Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Baykal Vakasının Anatomisi..

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Çoğunuzun bildiği ve yine çoğunuzun izlediğini düşündüğüm CHP Eski Başkanı BAYKAL ve N. B. videosunun küçük bir analizini yapmak niyetindeyim..

Öncelikle, her ne olursa olsun böyle bir gizli çekim ve bu çekilen görüntülerin her ne sebeple olursa olsun kullanılmasını şiddetle kınıyorum..

Gelelim olayın armoniklerine:

1) Video gece yarısını 1 saat geçe bir video paylaşım sitesine yüklendi ve akabinde AKP taraftarı bir gazetenin bağlantılı olduğu bir internet haber sitesinden haber yapılarak duyuruldu..

2) Olayı haber alan CHP kurmayları ve Baykal hemen savcılığa başvurarak net üzerinde ve medyada olayın duyurulmasının önüne geçti.Türk sitelerinde söz konusu video kaldırıldı, yabancı kaynaklı sitelere erişim engellendi, televizyon kanallarına haber yasağı getirildi..

3) İlk tepkiler beklenenden öte değildi:Montaj olduğu iddiaları ve komplo teorileri..Hem Baykal'ın hemde CHP adına konuşanların ortak söylemleri bu yöndeydi..

4) Deniz BAYKAL'a bir suikast girişimi/planı yönünde bir (Bence yapay) iddia çıktı ortaya..

5) Olay o kadar çirkindi ki, siyasi rakipler bile bu çirkinliğe bulaşmamak adına geri planda durup,yorum yapmaktan kaçındılar..

6) CHP, AKP iktidarını şuçlamaya ve suçlunun/suçluların bulunması için baskıya başladı..

7) Halk arasında,basında,kulislerde yükselen eleştirel sesler, CHP içinde de yükselmeye başladı..

8) 4.Gün sonunda Deniz BAYKAL bizzat AKP'ye yüklenerek CHP Başkanlığı'ndan istifa etti..

Bu olaylara sebep videonun, AKP İktidarı tarafından kullanıldığına inanmıyorum..Bu kanıya küçük bir araştırma sonucu vardım..

* Öncelikle video görüntülerindeki Deniz BAYKAL ve N. B.'u çeken bence bizzat o evin sahibi ve yine büyük ihtimalle o videodaki adam veveya kadın..Zira 2 kamera kullanılmış..1. Sabit gizli kamera, salon olarak tahmin ettiğim yerde, direkt Baykal'ın oturduğu yere yönlendirilmişti..Bu anca kameranın görüşü açısını bile biri tarafından yapılabilir..2.Kamera ise gardrobun içine konulmuştu ve görünen o ki, muhtemel ilişki değil, ilişki sonrası uygunsuz durumdan anlam çıkartılması için kapağı açıkken görüntü almaya niyetli biri tarafından konulmuştu..

Görüntülerden anlaşılacağı üzere, çekim eski ve manyetik bant üstüne yapılmış..Çekimi garanti altına alabilmek adına da muhtemelen uzun metrajlı bir kaset kullanılmış..Manyetik bantlı kasetlerde, çekim süresi ne kadar uzarsa, manyetik bant o kadar ince tutulur..Bu da uzun süreli kasetlerin daha çabuk deforme olmasına sebep olur..

Söz konusu çekim 1992-2002 arasında yapılmış olmalı ki,2002 ve sonrasında DVD'ye kayıt yapan cihazlar piyasadaydı..

* Sonra CHP içinde bile büyük tartışmalara yol açan ve yükselişi durdurulamayan N.B.'a bir göz attım:

2007 seçimleri için Mersin'den aday gösterilecekken, bizzat Baykal tarafından ve itirazlara karşın Ankara Milletvekilliğine aday gösterilmiş ve Temmuz 2007'de Ankara Milletvekili seçilmiştir.Genel Başkan Yardımcılığı görevi, olası büyük tepkiler için gerçekleşmemiş ve bunun yerine Bilim Yönetim Kültür Platformu Başkanlığı'na getirilmiştir.

Öncesinde eşinin yeni kurduğu şirketin,CHP'li Bakırköy, Kadıköy, Şişli ve Mersin Belediyeleri ile İzmir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin yazılım, güvenlik kamerası, fiber optik kablo işlerini alarak ailenin mali durumunun geliştirlimesi de dikkat çekici geldi..

Baykal'ı bunca iyiliğe! ileten sebep acaba neydi?

* Benim düşünceme göre söz konusu çekim bizzat ilişkiye giren kişi ve/veya eşi tarafından gizlice çekilip yıllar süren yükseliş için bir koz olarak kullanıldı. Bu kasetler (Kasetler diyorum, zira 2 kamera var ve bu da montajı kaçınılmaz kılar) evde tutulamayacak kadar değerli ve bir o kadar tehlikeliydi. Kimde ve nasıl olduğunu bilemem ama bir dost! tarafından muhafaza edildiğine eminim.Ta ki bu dost onları çaldırana ve kasetler el değiştirene kadar..

Bu noktadan sonra da birkaç ihtimal oluşuyor:

* Ya adi bir hırsızlık olayı sonucu birinin aline geçiyor ki bu pek olası değil..Kaset çalan adi hırsız pek duyulmuş bi'şi değil..Ama oldu diyelim; hırsız kasetlerin değerini anlayarak en fazla para verecek kişiyi bulmaya girişmiş olabilir..

