Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

BİNGÖL BELEDİYE BAŞKANI HİKMET TEKİN (1979)

1976 senesinin sonbahar aylarıydı... İstanbul'a gelirken Cezayir Baysal isimli Bingöl'lü arkadaşım, Hikmet Tekin'e bir mektup yollamıştı.

Bu vesile ile tanışmış ve köklü bir kardeşlik oluşturmuştuk. Bazen Beyazıt semtinde ki "küllük" isimli kafeterya'ya birlikte gider saatlerce sohbet ederdik.

1977 yılının başlarında, İstanbul'da ki Atatürk Öğrenci Sitesi müdürü rahmetli Oktay Aras idari binada bir odayı bize tahsis etmişti. Yanımızda ki odada ise Hikmet Tekin kalıyor aynı zamanda yurdumuzun ikinci müdürlüğünü yapıyordu. Bizde yurtta spor faaliyetlerini yürütürdük. On bloktan oluşan AÖS ağır bir çatışma ortamının sinyallerini veriyordu.

Onuncu blokta Polis , dokuzuncu blokta ise kızlar kalmakta idi. Bir, iki, üç ve sekizinci blok bizde diğer dört blok ise komünistlerde idi.

Yurt kapısının girişinde ufak tefek çatışmalar oluyor fakat topyekün bir kavgaya dönüşmüyordu. Beyazıt bölgesine giden Sabah 8;15 otübüsü bizde, 8;30 ise karşı gurupta idi.

Nihayet o kutsal gün gelmiş "yurt ya bizim ya hiç kimsenin" sloganı her tarafı kaplamıştı. İki tarafta bu güne hazırlanmış ve kozların paylaşılacağı muhteşem an gelip çatmıştı. Üç gün üç gece devam eden ve ağır silahların kullanıldığı bu çatışmanın orta yerinde Hikmet Tekin ve başkan konumunda ki bir kaç kişiyi, açtığımız bir güvenlik koridorundan lojmanların olduğu arka tarafa geçirmek istediğimizde hepsi buna karşı çıkmıştı.

Hikmet Tekin kavga gürültüyü sevmeyen ama inadına cesur ve yiğit bir ülkücüydü. Bize ;

-Siz burada ateş yağmuru altında iken ben nasıl bırakıp giderim, binlerce can verdiğimiz bu yüce vatan toprağına bir de Hikmet Tekin verseniz ne çıkar.

-Aman abi ağzından yel alsın diye söze atıldı "Ringo Metin". Metin de Bingöllü idi ve o da birkaç ay sonra vurularak şehit olacaktı.

Üçüncü günün sonunda karşı taraftan ateş kesilmişti, neden sonra dört bloğunda boşaltıldığı ve yurdun tamamında ülkücülerden başka kimse olmadığını farkettik. Kale artık bizimdi ve nazlı bayrağımız dalgalanmaya başladı.

Biz o dönemlerde hapishane ye düştük.

Seçimlerde Hikmet Tekin Bingöl'den Belediye Başkan adayı idi ve biz sonuçları radyolardan merakla takip ediyorduk. Hikmet Tekin Bingöl belediye başkanı seçilmiş ama sevincimiz fazla uzun sürmemişti. Kalleş pusu onu 13.08.1979 günü yolda yakalıyor ve ailesi ile birlikte şehit ediliyordu...

Yusuf Ziya ARPACIK

Şehit Hikmet Tekin Ankara’da tahsil hayatını tamamlamıştır. Kendisi birçok defa bölücü hainler tarafından saldırıya uğramıştır. İlk sialhlı saldırıda evleri otomatik silahlarla taranmış yara almamıştır ancak kahpelerin yaptığı ikinci saldırıda ağır şekilde yaralanmış önce Bingöl Devlet Hastanesine daha sonrada Elazığ Devlet Hastanesine kaldırılmıştır.

Derhal ameliyata alınmış ancak ameliyat sırasında verilecek olan kanın yanlış kan! yani başka bir grup kan olduğu anlaşılınca bizzat Başbuğumuz rahmetli Alparslan Türkeş tarafından özel ambulans uçakla Ankara’ya, Ankara Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştır. Bu saldırıdan ancak bir böbreğini kaybederek kurtulmuştur.

