Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Aşağıdaki 2 soru için ayrı ayrı başlık atmadım ne de olsa aynı bilim dalından.

1)Farklı 2 ayrı maddeden yapılmış aynı uzunluktaki 2 mumdan biri 3 saatte,diğeri 4 saatte tamamen yanmaktadır.Bu mumlar saat kaçta yakılmalıdır ki saat 16 da birinin yanmış kısmıdiğerinin yanmamış kısmının iki katına eşit olsun?

2)Bir kitapçı aynı cinsten n tane kitabı d liraya satın alıyor.Bu arada d pozitif bir tamsayıdır.Kitapçı bu kitapların 2 tanesini alış fiyatının yarısına bir kütüphaneye bağışlıyor.Geri kalan kitapların har birinden 8 er lira kazanarak satıyor.Satış sonunda tüm kitaplardan 72 lira kazandığına göre n'nin mümkün olan en küçük değerini bulunuz.

Kolay gelsin eminim ki çok zor gelmeyecektir...

Saygılar... :clover:

Gönderi tarihi:

Aşağıdaki 2 soru için ayrı ayrı başlık atmadım ne de olsa aynı bilim dalından.

1)Farklı 2 ayrı maddeden yapılmış aynı uzunluktaki 2 mumdan biri 3 saatte,diğeri 4 saatte tamamen yanmaktadır.Bu mumlar saat kaçta yakılmalıdır ki saat 16 da birinin yanmış kısmıdiğerinin yanmamış kısmının iki katına eşit olsun?

2)Bir kitapçı aynı cinsten n tane kitabı d liraya satın alıyor.Bu arada d pozitif bir tamsayıdır.Kitapçı bu kitapların 2 tanesini alış fiyatının yarısına bir kütüphaneye bağışlıyor.Geri kalan kitapların har birinden 8 er lira kazanarak satıyor.Satış sonunda tüm kitaplardan 72 lira kazandığına göre n'nin mümkün olan en küçük değerini bulunuz.

Kolay gelsin eminim ki çok zor gelmeyecektir...

Saygılar... :clover:

1. soruya bakmadım (Ayhan arkadaşımız yanıtlamış),

2. soruya yanıt da benden olsun.

n'nin minimum değeri n=12 olur, diyorum.

Gönderi tarihi:

saat 14 de :(

:blushing: yukarıda işlem hatası yapmışım. 144 dakika geçmesi lazım yani 2 saat 24 dakika bunun için de mumları 13 36 da yakmak gerekiyor. :stuart::stuart::clover:

Gönderi tarihi:

allah allah acaba soruyumu yanlış anladım ;)

ben şöle düşünmüştüm

biri 3 saatte yani 180 dkda diğeride 4 saatte yani 240 dkda yanar

1.si 80 dk yandığı zaman diğerinde kalıyo 160 dklık mum

işte 2 katı :unsure:

kesin soruyu yanlış anladım :stuart:

Gönderi tarihi:

Estağfurullah ama Yumote'nin cevabı doğruydu.Uğraştığın için teşekkür ederim. :clover:

güzel soruydu. çözmeye iten, düşündüren bir soru. teşekkürler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.