* Ya da kasetlerden haberdar olan biri (Baykal karşıtı veya Baykal yanlısı) bunu profesyonel bir hırsızlıkla kendi mülküne geçirmiştir..Yine bence bu büyük ihtimal Baykal yanlısı bir milletvekli olmalı..Burada ki soru; Neden kasetler imha edilmeyip saklanmaya devam edildi?

2007: CHP Yalova Milletvekili Muharrem İNCE'nin otomobili Ankara'da soyuluyor..Bagajından belgelerin çalındığını polis tutanaklarına geçiriyor..

2009 Eylül: Aynı milletvekilinin Yalova'da evine hırsız giriyor.Sadece ruhsatlı 3 tabancasının çalındığını bildiriyor..

2008 Aralık: CHP Milletvekili İlhan KESİCİ'nin Ankara Oran'daki evine hırsız gşrşyor..BAzı kitaplar ve ruhsatlı silahının çalındığını polise bildiriyor..

Olaylarla ilgisi olup olmadığını bilemem, ama konuya bakış açınızı geliştirmek adına yukarıdaki hırsızlık olaylarını paylaşmak istedim..

Nihayetinde CHP içinde Baykal muhalifi birinin eline geçen bu görüntüler, Deniz BAYKAL'ı devirme adına işleme konuldu..

Peki Deniz BAYKAL nasıl oldu da istifa etti..? Bunca süredir tüm rakilerini bertaraf eden ve her durumda o koltuğu terketmeyen Baykal ne oldu da gitti..?

Görüntüleri izleyenlerin gözünden kaçmadığına eminim..Görüntülerin sonun da VARAN 1 yazıyordu..İstifa sebebi Varan 2'dir..Bu da şu ihtimali doğurur:

Baykal kasetlerin yedi sahipleri ile görüşmüştür..

AKP'nin bu olaydan kazancı olmadığı gibi, çoğu CHP'linin de fikrime katılacağı gibi zararı vardır.Zira Baykal'ın yanlış muhalefet tarzı AKP'ne kan sağlamaktadır..Bu istifa parti içindeki muhalefete yaramıştır.Böylece partiyi tekrar diriltecek ve iktidara taşıyacak başkanı seçebilme imkanı doğmuştur..

Yukarıda yazdıklarım, sadece mantığımı kullanarak çıkardığım olasılıklardır..Yorumlarımın gerçeklikleri hakkında bir iddiam ve kanıtım yoktur..

Saygılarımla..

Gönderi tarihi:

Çoğunuzun bildiği ve yine çoğunuzun izlediğini düşündüğüm CHP Eski Başkanı Deniz BAYKAL ve

.

.

.

.Saygılarımla..

Erdogan ve cevreside aynen sizin gibi yorumlamislardi bu olayi.Gercekten tam isabet olmus.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Müstehcen fotoğrafları günah diyerek gazetelerine basmayanlar, bu görüntüleri nasıl yayınlarlar, bu günah değil mi, bunları seyredenlerin de günaha girmesine sebep olmuyor musunuz? Ama amaç ulvi, amaca ulaşmak için her şey mübah. Bunun neresi müslümanlığa sığar? Ya bu görüntüler gerçek değilse, montajsa; bu kez iftira atmak olur ki bu da en büyük günahlardandır. Ya nereden tutsak kopuyor, bu kadar seviyesizlik olmaz.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Herkese merhaba,

yukarıdaki taurusmutis nick'li arkadaşın analizinde verilen bazı bilgilerde düzeltmeler yapma ihtiyacı duydum.

Olayın eksik bilgiler ile yorumlanmasına ise henüz bir yorum getirmeyeceğim :

[i) Video gece yarısını 1 saat geçe bir video paylaşım sitesine yüklendi ve akabinde AKP taraftarı bir gazetenin bağlantılı olduğu bir internet haber sitesinden haber yapılarak duyuruldu..[/i]

eksik bilgi!

sadece haberi duyurmakla kalmadı habervaktim sitesi, başta '' Deniz Baykal'ın seks kaçamağı'' adı altında'', '' İşte CHP Ahlakı VARAN 1- Genel Başkan '' yazısı ile başlayan ilgili videoyu da yayınladı, üstelik ayet ve hadislerin bulunduğu sayfasında işin o tarafı ayrı...bir müddet sonra videodaki CHP yazısını kaldırıp '' bir liderin seks kaçamağı'' şeklinde olayı iddia boyutuna çekti. En sonunda da kaldırdı.

[i) Deniz BAYKAL'a bir suikast girişimi/planı yönünde bir (Bence yapay) iddia çıktı ortaya..[/i]

eksik bilgi!

dostum '' yapay '' demişsin ama İst. Em. Müd. Hüseyin çapkın doğrulamıştı ''sence yapay'' olan bu iddiayı. :)

[i Deniz BAYKAL nasıl oldu da istifa etti..? Bunca süredir tüm rakilerini bertaraf eden ve her durumda o koltuğu terketmeyen Baykal ne oldu da gitti..?[/i]

:) yine bilgi eksikliği!

ilk olarak Baykal, 99'da da koltuğu terk etmişti ama bu siyasi bir sebepti. Şimdiki durum ise farklı. Burada söz konusu görüntüler doğru olsun olmasın olay partisine zarar vereceğinden böyle bir karar alması etiktir. Onun için bunun garipsenecek bir tarafı yok.

