Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 15 yıl Her kafadan bir ses cikiyor,bir yerde bir olaymi oldu hemen yafta hazir FASIST GÜCLER.B ir yumruk mu atildi garanti fasist güclerin isidir.Bir kisim halk birlik ve bütünlügü bozmaya yeltenenlere karsi sesinimi yükseltti,bu muhakkak fasist gruplarin eylemidir vb.gibi aslinda Fasizmin bilimsel anlamindan cikarilip yanlis bir tanimlama ile yeni bir boyut kazandirmaktan baska birsey degildir. Uzun yillar Roma Üniversitesinde ögretim üyeligi yapmis olan Prof.Gaetano Mosca "SIYASI DOKTRINLER TARIHI"adli kitabinda Fasizmi söyle tarif eder: "Fasizme göre insanlarin haklari develtin onlara verdiklerinden ibarettir.Totaliter doktrinin özeti budur.Partinin kisisellestirdigi devlet bütün milletin ve onun herbir üyesinin hayatinin tümünü yönetir.Onun ne maddi,ne de manevi hicbir sansi yoktur.Vatandaslarin mali da,cani da onundur.Hicbir muktesep hakka saygi göstermez.Hicbir düsünce ve söz hürriyetini hos görmez.Muhalifler hain,ya da cani sayilir." Fasizmin en önemli vasiflarindan biri kadinlik aleyhtari bir rejim olmasidir.Kadinlar evde oturmalidir diyen zihniyet bence fasist bir zihniyettir,bunu dinin icersine koyanlarin bu zihniyete sahip olmalari ilginc degil mi? Ünlü fasist yazar Nietzche'nin "KADIN BIR SORUNDUR KI CÖZÜMÜ GEREKLIDIR"demesi ile,peygambere mal edilen,"CEHENNEME BAKTIM ORADAKILERIN COGUSU KADINDI"sözde hadisi arasinda bir fark göreniniz varmi? Fasist ideoloji nerede iktidara gelmisse orada nüfus artisi kamulanmistir.Fasist idarede erken evlenmelere cok cocuk yapmaya hep önem verilmistir.(ÜC COCUK YAPIN)önerisi dikkat cekici degil mi? Fasist idarede kisilerin temel hak ve özgürlüklerinden söz acilmaz.Zira fasiszmde kisiler devlet yararina calisan birer vasitadir. Istanbul Üniversitesi Amme Hukuku Profesörü Dr.Ilhan Akin Temel Hak ve Özgürlükler adli eserinde bu konuda söyle demektedir: "Fasist devlet icinde kisesel özgürlükler kesin olarak yok edilmis denilemez.Özgürlükler gene vardir ama bu özgürlüklerin kökü,dayanagi liberal devletleri görünüsünden ayri bir bicimde ele almistir.Bu özgürlükler artik devlete karsi ileri sürülebilecek haklar olmaktan cikmis,devletin kisilere verdigi imtiyazlar halini almistir. Mussolini'nin Fasist Italya'sinda sendika kurma özgürlügü kalkmamistir ama devlet hangi sendikalarin kurulacagini kendisi göstermistir.Ögrenim özgürlügü vardir ama bütün okullarda fasist düsüncenin yaratilmasini saglayacak bir egitim sistemi uygulanmistir.Toplanma özgürlügü vardir ama kesin olarak bu devletin denetimi altinda olmustur." Yukarda ki tanimlamadan yola cikarak TEKEL ISCILERININ EYLEMINE KARSI IKTIDARIN ALMIS OLDUGU TAVRI LÜTFEN OKUYANLAR DEGERLENDIRSIN. Prof.Mosca,Fasizm'in siyasi vasiflarini söyle anlatmaktadir: Fasizmi doktrininin vasiflari sunlardir:Demokrasi ilkelerinden vazgecmek.Fasizm tek dereceli secimi kaldirmakla beraber genel oy sistemini benimsemisti.Yani devlet darbesi bir kere basarildimi halk "EVET" veya "HAYIR" diyerek acik bir oylama ile tasdike cagriliyordu.Bu oylama makamlarina oturan yüksek seflere ulusun artik bütün iktidarlarini kesin olarak verdigi anlamina gelmektedir.Fasizmde sef sanki bir peygamber gibidir.Sef en yüksek bir yönetici,tarihi yapmakla görevliydi. Sef hem kendi zaferi,hem de ulusun onu bu makama yükseltisi dolayisiyla kutsallastirilmaktadir. Fssizmi muhakkak ki bu kadar kisa bir anlatimla tanimlanamaz.Fakat genel hatlari yönünden fasizm yukarida yazilanlar gibidir.Simdi ben iddia etmiyorum ama bu tanimlama ile Türkiye'de AKP YANI ERDOGAN ILE BASLATILAN REFERANDUM YÖNTEMINI,Kadinlarin baski altina alinmasini ve onlara üc cocuk yapin önerisi,sendikalara karsi uygulanan siddet,iktidari elestirenlere reva görülen uygulamalar,Ergenekon adi altinda tamamen AKP karsitlarinin toplumdan tecrid edilmesi, hukukun cignenmesi ve yargiyi iktidara baglama cabalari,parti kapatmayi meclise verme cabasini,parti devleti kurma cabalari,tek parti olma cabasi,ben yaptim ve oldu dayatmalari,polislerin sayisindaki olaganüstü artis buna karsi herseye ragmen rejimi korumakla yükümlü olan Askeri kuvvetlere yapilan asimetrik savasi degerlendirelim. saygilarla
Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2010 15 yıl Yazar Nihat Genç, TV de sıkı yönetim savcılarıyla ülkeyi idare etmek, diktatörlüğün daniskasıdır dedi. saygılar...
Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2010 15 yıl Yazar Türkiyede'ki mevcut gidisat eger iyi analiz tahlil edilirse fasizmin kendisidir.Muhakkak ki tepeden inme bir fasizm olmasi mümkün degildir.Dolambacli yollardan giderek,kah demokrasi yanlisi,kah insan haklari savunucusu görünerek adim adim fasizmin yerlesmesi planlaniyor. Cumhurbaskani görevinin fazlaligindan sikayet etmektedir.Demokrasilerde Cumhurbaskaninin görevleri sinirlidir.Ama Türkiye Cumhurbaskaninin görevleri fazladir.Mecliste tartismasi yapilan anayasa degisiklikleri ile de Cumhurbaskanina daha cok yetki verilmektedir.Bunun nedenini Basbakan birgün önce anlatti.BASKANLIK SISTEMI DENEMELERI...!Baskanlik sistemi Türkiye icin bir yikim olur.Daha dogrusu Güney Amerika modeli bir baskanlik sisteminin olusmasi Türkiye'nin DIKTA rejimine TEK ADAM rejimine kaymasi anlamina gelir.Bu mudur istenen?Peki Erdogan'in o dilinden birtürlü düsüremedigi DEMOKRASI nerede? " Demokrasi bizim icin bir aractir" demisti Erdogan.O halde geldigi günden beri baskanlik sistemini dilinden düsürmeyen Erdogan'in arac olarak gördügü demokrasi demek ki bunun icinmis."Yolumuzun üzerinde bir inek yatiyor,hedefe ulasmamizi engelliyor,adim adim hedefimize ulasacagiz"diyen Erdogan hangi INEKTEN bahsediyordu? Referandum fasist doktrin icin vazgecilmez bir yöntemdir.Demokrasilerde referandum öyle her akla estiginde kullanilan bir arac degildir.Demokrasilerin vazgecilmezi olan parlamento ve muhalefet eger referandumla saf disi birakiliyorsa bunun adi FASISM'dir.Fasizm'de yargi diktatörün emrindedir.Bugün yapilmak istenende budur.Yarginin iktidarin eline gecmesi.Parti kapatma yetkisini Yargidan alip meclise vermek muhalefeti iktidara teslim etmektir ki buda fasizmin bir versiyonudur.Bunun en saglam örnegini Menderes'in CHP icin kurdurdugu "TAHKIKAT KOMISYONU"uygulamasinda görürüz. Hitler,Yahudi kiyimini mesru görmüstü.Hitler Komünistleri,Cingeneleri,sakatlari yok etmeyi saglam bir toplum adina atilmasi gereken bir adim olarak görmüstü.AKP iktidarinin dolayisiyla AKP'nin sefinin yapmis oldugu sinsi Yahudi düsmanligi Hitler Almanya'sinda yapilmis olan Yahudi düsmanligina benzemektedir.Yahudiler ülkemizde huzursuzdur.Uzlasmayi, sadece "BENIM DEDIGIM"olursa seklinde kabul eden bir anlayis demokrat olamaz. saygilarla
Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2010 15 yıl Türkiyede'ki mevcut gidisat eger iyi analiz tahlil edilirse fasizmin kendisidir.Muhakkak ki tepeden inme bir fasizm olmasi mümkün degildir.Dolambacli yollardan giderek,kah demokrasi yanlisi,kah insan haklari savunucusu görünerek adim adim fasizmin yerlesmesi planlaniyor. Cumhurbaskani görevinin fazlaligindan sikayet etmektedir.Demokrasilerde Cumhurbaskaninin görevleri sinirlidir.Ama Türkiye Cumhurbaskaninin görevleri fazladir.Mecliste tartismasi yapilan anayasa degisiklikleri ile de Cumhurbaskanina daha cok yetki verilmektedir.Bunun nedenini Basbakan birgün önce anlatti.BASKANLIK SISTEMI DENEMELERI...!Baskanlik sistemi Türkiye icin bir yikim olur.Daha dogrusu Güney Amerika modeli bir baskanlik sisteminin olusmasi Türkiye'nin