Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gazoz karşılığı etek kaldırdılar


y.yılmaz

Önerilen İletiler

Gazoz karşılığı etek kaldırdılar

 

Tecavüzün ardından Siirt'te korkunç bir trajedi daha

 

TBMM, Siirt’te kız öğrencilere tacizleri inceledi yoksulluk yüzünden yayılan dehşetle karşılaştı

 

BİR GAZOZ UĞRUNA

 

TBMM komisyon üyeleri Zafer Üskül ve Güldal Akşit, Siirtli esnafın küçük kızlara tacizlerini inceledi. Kızların yoksulluk yüzünden etek kaldırma, göğüs elletme karşılığında 1 lira, gazoz, çiklet aldıkları öğrenildi.

 

KENDİLERİ GİTMİŞLER

 

Güldal Akşit, “Tecavüz yok, taciz var. Fakirlik o kadar büyük ki, kızlar kendi isteğiyle esnafa gitmiş. Çok vahim. Bölge emniyeti teröre odaklanmış. Asayiş göz ardı edilmiş” dedi.

 

Güldal Akşit'in "Fakirlik o kadar büyük ki, kızların kendi isteğiyle esnafa gittiği söyleniyor" demesi dramın boyutlarını gözler önüne serdi.

 

Siirt'teki cinsel saldırı olaylarını araştırmak için kente giden TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu üyeleri ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül şehirde gördükleri ve duydukları karşısında şaşkına döndü!..

 

ETEĞİMİZİ KALDIRDIK

 

Üskül ve Akşit’e, kızların tecavüze uğramadığı, ancak tacize uğradıkları bildirildi. Verilen bilgilere göre, özellikle okul yöneticilerinin kız çocuklarıyla olay duyulduktan sonra yaptıkları görüşmelerde, “Kilotunuzu hiç çıkardınızmı?” diye sordukları öğrenildi. Bu soruya kızların, “Hiç çıkarmadık, eteğimizi kaldırdık” yanıtını verdiği ifade edildi.

 

GAZOZ KARŞILIĞI ELLETİYORLAR

 

Kızların esnafa kendiliğinden giderek, göğüslerini gösterip ellettiğini, eteklerini kaldırdığını, bunun karşılığında da 1 lira, sakız ya da gazoz aldıklarını öğrenen heyet çok şaşırdı. Akşit, “Emin misiniz, bir lira mı, 100 lira mı” diye sordu. “1 lira” karşılığını alan Akşit, “Bu nasıl olabiliyor. Bundan kimsenin nasıl haberi olmuyor?” diye sordu.

 

TECAVÜZÜ ORTAYA ÇIKARAN ÖĞRETMEN SÜRGÜN EDİLMİŞ

 

Meclis heyetinin yaptığı araştırma sonucunda Siirt’teki olayı ortaya çıkaran rehber öğretmenin, okul müdürü tarafından sürgün edildiği ortaya çıktı. Rehber öğretmen sürgüne gönderilidiği okuldan tam 3 ay sonra dönebildi.

 

ALAN RAZI SATAN RAZI SİZE NE?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, “Kanımızı donduran bir şey. Burada Siirtliler olayın aydınlatılmasını istiyor ama devlet görevlileri anlaşmış gibi olayı örtmeye çalışıyor. Birbirlerini koruyorlar. Olayı gözardı etmişler.

 

Bazı kişilerin yaklaşımı da mide bulandırıcı. Burada görüştüğümüz bir yerel gazeteci, ’Alan razı satan razı size ne oluyor’ dedi. Bütün milletvekilleri tepki gösterdi. Ama şehirdeki genel yaklaşım bu” ifadesini kullandı.

 

 

 

Vatan Gazetesi 03.05.2010 / 12.32

 

Güneydoğu da asıl yapılması gerekenin ekonomik açılım olduğunu bize, daha da önemlisi araştırmayı yapan AKP lilere gösteren ap açık gerçekler!

