Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Yazılacak çok şey var, söylenecek sonsuz söz… Aziz kardeşim, “şehadetten başka bir şey düşünmüyorum” diyen aziz yoldaşım tertemiz, yiğit ve onurlu insan şehid Ali Haydar’ı; birebir dostluğum, arkadaşlığım bulunan “esir” alınan aziz kardeşlerim Çelebi abi (hala nerde olduğu dahi bilinmiyor) Hakan, Salahatin, Hüseyin abimi (YENİCE), Bülent, Behcet (ondan da hiç haber yok) ve daha nicelerini anlatamıyorum. Ancak Şehid Ali Haydar BENGİ kardeşimden ve “esir” Hüseyin abimden bir özür diliyorum; Aziz kardeşim sizi yolculamak için Antalya’ya geleceğim diye söz vermiştim. Sözümü tutamadım ve biliyorsunuz ki elimde değildi. Hatta “beraber gidelim” dediğiniz gün ne kadar da sevinmiştim değil mi? Gerçi hakkınızı helal etmiştiniz ama yıkılmış bir insanın takatsizliğini anlatmak istedim. Seni/sizi seviyorum. Yazamıyorum, takatsizim. Hatta günlerdir yazamıyordum. Kara bulutlar vardı üzerimde. Bu yazıyı da zoraki yazmaya başladım. Peşinen hatalarımdan dolayı özür diliyorum. Şimdi olup biten ne? Söyle, söyle, söyle dilinde tüy bitsin ve sonuç bu olsun. Tamam, kendi hatalarımızı da kabul ediyor ve bedelini de seve seve öderiz. Ama Allah aşkına böyle mi olmalıydı? İsrail bunu yapabilmeli miydi? Buna cesaret edebilmeli miydi? Hayır hayır bin defa hayır. İHH insani yardım gemi filosu Gazze’ye yardım götürürken Akdeniz’in hem de uluslar arası sularında İsrail’in kanla büyütülüp askerleştirilmiş komandoları tarafından kanlı bir şekilde ele geçirilip İsrail’e götürüldü. Bu işin görünen tarafı. Ancak asıl olan biten başka; Gelinen noktada görüldü ki yılanla aynı yorgan altına girilmez. Girilirse sonuç böyle olur. Sahte ve zoraki dostluk bitti. Türkiye ile İsrail artık ABD ve batılı ülkelerin menfaatleri gereği dost değildirler. Türkiye bunu anladı ama kavradığından endişeliyim. Bugüne dek yazılarımda lafı hep yalın/çıplak kullandım. Okuyucu yazdıklarımı “ne demek istedi” demeden anlayıp kavradı. Acaba katilliği tarihten gelen İsrail Devletinin bu kanlı eyleminin karşılığı ne olmalıdır? Şimdi de aynen söylüyorum; Türkiye ne yapmalı sorusunu cevabı her akıl sahibince bilinen şu soruyla cevaplayalım. Çünkü sorunun en net, en açık, en berrak en mert cevabı soracağımız sorunun açık ve seçik cevabındadır. “İsrail korsan devletinin insani yardım gemilerine yaptığı kanlı eylemi başka bir ülke İsrail’in yardım gemilerine yapsaydı İsrail devleti ne yapardı” sorusunu sormamız yeterlidir. Misilleme yapardı İsrail. Çünkü İsrail yapacaklarını eğip bükmeden yapıyor. Gemileri vururken de aynı şeyi yaptı. Peki neden? Bu yardım gemileri vurulmadan da İsrail istediği sonucu alamaz mıydı? Elbette ki alırdı. Hem de hiç sorun yaşanmadan. O zaman İsrail neden kan akıttı? (Yaradılışı gereği) cevabını geçiyorum ve İsrail’in açıkça şunu istediğini haftalar, aylar öncesinde yazdım. Kimileri uyardığı halde korkmadan, bıkmadan yazdım: İsrail savaşmak zorunda, İsrail “ONE MINUTE” ile kaybettiği prestijini kazanmak zorunda. Bunun için de Türkiye’yi içerden MOSSAD ve yerli uzantılarıyla sıkıştırıp darbeyi vuracağını yazmıştım. Keşke haklı çıkmasaydım. Şimdi ne oldu? Karadenizli Temel haftalarca “ölüyorum, ölüyorum” diye inlemiş ama aldıran olmamış. Sonra ölüm vaki olunca söylenmiş akrabaları; rahmetli hep söylerdi de inanmadık. Temel de mezar taşına yazdırmış; Şimdi inandunuz mi? Evet, şimdi inandınız mı? Ama inanın çok geç oldu. Çünkü İskenderun Deniz İkmal Komutanlığına yapılan saldırıyla size önce uyarı mesajı verildi. Sonra gemilerdeki vatandaşlarınız katledildi. Efelenmekten başka ne yapabildiniz ve ne yapabileceksiniz? Silahın icadıyla efeliğin dönemi kapandı. Adamlar; Silah bende, MOSSAD gibi operasyonel kabiliyeti yüksek timler bende ABD de benden yana… Varın yapacağınızı yapın diyor. Biz ise özür ve İsrail kabinesinin düşmesini yeterli görüyoruz. Zaten kabine kanla birbirine bağlı ve İsrail hükümeti zaten istifa edecekti. Çünkü koalisyon partileri anlaşamıyorlar. Bu hükümet düşmüş ne kalmış ne… Evet, önce İskenderun baskını ardından gemilere kanlı baskın. Ne demek istedi İsrail? “Bakın, beni zora düşürecekseniz yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” diyerek gözdağı verdi. Şimdi düşünüyorum mesaja “eyvallah kabul” deyip kükremekle mi yetineceğiz? Gidişata bakılınca maalesef böyle. İşi “uluslar arası sorun” görüp çözümü de uluslar arası çözümde mi arayacağız? Maalesef bu sorunun da cevabı evet oluyor. Beyler bitersiniz, bütün kazanımları