Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 15 yıl Siirt'te cok vahim bir olay ortaya cikarildi.Savcilik bu olaya yayin yasagi getirdi.Duyduklarimiza göre tam bir utanc konusu. Olayin bugüne kadar ortaya cikmamis olmasinin ve bugün ortaya cikmis olmasinin bir nedeni veya nedenleri olabilir mi?Anladigimiz dogruysa bu skandal öncede biliniyordu.Neden ortaya cikarilmadi sorusuna;"cikarilamazdi,cünkü olayda cok genis bir kesimin adi geciyor.Yani 15-70 yas arasi bir kesim bu olayin icinde. Ben bu skandalin ortaya simdi ortaya cikarilmasini "GÜNDEM DEGISTIRME"olarak yorumluyorum. Benim yorumun sadece zamanlama üzerinedir,muhakkak ki öyle veya böyle cikarilmis olmasi cok önemlidir. saygilarla
Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 15 yıl Bir şekilde patlak verecekti, verdi de.. Zamanlama konusunda yorum yapmayacağım.. Çünkü olayın vehametine bakarsak en son tartışılması gereken konu gündem değiştirme odaklı zamanlama olmalı.. Ancak orada düne kadar devlet neredeydi birileri bunun hesabını vermelidir...
Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 15 yıl Bu olay ve daha binlercesi yaşanıyor ülkemizde,hergün gazetelerden tv'lerden görüyoruz böyle korkunç olayları,bu olaylar ülkemizin ne kadar büyük bir kültürel ve ahlaki çöküntü içerisinde olduğunun ilanıdır aslında,olayın duyurulmamasının sebebileri arasında BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik'in açıklaması dahada vahim bir durum olduğunu ortaya koyuyor,eğer idda doğruysa olayda ismi geçenler şahıslar Akp'li vekilin yakınları oldukları için gizleniyor ve Mahkemenin gizlilik kararıda bundan kaynaklanıyormuş,Osman Özçelik Akp'nin gizlilik kararı aldırarak olayı örtpas etmek istediğini ve bu şahısların serbest bırakılmak istendiğini söyledi,ümit ediyoruzki bu iddalar gerçek değildir,bu olaya karışanlara kanunların öngördüğü en ama en ağır cezalar verilmesi dileği ile...
Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 15 yıl Bir şekilde patlak verecekti, verdi de.. Zamanlama konusunda yorum yapmayacağım.. Çünkü olayın vehametine bakarsak en son tartışılması gereken konu gündem değiştirme odaklı zamanlama olmalı.. Ancak orada düne kadar devlet neredeydi birileri bunun hesabını vermelidir... çokoprens almaya gitmişti çokoprens almaya gittikleri için kişileri, kurumları suçlayamayız öyle değil mi
Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 15 yıl Alınan bilgilere göre, Siirt'in A.G. Mahallesi muhtarı tarafından birçok kez mahallede fuhuş yapıldığına dair dilekçe sunmasına rağmen, her defasında valiliğin cevabı 'Boşver gösteri ve bölücülük yapmasınlar da fuhuş yapsınlar' şeklinde cevap verildiği öğrenildi.DİHA Şimdi DİHA'nın bu haberi gözüme çarptı bu idda çok vahimdir ve eğer doğruysa Vali Siirt halkını açıkça itham etmiştir ve insanların namusunu koruma olayını farklı bir yere çekmiştir ümit ediyorumki yalan haber çıksın...
Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 15 yıl Yazar Böyle bir vahim olay Avrupa'da olsa,önce icisleri bakani sonra sorumlu Emniyet Müdürü ve mülki amir görevinden istifa ederdi.Ülkemize demokrasi geliyor,degisim var diyenlerin bu vehamet karsisindaki vurdumduymazligi gercekten ibret vericidir. Ben yine zamanlamaya dikkat cekiyorum.Tam da Ermeni davasinin ülkede belirli bir kesim tarafindan isitilip gündeme sokuldugu,Tekel iscilerine toplanma özgürlügü vermeyip Taksim'de Ermenileri anmak isteyenlere bu özgürlügün verildigi yarginin esir alinmaya calisildigi su günlerde gündemin cok sicak bir sekilde degistirilmesi gerekiyordu. AKP-BDP ortakligi su götürmez bir sekilde ortaya cikti.Ufuk Uras eger 330'un altina düserse "EVET"oyu kullanacagim demesi bile bu ortakligi ispat etmektedir.Siirt'te maden BDP bunun farkindaydi neden daha önce harekete gecmedi neden suc duyurusunda bulunmadi,neydi BDP'yi engelleyen? saygilarla
Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2010 15 yıl Böyle bir vahim olay Avrupa'da olsa,önce icisleri bakani sonra sorumlu Emniyet Müdürü ve mülki amir görevinden istifa ederdi.Ülkemize demokrasi geliyor,degisim var diyenlerin bu vehamet karsisindaki vurdumduymazligi gercekten ibret vericidir. Ben yine zamanlamaya dikkat cekiyorum.Tam da Ermeni davasinin ülkede belirli bir kesim tarafindan isitilip gündeme sokuldugu,Tekel iscilerine toplanma özgürlügü vermeyip Taksim'de Ermenileri anmak isteyenlere bu özgürlügün verildigi yarginin esir alinmaya calisildigi su günlerde gündemin cok sicak bir sekilde degistirilmesi gerekiyordu. AKP-BDP ortakligi su götürmez bir sekilde ortaya cikti.Ufuk Uras eger 330'un altina düserse "EVET"oyu kullanacagim demesi bile bu ortakligi ispat etmektedir.Siirt'te maden BDP bunun farkindaydi neden daha önce harekete gecmedi neden suc duyurusunda bulunmadi,neydi BDP'yi engelleyen? saygilarla BDP'nin olayın farkında olduğunu nereden çıkardınız sayın politika? Olayın yaşandığı mahallenin Muhtarı demiştim ben yazımda,Muhtarda zaten Valiliğe yazı yazdığını söylemiş,herhangi bir siyasi partiye başvurdum dememiş.
Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2010 15 yıl Yazar Siirt'in Pervari ilcesinde yeni bir skandal ortaya cikarildi.Gercekten akil almaz olaylarin son günlerde ard arda ortaya cikmasi akla Türkiye capinda acaba böyle olaylar varmi sorusunu getiriyor.Önyargidan uzak olarak olaylarin gidisatini izlemek gerekir.Ben kisisel görüs olarak,Türkiye capinda belki toplu degil ama bireysel temelde bu tarz olaylarin yasandigini fakat gizli kaldigi görüsündeyim.Neden gizli kaliyor sorusunun cevaplari farkli olabilir. Olaya hangi yönden bakilirsa bakilsin cok vahim bir durum var ortada.Toplum hastami sorusunu kendimize sormaliyiz.Ve bir gercegin altini cizmektede yarar vardir saniyorum.Bu gercekten kimse farkli anlamlar cikartmasin,objektif olarak konulara yaklasmakta ülkedeki huzur acisindan fayda vardir. Türk toplumunda gerek erkekler gerekse kadinlar cinsel bunalim icersindedirler.Bu na cinsel aclikta diyebiliriz.Kadini erkegin mechulü, erkegi kadinin mechulü yapan baskici zihniyet, ahlak kavraminin arkasina saklanmis hala kadinin erkege elini veremiyecegini savunuyorsa,kadin ambalajlanip gözlerden saklandiriliyorsa,eslerin isikta sevismeleri günah olarak adlandiriliyorsa,herseyin tabulastirilarak bilinmezlige yol aciliyorsa,bu acligini gidermek isteyenlerin cocuklara bile tecavüz edebilmelerini yadirgamamak lazimdir.Cinsel literatürdeki hayvanlarla iliskinin neden ülkemizde had safhalarda oldugunun irdelenmesi gerekir.Toplum iyice kangren olmadan bu gidise bir cözüm üretilmelidir. Avrupa'da da oluyor diyenlerimiz cikabilir.Bunlar tartisilabilir. saygilarla
Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 15 yıl Başbakan çıkıp bu olayı abartmayın demiş,peki Saayın başbakan bunu abartmayacağızda neyi abartacağız? 'Bunlar hepsi bir bütünün parçalarıdır. Siirt olayları belki kamuoyuna yansıdığı için tartışıyoruz. Biz buz dağının sadece görünen yüzünü tartışıyoruz. Türkiye'de kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismar yansıyanın belki de binlerce katıdır. Bunların ortaya çıkarılması için devletin çaba sarf etmesi bir yana bunun ortaya çıkmasına çaba sarf eden kadın örgütleri üzerinde devlet b askı oluşturuyor. Sayın Başbakan sayın Milli Eğitim Bakanı bu olayı medya abartmasın diyor. Bu olay Türkiye'de kıyameti kopartacak bir olaydır. Sayın başbakan medyayı suçlayacağına kendisini başbakan yapan ile gidip halktan çocuklardan özür dilemeli, valiyi ve emniyet müdürünü görevden almalıdır. Sayın Başbakan bu işi abartmalıdır. Bu üstü örtülecek görmezden gelinecek bir kaç bilinmezin üstüne atılacak bir olay değildir. İçinde kolluk güçlerinin, esnafın olduğu bir tecavüz çetesinden bahsediyoruz. Bunu abartmayacaksınız da neyi abartacaksanız? Bu önemli değil de görüştüğünüz anayasa mı önemlidir? Değiştirilen Anayasa'nın ilk maddesi çocukların korunmasıyla ilgilidir. Çocukların korunması için değişiklik yapıyorsun ama Siirt'te bebekler tecavüze uğruyor çocuklar yetkililerin de içinde bulunduğu bir çete tarafından istismara uğruyor. Gerekirse bu görüşmeler askıya alınır ilgililer Siirt'e gider özür diler. Eğer demokrasiye inanıyorsanız demokratik anayasa yapmak istiyorsanız Siirt oradadır. Bu iş ortaya çıktıktan sonra basını ve medyayı suçlamak kolaydır. İki yıldır bu iş yaşanıyor ama Siirt valisi çıkıp abartmayın diyor. Biz abartacağız sayın vali. Siz oraya atanmaş ve halkın değerini bilmiyor olabilirsiniz ama bizler halkın temsilcileri olarak onun hesabını sizden soracağız bunu bilmeniz lazım.'
Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 15 yıl Yazar Ülkeyi yöneten parti maalesef hükümet olma görevini yerine getirmekten acizdir.Partizanlik yapanlarin hükümetleri partizanca olur.AKP bugüne kadar ülkemizde hicbirsey yapmadan cok sey yapti gibi millete tanitildi.8 yil iktidar döneminde,dis borclarin artmasi,yoksullugun had safhaya gelmesi,issizligin tirmanmasi,terörün sifirdan bugünkü duruma gelmesi,milyoner sayisinin 30'a cikmasi yani partizanca yolsuzluklarin ayyuka cikmasi,ülkenin bagimsizligindan ödün vermeye kadar varabilecek anlasmalar yapilmasi,yer alti yer üstü tüm milli servetin yabancilara satilmasi disinda hicbirsey yapilmadi Türkiye'de. Ben bir yazimda,Siirt'teki skandal gibi bir skandal eger Avrupa'nin herhangi bir ülkesinde olsaydi,Icisleri Bakani,Emniyet Müdürü,mülki amir ilgili bakanlar istifa eder veya ettirilirdiler diye yazdim.Bakin Almanya'da yillar önce kilise yurtlarinda cocuklara yapilan hepsinin cinsel bile olmadigi tacizler nedeniyle ne kadar kilise adami istifa etti etmeye mecbur birakildi.Ülkemizde bir basbakan cikip:"Bir yil önceki olayi bugün yine mansetlere tasimak basin ahlakina uymaz"diyorsa,bir Milli Egitim Bakani ve Aileden sorumlu Devlet Bakani bu olayin üzerine gerektigi sekilde gitmiyorsa kimse kusura bakmasin bunun adina aymazlik degil partizanlik denir.Basbakan Siirt'ten anti demokratik bir uygulama ile milletvekili sectirildi.Hanimi Siirt'lidir.Özellikle Basbakan ve haniminin bu skandala daha cok egilmeleri gerekirken hala bilmem ne ile ugrasiyorlarsa bu ülkede birseyler dogru gitmiyor demektir. saygilarla
Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 15 yıl Yukarıda yazım Sayın Selahattin Demirtaş2ın meclis Konuşmasından alıntıdır,yazmayı unutmuşum Özür dilerim. 1 Yıl önce yaşanan bu olayın 1 yıl gizli tutulmasıda zaten içlerinde Akp'lilerin ve kamu görevlilerinin olmasındandır sayın Politika,2. olay ise tamamen Yibo sisteminin yanlışlığını ortaya koymaktadır,köylere okul yapmayıp çocukları yetimmiş gibi bir merkeze toplamak,annesinden babasından ayırmak yanlış bir uygulamadır,ayrıca ülkemizdeki eğitim müfredatıda ayrıca bir tartışma konusudur....
Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2010 15 yıl Bu olaylar kiminize gore tesaduf olabilir kimilerine gore kasti ama bu tur olaylar malesef Turkiyede cok yaygin ve her donem sumen alti edilmistir daha bugun Manisada uc cocugu fuhus yaptiran bir cete cokertildi.. Aslinda bu konu simdi deyil coktan gundeme gelmeliydi ve ne yazikki bu tur olaylarin cezalari hicte caydirici deyil..Daha bugun bir gazete haberi okudum bu olay ulkenin dogusunda deyil aksina batinda olmus baba oz kizina yillarca tecavuz etmis ve kizindan iki cocugu olmus oglunu evlatlik vermis "torunu" suan 17 yasinda ve onada tacizde bulunuyormus buda ulkenin batisi Turkiyenin dogusuyla batisi nekadar okumus olsada olsun ayni zihniyette kafa yapilarinda bir degisiklik yok belki yasadiklari bolgeler farkli olabilir ama zihniyet ayni zihniyet.. Aslinda benim aklimda bir oneri var ama bu size cok canice ve insan disi gelebilir ama ben yinede yazayim bu onerimi... Bu tarz olaylara karisanlarin hepsini toplayip hadim edeceksin haa odami olmadi ufak bir operasyonla cinsiyetlerini degistirip toplum icine birakacaksin o ufak bedenlere yasattiklarini kendileri yasayip gorsunler bakalim birdaha boyle birseyi yapmak hic kimsenin aklina geliyormu...
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2010 15 yıl Siirt'te aralarında okul müdürü, polis ve askerlerin de bulunduğu 20 kişinin 7 ilköğretim öğrencisine tecavüz etmesi olayının iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre öğrencilere tecavüz eden okul müdürü diğer tecavüzcülere de resmi odasını tahsis etti. Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü'nün olaydan haberdar olduğu ileri sürüldü. Okul müdürünün odasında tecavüz Siirt'te müdür yardımcısı, polis ve askerlerin de aralarında bulunduğu en az 20 kişi tarafından 4 yıl boyunca tecavüz edilen 7 ilköğretim öğrencisine müdür odasında tecavüz edildiği ortaya çıktı. Olayla ilgili hazırlanan 19 sayfalık iddianame ise hukukçular tarafından yetersiz bulundu. Siirt'te 2'si kardeş 7 ilköğretim öğrencisi kız çocuğuna 4 yıl boyunca tecavüz edilmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcığı'nın hazırladığı iddianame Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, tutuklu bulunan Gazi İlköğretim Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu, Siirt AKP Milletvekili Yılmaz Helvacıoğlu'nun akrabası Mahmut Nedim Helvacıoğlu, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evi Teknik Personel olarak çalışan İsmail Toprak, Hasan Bulgaz, Zeki Filik, Sinan Çeken, Hilmi Yıldırım Tan ve babası M. Fatih Tan, Hamza Çelik, Abdulhekim Elçi, Orhan Çelik, Barış Ekinci, Hammet Beşir Ayyıldız, Faraç Eker, Metin Aldemir, Murat Akkoyun, Yusuf Kezer, Bekir Zamur, Bedri Şen ve Temel Taşçı hakkında 5237 sayılı TCK'nun 'Cinsel istismar', 'Çocuk hürriyetini tehdit etme' suç maddeleri ile cezalandırılmaları istendi. TEHDİT EDİLDİLER İddianamede, ilk olarak Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu'nun 14 yaşındaki S.T.'yi kişisel işlerini yaptırmak gerekçesiyle odasına çağırırak cinsel istismarda bulunduğu belirtildi. Kuzu'nun daha sonraları S.T.'nin kızkardeşi H.T'ye de (12) aynı şekilde, okulun laboratuarında, odasında cinsel istismarda bulunduğu belirtilen iddianamede, kızkardeşlerden sonra Kuzu'nun kendi öğrencileri Ş.Y. (13) ve G.E'ye de (11) aynı şekilde cinsel istismarda bulunduğu vurgulandı. İddianamede, 'Kızkardeşler S.T. ve H.T. öğrencilerden G.E. ve Ş.Y. 