 

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Emine Erdogan Siirt'lidir.Basbakan kendini Siirt'ten milletvekili sectirdi.8 yildir ülkeye yoksulluk ve terörden öte hicbirsey getirmedi. özürcülerle birlikte hareket ederek koltugunu saglamlastirmaya calisti.Irak'in bölünmesine ortaklik etti ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimini resmen tanidi.Ülkeyi satisa cikarip nesi var nesi yok yandaslarina veya yabancilara satti.Issizlik had safhada,yoksulluk alabildigine,vatandas girtlagina kadar borc icersinde.Isyerleri kapaniyor.Basbakan ne ile ugrasiyor?Anayasanin yargi ile ilgili maddelerini kendi cikarlari yönünde degistirmeye ve yargiyi avucuna alarak ilerde kendisine karsi acilacak olan Yüce Divan yolunu kesmeye calisiyor.

 

Yukaridaki resim günümüz Türkiye'sinin icinde bulundugu vahim durumdur.Böyle bir ülkede,bir gazoza,1 liraya kendisini elletenlerin etegini kaldiranlarin olmasi Basbakani ne kadar irgaliyor ki?Nasil olsa gemicikleri var.Cocuklari Amerika'da zevk sefa icersinde,babalari basbakan gelecegin halifesi.

 

Ahlakin ayaga düsmesi Bendileri icin iktidar koltugunu ele gecirdiklerinde ülkemizdeki manzaralara benzer manzaralar cogalir.Yani ahlakin sükut etmesi,yoksulluga bagli olarak hirsizlik,gasp,adam öldürme,cocuklarin kötü yola düsürülmesi ailelerin dagilmasi gibi.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sadece güneydoğuda değil her yerde hem ekonomik açılım yapılmalı hem AHLAK AÇILIMI yapılmalı. tabi bu açılım deyince AÇILMAK anlamında değil... Ahlaki erozyonu önlemek için gereken tedbirler alınmalı.

 

Ülkemizde müthiş bir ahlaki erozyon var, bunu sadece fakirlikle izah etmek mümkün değil.

 

Televizyonlar, gazeteler her şey ahlakı perişan ediyor.

 

televizoynlarda ana haberde haber izlemek için oturuyor insanlar ama bi bakıyorsunuz filan artisle filan artis BİR GECELİK AŞK YAŞADI haberi!!!!

 

Aşk kelimesine hakaret ediyorunuz.

 

İnsanlara bunu yıllardır seyrettiriyorlar, çocuklar seyrediyor.

 

sonra da burda tacizden, fakirlikten vs. şikayet ediyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahlaki erozyonu yaratan televizyonlarin karsisinda inanc sömürüsü yapan ama ayni zamanda asker ve rejim düsmanligi siringa eden daha cok kanal var.Iktidar bu iki farkli yayin anlayisina kendi cikarlari icin göz yummaktadir.Yani ahlak erozyonu,asker ve rejim düsmanligi iktidarin kontrolü altinda gerceklesmektedir.

Yobazlik yayini ile ahlaksiz yayin arasinda ki tek fark birinde ciplak bacak vardir digerinde ise rejim karsitligi.Iktidarlar özgür medya maskesinin arkasina saklanmis oradan toplumun dejenere edilmesini seyretmektedir.Ergenekon icin savcilik yapan basbakan DENIZ FENERI ICIN AVUKAT BILE OLAMADI.Bakin adamlar hala serbest ama ergenekoncular icerdedir.Demek ki iktidar, iktidar olmanin imkanlarini kendine göre kullaniyor.Bu nedenle ahlakin sükutu yolsuzluklarin,gasplarin cinayetlerin artmasi,inanc sömürüsünün mesrulastirilmasi iktidarlarin ürünüdür.Konuya bu anlamda bakilirsa gercekler ortaya konur.Yoksa hala benim partim senin partin diye daha cook tartisiriz.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülkeyi yönetenlerin mal varlığı incelenemezse, yapılan yolsuzlukların üzeri dokunulmazlık, zaman aşımı gibi bahanelerle kapatılırsa, koca koca adamlar milletin meclisinde ağıza alınmayacak sözleri birbirine söylerse kimin ahlakını kim düzeltecek?

 

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.