Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Elbette böyle bir konuda tarafta olunacak art niyette.

Ne bekliyordunuz pkk teröristlerine çanak tutanlara karşı tarafsız ve iyi niyetlimi olmamızı bekliyorsun.

Yakalanaların bir çoğu belli pkk terürüne hizmet edenler belki bunların yanında bir kaç kişi suçsuz olabilir ama yakalanların kimlere nasıl hizmet ettiği belli değilmi zaten.

Bir kere pkk terörüne terör diyemeyen bir parti nin üyesi olan için dtp li olması onları pkk çenakçısı olmasının bir kanıtıdır...

Çocuklar taş atmış mış..! Yarın o çocuklar mermi atacak caydırıcı cezalar olmasa, iyi bende çocuğun eline vereyim o zaman molotof kokteyl gitsin dtp binasını yaksın,yağmalasın.

Varmı böyle bir mantık?

Ortada bir suç varsa,deliller toplanır savcılık iddanamesini hazrlar ve mahkemeye sevk eder gereği neyse mahkeme karar verir ancak ortada bir iddaname bile yokken bu insanlar içeride tutulmaktadırlar.

Çocuklara gelince,Çocukların taş atma sebepleri yalan dolan haberler (para verdiler falan) bir kenara bırakılarak araştırılır cevap bulunmaya çalışılır,eksiklik neredeyse giderilmeye çalışılır,çocukları hapse atmak çözüm değildir,o çocukları o sahfaya getiren olgular doğru şekilde incelenmedikçe yeni çocuklar çıkacaktır sokağa ve şu an cezaevinde olan çocukların aklında hep kendilerini haklarında bir iddaname bile hazırlanmadan,bir mahkemeye bile çıkarılmadan cezaevinde tutan bir devlet olacaktır...

Gönderi tarihi:

Ortada bir suç varsa,deliller toplanır savcılık iddanamesini hazrlar ve mahkemeye sevk eder gereği neyse mahkeme karar verir ancak ortada bir iddaname bile yokken bu insanlar içeride tutulmaktadırlar.

Çocuklara gelince,Çocukların taş atma sebepleri yalan dolan haberler (para verdiler falan) bir kenara bırakılarak araştırılır cevap bulunmaya çalışılır,eksiklik neredeyse giderilmeye çalışılır,çocukları hapse atmak çözüm değildir,o çocukları o sahfaya getiren olgular doğru şekilde incelenmedikçe yeni çocuklar çıkacaktır sokağa ve şu an cezaevinde olan çocukların aklında hep kendilerini haklarında bir iddaname bile hazırlanmadan,bir mahkemeye bile çıkarılmadan cezaevinde tutan bir devlet olacaktır...

O cocuklari o safhaya getiren olgular ne olabilir acaba...Kürdistan rüyasi olmasin?

saygilarla

Gönderi tarihi:

Haklarında iddianame olmadan iki seneye yakın içeride tutulanlardan biz şikayet ederken bu olayı tasvip edenler, kendi başlarına gelince şikayet eder oldular. Cenab-ı Hak büyüktür, bugün bu yargısız infazları gerçekleştirenler yarın aynı şey başına gelince aynen bu duruma düşeceklerdir.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bu düşünceyi, Sözde Ergenekon Terör Örgütü üyeleri için de besliyor musun Biji?

Yoksa onların etnik kökenleri farklı diye mi bu kadar rahatsın ifadelerinde?

Gönderi tarihi:

Bu düşünceyi, Sözde Ergenekon Terör Örgütü üyeleri için de besliyor musun Biji?

Yoksa onların etnik kökenleri farklı diye mi bu kadar rahatsın ifadelerinde?