Buna rağmen taburcu olduktan sonra raporlu olmasına rağmen tekrar Bingöl'deki görevine başlamıştır. Kendisi defalarca koruma ve silah ruhsatı istemesine rağmen bu imkan devrin idarecileri tarafından kendisinden esirgenmiştir. Bir Ramazan günü Bingöl’ün Genç ilçesinde ikamet eden ablası Esma Hanım ve Ömer Bey’in evine iftar yemeğine gitmişlerdir.

12 Ağustos 1979 günü gece Bingöl’e dönerken Türk Milleti’ni Sovyetler birliğinin peyki haline getirmek isteyen Sovyet uşağı Marksist bölücülerin kahpece kurdukları pusuya düşürülmüş bu saldırıda annesi Hümriye Tekin, kardeşi İngilizce öğretmeni olan Ahmet Tekin ve Kendisi şehit edilmiştir. Saldırıda yeğenleri Selma, Mithat ve Niyazi yara olmadan kurtulabilmişlerdir.

12 Ağustos 1979 şerefli mazimizde unutamaycağımız acı bir gündür. Bu hain saldırı Bingöl’de duyulduğu an mevcut iktidarın idarecileri tarafından derhal sokağa çıkma yasağı ilan edilerek şehitlerimizin cenazeleri kaçırılmış ve gece yarısı Yenibaşlar köyünde toprağa verilmiştir. Bingöl Halkının ve dava arkadaşlarının 27 yaşında iken Bingöl’de Belediye Başkanlığını kazanarak gönlünde taht kuran bu büyük vatan evladına dava arkadaşlarının yapacağı son göreve dahi müsaade edilmemiştir.

Olayın akabinde Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş, içerisinde Ülkücü Hareketin Yüz Akı Şehit Gün Sazak Bey’in de bulunduğu bir heyetle beraber Bingöl’e gitmiş ve şehitleri Rahmet ve Dualarla anmıştır. Bizlerde Doğu Anadolu’nun vefakar, yiğit, mertlik timsali olan ağabeyimiz Hikmet Tekin ve bütün Ülkücü Şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Ne mutlu mezar taşlarında vatanı, dini ve milleti için şehit oldu diye yazılanlara. Allaha emanet olunuz.

Mahmut Bahadır Oğuz

Gönderi tarihi:

SİZ ÜLKÜCÜLER KAÇ TANE ANNE BABAYI GÖZÜ YAŞLI EVLATSIZ,KAÇ TANE EŞİ DUL, KAÇ TANE ÇOCUĞU BABASIZ BIRAKTINIZ HATIRLIYORMUSUNUZ?KATLETTİĞİNİZ PROFÖSÖRLERİN,ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN HADDİ HESABI YOK.BU ÜLKENİN SAHİBİ SADECE SİZ ÜLKÜCÜLERMİSİNİZ?KATLETTİĞİNİZ BİNLERCE İNSAN DA BU ÜLKENİN EVLADI İDİ VE EN AZ SİZİN KADAR BU ÜLKEYİ SEVİYORDU.BAHÇELİEVLER KATLİAMINI YAPTINIZDA ÜLKEYİ Mİ KURTARDINIZ?SİZİN VE KOMİNİST DEDİĞİNİZ KİŞİLERİN YAPTIĞI SADECE TERÖRDÜ.BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİ.Allaha inanan birisi bu kominist ya da bu faşist diye kimseyi öldürmez.Ben bu düşüncedeki insanların inancından her zaman şüphe duymuşumdur.

Gönderi tarihi:

BİNGÖL BELEDİYE BAŞKANI HİKMET TEKİN (1979)

1976 senesinin sonbahar aylarıydı... İstanbul'a gelirken Cezayir Baysal isimli Bingöl'lü arkadaşım, Hikmet Tekin'e bir mektup yollamıştı.

Bu vesile ile tanışmış ve köklü bir kardeşlik oluşturmuştuk. Bazen Beyazıt semtinde ki "küllük" isimli kafeterya'ya birlikte gider saatlerce sohbet ederdik.

.

.

.

Birakin vatan savunuculugunun tekelciligini yapmayi artik. Kimse bu hikayelere inanmiyor. 1980 öncesi kendilerini ülkücü diye niteleyen cinayet sebakelerinin yegane görevi derin devletin taseronlugunu yapmakti. Buna tabii bir kilif uydurmak gerekliydi. Onun ismide vatani komunizim tehlikesinden korumak olmustu. Simde ise Kürt'lerden korumak oluyor. Her deönem yeni görevler veriliyor bu cinayet sebekelerine. önce insan olmayi ve kardesligi ögrenmek gerek.