kaybedersiniz. İsrail’in; “Orta doğu benden sorulur” iddiasına kabul demiş oluyorsunuz. Şu da var ki İsrail kaybetti, İsrail yanlışların büyüğünü yaptı ama bu arada bize de olan oldu, bilen bilir. İsrail’in eli kana bulaştı deniyor; Yok ya, İsrail ilk kez mi kan akıtıyor? İsrail İsrail olmadan önce bile eli kanlıydı. Şimdi mi eli kana bulaştı? İsrail yapacağını yaptı sıra sizde ve yapacağınız tek şey var: Aynıyla değil daha ağırıyla mukabele yapılmalıdır. Bildiğiniz MOSSAD elemanlarını derhal etkisiz kılacaksınız, İsrail korsan devleti ile bütün ilişkilerinizi kesersiniz. Heron meron derdine düşmeden… Çünkü İsrail size savaş açmış masum vatandaşlarınızı öldürmüştür. Savaşın birinci ayağını kaybettiniz. Bundan sonrası sizin tavrınız belirler. Yoksa sürece bırakıp soğutma yoluna giderseniz tarih sizi asla affetmeyecektir biz de… Tekrar söylüyorum ki yapılacaklar bellidir. Acilen de yapılmalıdır. Defalarca söyledik, İsrail başka hesaplar peşinde, gerekeni yapmazsanız hesaplarının faturası ağır olur. Gerekenler zamanında yapılmış olsaydı bu hale gelinir miydi? Dandik kaset kayıtları ile ödü kopanların yapabileceği fazla bir şeyi olamaz. Son söz; İsrail yaptığını fazlasıyla ödemelidir. Hükümet derhal harekete geçmelidir. Bana “İsrail ile aramızda savaş çıkartmak istiyorsun” diyenlere; Ben asla savaş istemedim ancak hamlelerde geri kalmamak gerek dedim. Şimdi; Siz savaş çıkartmadınız İsrail çıkarttı ve bir adım öne geçti. (hemen belirtelim ki İsrail bu yaptığı insanlık dışı eylemiyle orta ve uzun vadede kaybedecektir, o başka) Şimdi ki hedefi hükümeti yıkmak olacaktır. Terörü arttırmak, vatandaşları sokaklara sürmekle vs. Ne diyelim Allah affetsin. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Korsan devlet dediğiniz devleti ilk tanıyanlardan biri T.C değilmi.. Hadi diyelim o tarihti..bu gün İsraeli DOST ülke olarak gören bu günkü T.C HÜKÜMETİ değilmi.. Lafa bakın lütfen..''Dostluğumuz bitmek üzere..'' (boşbakan ve DİŞ işleri bakanından..) Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Lafa bakın lütfen..''Dostluğumuz bitmek üzere..'' (boşbakan ve DİŞ işleri bakanından..) Sevgiler dayı... Alıntı
Φ YARASA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Aziz kardeşim, Aziz kardeşlerim, yüzünüzü biraz da Türkiye'ye dönün! Şiirselleştirmeden, duyguları sömürmeden düşünerek adım atın!!! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Amac yazinin iceriginde sakli degil mi?SAVAS... Misilleme hemde daha agiri...Bu adamlar savasi oyun saniyorlar,al eline oyuncak tüfegi...tak tak tak sayiver gitsin. Sehadetmis!Kim sehit olmus ve nerede?Vatan icinmi sehit oldular,Allah yolundami sehit oldular yoksa Israil'le savasan HAMAS icin mi öldüler?Hamas'in üyelerinden birinin ölmesini sehadet olarak kabul edebiliriz cünkü sonucta düsmanina karsi savasiyor peki Marmara gemisindekilerin öldürülmesi sehadetmi oluyor?O zaman Marmara gemisindekiler ile Hamas'in düsmanlari ayni olmaz mi?Israil Türkiye'nin dostumuydu düsmanimi?Dost olduysa ne zamandan beri dosttu,düsman olduysa ne zamandan beri düsmandir? Korsan devletmis,hih sevsinler!Simdi ayni durumla Türkiye karsilassa demek ki tehlikeyi önlemek icin önceden tedbir almasi korsanlik sayilacak,sayilmamasi icin gelenlere sinirlarina kadar ilismemelidir.Var mi böyle birsey ya?Adamlar resmen Israil'e karsi yola cikiyorlar,tam tamlar ve tekbirler esliginde...Bunun adi cihattir.Yani yardima degil savasa gidiyorlar.Biz demiyoruz,onlar bunu günlerce haykirdilar.Israil müdahale edecegiz dedikce onlar:Et te görelim dediler.Israil de etti onlarda gördüler. Simdi misilleme falan filan bunlar bos sözlerdir.Misilleme degil,bu olayin perde arkasinda duran siyasi gücün derhal istifa etmesi gerekir.Yeter bu milletle dalga gectikleri. saygilarla Alıntı
Φ Ahmet AY Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Yazar Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Korsan devlet dediğiniz devleti ilk tanıyanlardan biri T.C değilmi.. Hadi diyelim o tarihti..bu gün İsraeli DOST ülke olarak gören bu günkü T.C HÜKÜMETİ değilmi.. Lafa bakın lütfen..''Dostluğumuz bitmek üzere..'' (boşbakan ve DİŞ işleri bakanından..) Maalesef haklısınız Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2010 Evet gerekli tedbirler alınsın ama söylendiği gibi diplomatik tedbir değil. Gerçek, ekonomik tedbirler, ihaleleri iptal et, firmaların iş akitlerini fes et. Hadi görelim, gaz vermekle olmuyor! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.