[i izleyenlerin gözünden kaçmadığına eminim..Görüntülerin sonun da VARAN 1 yazıyordu..İstifa sebebi Varan 2'dir..Bu da şu ihtimali doğurur:

Baykal kasetlerin yedi sahipleri ile görüşmüştür..[/i]

yukarıda da söylediğim gibi video '' İşte CHP Ahlakı VARAN 1- Genel Başkan '' yazısı ile başlıyor. Bundan benim anladığım, VARAN 2 olsa olsa diğer CHP yöneticileri ile ilgili olacaktır.

Bence, biraz daha tarafsız ve dikkatli analiz yapmak daha doğru olurdu.

Gönderi tarihi:

Sn.Zehir Hafiye; Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..Yazımı daha dikkatli okursanız, ''düzeltme'' diye yazdıklarınızın yazının içinde zaten olduğunu göreceksiniz..Taraf konusuna gelince:

Hayatın her alanında olduğu gibi, siyasi alanda da asla fanatik bir körlük içinde bulunmadım..Partizan değilimdir..Yanlış herkes için aynı olmalı ve yanlışa düşenin arkasında durmak onur sayılmamalıdır diye düşünüyorum..Ha illa taraftar arıyorsanız ilk yorumu yapan arkadaşımda bu özelliği fazlasıyla görebilirsiniz..

Suikast iddiaları sanaldır diye fikir belirtmiştim..13 yaşında bir çocuğun eğlencesi çıktı..

Sn.Y.Yılmaz; Bu işi dinden öte ahlakla ilişkilendirmeliyiz..Evet, bence de her ne olursa olsun böyle bir görüntünün çekilmesi ve yayınlanması etik değildir..Ama ülkemizdeki bu siyasi kirlilik içinde her şey mübah görülür hale geldi..Ne yazık ki bu kirliliği oluşturanlar içinde enaz AKP ve diğerleri kadar CHP'nin de rolü büyüktür..Olay,oluşturulan batak içine gömülmektir ki korkarım işler daha da çirkinleşerek tüm liderleri içine çekecektir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Suikast iddiaları sanaldır diye fikir belirtmiştim..13 yaşında bir çocuğun eğlencesi çıktı..

Düzeltme; "13 yaşında bir çocuğun eğlencesi" olan ihbar maili ile 15 Nisan tarihinde emniyet müdürlüğüne gönderilen ihbar maili arasında bir alaka yoktur.

Suikast iddiaları, CHP'nin ya da Önder Sav'ın öne sürdüğü iddialar değildir. Kimliği belirsiz bir şahıs tarafından Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset ortaya çıkmadan haftalar önce emniyet müdürlüğüne gönderilmiş bir ihbar mailinde yer alan iddialardır. Bu ihbar maili, 13 yaşında bir çocuğun yazabileceği bir içeriğe sahip değildir.

Gönderi tarihi:

Yazilar hatirliyorum;"Canakkale savasinda askerler degil melekler savasti"diye yazilmisti.

Baykal'a yapilan komplo iste Canakkale Savasinda asker degil melekler savasti diyen kesimlerin ürünüdür.Milletin alinteri vergileriyle beslenen korumalarin esliginde gövde gösterisi yapar gibi Cuma namazlarina gidenlerin komplosudur bu komplo.

Atatürk'cü vatanseverleri senaryolarla tutuklatip sonra da o senaryolara savcilik yapanlarin komplosudur bu komplo.Kim ne derse desin bu komplonun arkasinda EVET iktidar vardir.Sevinenlere lafim yok,onlar sevinedursunlar bizimde sevinecek günlerimiz muhakkak ki gelecektir.Baykal karsiti olmak suc degildir.AKP karsiti olmanin suc oldugu bu ülkede Baykal karsitliginin olmamasi zaten sasirtici olurdu.

Suikast ihbari 13 yasindaki cocuk oyunu degildi ve gercekti gercek oldugu icinde savcilik inceletme baslatti.Baykal karsitligi artik o kadar damara islemiski bir suikast ihbari bile artik ciddiye alinmiyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sn.Zehir Hafiye; Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..

Hoşbulduk, teşekkür ederim :)

dikkatli okursanız, ''düzeltme'' diye yazdıklarınızın yazının içinde zaten olduğunu göreceksiniz..

Yeniden okudum ama hala göremedim dostum :)

Taraf konusuna gelince:

Hayatın her alanında olduğu gibi, siyasi alanda da asla fanatik bir körlük içinde bulunmadım..Partizan değilimdir..

Tebrik ederim ama N.B. hakkındaki bilgilerin alındığı adrese bakınca bu pek inandırıcı gelmedi :)

herkes için aynı olmalı ve yanlışa düşenin arkasında durmak onur sayılmamalıdır diye düşünüyorum..Ha illa taraftar arıyorsanız ilk yorumu yapan arkadaşımda bu özelliği fazlasıyla görebilirsiniz..

Takdir edersin ki, yanlışa düşüp düşmediği kesinleşmemiş birini de iddialar doğru imiş gibi spekülasyon yaparak daha da berbat bir duruma düşürmenin objektif davranmakla uzaktan yakından zerre kadar ilgisi olamaz. Bunun ''onurlu yada onursuz davranmak''la da bir ilgisi yoktur. Öyle olsa tüm avukat ve savcılar onursuz olurdu senin mantığına göre. ;)

Bir de tabii tarafsız olma iddiası sana ait dostum, o yorum yapan arkadaşa değil :)

iddiaları sanaldır diye fikir belirtmiştim..13 yaşında bir çocuğun eğlencesi çıktı..

''13 yaşında bir çocuğun eğlencesi'' çıktığı için soruşturma devam ediyor herhalde :)

Bu işi dinden öte ahlakla ilişkilendirmeliyiz..Evet, bence de her ne olursa olsun böyle bir görüntünün çekilmesi ve yayınlanması etik değildir..