Bu vatan sadece cinayaet sebekelerinin tekelinde degil. 70 milyonun ülkesi. Nasil sevecegimizi de bu sebekelerin üyelerinden ögrenecek degiliz. 7 tane TIP üyesi ögrenciyi katlederken, 1 mayis 77 katliamini hazirlarken, Maras'ta , Corum'da insanlari, hamile kadinlari, cocuklari katlederken, yakarken vijdandan ve insanliktan bahsetmiyorlardi. Ne zamanki bu sebekenin katilleride hak ettigi cezayi buldunca insanliklari akillarina geliyor.

Gönderi tarihi:

SİZ ÜLKÜCÜLER KAÇ TANE ANNE BABAYI GÖZÜ YAŞLI EVLATSIZ,KAÇ TANE EŞİ DUL, KAÇ TANE ÇOCUĞU BABASIZ BIRAKTINIZ HATIRLIYORMUSUNUZ?KATLETTİĞİNİZ PROFÖSÖRLERİN,ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN HADDİ HESABI YOK.BU ÜLKENİN SAHİBİ SADECE SİZ ÜLKÜCÜLERMİSİNİZ?KATLETTİĞİNİZ BİNLERCE İNSAN DA BU ÜLKENİN EVLADI İDİ VE EN AZ SİZİN KADAR BU ÜLKEYİ SEVİYORDU.BAHÇELİEVLER KATLİAMINI YAPTINIZDA ÜLKEYİ Mİ KURTARDINIZ?SİZİN VE KOMİNİST DEDİĞİNİZ KİŞİLERİN YAPTIĞI SADECE TERÖRDÜ.BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİ.Allaha inanan birisi bu kominist ya da bu faşist diye kimseyi öldürmez.Ben bu düşüncedeki insanların inancından her zaman şüphe duymuşumdur.

Biz ülkücüler değil aslında, benim ne ülkücü ne türkücü nede bir başka kör ideoloji ile işim olmaz..

Bu durumda mesajı alması gerekenler alıyor siz sıkıntıya girmeyin sevgili hasanzc.

O dönemlerde kimler iktidardı, kimler nasıl cinayetler işledi,ciğerleri pompa ile şişirilen ve saklanan Adana mahkemesi karalarınıda biliyoruz siz merak etmeyin !

O dönemlerde insanları nasıl kullandıklarını, filistin kamplarında silahlı gerilla eğitimi alanlarıda biliyoruz.teferruata girmeye gerek yok.

Konunun başlığındaki verilmek istenen mesajı alın yeter, alamıyorsanızda siz canınızı sıkmayın mesajı alanlar gereğini yazar zaten. !

Gönderi tarihi:

Biz ülkücüler değil aslında, benim ne ülkücü ne türkücü nede bir başka kör ideoloji ile işim olmaz..

Konunun başlığındaki verilmek istenen mesajı alın yeter, alamıyorsanızda siz canınızı sıkmayın mesajı alanlar gereğini yazar zaten. !

Hangi ideolojiye ve zihniyeze sahip oldugunuz tüm yorumlarinizdan belli, ülkücü ve türkcü ideolojinin savunucularindansiniz, acikca söyleyebiliriniz.

Gönderi tarihi:

Bugün ülkemizi kendi isteklerine göre dizayn etmeye çalışanlar, o günlerde de her iki tarafı da kullanmışlardır. Bugünkü yapılanmanın temeli de o günlerde atılmıştır.

Gönderi tarihi:

Hocam beni çok güldürdünüz eksik olmayın.Bu kadar net bir şekilde renginizi belli ediyorsunuz sonrasında ülkücüde türkücüde değilim diyorsunuz

Gönderi tarihi:

Hocam beni çok güldürdünüz eksik olmayın.Bu kadar net bir şekilde renginizi belli ediyorsunuz sonrasında ülkücüde türkücüde değilim diyorsunuz

Öncelikle şunu söyleyeyim, Ben Allahtan başka kimseden korkmam, kimseye de hesap vermem.

Sizlerden korkacak yada çekinecek durumumda yok, ne ise zaten buradan açıkça söylüyorum illa bir kör ideolojinin arkasına mı sığınmam lazım.

Ben kendimi Milliyetçi diye tanımlıyorum, illa bir partiden yada mhp limi olmam gerekiyor.

