Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2010 Şiddetin, öldürme sendromunun dini-imanı olmadı gibi statü ve cinsiyeti de yoktur. Bir kere öldürme meşrulaşmış ise ve “öldürdüklerinizin sayısı ile acısı ne kadar çok ise o kadar karlıyız” anlayışındaysanız öldürürken hiçbir ayırım yapmazsınız. Geçen gün İstanbul Halkalı’da bir askeri servis aracına yapılan saldırıda genç kızımız Buse hayata veda etti. Buse bir genç kız, üniversiteye hazırlanan, gelecek hayalleri olan bir kızımız. Elbette ki ne araçta bulunan ve ne de hiçbir insanın şartlar ne olur ise olsun öldürülmesini doğru bulmuyoruz. Ama Buse hiç ölmemeli ve öldürülmemeliydi. O bir genç, o bir kız, o ömrünün en zararsız çağını yaşıyordu. Yüreğimiz kan ağlıyor, ciğerimiz pare pere. Bir can daha asla öldürülmemesi gerekirken öldürüldü. Tıpkı Lice’li Ceylan’ımız gibi. Ceylan da genç kız olma yolundayken öldürülmüştü; koyun otlatırken. Nasıl oldu, neden olduyu tam olarak bilmeden. Ceylan yüreğimizi yakmıştı. İnsanlığımızdan utanmıştık. Yerin dibine girmiştik. Yerin dibine girdiğimizde Serap kızımız otobüse atılan bir molotof kokteylle yanarak can vermişti. Suçu otobüse binmek, suçu Türkiye’de yaşamak… Acılarımız üst üste gelmişti, yüreğimizin isyanını bastırmaya çalışıyorduk, olmadı. İzin vermediler. Savaş, kan, gözyaşı tek geçim kaynakları olanlar izin vermediler. Rahat ve huzur bize göre değilmiş. Buse neden vuruldu? Serap neden yandı? Ceylan neden avlandı? Bu sorulara dünyanın bütün düşünürleri bir araya gelip süresiz tartışsalar vicdanıma makul bir cevap bulamazlar. Buse dünyanın en masum insanı, Serap hakeza ve Ceylan en günahsız bir çocuktu. Bizler farklı saiklerle aynı acıyı yaşamadığımız için bu haldeyiz. Evet, ısrarla söylüyorum; Bizler aynı acıyı hissetmedik; Buse, Serap ve Ceylan bu ülkenin vatandaşları çocukları. Onlara eşit olarak acımızı ortaya dökemedik. Ceylan ve Serap öldürülünce tepkimiz yeterli olmuş olsaydı bugün Buse’miz hayatta olacaktı. Bugün bu sendroma “dur!” diyebilecektik. Ama inanın çok geç kaldık. Çocukların, gençlerin ölümleri de bizde kategorize; “Ceylan Kürt çocuğu o halde es geçebiliriz, Serap PKK tarafından yakıldı o halde vaveylayı koparalım” anlayışı çare olmuyor. Çocuklar bizim çocuklarımız, kızlar bizim… Biz nasıl ayırım yapabiliriz? Nasıl farklı değerlendirebiliriz? Dedim ya biz öldürülmeleri kategorize ettik? Vuran ve vurulana göre acımızı ortaya döktük. Oysa çocuk çocuktu, genç de genç. Üstelik masum insanlar. Ne zaman ki acımız bir, neşemiz bir olduysa o zaman bu kan içicilere karşı “dur” sözümüz anlamlı ve çözüme destek olur. Gelin ses verelim; Kim olursa olsun bizden can almaya kalkışırsa karşısında duralım. Kim olursa olsun öldürülürse aynı acıyı dile getirelim. O zaman yüreğimizin yangını dile gelince yankı bulur ve hiçbir silahlı güç bunun önünde duramaz. Hiçbir güç öldürmeyi bu kadar rahat düşünüp gerçekleştiremez. Yeter ki biz karşı dururken ayırım yapmayalım. Buse’mize, Serap’ımıza ve Ceylan’ımıza kast edenleri ayırmayalım. Yoksa 26 yıl daha kan içinde geçecek. Dayanabilene aşk olsun. Buselere, Seraplara ve Ceylanlara kıymayalım. Kıyanlara lanet olsun. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2010 Türk halkini terör metodlariyla bölmeye calisanlar, topraklarini bölmeye calisanlar. Bu ülke´de terörün arkasina siginarak siyaset yapanlar sunu bilmelidir ki Teröre verilen cevap dünyanin hic bir yerinde farkli degildir..Terör insanlik sucu denir ve imha edilir Terör korku salma yildirma her türlü insanlik disi uygulamayi ortaya koyar zaten bunlar olmasa terör tanimlamasinin anlami olmaz. Terör kendisini de infaz eder.. Gün gelir talepleri degisir gelismelere göre arzulari degisir eylemlerin de oldugu gibi degiskendir.. Ülkemizde yasiyoruz pkk