Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslami eleştirilerin hepsini okudum insaflı bir Ateistsen sende bu eleştiriyi oku

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sen yenisin galiba :unsure: Bu sorulardan bıkmamış birini bulmuşken sorun herşeyi :P

Cevabını biliyorsam eğer her sorduğun soruyu cevaplarım kardeş.Bıkmam yani.Eğer fikirlerini değiştirecek veya bir nebze değiştirecekse verdiğim cevaplar seve seve cevaplarım ve bu bana usanç değil mutluluk kazandırır.

• Cevaplar 56
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Cevabını biliyorsam eğer her sorduğun soruyu cevaplarım kardeş.Bıkmam yani.Eğer fikirlerini değiştirecek veya bir nebze değiştirecekse verdiğim cevaplar seve seve cevaplarım ve bu bana usanç değil mutluluk kazandırır.

Sen konuyu okumadın galiba...

Gönderi tarihi:

Off istatistiki verileri konuşuyorduk felsefeye geçtik. Adam o istatistikleride felsefeyle bulmadı ya...

Ayamanofff :) O istatistik verileri kimden almış C.Taslaman ? Yazdığı felsefi makalesinde kendi mi hesaplamış yoksa fizikçi Penrouse'un yaptığı, hesabı Penrouse'a ait istatistiğe dayanan felsefeden mi yararlanmış bana onu söyle ?

Bana hem felsefe yapan hem bilim adamı olan Penrouse'yi örnek gösterebilirsin ama C.Taslamanı bu şekilde sunamazsın. O bir felsefecidir. Hem kozmolojist hem felsefeci değildir. Kuran dönemindeki Arapçayı da bilen birisi olduğunu sanmıyorum. Yaptığı felsefeyi beğenebilirsin ama bunu bilim böyle diyor ve dine de uyuyor diye takdim edemezsin.

Gönderi tarihi:

zehir hafiye arkadaşıma şunu söyleyeyim felsefe bir bilimdeğildir lafı tam olarak doğru değildir şimdi felsefede doğruya ve gerçeğe mantık kuralları çerçevesinde ulaşmaya çalışır şayet bulduğu sonuç mantık kurallarına göre doğruysa bu bir gerçektir mesela bir felsefeci toplumun değer yargıları hakkında düşünür mesela ahlak nedir sorusunu sorar ve bu sorunun gerçekte ne anlam ifade ettiğini ortaya çıkarmaya çalışır ve mantıksal olarak düşündükten sonra ahlak gerçekte nedirin mantıksal olarak sonucunu bulur ve bu mantıkla bulduğu sonuç gerçekten doğruysa bunu mantıklı düşünen herkes kabuleder ve ahlakın tanımı bulunmuş olur ve bu bilimsel bir gerçek olur yani felsefede bir bilimdir ama deneyi yoktur felsefnin düşünürken temel mantık kuralları ve gerçeklerdir işte bu yüzden bir bilimdir ama gerçeklerle ilgisi olmayan yada mantıksız felsefe bilim olmaz.

İyi bugünü de boş geçirmemiş olduk. Yeni bir şey öğrendik dünyada olmayan. Demek felsefe aslında bilimmiş ha! vay bee!... :D

Gönderi tarihi:

İyi bugünü de boş geçirmemiş olduk. Yeni bir şey öğrendik dünyada olmayan. Demek felsefe aslında bilimmiş ha! vay bee!... :D

aynen mantık kuralları ve gerçeklere dayaylı felsefe yaparsan bu bir bilim olur tabi felsefe yaparak ortaya çıkardığın sonuç mantıken doğru olması gerekir yani bir kişi diyelim cinsellik hakkında felsefe yapsın yani cinselliğin gerçekte ne olduğunu yani doğruya ulaşmak için cinsellik hakkında düşünsün ve sonuçta cinselliğin gerçekte ne olduğunu ortaya koysun bu çıkardığı sonuç mantiken doğruysa çıkardığı sonuç gerçek demektir ve bu şekildede bilim yapmış olur.bilimin temeli doğruya ulaşmak ve mantıktır felfede bu amaçlarla yapılırsa bir bilim olur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.