Bu benim düşüncelerim ister ülkücülüğe koy, ister devrimciliğe nereye istersen koy.

Burada saklanan ve görmezden gelinen gerçekleri kör ideolojilerinden başka doğruları göremeyenlere karşı yazıyorum.

Örneğin;

* Ataürk’ü dinsiz, komünist olarak göstermeye çalışan zihniyetler gibi.

*Yalnız ekonomik sorunun terör bilgelerine olduğunu söyleyenlere karşı bu sorunun öyle olmadığını söylüyorum devlet o bölgedeki insanlara 4 çocuğa kadar 50 tl kadar para yardımı yaptığını, doğum parası aldığını en uygun kredilerin o bölgelere verildiğini, karşılıksız aldıkları tarla, çayır paralarını görmezden gelenlere…

*1980 döneminde kardeş kavgasının cehaletini söyleyeceğine, yanlız bizleri katlettiler bizleri öldürdüler, bizlere işkenceler yaptılar diyerek kendi ideolojisinin yaptıkları anaşist olayları saklayan zihniyetlere karşı, karşı tarafında aynı olduğunu göstermek.

*Doğu ve Güneydoğu pkk sorununu kürt sorunu diye göstermeye çalışan, Doğu ve Güneydoğu halkını dtp zihniyetliymiş gibi göstermeye çalışanlara karşı 1979 yılında Bingöl ilimizin belediyesinin MHP olduğunu, yani zamanından bu yana bu illerimizin zihniyetinde dtp gibi pkk sözcülüğü yapan partilerin sahip olmadığını ve pkk terörüne en büyük darbeyi kürt kökenli vatandaşların vurduğunu anlatmak bir siyasi düşüncede olması gerekiyorsa o’da ülkücülük oluyorsa, o zaman ülkücü olayım fark etmez.

Gönderi tarihi:

Hangi ideolojiye ve zihniyeze sahip oldugunuz tüm yorumlarinizdan belli, ülkücü ve türkcü ideolojinin savunucularindansiniz, acikca söyleyebiliriniz.

Ben düşüncelerimi açıkça söylüyorum zaten Önemli olan sizin algılamanız.

İlla kendimi alıp bir mhp bir chp yada bir partinin kalıbınamı sığdırmam gerekiyor..

Daha öncede söyledim Kendimi Milliyetçi olarak tanımlıyorum. Atatürk’ü lider olarak görüyorum.

Sizin için açıklama gereği duyuyorum o nedenle Milliyetçilik derken Laz,Çerkez,kürt yani T.C topraklarında yaşayan herkes benim için aynıdır.

Ben ne isem Laz’da Kürt te aynıdır.

Benim en yakınım en iyi dostlarım akrabalarım Kürt’tür.

O nedenle bütün Kürtleri dtp mantığında görmüyorum. Sizinde böyle görmemeniz için 1979 yıllarında Bingöl gibi bir çok illerimiz mhp gibi zihniyetteymiş.

Şimdi ne oldu da Bingöl gibi iller söylendiğinde direk olarak dtp akla geliyor.

O farklı bakış açınıla birazda olaya buradan bakın.

Bu yazıyı yazmamın da amacı bu zaten.. !

Gönderi tarihi:

Öncelikle arkadaşım seni kimse korkaklıkla suçlamadı,şahsına yönelik hesap ver diyen de olmadı.Sen Allah'tan korkarsın ben Allah'ı severim.Aramızda bu fark var.Sizin şu an DTP nin elinde olan belediye başkanlığı o zaman MHP nin elindeydi demenizi de ilk anda anladım.Sizin bu olayı anlatmak için verdiğiniz örneğe gerek varmıydı ?Ne demek o kutsal gün gelmişti.O kutsal günde kurşun sıkacağın kişi belki de akrabanızdı.Hatırlayınız aile içinde bile karşıt fikirli olanlar vardı.Başınızdan geçen bu olayı anlatmayıp kısaca o dönem Bingöl Belediye Başkanı MHP liydi deseydiniz mesajınız daha net alınabilirdi.

Gönderi tarihi:

Ben düşüncelerimi açıkça söylüyorum zaten Önemli olan sizin algılamanız.

.

.

.

Bu yazıyı yazmamın da amacı bu zaten.. !

Ehh sizde umarim bundan sonra önünüze geleni PKK sempatizani yapmazsiniz. Aksi taktirde söylemleriniz sadece bir laftan ibaret sayilir.