Aynen Etö içinde aynı şey geçerlidir,ortada bir suç varsa delilleriyle birlikte mahkemeye sevk edilmeli ve suçlu bulunmaları durumunda cezalarını çekmeli,suçsuz bulunmaları halinde derhal serbest bırakılmalıdırlar,hangi ırktan olduklarına bakarak yorum yapmadım yapmamda,bu tür yorumlar yapan ancak Tayyip Erdoğan'dır,Filistin'deki çocuklar için hak hukuk istediğini söyleyen Başbakan,Kürt Çocuklarının kameralar önünde kolunu kıran,annesiyle birlikte yerlerde sürükleyen ve haklarında bir iddaname bile hazırlanmadan yıllarca cezaevinde olabilecek en ağır şartla tutulmalarına sessiz kalıyor,sonrada çıkıp o çocukların ailelerine yani Kürt'lere nankör diyor,aslında bir yönden haklıda :D seçimler öncesi bölgede makarna dağıtıyordu Akp,Selahattin Demirtaş bir açıklama yapmıştı o dönemde,bunların makarnasını,kömürünü alın kullanın sonrada oy vermeyin diye,Kürt halkı oyunun parayla,yemekle satılık olmadığını gösterdi ya işte bu onun hıncı aslında...

Gönderi tarihi:

Aynen Etö içinde aynı şey geçerlidir,ortada bir suç varsa delilleriyle birlikte mahkemeye sevk edilmeli ve suçlu bulunmaları durumunda cezalarını çekmeli,,

Daha önce biz iddianame bile yok derken bu fikirde olduğunuzu sanmıyorum.

Gönderi tarihi:
Aynen Etö içinde aynı şey geçerlidir,ortada bir suç varsa delilleriyle birlikte mahkemeye sevk edilmeli ve suçlu bulunmaları durumunda cezalarını çekmeli,suçsuz bulunmaları halinde derhal serbest bırakılmalıdırlar,hangi ırktan olduklarına bakarak yorum yapmadım yapmamda,bu tür yorumlar yapan ancak Tayyip Erdoğan'dır,Filistin'deki çocuklar için hak hukuk istediğini söyleyen Başbakan,Kürt Çocuklarının kameralar önünde kolunu kıran,annesiyle birlikte yerlerde sürükleyen ve haklarında bir iddaname bile hazırlanmadan yıllarca cezaevinde olabilecek en ağır şartla tutulmalarına sessiz kalıyor,sonrada çıkıp o çocukların ailelerine yani Kürt'lere nankör diyor,aslında bir yönden haklıda :D seçimler öncesi bölgede makarna dağıtıyordu Akp,Selahattin Demirtaş bir açıklama yapmıştı o dönemde,bunların makarnasını,kömürünü alın kullanın sonrada oy vermeyin diye,Kürt halkı oyunun parayla,yemekle satılık olmadığını gösterdi ya işte bu onun hıncı aslında...

Eyvallah Biji...

Açıkça söylemem gerekirse, daha önce Ergenekon'dan tutuklananlar hakkında böyle düşündüğün ile ilgili bir izlenim edinmemiştim.

Fakat şu yazdıklarına bakarak söylüyorum ki;

Takdir ettim şimdi seni...

Umarım böyle düşünmeye devam edersin.

Tayyip konusunda söylediklerine de katılıyorum...

Gönderi tarihi:

Eyvallah Biji...

Açıkça söylemem gerekirse, daha önce Ergenekon'dan tutuklananlar hakkında böyle düşündüğün ile ilgili bir izlenim edinmemiştim.

Fakat şu yazdıklarına bakarak söylüyorum ki;

Takdir ettim şimdi seni...

Umarım böyle düşünmeye devam edersin.

Tayyip konusunda söylediklerine de katılıyorum...

