Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2010 15 yıl İSRAİL HÜKÜMETİNE ŞOK İsrail komandolarının Gazze’ye yardım konvoyuna düzenlediği kanlı baskına bir tepki de bizzat ordudan geldi. İsrailli bir grup üst düzey deniz subayı, Savunma Bakanı Ehud Barak’a çağrıda bulunarak, İsrail Deniz Kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırıyı soruşturmak üzere bağımsız ve dışarıdan bir komisyonun kurulmasını istedi. Jerusalem Post’un haberine göre, subaylar Savunma Bakanı Barak’a gönderdikleri mektupta, “Biz son operasyonun hem askeri hem de diplomatik açıdan bir felaketle sonuçlandığına inanıyoruz” dedi. Operasyonun felaketle sonuçlanmasına istihbarat eksikliğinin yol açtığı şeklindeki iddialarına katılmadıklarını belirten üst düzey subaylar, olayın bir “halkla ilişkiler başarısızlığı” olarak gösterilmesini de kabul etmediklerini açıkladı. Subaylar, Gazze’ye yardım gemilerine müdahale için seçilen yolun daha baştan başarısızlığa mahkum olduğunu savundu. Jerusalem Post, mektubun, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun tam da BM tarafından alınan ve Türkiye ile İsrail temsilcilerinin de katılmasını öngören soruşturma kararını reddettiği bir sırada gündeme geldiğini bildirdi. İsrailli deniz subayları, mektupta ayrıca, Gazze’ye yardım gemilerinde yaşanan olaydan, baskına katılan komandoların değil, bizzat bu kararı alıp onaylayanların sorumlu tutulmasını istedi. TEL AVİV - DHA Arkadaşlar dünya gazetelerini okuyun. Dünya kamuoyunun tepkilerini okuyun. İsrail gazetelerini okuyun. İsrail Donanması'nın üst düzey subaylarının tepkisini okuyun. Sonra bir de dönün kendi vatandaşlarını terörist ilan etmeye çalışanları okuyun...
Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2010 15 yıl Demek ki, İsrail bizden daha demokratmış, askerler bile söz sahibi....
Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2010 15 yıl E bizde de Ermeni özürcüleri var diye davalarinda haklimi oluyorlar?Bugüne kadar,Israil'i bizim ve birkac Arap devleti disinda kinayan kimse olmadi.Yani bir avuc asker birseyler söyledi diye Hamas yandaslarini hosmu görecegiz? Diger yandan,ben burada kendi insanina terörist diyene rastlamadim.Bir yanlisa vurgu yapilmaktadir sadece.Kendi insanina terörist diyene rastlamadim ama,Cihada gidenleri kahraman ilan edenlerin varligindan eminim. saygilarla
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2010 15 yıl E ne olmuş, bence de komandoları "eğlenip biraz deniz havası alıp döneceksiniz" denerek elleri demir çubuklu nefretten gözü dönmüş insanlarla dolu bir gemiye indirmeleri hata... Adamların ilk inen komandoların demir çubukları yeyince uğradığı şok ve şaşkınlık zorlarına gidiyor. Başka bir şey değil. "Bu mu cephanelik?" diye çubukları gösterenlerin o çubuğun bir tanesinin suratlarına sadece bir kez indiğini şöyle bir hayal etmesini tavsiye ederim...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.