Gönderi tarihi:

Öncelikle şunu söyleyeyim, Ben Allahtan başka kimseden korkmam, kimseye de hesap vermem.

Sizlerden korkacak yada çekinecek durumumda yok, ne ise zaten buradan açıkça söylüyorum illa bir kör ideolojinin arkasına mı sığınmam lazım.

Yok canim hasaa. Sizi tehdit edenmi varda korkacaksiniz? Bunuda nereden cikartiyorsunuz.

Ülkücü olmanin positif bir yani olmadigi icin aciktan söylemeye cekinilebilinir ama korkacak hic bir durum yok.

Gönderi tarihi:

Öncelikle arkadaşım seni kimse korkaklıkla suçlamadı,şahsına yönelik hesap ver diyen de olmadı.Sen Allah'tan korkarsın ben Allah'ı severim.Aramızda bu fark var.Sizin şu an DTP nin elinde olan belediye başkanlığı o zaman MHP nin elindeydi demenizi de ilk anda anladım.Sizin bu olayı anlatmak için verdiğiniz örneğe gerek varmıydı ?Ne demek o kutsal gün gelmişti.O kutsal günde kurşun sıkacağın kişi belki de akrabanızdı.Hatırlayınız aile içinde bile karşıt fikirli olanlar vardı.Başınızdan geçen bu olayı anlatmayıp kısaca o dönem Bingöl Belediye Başkanı MHP liydi deseydiniz mesajınız daha net alınabilirdi.

Bu kadar renginizi net bir şekilde belli ediyorsunuz anlamı nedir sizce?

Ben böyleyim ama size söylemekten çekiniyorum o nedenle dolaylı yönden anlatıyorum!

Bu açıklamayı yaparken hesap vermek zorunda da kalıyorum.

Bakın dostum benim anlatmak istediğimde sizin dediğiniz gibi aynı aileden iki kardeş biri sağcı biri solcu bu bir kardeş kavgasıdır bunun bilincinde olmalarına rağmen eskiyle yüzleşelim diyeceğine, eski yaraları kaşıyanlara karşı okuduğum metini kendi anlayacakları dilde olduğu gibi yazdım.

Bu yazı bana ait değil, gördüğünüz gibi alıntı yaptıklarımın adını yazdım.

Siz belki kısaltılmış detaya girmeyen yazılardan anlarsınız ama herkes sizin gibi değil!

Sizde ilerleyen zamanda anlarsınız.

İnsanların anlayışına göre yazıyoruz anlayan zaten anlıyor, anlamayan yada anlamamakta ısrar edenlere de detaylı ve ısrarlı bir şekilde anlatıyoruz.(anlatmaya çalışıyorum).

Gönderi tarihi:

Yok canim hasaa. Sizi tehdit edenmi varda korkacaksiniz? Bunuda nereden cikartiyorsunuz.

Ülkücü olmanin positif bir yani olmadigi icin aciktan söylemeye cekinilebilinir ama korkacak hic bir durum yok.

Şimdi siz yukarıda söylediğinizden birşey anladınızmı Allah aşkına ''Ülkücü olmanin positif bir yani olmadigi icin ''

Zaten pozitif bir yanı olmadığını düşünen birisi o davayı savunmaz...pozitif düşünce olmadığını bile bile niye savunsun :D

Allah aşkına ne demek şimdi bu ''aciktan söylemeye cekinilebilinir '' Kimden çekineceğim onu soruyorum zaten, yine anlamadınız nasıl anlatayım artık size .

''aciktan söylemeye cekinilebilinir '' diyen siz değilmisiniz, birde bunu nerden çıkardınız diyorsunuz :D alemsiniz valla.

Gönderi tarihi:

Şimdi siz yukarıda söylediğinizden birşey anladınızmı Allah aşkına ''Ülkücü olmanin positif bir yani olmadigi icin ''

Zaten pozitif bir yanı olmadığını düşünen birisi o davayı savunmaz...pozitif düşünce olmadığını bile bile niye savunsun biggrin.gif

Allah aşkına ne demek şimdi bu ''aciktan söylemeye cekinilebilinir '' Kimden çekineceğim onu soruyorum zaten, yine anlamadınız nasıl anlatayım artık size .

''aciktan söylemeye cekinilebilinir '' diyen siz değilmisiniz, birde bunu nerden çıkardınız diyorsunuz biggrin.gif alemsiniz valla.