Bir haber sitesinde söz konusu açık saçık video, ayet ve hadislerin yer aldığı bir sayfada üstelik +18 gibi bir ibare olmadan yayınlanabiliyor. Dindar olma iddiasında olan bir sitenin bu tavrını sorgulamak doğaldır. Eski işlerine bakarsak, ucuz ve hedef gösterici tavırları ile etik olmalarını bekleyen zaten yok. :)

Ama ülkemizdeki bu siyasi kirlilik içinde her şey mübah görülür hale geldi..Ne yazık ki bu kirliliği oluşturanlar içinde enaz AKP ve diğerleri kadar CHP'nin de rolü büyüktür..Olay,oluşturulan batak içine gömülmektir ki korkarım işler daha da çirkinleşerek tüm liderleri içine çekecektir..

Ben böyle bir kirliliği ''mübah'' olarak dillendiren kimseyi duymadım Vakit gazetesi haricinde açıkçası. Sen bu kanıya nereden vardın anlamadım. Buna benzer bir hadise var mı bir örnek rica edeyim senden.

Gönderi tarihi:

Sn.Zehir Hafiye; Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..Yazımı daha dikkatli okursanız, ''düzeltme'' diye yazdıklarınızın yazının içinde zaten olduğunu göreceksiniz..Taraf konusuna gelince:

Hayatın her alanında olduğu gibi, siyasi alanda da asla fanatik bir körlük içinde bulunmadım..Partizan değilimdir..Yanlış herkes için aynı olmalı ve yanlışa düşenin arkasında durmak onur sayılmamalıdır diye düşünüyorum..Ha illa taraftar arıyorsanız ilk yorumu yapan arkadaşımda bu özelliği fazlasıyla görebilirsiniz..

Sn.Y.Yılmaz; Bu işi dinden öte ahlakla ilişkilendirmeliyiz..Evet, bence de her ne olursa olsun böyle bir görüntünün çekilmesi ve yayınlanması etik değildir..Ama ülkemizdeki bu siyasi kirlilik içinde her şey mübah görülür hale geldi..Ne yazık ki bu kirliliği oluşturanlar içinde enaz AKP ve diğerleri kadar CHP'nin de rolü büyüktür..Olay,oluşturulan batak içine gömülmektir ki korkarım işler daha da çirkinleşerek tüm liderleri içine çekecektir..

Saygılar..

Haklısınız ahlaki açıdan değerlendirmek gerekir. Ben bunu yayınlayanların inançları ve kendi inançlarına ters düşmesi açısından değerlendirmek istemiştim. Umarım anlatabilmişimdir.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Düzeltme; "13 yaşında bir çocuğun eğlencesi" olan ihbar maili ile 15 Nisan tarihinde emniyet müdürlüğüne gönderilen ihbar maili arasında bir alaka yoktur.

Suikast iddiaları, CHP'nin ya da Önder Sav'ın öne sürdüğü iddialar değildir. Kimliği belirsiz bir şahıs tarafından Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset ortaya çıkmadan haftalar önce emniyet müdürlüğüne gönderilmiş bir ihbar mailinde yer alan iddialardır. Bu ihbar maili, 13 yaşında bir çocuğun yazabileceği bir içeriğe sahip değildir.

13 kişi gözaltına alındı.

Gönderi tarihi:

Hoşbulduk, teşekkür ederim smile.gif

.

.

.

Sen bu kanıya nereden vardın anlamadım. Buna benzer bir hadise var mı bir örnek rica edeyim senden.

Uzun süreler sizin yaptığınız gibi alıntılarla tartıştım, ama yoruldum veya bıktım artık herhalde bilemiyorum..Alıntılamadan cevap vereyim:

Sanırım siz benden önce ve o kasdettiğiniz internet sitesinden izlemiş olacaksınız ki, ayet vs. Takılmışsınız..Ben alakasız bir paylaşım sitesinde izledim o görüntüleri..İsim vermeden aynı sitenin yayınladığını söylemişken, siz düzeltme adı altında aynı şeyi (Ben haber yapılarak duyuruldu demişim, siz görüntüler yayınlandı) yazmışsınız..Olabilir elbette, anlatamamışım demek ki..

N.B. hakkındaki bilgilerin bir kısmı TBMM albümünden diğerleri yazılı basından toplanan bilgilerdir..Neyi veya nereyi kasdettiğinizi anlamış değilim..

Arkasında durduğunuz kişi, görüntülerdekinin kendisi olduğunu kabullenmiştir..Laf-ü Güzaf edipte aslında kabüllenmedi gibi söylemlere girmeyeceğinizi umuyorum..(Boşuna umutlanmayayım değil mi..? smile.gif ) Ayrıca ben Deniz Baykal'ı görüntülerden dolayı suçlamıyorum..Suç o görüntüleri çekendedir..Baykal sadece ortaya çıkan münasebetsiz durumun sonucuna katlanmıştır..

Spekülasyon ve ben..smile.gif Forumumuzun tartışma bölümlerinde biraz daha zaman geçirirseniz, spekülasyon nasıl oluşturuluyor görebilirsiniz sanırım..Avukatları konu alan cümlenizi, çok onursuzluğa tanık olmuş biri olarak görmemiş sayıyorum..Kötü örnekleri tüme yayarak yapılan yorumunuzu da hiç hoş bulmadığımı bilmenizi isterim..