Ben sayin Biji'nin Ergenekon'la ilgili ayni seyleri düsündügünü sanmiyorum.Eger öyle düsünmüs olsaydi henüz hicbir kesin delil olmadigi halde birilerinin hangi amacla taktigi bilinen Ergenekon adini verdigi bir senaryo icin TERÖR öRGÜTÜ diyemez.Terör Örgütü ancak örgüt oldugu kanitlandiginda denilebilir.Hicbir zanlinin henüz suclu oldugu ispatlanamamis oldugu halde bircogu henüz hakim karsisina cikarilmadigi halde TERÖR ÖRGÜTÜ denmesi o insanlari terörist olarak tanimlamak demektir.Dolayisiyla birtakim dümenlerle tutuklanan insanlar hakkinda sayin biji'nin farkli düsündügü konusunda kuskum yoktur.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Ben sayin Biji'nin Ergenekon'la ilgili ayni seyleri düsündügünü sanmiyorum.Eger öyle düsünmüs olsaydi henüz hicbir kesin delil olmadigi halde birilerinin hangi amacla taktigi bilinen Ergenekon adini verdigi bir senaryo icin TERÖR öRGÜTÜ diyemez.Terör Örgütü ancak örgüt oldugu kanitlandiginda denilebilir.Hicbir zanlinin henüz suclu oldugu ispatlanamamis oldugu halde bircogu henüz hakim karsisina cikarilmadigi halde TERÖR ÖRGÜTÜ denmesi o insanlari terörist olarak tanimlamak demektir.Dolayisiyla birtakim dümenlerle tutuklanan insanlar hakkinda sayin biji'nin farkli düsündügü konusunda kuskum yoktur.

saygilarla

Politika;

Ergenekon adlı bir terör örgütü olmasa bile (ki ben varlığına inanmıyorum),

Yine de bu ülkede belirli bir oluşumun var olduğu muhakkak diye düşünüyorum...

Ha ama olmaya bilir de...

Fakat var ise eğer,

Darbe zihniyetinde olanların, Ordu'yu siyasete ve toplumsal yaşama dahil etmek peşinde olanların;

Ya da Ordu'yu Ordu Karşıtlığı veya Ordu Taraftarlığı yaparak bu alanlara çekmek isteyenlerin

Pasivize edilmeleri,

Eğer örgütlü iseler, cezalandırılmaları gerektiği kanısındayım.

Ordu'nun işi Ulusal Güvenlik olmalıdır;

Ne siyaset, ne de toplumsal yaşama girmelidir...

Fakat AKP ve Fethullah Gülen gibi Ordu'yu ele geçirilmesi gereken hedef olarak gören,

Toplumsal ve Siyasi gücün Ordu'ya müdahalesini amaçlayan kesimlerin de

Kesinlikle aynı akıbete uğratılmaları gerekir...

Çünkü Ordunun Siyasete karışmaması/girmemesi ile Siyasetin Orduya karışmaması/girmemesi karşılıklı bir ilkedir.

İhlal eden kesim cezalandırılmalıdır.

Biji'nin ifadesine bu açıdan baktığımda, olumsuz bir tavır göremedim.

Daha önce Ergenekon ile ilgili ifadelerini hatırlıyorum;

Fakat bu ifadesi bana olumlu geldi.

O yüzden de takdir ettim...

Umarım bu düzlemde de sürdürür bu tavrını...

Gerçi sürdürüp sürdürmemesi konusunda bana da danışacak değil elbette!

Öyle de algılanmasın...

Ben sadece yargımı belirttim...

Gönderi tarihi:

saygilarla

Ergenekon diye bizi de alıştırdılar malesef. Sayın Biji nin bu konuda yazdıkları da bu görüşü destekliyor.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Faili meçhuller PKK ile Hizbullah arasındaki hesaplaşmanın sonucu "keleği ben keserim" "yok ben keserim" çekişmesidir.

Terör örgütleri kanla beslenir, kendi mensuplarının da kanlarıyla. Terör örgütlerini yöneten drakulalar insan ölsün ister, kimin öldüğü hiç önemli değildir. Zavallı piyonları birbirine kırdırır, kendi elemanlarını kendileri de infaz ederler.

