Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 15 yıl Sen yenisin galiba Bu sorulardan bıkmamış birini bulmuşken sorun herşeyi Cevabını biliyorsam eğer her sorduğun soruyu cevaplarım kardeş.Bıkmam yani.Eğer fikirlerini değiştirecek veya bir nebze değiştirecekse verdiğim cevaplar seve seve cevaplarım ve bu bana usanç değil mutluluk kazandırır.
Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2010 15 yıl Cevabını biliyorsam eğer her sorduğun soruyu cevaplarım kardeş.Bıkmam yani.Eğer fikirlerini değiştirecek veya bir nebze değiştirecekse verdiğim cevaplar seve seve cevaplarım ve bu bana usanç değil mutluluk kazandırır. Sen konuyu okumadın galiba...
Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2010 15 yıl Off istatistiki verileri konuşuyorduk felsefeye geçtik. Adam o istatistikleride felsefeyle bulmadı ya... Ayamanofff O istatistik verileri kimden almış C.Taslaman ? Yazdığı felsefi makalesinde kendi mi hesaplamış yoksa fizikçi Penrouse'un yaptığı, hesabı Penrouse'a ait istatistiğe dayanan felsefeden mi yararlanmış bana onu söyle ? Bana hem felsefe yapan hem bilim adamı olan Penrouse'yi örnek gösterebilirsin ama C.Taslamanı bu şekilde sunamazsın. O bir felsefecidir. Hem kozmolojist hem felsefeci değildir. Kuran dönemindeki Arapçayı da bilen birisi olduğunu sanmıyorum. Yaptığı felsefeyi beğenebilirsin ama bunu bilim böyle diyor ve dine de uyuyor diye takdim edemezsin.
Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2010 15 yıl zehir hafiye arkadaşıma şunu söyleyeyim felsefe bir bilimdeğildir lafı tam olarak doğru değildir şimdi felsefede doğruya ve gerçeğe mantık kuralları çerçevesinde ulaşmaya çalışır şayet bulduğu sonuç mantık kurallarına göre doğruysa bu bir gerçektir mesela bir felsefeci toplumun değer yargıları hakkında düşünür mesela ahlak nedir sorusunu sorar ve bu sorunun gerçekte ne anlam ifade ettiğini ortaya çıkarmaya çalışır ve mantıksal olarak düşündükten sonra ahlak gerçekte nedirin mantıksal olarak sonucunu bulur ve bu mantıkla bulduğu sonuç gerçekten doğruysa bunu mantıklı düşünen herkes kabuleder ve ahlakın tanımı bulunmuş olur ve bu bilimsel bir gerçek olur yani felsefede bir bilimdir ama deneyi yoktur felsefnin düşünürken temel mantık kuralları ve gerçeklerdir işte bu yüzden bir bilimdir ama gerçeklerle ilgisi olmayan yada mantıksız felsefe bilim olmaz. İyi bugünü de boş geçirmemiş olduk. Yeni bir şey öğrendik dünyada olmayan. Demek felsefe aslında bilimmiş ha! vay bee!...
Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2010 15 yıl Bence de felsefe bilim değildir, bilimin babasıdır... Babası da değil de anasıdır felsefe bilimin. Dinden felsefe doğmuştur, felsefeden de bilim.
Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2010 15 yıl İyi bugünü de boş geçirmemiş olduk. Yeni bir şey öğrendik dünyada olmayan. Demek felsefe aslında bilimmiş ha! vay bee!... aynen mantık kuralları ve gerçeklere dayaylı felsefe yaparsan bu bir bilim olur tabi felsefe yaparak ortaya çıkardığın sonuç mantıken doğru olması gerekir yani bir kişi diyelim cinsellik hakkında felsefe yapsın yani cinselliğin gerçekte ne olduğunu yani doğruya ulaşmak için cinsellik hakkında düşünsün ve sonuçta cinselliğin gerçekte ne olduğunu ortaya koysun bu çıkardığı sonuç mantiken doğruysa çıkardığı sonuç gerçek demektir ve bu şekildede bilim yapmış olur.bilimin temeli doğruya ulaşmak ve mantıktır felfede bu amaçlarla yapılırsa bir bilim olur.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.