Bu konu üstündeki tarafsızlığımda ısrarcıyım..Elbette tüm alanlarda kendi fikrim ve tarafım mevcuttur..Anlatabilmeyi ümit ederek tekrar yazayım: Benim taraflılığım fanatizm boyutuna ulaşacak boyutta değildir ve yanlışta olduğuma ikna edildiğimde dönmeyi pekala becerebilirim..Siz taraf değil misiniz..?

Evet benim okuduğum haberin aksine,suikast iddiası halen araştırılmaktaymış ve 13 kişi gözaltına alınmış..Umarım yakında sonuçlanır ve suçlu/suçluları cezalarını çeker..

Etik ve Baykal aynı cümlede geçmiş,şaşırdım..Söz konusu siyasetse ve bu siyaset Türkiye'de yapılıyorsa hiç birini ayırmadan bunun pek olası olacağını sanmıyorum..Baykal'ın Sarıgül'e (Üstelik eşinin yanında) Kurultaydaki tavrı ve çirkin olayları destekler tavrı hala hatırımda..Bu arada o sözünü ettiğiniz internet sitesini bir kere bile açmış değilim ki saldırılarını ve edepsizliklerini bileyim..Fanatizmin bir kolu da onlar ve o fanatizm içinde olmak benim tercihim değil..

Örnek mi..? Bunu yazarken ciddi olmadığınızı düşünüyorum, ama peki bir örnek vereyim:

1 sahne düşünün; kara çarşaflılara düzenlenen törenle parti rozeti takılıyor..Bunu AKP yaparsa adı yobazlık,ama CHP yaparsa demokrasi herlesin hakkı..Bunu savunan da bizzat Baykal'ın kendisi..

Benim aydın Türkiye'mde, baş örtülüler üniversiteye ve kamu kurumlarına girerken problem yaşıyor ama kara çarşafa bürünenlere demokrasi gümüş tepside törenle veriliyor..Hadi canım sizde..

Misyonunuz olacak ve dimdik bunun ardından gideceksiniz..Ve sizin sandığınızın aksine benim ardından gittiğim bu misyon kara çarşafa girmiş İran manzarası değil, modern ve aydınlık yüzlerin yaşadığı bir Türkiye'ye taşıyacak yönetimlerdir..Bunu AKP yaparım diyor ve inandırıyorsa AKP'yi, Komünist Partisi yaparım diyor ve inandırıyorsa onu desteklerim..Muhalefeti bile beceremeyen birinin peşinden gitmek bana göre değil..Ha yeni lider ve yeni tarz bu inndırıcılığı sağlasın oyum eskiden olduğu gibi yine CHP'nindir..

BEnim derdim gelecek nesile,evlatlarımıza aydınlık ve saygın bir ülke bırakmaktır..Bunu yapabileceğine inandığım kişiyi ülkeme lider seçerim..Bu demokratik hakkımdır..Yoksa kara çarşaflılar kadar haketmiyor muyum demokrasiyi sn.Y.Yılmaz..?

Baykal hata yapmıştır ve hatasını büyüterek böyle bir sansasyonel yoldan duyulmasına sebep olmuştur.Oysa bu görüntüler ortaya çıkmadan çıkıp hatasını kabüllense ve seçmenlerinden özrünü dilese iş istifaya kadar gitmez ve belki de oyu artardı..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kimse kimseyi birisinin pesinden gitmeye zorlamiyor,eger kendini zorlaniyor hissedenler varsa onu bilemem.

Baykal hata yapmistir diyenler AKP yandasi medyadir,akli basinda olan herkes bu olayin asilsiz bir komplo oldugunu söylerken henüz ortada fol ve yumurta yokken "BAYKAL HATA YAPMISTIR"diye iddia etmek en azindan o kaseti yapanlara avukatlik yapmak demektir.Veya Baykal'in o hatayi yaptigina sahit olmak demektir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Uzun süreler sizin yaptığınız gibi alıntılarla tartıştım, ama yoruldum veya bıktım artık herhalde bilemiyorum..Alıntılamadan cevap vereyim:

Sanırım siz benden önce ve o kasdettiğiniz internet sitesinden izlemiş olacaksınız ki, ayet vs. Takılmışsınız..

Dostum böyle şeylere hiç gerek yok, benim senin için böyle bir imam olmadı. Alıntı yapman konusunda da bir zorlamam yok. Kendi adıma daha anlaşılır olmaya çalışıyorum hepsi bu. ;)

Ben alakasız bir paylaşım sitesinde izledim o görüntüleri..İsim vermeden aynı sitenin yayınladığını söylemişken, siz düzeltme adı altında aynı şeyi (Ben haber yapılarak duyuruldu demişim, siz görüntüler yayınlandı) yazmışsınız..Olabilir elbette, anlatamamışım demek ki..

Nesrin Baytok hakkındaki bilgilerin bir kısmı TBMM albümünden diğerleri yazılı basından toplanan bilgilerdir..Neyi veya nereyi kasdettiğinizi anlamış değilim..

N.B. kim bilmezdim, bir aratayım dedim googledan haber-7 ve türevleri dışında analizde kullandığın biyografi-yoruma ulaşamadım. Haber-7 deki yorumu doğru kabul edebilirsin tabii bu senin tasarrufun ona ben karışacak değilim. Ama bunun, tarafsızlık ( pardon fanatik olmayan taraflılık ) konusunda kuşkular doğuracağı da aşikar.