Anlamayacak ne varki? Ülkücülük deyince akla katliamlar, mafya, cete, uyusturucu ticareti, taseronluk gelir. Ideolojileride resmen irkcilik. Bunun neresinde övünülecek bir taraf var sayin kaplan-200?

Gönderi tarihi:

Anlamayacak ne varki? Ülkücülük deyince akla katliamlar, mafya, cete, uyusturucu ticareti, taseronluk gelir. Ideolojileride resmen irkcilik. Bunun neresinde övünülecek bir taraf var sayin kaplan-200?

Sayın dominik, her kesimde olduğu gibi ülkücülerde de hata yapan vardır; bunu genele yaymak ne kadar doğrudur? Ülke bütünlüğünü savunmak, bu ülkeyi oluşturan her kese Türk Halkı demek niye ırkçılık olsun?

saygılar...

Gönderi tarihi:

Yahu arkadaşım siz ne yapmaya çalışıyorsunuz Allah aşkına ?

Ülkücülük deyince akla ne gelirse gelsin şimdi bununla konumuzun ne alakası var ?

Bundan övünülecek bir tarafmı var, dedim ben ?

Ne alaka şimdi.

Siz yukarıdaki yazılanları tekrar okuyun isterseniz sonra yorum yapın.

Gönderi tarihi:

Sevgili HASANZC Aklımın kestiği günden, Hz Hamzanın ''Gözümün gördüğü hiçbirşeyden korkmam '' sözünü kendimle özdeştirdim ve Allahtan korkarım dediğimde ise Allahı sıradan bir varlık gibi gördüğümden değil.

İstemeyerek yapacağım yanlışlardan korkarak hesap vereceğimden korktuğumu söylmek istedim.

Gönderi tarihi:

Ülke bütünlüğünü savunmak, bu ülkeyi oluşturan her kese Türk Halkı demek niye ırkçılık olsun?

Kim demis, ülke bütünlügünü savunmak irkciliktir diye? Yapmayin lütfen.

Ben insanlarin söylemlerine degil yaptiklarina bakarim. Bu aynen herkesin soruldugunda en keskin Atatürkcü olduguna, demokratim demesine, vatani seviyorum demesine benziyor. Herkes her lafi söyleyebilir ama önemli olan o söylemlerinin arkasinda olmalaridir.

Ülkücüler de hem hgecmiste olsun hemde günümüzde olsun cok seyler söylüyorlar ama yaptiklarina bakildiginda resmen nefret edilecek hareketlerde bulunmuslardir ve halada öyledir. Ha sunu diyebilisiniz, sahis olarak bazi ülkücüler o ideolojiyi bire bir uygulamazlar ve dolayisiyla bahsettigimiz özelligi tasimayabilirler, ama ülkücülük bir ideolojinin simgesidir ve bizler burada insanlari sahsinda degil ideolojilerinin geregi elestiriyoruz.

Gönderi tarihi:

Kim demis, ülke bütünlügünü savunmak irkciliktir diye? Yapmayin lütfen.

Ben insanlarin söylemlerine degil yaptiklarina bakarim. Bu aynen herkesin soruldugunda en keskin Atatürkcü olduguna, demokratim demesine, vatani seviyorum demesine benziyor. Herkes her lafi söyleyebilir ama önemli olan o söylemlerinin arkasinda olmalaridir.

Ülkücüler de hem hgecmiste olsun hemde günümüzde olsun cok seyler söylüyorlar ama yaptiklarina bakildiginda resmen nefret edilecek hareketlerde bulunmuslardir ve halada öyledir. Ha sunu diyebilisiniz, sahis olarak bazi ülkücüler o ideolojiyi bire bir uygulamazlar ve dolayisiyla bahsettigimiz özelligi tasimayabilirler, ama ülkücülük bir ideolojinin simgesidir ve bizler burada insanlari sahsinda degil ideolojilerinin geregi elestiriyoruz.

Ben ülkücü falan değilim, ama genelleme yapılması bana göre yanlış.

saygılar...

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

kaplan-200 Bir konu anlatmış, haklı mücadelesini anlatmış..

aşağıdakilerde neden tedirgin olduysa artık.. Koministler çoğunlukta olup ülkenin geneline yayılasalardı tehlikenin farkında değiller.

Düşünerek yazın, Karşıdaki düşman kardeşin olsa bile sıkarsın bu kadar! İslamiyetin yayılışında uhud bedir gelsin aklınıza.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.