DIKTA rejimine TEK ADAM rejimine kaymasi anlamina gelir.Bu mudur istenen?Peki Erdogan'in o dilinden birtürlü düsüremedigi DEMOKRASI nerede? " Demokrasi bizim icin bir aractir" demisti Erdogan.O halde geldigi günden beri baskanlik sistemini dilinden düsürmeyen Erdogan'in arac olarak gördügü demokrasi demek ki bunun icinmis."Yolumuzun üzerinde bir inek yatiyor,hedefe ulasmamizi engelliyor,adim adim hedefimize ulasacagiz"diyen Erdogan hangi INEKTEN bahsediyordu? Referandum fasist doktrin icin vazgecilmez bir yöntemdir.Demokrasilerde referandum öyle her akla estiginde kullanilan bir arac degildir.Demokrasilerin vazgecilmezi olan parlamento ve muhalefet eger referandumla saf disi birakiliyorsa bunun adi FASISM'dir.Fasizm'de yargi diktatörün emrindedir.Bugün yapilmak istenende budur.Yarginin iktidarin eline gecmesi.Parti kapatma yetkisini Yargidan alip meclise vermek muhalefeti iktidara teslim etmektir ki buda fasizmin bir versiyonudur.Bunun en saglam örnegini Menderes'in CHP icin kurdurdugu "TAHKIKAT KOMISYONU"uygulamasinda görürüz. Hitler,Yahudi kiyimini mesru görmüstü.Hitler Komünistleri,Cingeneleri,sakatlari yok etmeyi saglam bir toplum adina atilmasi gereken bir adim olarak görmüstü.AKP iktidarinin dolayisiyla AKP'nin sefinin yapmis oldugu sinsi Yahudi düsmanligi Hitler Almanya'sinda yapilmis olan Yahudi düsmanligina benzemektedir.Yahudiler ülkemizde huzursuzdur.Uzlasmayi, sadece "BENIM DEDIGIM"olursa seklinde kabul eden bir anlayis demokrat olamaz. saygilarla Bugün başkanlık sistemini gündeme getiren başbakan, 1993 te başkanlık sistemi için, Amerikan emperyalizminin bir tavsiyesidir demiş. Başkan kendi veya kendilerinden biri olunca bunlar geçerli değil tabii. Ama onlara göre ABD emperyalist, sömürgeci bir devlet de değil artık, stratejik BOP ortağı. saygılar...
Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2010 15 yıl Yazar Bugün başkanlık sistemini gündeme getiren başbakan, 1993 te başkanlık sistemi için, Amerikan emperyalizminin bir tavsiyesidir demiş. Başkan kendi veya kendilerinden biri olunca bunlar geçerli değil tabii. Ama onlara göre ABD emperyalist, sömürgeci bir devlet de değil artık, stratejik BOP ortağı. saygılar... Erdogan ve Gül ve daha bircok AKP milletvekili bir zamanlar Refah Partisine aittiler.Erbakan emperyalizme karsiydi,dolaysiyla Erdogan ve Gül'ün emperyalist yanlisi olmalari o günler icin mümkün degildi en azindan siyasi olarak.Simdi ise farkli bir konum var.Simdi AKP iktidarda yani Amerikanci bir parti ve basbakan, Amerikanci bir Cumhurbaskani.
Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2010 15 yıl Erdogan ve Gül ve daha bircok AKP milletvekili bir zamanlar Refah Partisine aittiler.Erbakan emperyalizme karsiydi,dolaysiyla Erdogan ve Gül'ün emperyalist yanlisi olmalari o günler icin mümkün degildi en azindan siyasi olarak.Simdi ise farkli bir konum var.Simdi AKP iktidarda yani Amerikanci bir parti ve basbakan, Amerikanci bir Cumhurbaskani. Çok doğru bir tesbit. Erbakan Hoca bunlar için okuldan kaçanlar ifadesini kullanmıştı. saygılar...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.