Arkasında durduğunuz kişi, görüntülerdekinin kendisi olduğunu kabullenmiştir..Laf-ü Güzaf edipte aslında kabüllenmedi gibi söylemlere girmeyeceğinizi umuyorum..(Boşuna umutlanmayayım değil mi..? ) Ayrıca ben Deniz Baykal'ı görüntülerden dolayı suçlamıyorum..Suç o görüntüleri çekendedir..Baykal sadece ortaya çıkan münasebetsiz durumun sonucuna katlanmıştır..

Umudunu boşa çıkarmamak için senin deyiminle laf-ı güzaf yapmayacağım. Aşağıdaki cümleler, Baykalın İstifa konuşmasından :

'' Bir komplodur. Komplo hukuk dışı ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz, duvarlara gizli kameralar yerleştirirsiniz, gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, montaj yapar çarpıtırsınız.''

'' Bir kaset ele geçirilmiş değil, bir komplo imal edilmiştir.''

Spekülasyon ve ben.. Forumumuzun tartışma bölümlerinde biraz daha zaman geçirirseniz, spekülasyon nasıl oluşturuluyor görebilirsiniz sanırım..Avukatları konu alan cümlenizi, çok onursuzluğa tanık olmuş biri olarak görmemiş sayıyorum..Kötü örnekleri tüme yayarak yapılan yorumunuzu da hiç hoş bulmadığımı bilmenizi isterim..

Anlaşılmayacak kadar zor bir cümle kurduğumu sanmıyorum. Ama tabii kendi mantığına göre haklı oluyorsun. Eğer o video gerçekse, Baykal'ı bu açıdan savunmak onursuzluk olur. Bu bakımdan onurla ilgili cümleni üstüme almadım.

Tekrar edersem belki anlaşılır. Suçu sabitlenmemiş bir insanı savunmak avukatın, suçlamak savcının işidir. Her ikisi de onurlu mesleklerdir. Ama bizzatihi savunmak veya suçlamak eylemleri ile onur kavramı ilişkilendirilemez.

Aynı şekilde, videonun gerçekliği konusunda henüz bir açıklık yok iken ve Baykal'ın ağzından da böyle bir şey çıkmamış iken, onun kesin suçlu ( burada suçtan kasıt aldatma, hukuki bir durumdan söz etmiyorum ) olduğu yargısından yola çıkıp tek taraflı analiz yapmak böyle bir şeydir.

Bu konu üstündeki tarafsızlığımda ısrarcıyım..Elbette tüm alanlarda kendi fikrim ve tarafım mevcuttur..Anlatabilmeyi ümit ederek tekrar yazayım: Benim taraflılığım fanatizm boyutuna ulaşacak boyutta değildir ve yanlışta olduğuma ikna edildiğimde dönmeyi pekala becerebilirim..Siz taraf değil misiniz..?

Konu benim yada senin her hangi bir konuda taraflı olup olmaman değil. Fanatik ya da ılımlı olmak sorunu da değil. Her insanın bir fikri yada meylettiği bir taraf olması doğaldır. Konu taraflı analiz ile tarafsız analiz arasındaki farklar. Tarafsız analizin değerlendirme kriteri, hangi kaynaklar eşit derecede muteber kabul edilmiş, her ihtimal değerlendirilmiş midir vs. gibi soruları içerir. Umarım anlatabilmişimdir.

Etik ve Baykal aynı cümlede geçmiş,şaşırdım..Söz konusu siyasetse ve bu siyaset Türkiye'de yapılıyorsa hiç birini ayırmadan bunun pek olası olacağını sanmıyorum..Baykal'ın Sarıgül'e (Üstelik eşinin yanında) Kurultaydaki tavrı ve çirkin olayları destekler tavrı hala hatırımda..

Konumuz ne '' etik ve Baykal' ', ne de '' Baykal'ın siyaset anlayışı ''...Baykal'ın konumunda herhangi birisi de aynı şekilde istifa etseydi yine etik içerisinde bir davranış olurdu, söylediğim bu.

Örnek mi..? Bunu yazarken ciddi olmadığınızı düşünüyorum, ama peki bir örnek vereyim:

1 sahne düşünün; kara çarşaflılara düzenlenen törenle parti rozeti takılıyor..Bunu AKP yaparsa adı yobazlık,ama CHP yaparsa demokrasi herlesin hakkı..Bunu savunan da bizzat Baykal'ın kendisi..

Benim aydın Türkiye'mde, baş örtülüler üniversiteye ve kamu kurumlarına girerken problem yaşıyor ama kara çarşafa bürünenlere demokrasi gümüş tepside törenle veriliyor..Hadi canım sizde..

Benim senden rica ettiğim örnekler, video seviyesinde çirkinlik örnekleri idi.

''Çarşaf açılımı'' vs. bunlara popülizm dersin, ilkesizlik dersin, bir şekilde yırtma çabası dersin ya da AKP'nin '' bunlar dinsiz, başörtüsüne karşı '' propogandasına karşı gaza gelip beceriksiz bir refleks dersin, kamu kurumları ile ilgili bir ilkeyi savunmakla halkın değerlerine saygının farklı şeyler olduğunu anlatmak için başvurulan yüze göze bulaştırılmış ucuz bir yöntem dersin, tamam. Bunlar ayrı tartışma konuları.

