Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Fetulah Gülen ve Saidi Kürdi'nin tahtini sarsan adam ´´Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca' Cübbeli Ahmet Hoca' Türkiye sarsiliyor!

Camiye gitmezler ama...

290320100914125341818.jpg

Konuşurken dışardan ‘Goool’ diye sesler gelince konuşmasını kesip çevresindekilere ‘Kimin maçı var?’ diye soran Ahmet Mahmut Ünlü, Beşiktaş ile Eskişehirspor maçının olduğunu öğrenince, “Camiye namaza gitmezler, ama maçları da kaçırmazlar” dedi.

Camiye gitmezler ama...

“Camiye namaza gitmezler, ama maçları da kaçırmazlar”

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Gebze'de yaptığı toplantıda yine çok ilginç yorumları oldu

KUTLU Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gümüşpala ve Medine İrfan Derneği tarafından Gebze Spor Salonu'nda düzenlenen ve ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ adıyla olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün konuşmacı olarak katıldığı konferansta izdiham yaşandı.

Konuşurken dışardan ‘Goool’ diye sesler gelince konuşmasını kesip çevresindekilere ‘Kimin maçı var?’ diye soran Ahmet Mahmut Ünlü, Beşiktaş ile Eskişehirspor maçının olduğunu öğrenince, “Camiye namaza gitmezler, ama maçları da kaçırmazlar” dedi.

KAHVEDEN GELEN SESLERE TEPKİSİ

Gebze Spor Salonu 3 bin kişilik olmasına rağmen, Cübbeli Ahmet Hoca'nın geleceğini öğrenenler salona akın etti. Yarısını çarşaflı kadınların oluşturduğu ve çeşitli illerden de geldikleri öğrenilen yaklaşık 8 bin kişi salonu tamamen doldurdu.

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan gecede, daha sonra Cübbeli Ahmet Hoca konuşmaya başladı. Konuşması sırasında salonun çevresindeki kahvehane ve lokallerde Beşiktaş - Eskiheşirspor maçını izleyenlerin ‘Goooll’ diye bağırması üzerine konuşmasını kesti. “Kimin maçı var?” diye soran Cübbeli Ahmet Hoca'ya takımların adı bildirildikten sonra, ‘Camiye namaza gitmezler ama maçları kaçırmazlar” dedi.

GAZETECİLERİ ÇIKARTTI

Cübbeli Ahmet Hoca, konuşmasına yeniden başlarken tüm gazeteciler bundan sonrasının basına kapalı olduğunu belirterek basın mensuplarını dışarı çıkarttılar.

Kadin hayranlarin fazlaligi göze carpiyor..

...Vatan

Gönderi tarihi:

Fetulah Gülen ve Saidi Kürdi'nin tahtini sarsan adam ´´Cübbeli Ahmet Hoca

Cübbeli Ahmet Hoca' Cübbeli Ahmet Hoca' Türkiye sarsiliyor!

Maça gidip camiye gitmeyenler olabilir; laik düzende isteyen maça, isteyen camiye gider. Camiye gidip, faize haram deyip kredili alışveriş yapanlara, malın iyisini ön tarafa kötüsünü arka tarafa koyanlara, dedikodunun alasını yapanlara ne diyeceğiz? Suçu ispat edilmeden iki sene içeride yatırılıp kul hakkı yiyenlere, devlet kredisiyle devletin malını eşe dosta satanlara, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz diyerek devletin olanakları kullanılarak minik araçlar alanlara da birşeyler söyle be hocam!

saygılarla...

Gönderi tarihi:

Cüppeli Ahmet Hoca yı akşam seyrettim de bazılarından daha milliyetçi olduğunu gördüm. Tabelalarda yazılı yabancı dilden tutunda askeri malzeme alımına kadar herşeyi eleştirdi. Takiyye yapmış olabilir mi?

saygılarla...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Cüppeli Ahmet Hoca yı akşam seyrettim de bazılarından daha milliyetçi olduğunu gördüm. Tabelalarda yazılı yabancı dilden tutunda askeri malzeme alımına kadar herşeyi eleştirdi. Takiyye yapmış olabilir mi?

saygılarla...

Cüppeli Ahmet Hoca gercekten koyu milliyetci..Arapcaya karsi ingilizceye karsi jet skici Türk oglu Türk bende ona baktigim zaman bayiliyorum bazen diyorum bende hormon bozuklugumu var..diye düsünüyorum isterimki onunla geceleyin tek basimiza ormana avlanmaya gitsek acaba orda neler döktürür.. Karanlikta avdan ava kosuyoruz etrafta ne in var ne cin ormanin karanliginda basbasa..bazen birbirimizi kaybediyoruz bir bakiyorsun agacin arkasinda kocaman gözlerinle beni ariyor bacaklari titremeden cesur yürek..

Neyse avlanmayi sonra devam ederiz cesur yürekle..

Hakkini verelim iktidarin ruhani lideri Amerika´da iken, iktidarin basindakilerin colugu cocugu amerikada okurken, onun cocuklari basim,izda jetskisinle Allah basimizdan eksik etmesin..