Kendi adamları, zorla kaçırıp örgüte kattıkları gençler, bebekler, hiç bir suçu olmayanlar, görevini yapmaktan başka bir suçu olmayanlar, buna silahsız, daha yeni atanmış insanın bakmaya bile kıyamayacağı, öldürmeye nasıl elleri varıyorsa bilmiyorum bu yaratıkların, öğretmen kızlar bile dahildir, bu drakulalar, bu yaratıklar hepsini öldürürler...

Gönderi tarihi:

saygilarla

Yapıcı olan her eleştirinize eyvallah derim,ben böyle bir yapılanmanın varlığına inanıyorum ancak buna direk herhangi bir mahkeme sonucu yokken terör örgütü demek demek doğru değildir ve bende bu konuda yanlış bir söylem kullandığımı kabul ediyorum,aynı şekilde Bdp'lilerin sözde Kck operasyonu adı altında 1 yılı aşkın bir süredir içeride tutulmaları ve halen haklarında bir iddaname bile hazırlanmamış olmasına rağmen onlarada teröristmişler gibi davranılmasınında yanlış olduğunu söylemek isterim....

Gönderi tarihi:

Yapıcı olan her eleştirinize eyvallah derim,ben böyle bir yapılanmanın varlığına inanıyorum ancak buna direk herhangi bir mahkeme sonucu yokken terör örgütü demek demek doğru değildir ve bende bu konuda yanlış bir söylem kullandığımı kabul ediyorum,aynı şekilde Bdp'lilerin sözde Kck operasyonu adı altında 1 yılı aşkın bir süredir içeride tutulmaları ve halen haklarında bir iddaname bile hazırlanmamış olmasına rağmen onlarada teröristmişler gibi davranılmasınında yanlış olduğunu söylemek isterim....

Bu yazınızın altına da imza atarım; suçlu olduğu ispat edilmeden herkes istinasız suçsuzdur.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Bu yazınızın altına da imza atarım; suçlu olduğu ispat edilmeden herkes istinasız suçsuzdur.

saygılar...

sEVGİLİ YILMAZ bence bdp li olması yeterlidir çünkü bdp tavanından tabanına pkk yı terör örgütü olarak kabul etmiyor..

Dünyanın kabul gördüğü pkk terörüne terör örgütü demeyninde o örgütten hiç bir farkı yok...Suçu zaten bölücü olmak yetmezmi sizce.

Şimdi ergenekon ile pkk gibiterör örgütünü hiç bir aklı selim aynı göremez ergenekon dedikleri gerçekten bir senaryo.

Yani ergekonu savunduğumdan değil,ergenekon denilince akla direk olarak ordu geliyor.

Oysa binlerce ordu mensubunun içinde bir elin parmağını geçmeyecek kadar insanın görevini kötüye kullanılmasını fırsat bilip pkk ile mücadele edenleri etkisiz hale getirmişlerdir ve adınada ergenekon demişlerdir.

Aynı hassaiyeti pkk-dhkp-c gibi terör örgütlerine neden göstermiyorlar ?

Gönderi tarihi:

Simdi gercekci bir yaklasim oldu.Bu kavrami siz birkac defa daha kullandiniz.Ben bunun yanlis oldugunu vurgulamaya calistim.Bakin Askeri Bilirkisi Balyoz belgeleri icin bunlarin sahte olduguna dair kuvvetli deliller var demesine karsin medya askeri bilirkisinin bu aciklamasinin adini bile etmiyor.Suclu olanlar tabi ki cezalandirilacaktir öyle olmasida gerekir.Fakat bugüne kadar hukuk disi uygulamalar ile onlarca insanin haysiyeti ile oynandi,kariyerleri tehlikeye atildi ve bunlar hala ne ile suclandiklarini dahi bilmiyorlar.Mustafa Balbay 436 gündür tutukludur.Henüz hakkinda bir iddianame bile yok.Bu nasil bir hukuktur.Örgüt yaklasimi yandas medyanin ürünüdür.Ve cok yanlistir.Örgüte örgüt diyemezken henüz örgüt oldugu hakkinda hicbir kanit olmayan bir davada terör örgütü tanimlamasi evet yanlistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

sEVGİLİ YILMAZ bence bdp li olması yeterlidir çünkü bdp tavanından tabanına pkk yı terör örgütü olarak kabul etmiyor..