Fakat bu örneğin ne etik ile ne de çirkinlik ile bir ilgisi yok dostum. :)

Misyonunuz olacak ve dimdik bunun ardından gideceksiniz..Ve sizin sandığınızın aksine benim ardından gittiğim bu misyon kara çarşafa girmiş İran manzarası değil, modern ve aydınlık yüzlerin yaşadığı bir Türkiye'ye taşıyacak yönetimlerdir..Bunu AKP yaparım diyor ve inandırıyorsa AKP'yi, Komünist Partisi yaparım diyor ve inandırıyorsa onu desteklerim..Muhalefeti bile beceremeyen birinin peşinden gitmek bana göre değil..Ha yeni lider ve yeni tarz bu inndırıcılığı sağlasın oyum eskiden olduğu gibi yine CHP'nindir..

Yukarıda dediğim gibi benim tartışma noktam ne '' etik ve Baykal' ', ne de '' Baykal'ın siyaset anlayışı '', ne de nereye oy verdiğin ya da vereceğin, kimin arkasından gideceğin, ne de manzara tercihlerin falan :) ...yalnız ve yalnız yaptığın analizin objektifliği.

Kısaca tekrar edecek olursam bu konuyu değerlendirirken daha tarafsız ve objektif olman gerekirdi.

Gönderi tarihi:

Görüntülerin kabul edildigi iddiasi cok komik.Böyle bir iddia yok ortada.Görülüyor ki israrla o görüntülerin Baykal ve milletvekili kadinin oldugu noktasinda durulmaktadir ki bu da zaten Baykal'a bu komployu yapanlarin amaclarina cok uygundur.

Insanlari sevmek sart degildir ama medeni insanlar ayni zamanda düsünebilen insanlardir.Deniz Baykal'a atilmaya calisilan camur sadece ona degil ayni zamanda evli ve cocuk sahibi bir kadina da atilmak istenmektedir.Isin en teselli verici yani ise,gerek Baykal ve gerekse diger kadin milletvekilinin ailelerinin birbirine kenetlenerek bu ahlak disi montaj kasete karsi mücadele vermeleridir.Ahlaki degerlerini kaybetmis olanlarin suratlarina vurulmus bir tokattir bu dayanisma.Ayni zamanda israrla Baykal'i bu ahlak yoksunlugunun icinde göstermeye calisanlarada atilmis bir tokattir anlayana tabii ki!

saygilarla

Gönderi tarihi:

Size cevap hakkı doğurur bir yanıt yazmıştım dün..Siz de bu hakkınızı kullanmışsınız..Ben bu kısır tartışmaya devam etmeme taraftarıyım..Üslubunuzu bozmamaya özen gösterdiğiniz için teşekkür ederim..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Spekülasyon ve ben..smile.gif

BEnim derdim gelecek nesile,evlatlarımıza aydınlık ve saygın bir ülke bırakmaktır..Bunu yapabileceğine inandığım kişiyi ülkeme lider seçerim..Bu demokratik hakkımdır..Yoksa kara çarşaflılar kadar haketmiyor muyum demokrasiyi sn.Y.Yılmaz..?

Saygılar..

Bu özelliklere sahip bir lider varsa söyleyin biz de destekleyelim. Kendi belirledikleri kişileri bize seçtirerek demokrasi diye yutturdukları sistemde biz de demokratik hakkımızı kullandık diye böbürleniyoruz. Kara çarşaflılar da bir vatandaş olduğuna göre herkesin sahip olduğu haklara sahiptirler. Benimle bağlantısını çözemedim, açsanız...

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bu özelliklere sahip bir lider varsa söyleyin biz de destekleyelim. Kendi belirledikleri kişileri bize seçtirerek demokrasi diye yutturdukları sistemde biz de demokratik hakkımızı kullandık diye böbürleniyoruz. Kara çarşaflılar da bir vatandaş olduğuna göre herkesin sahip olduğu haklara sahiptirler.

Bu sözlerin altına imzamı atarım. Türkiye'de demokrasinin en büyük eksiklerinden biri '' Katılımcı Demokrasi '' nin olmamasıdır. 80 darbesinin siyasi partiler kanununu değiştireceklerine, makyajla, şekille ile uğraşanlar utansın. Toplumun 5 yılda bir oy verme haricinde her an siyasete yön verme gücünün olduğu bir ülkenin sırtı kolay kolay yere gelmez. Bakın o zaman hakkını alamayan işçi, esnaf, Alevi vs. kalıyor mu?

Gönderi tarihi:

Bu sözlerin altına imzamı atarım. Türkiye'de demokrasinin en büyük eksiklerinden biri '' Katılımcı Demokrasi '' nin olmamasıdır. 80 darbesinin siyasi partiler kanununu değiştireceklerine, makyajla, şekille ile uğraşanlar utansın. Toplumun 5 yılda bir oy verme haricinde her an siyasete yön verme gücünün olduğu bir ülkenin sırtı kolay kolay yere gelmez. Bakın o zaman hakkını alamayan işçi, esnaf, Alevi vs. kalıyor mu?

Ben de bu yazının altına imzamı atarım fakat bu günleri görebileceğimizi hiç mi hiç ümit etmiyorum.

saygılar...

Gönderi tarihi:

İktidardan daha çok, kendi içinden yada kendisine rakip olanların bu komployu yapma ihtimali daha çok gibi gözüküyor...

Bu bir gerçek ki Baykal giderse chp de dsp gibi eriyip gider chp li olupta bunu baykala karşı olanlara soruyorum kim var başka?

Baykalın onca yıl tecrübesi var,en yakın rakibinin bile en fazla bir belediyelik çevresinden başka neyi var...?

