylüyur dersiniz bana. Malesef meslek egitimi dahi alamadan evlenmis ve cocuklari dahi oluslarin sayisi bayagi fazla. Bu sadece benim tanidiklarim. Gündüz dahi kahvehaneler dolu oluyorsa herhalde bunlar mühendisligi orada yapmiyorlar demi?

Kendimizi oldugumuzdan degisik göstererek ancak kendi kendimizi aldatiriz. Keske Türk göcmenleri burada egitime önem verselerde ilerideki konumumuzu positif etkileseler. Bundan hepimiz gurur duyariz. Ama malesef gururlanacak fazla bir ilerleme yok.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.