Dünyanın kabul gördüğü pkk terörüne terör örgütü demeyninde o örgütten hiç bir farkı yok...Suçu zaten bölücü olmak yetmezmi sizce.

Şimdi ergenekon ile pkk gibiterör örgütünü hiç bir aklı selim aynı göremez ergenekon dedikleri gerçekten bir senaryo.

Yani ergekonu savunduğumdan değil,ergenekon denilince akla direk olarak ordu geliyor.

Oysa binlerce ordu mensubunun içinde bir elin parmağını geçmeyecek kadar insanın görevini kötüye kullanılmasını fırsat bilip pkk ile mücadele edenleri etkisiz hale getirmişlerdir ve adınada ergenekon demişlerdir.

Aynı hassaiyeti pkk-dhkp-c gibi terör örgütlerine neden göstermiyorlar ?

Sayın Kaplan, bdp li de olsa suçu ispat edilmediyse, ispat edilene kadar suçsuzdur; bütün hukukçular böyle söylüyor, ben de şahsen hiç ayırım yapmadan bu görüşü kabul ediyorum. Ergenekon a gelince, herkes çekiniyor, söyleyemiyor; evet hükümet karşıtı herkes ergenekon cu diye suçlanıyorsa ben de aynı düşüncedeyim ve benim gibi milyonlarca insan var o halde biz de ergenekoncuyuz. Hem terör örgütü diyeceksiniz, hem de Ergenekon adı vereceksiniz yani Türklüğün efsanesi olan bir olayın adını terör örgütü diye adlandırılan bir yapı için kullanacaksınız. Bu bile bunun, ulusalcılar için bir komplo olduğunu ispat etmeye yeter.

saygılar...

saygılar...

Gönderi tarihi:

Sayın Kaplan, bdp li de olsa suçu ispat edilmediyse, ispat edilene kadar suçsuzdur; bütün hukukçular böyle söylüyor, ben de şahsen hiç ayırım yapmadan bu görüşü kabul ediyorum. Ergenekon a gelince, herkes çekiniyor, söyleyemiyor; evet hükümet karşıtı herkes ergenekon cu diye suçlanıyorsa ben de aynı düşüncedeyim ve benim gibi milyonlarca insan var o halde biz de ergenekoncuyuz. Hem terör örgütü diyeceksiniz, hem de Ergenekon adı vereceksiniz yani Türklüğün efsanesi olan bir olayın adını terör örgütü diye adlandırılan bir yapı için kullanacaksınız. Bu bile bunun, ulusalcılar için bir komplo olduğunu ispat etmeye yeter.

saygılar...

saygılar...

Suçu zaten bdp ye üye olmakla işlemiş oluyor demek istediğimde.

TCK derki halkı cumhuriyete karşı silahlı bir isayan tahrik eden cezalandırılır deniyor ama bdp ve taraftarlarını görüyoruz tahrik harik üstüne .

Gönderi tarihi:

Suçu zaten bdp ye üye olmakla işlemiş oluyor demek istediğimde.

TCK derki halkı cumhuriyete karşı silahlı bir isayan tahrik eden cezalandırılır deniyor ama bdp ve taraftarlarını görüyoruz tahrik harik üstüne .

Sayın Kaplan, bdp nin siyasi nedenlerden dolayı kapatılmadığını aslında legal bir parti olmadığını daha öncede yazmıştım. Terör örgütü elebaşına önder, lider vs. diyen bir parti nasıl legal olur? Ama mecliste olduğuna göre yasal bir parti olarak kabul ediliyor demektir ki buna üye olanın da suç işleme gibi bir durumu yoktur.

Yasal durum bu olsa bile ben de sizinle aynı fikirdeyim.

saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.