Gönderi tarihi:

Ben bu komplonun CHP icersinden yapildigi versiyonuna katilmiyorum,bu aslinda CHP karsiti güclerin, örn;(Ertugrul Günay gibi)süpheleri kendilerinden uzaklastirip baska hedeflere saptirma cabalaridir.Bu komplo CHP'ye karsi yapilmistir.Secimlerde CHP ve MHP'nin oy orani AKP'yi sallayacak kadar yüksek bir düzeye cikacaktir.AKP bunlarin hesabini yapmaktadir.Yasa degisiklik dayatmalari,referandum bunlarin hepsi tek parti iktidarinin kaybedilecegi 2011 secimlerine endekslenerek yapilan calismalardir.Kaset olayida böyledir.Sira MHP'dedir.AKP herseyi yapabilecek yapida karakterlerden olusan bir yapidir.AKP'den cikarlari olan melanet cepheleri AKP'nin iktidarda kalabilmesi icin mümkün olan her yolu denemektedirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:

İktidardan daha çok, kendi içinden yada kendisine rakip olanların bu komployu yapma ihtimali daha çok gibi gözüküyor...

Bu bir gerçek ki Baykal giderse chp de dsp gibi eriyip gider chp li olupta bunu baykala karşı olanlara soruyorum kim var başka?

Baykalın onca yıl tecrübesi var,en yakın rakibinin bile en fazla bir belediyelik çevresinden başka neyi var...?

Doğru bir mantık yürütmüşsün dostum. Yukarıda analizde bu konuya özellikle değinilmiş. Analizdeki mantığına göre NB'un eşi tarafından çekilen görüntülerle Baykal'a şantaj yapılıp, NB'nin yükselmesi sağlanmış. O arada Baykal'a yakın bir milletvekili kaseti ele geçirmiş daha sonra bir hırsıza kaptırmış, o da Baykal karşıtı bir milletvekiline kaseti ulaştırmış ve olaylar gelişmiş...

Şimdi;

1-Bir koca başka bir erkek ile karısının ilişkisini görüntüleyecek ve o adamı, karısının kariyerini yükseltmezse bunu ifşa etmekle tehdit edecek. Kaseti de bir dosta emanet edecek. Diyelim ki, o adam bu şantaja boyun eğmedi, hangi koca bu görüntüleri ortalığa yayma cesaretini gösterebilir. Çünkü, şantaj yapılan adam siyasi kariyerinin son bulması yada zedelenmesi haricinde en nihayetinde çapkın diye nitelendirilir. Ama o koca ne duruma düşer ve karısı ne olarak nitelendirilir bu tahmin edilebilir. Peki bir milletvekilliği için bu risk göze alınır mı ? Hiç sanmıyorum ama hadi öyle olsun diyelim. Bu kadar alçalabilen bir koca var diyelim.

2-Kaseti kocanın dostundan ele geçiren ( profesyonel hırsızlıkla ) Baykal yanlısı ( hadi aynı zamanda sırdaşı diyelim ) milletvekili, onu başka bir adi hırsıza çaldırmış olsun. Peki, bu kasetin ifşaası ile CHP'nin oy kaybedeceği çok açıkken, Baykal karşıtı da olsa hırslı ama aklı başında bir milletvekili, geleceği olmayan bir partide nasıl bir çıkar hedeflesin ? Partinin oyları düşecekse bir daha milletvekili seçilebilme şansı azalmaz mı ? Böyle bir ihtimalin safsatadan öteye gidemeyeceği açıktır.

Kişisel görüşüm, bu iftira daha önce yine Vakit gazetesi tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılmış iftiranın başka bir versiyonudur. Fakat bunun çok daha profesyonelce yapıldığı ortada.

Gönderi tarihi:

Deniz Baykal giderse CHP eriyip biterse; Deniz Baykallı CHP de iktidara bu muhalefet anlayışıyla gelmeyecekse/gelemeyecekse eeee sonuç ne?

Sorun Baykal değil dostum. Baykal ve belki de daha başkaları üzerinden '' İşte CHP Ahlakı '' başlığı altında ucuz bir yöntemle CHP'yi, daha önce oy verenlerinin veya önümüzdeki seçimde ( veya daha yakın hedef olarak referandum için Hayır kullanmak da dahil ) oy vermek isteyenlerin gözünden düşürmek. Bu potansiyel seçmenler ise, tahminimce CHP süper olduğu için değil, AKP'nin yıpranmış olmasından ve hani var ya Bektaşi fıkrası '' bundan kötüsü olamaz '' anlayışıyla düşünerek oy verebileceklerden oluşabilir.

Bilmeyenler için :

Bektaşiye 2 şişe şarap getirip, '' bak bakalım erenler hangisi daha iyi sen anlarsın '' demişler. O da şişelerden birinden bir yudum alıp diğer şişeyi işaret etmiş. Şaşırıp diğerini tatmadan nasıl anladığını sorduklarında ise içtiği şişeyi göstererek '' bundan kötüsü olamaz '' demiş. :)

Gönderi tarihi:

Sayın kaplan, bunu CHP den birinin yapacağına ihtimal vermiyorum. Baykal tecrübeli kabul, ama hiç bir seçimi kazanamadı; son günlerdeki yükselişte CHP nin yaptığı bir yenilik etken değil ki, AKP nin başarısız politikaları. CHP de bu görevi yapabilecek bir kaç kişi var; mesela K.Kılıçdaroğlu. İstanbul da CHP nin ortalamasının üzerinde oy alması Kılıçdaroğlu nun başarısıdır. Ayrıca Y.Büyükerşen solu birleştirmesi açısından önemli biridir. G.Tekin nin de bu görevi başarıyla yapabileceğine inanıyorum.

saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.