terörünü BUSE,SERAP VE CEYLAN´in katili bu terör örgütü gün gelir arzulari icin kendi ailesini dahi imha etmekten cekinmez. Allah güvenlik güclerimize kuvvet versin sabir versin.. Avrupali meslektaslariyla iki yüzlü medeniyetle aralarin da fark.. hedef ayni oldugu halde kosullar ayri !!! Onlar hata yapabilir ama bizlerin ki yapamaz..onlar top yekün imha edebilir ama bizler edemeyiz aramizda ki fark. Daha dün güvenlik gücleri tarafindan birine benzetildi diye linc edildi.. Ama güvenlik gücü güvenlik gücü hata yaptimi halkina siginir halkindan güc alir siyasilerden güc alir arkasinda top yekün halki vardir.. Sucluya benzetmesi bile yeter... Ya bizde ??? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2010 Ayni seyleri bende söylüyorum,örnegin:PKK terörü altinda can veren onlarca Kürt bebek icin bu forumda PKK'yi savunan kimler ah vah etti?Ceylan icin devleti katil ilan edenler Serap icin ne dedi ve simdi Buse icin ne diyorlar.Ben hicbir ileti okumadim Buse ile ilgili, demokratik haklari savunan kesimlerden. Terör bir suctur hemde insanlik sucu.Insanlik sucu isleyenlerin DEMOKRATIK haklari olamaz. saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2010 Şiddetin, öldürme sendromunun dini-imanı olmadı gibi statü ve cinsiyeti de yoktur. Bir kere öldürme meşrulaşmış ise ve “öldürdüklerinizin sayısı ile acısı ne kadar çok ise o kadar karlıyız” anlayışındaysanız öldürürken hiçbir ayırım yapmazsınız. * ** Buselere, Seraplara ve Ceylanlara kıymayalım. Kıyanlara lanet olsun. İnsanlığın doğasında sevmek var yaşamak var. İnsanlığın temelinde olması gereken insan hakkı, barış, sevgi gibi değerlerin arkasına sığınıp o güzel cümlelerin arasındaki nifakları görmüyor değiliz Ne diyorsunuz yukarıda ''Bizler aynı acıyı hissetmedik'' Sizler aynı acıyı his etmemiş olabilirsiniz, kendi adınıza konuşun çünkü benim için serapta,busede ceylanda aynıydı. Ve yine “Ceylan Kürt çocuğu o halde es geçebiliriz, Serap (pkk teröristleri) tarafından yakıldı o halde vaveylayı koparalım” Kimden duydun kim söyledi ceylan kürt çocuğudur es geçelim diye? Artık çocukları ve ölüleri propaganda yapmaktan vaz geçin. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2010 Buse'ye Serap'a kıyan hain ellere lanet olsun, ama kimse Ceylan filan avlamadı. Sapla samanı karıştırmanın alemi yok... Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2010 Ceylana üzülen oldu da biz mi duymadık? Ceylan için kim kimi kınadı bilelim. Tam dersi kamuoyu ve basın dilini yutup sustu. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2010 Ceylan kızımız etnik bölücü terörün neden olduğu üzücü bir kazaya maalesef kurban gitmiştir. Kasten öldürülmediği için fazla tepki olmaması anlaşılabilirdir. Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2010 Ceylan kızımız etnik bölücü terörün neden olduğu üzücü bir kazaya maalesef kurban gitmiştir. Kasten öldürülmediği için fazla tepki olmaması anlaşılabilirdir. Pardon anlamadım! Terör örgütü nasıl neden olmuştur acaba? Kaza sonucu Allah sabır versin denemez miydi? Terör örgütü Ceylan'ı koyun gütsün diye zorlamış mıydı da biz duymadık? Sahi ben ne diyorum ki? Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2010 Terör örgütü tabii ki neden olmuştur, çünkü o patlamamış mühimmatın, orduya bile ait olsa, sağda solda bulunması terör nedeniyledir. Terör olmasa patlamamış mühimmatlar sağa sola saçılmayacak ve o üzücü kaza ortaya çıkmayacaktı. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2010 Ceylan icinde herkes üzüldü,bunu bile bile inkar etme siyaseti yapanlarin ellerine ne gecer bilmem.Kuddusi Okkir icin okumadim duymadim duyasayim üzülürdüm denmisti galiba;Ceylan icin yazilanlarida garanti okumayip duymamislardir. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.