2006 -2010 yılları arasında isimleri açık şekilde yazılan şüpheliler tarafından' tecavüz edildiği, 'cebir, hile ve tehditle iradeyi etkileyen davranışlar neticesinde nitelikli cinsel istismara maruz bırakıldıkları, yine cinsel davranışlarla vücut dokunulmazlıkları ihlal edilmek suretiyle hile, cebir ve tehdit altında cinsel yönden istismar edildiklerinin anlaşıldığı' kaydedildi. SAĞLIKLARI BOZULDU İddianamede, adı geçen kişilerin çocukları 'Gelmezseniz, elbiselerinizi çıkartmazsanız sizi ailelerinize söyleyeceğiz, rezil olursunuz' şeklinde tehdit edilerek, Okul Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu ile adı geçen kişilerce tecavüz edildiği kaydedildi. İddianamede, tecavüzcülerin çocuklara yönelik suistimalleri de ayrıntılı olarak yer aldı. Tecavüzcülerin çocuklara birkaç lira para verdiği de kaydedilerek, olayda adı geçen kişilerden özellikle Müdür Yardımcısı Kuzu ve diğerlerinin çocukları tehdit ederek, 2009 Haziran ayına kadar tecavüz ettikleri ifadesi de yer aldı. İddianamede, Siirt Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı tarafından düzenlenen 13 Nisan 2010 tarihli adli raporda mağdur çocukların yaşadığı travmatik olayların etkisi altında oldukları ve çeşitli ruh bozukluklar yaşadıklarının tesbit edildiği kaydedildi. TECAVÜZLER 4 YIL SÜRDÜ İdianame sonucunda ise 'Kızkardeşler olan S.T. ve H.T. öğrencilerden G.E. ve Ş.Y. 2006-2010 yılları arasında isimleri açık şekilde yazılan şüpheliler tarafından' tecavüzlere maruz kaldıkları belirtilerek, 5237 sayılı TCK'nun 103/1-a, 103/3, 103/4,43, 103/6, 53 ve 63. maddeleri uyarınca her mağdur sayısında ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi talebinde bulunuldu. Bu arada 19 sayfa ile sınırlı tutulan iddianamede tecavüzlerin nerelerde ve kimler aracılığı ile yapıldığının belirtilmemesi ise olayın diğer ayrıntılarının gizlenmek istendiği kuşkusunu oluşturdu. Siirt Valisi, daha önce 'Gösteri yapmasınlar, fuhuş yapsınlar' demişti. Öte yandan iddilara göre iki gün önce Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker Ankara'ya giderek resmi görüşmeler yaptı. Görüşmelerde tecavüze karışan Okul Müdür Yardımcısı'nın emeklilik başvurusunun biran önce kabul edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yardım talep edildiği iddia edildi. SİİRT - ANF
Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2010 15 yıl Yazar Siirt'te aralarında okul müdürü, polis ve askerlerin de bulunduğu 20 kişinin 7 ilköğretim öğrencisine tecavüz etmesi olayının . . . . SİİRT - ANF Samsun emniyet müdürü görevinden alindi,Kayseri emniyet müdürü görevinden alindi.Siirt'te görevden alinan kimler var? saygilarla
Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2010 15 yıl Samsun emniyet müdürü görevinden alindi,Kayseri emniyet müdürü görevinden alindi.Siirt'te görevden alinan kimler var? saygilarla Bildiğim Kadarı ile sadece olayda ismi geçen Müdür yrd,halbuki böyle bir olayda vali,emniyet müdürü,Milli eğitim müdürüde görevden alınmalıydı bence....
Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2010 15 yıl Muhtarda zaten Valiliğe yazı yazdığını söylemiş, Sen olsaydın, bir dilekçen reddedilince hemen vazgeçer miydin ? En azından Medyaya haber verip yaygara koparmaz mıydın ? 1 sene sürmüş tecavüzler dile kolay! Bu arada Namus cinayetleri diye bir şey de vardı hani. O n'oldu ? Bu olaylar, töre cinayeti işleme sebeplerinden daha mı hafifti ?
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.