Benim bir yakinim var kimse bunu sakaya almasin kendisi dul ve kendini dine adamis.. Düne kadar baska hocaya asikti isterseniz onun adini sonra veririm..Simdi Cüppeli Ahmet Hoca ya asik..bilmiyorum oda oraya gittimi..bunu kimse sakaya almasin Cübbeli Ahmet Hoca, Cübbeli Ahmet Hoca, Türkiye sarsiliyor! Türkiyenin karacarsaflilarida bir baska oluyor..Cübbeli Ahmet Hoca,bir gün bunu dile getirecektir O Türkiyenin gelmis gecmis en cesur yüregi..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Ahmet Hoca gibi 10 isim olsa memleket bilinçlenir

Türkiye'nin ilk İslami Rap grubu Duhan'ın solisti Bedlam AKŞAM'a konuştu

040420101053547114073.jpg

HAFIZLAR Fatih ve Mustafa Candan kardeşler ile Bedlam lakaplı Harun Köksal'ın 2008'de kurduğu, Türkiye'nin ilk İslami rap grubu Duhan'ın, yükselişi sürüyor.

-Neden rap?

Vurucu tonunun başta gençler olmak üzere, insanlar üzerindeki etkisini gördük. İnsanlara, bu müzik tarzıyla İslam'ı anlatabiliriz diye düşündük.

-Grup nasıl oluştu?

Üçümüz de İstanbul'da hafızlık eğitimi alıyorduk. Zaten çocukluk yıllarından beri arkadaştık. Müzik yeteneğimizin de farkındaydık. Başlangıçta ayrı ayrı müzik de yapıyorduk. Sonra Duhan'ı kurduk.

-Grubun adı neden Duhan?

Duhan Suresi'nden esinlendik. Sure, kıyametin kopmasını anlatıyor. Gruptaki adım 'Bedlam'. Kızıl kıyamet anlamına geliyor.

- Mahalle baskısı yaşadınız mı?

İçinde bulunduğumuz çevre, başlangıçta temkinli yaklaştı. İnsanlar, İslam'ı kullanarak bir yere gelmeye çalıştığımızı düşündüler. Bir hafızın müzik yapmasının yanlış olduğunu dile getirenler çıktı. Ama zamanla ilginç buldular ve benimsemeye başladılar. Zaman içerisinde tepki gösterenlerin bakış açıları değişti.

-Hafızlık ve müzik bir arada nasıl oluyor?

Çocukluğumuzdan beri dini disiplinle büyüdük. İslami ahlakla bugünlere geldik. Bu hayat tarzını günlük hayatımıza da uyguluyoruz.

-Bir cemaatle bağınız var mı?

Hayır.

-Cübbeli Ahmet Hoca'nın toplantılarına katıldığınız söyleniyor?

Kendimize en yakın alim olarak Ahmet Hocaefendi'yi seçtik. Çok bilgili bir alim ve doğru bir insan.

-Cübbeli Hoca'nın 'lüks içinde yaşadığı' gibi bir imaj var...

Hiç de öyle yansıtıldığı gibi değil. Onun gibi 10 kişi daha olsa, memleket İslami açıdan bilinçlenirdi.

-Para kazanıyor musunuz?

Gelirimizin ağırlıklı bölümünü konserler oluşturuyor. Albümümüzün bütün gelirlerini ise Filistinli Müslümanlar'a bağışladık.

-Kaç konser verdiniz?

26 konser verdik. Hepsi yurtiçi.

-Film düşünüyor musunuz?

İslami bir film ya da dizide oynamak isterim.

MÜZİK HARAM AMA

-'Müzik haramdır' gibi görüşler var.

Evet, haram. Ama en popüler silahlardan. Amacımız popüler kültürü kullanıp, İslam'ı benimsetmek.

-Başarabiliyor musunuz?

Albüm satışlarımıza bakarsak, evet. Bugüne kadar tek albüm çıkardık ve 5 bin adet sattık.

-Muhafazakar olmayan kesim size karşı ilgili mi?

Evet. Çünkü albümümüzde sıradan aşk şarkılarına da yer vedik. Her kesimine hitap edecek şarkılar yapmaya gayret ediyoruz. Zaten biz ılımlı Müslümanlarız. Müziğimiz de ılımlı ve objektif.

-Müziklerdeki mesajlarınız nedir?

Popüler kültür ve arabeskte 'Allah'a ve kadere isyan' var. Amacımız, bu tarz şarkı ve şarkıcılara cevap vermek.

-Peki cevaplarını alıyorlar mı?

Sanırım cevap olduk. İsyan eden şarkılar yapılmıyor

-Toplumsal sorunları önemsemiyor musunuz?

Önemsiyoruz. Haziran'da çıkarmayı planladığımız albümde, sokak çocukları, Kürt kardeşlerimiz ve başörtüsü mağdurları için şarkılar olacak.

CEZA'NIN TARZINI BEĞENİYORUZ

- Kimden etkileniyorsunuz?

Alanımızda ilk ve tek örneğiz. Etkilendiğimiz isim ise Dursun Ali Erzincanlı. Sagopa Kajmer ve Ceza'nın tarzını beğeniyoruz.

SEZEN'LE DÜET YAPMAK İSTERİM

l Bayan bir sanatçıyla düet ya da albüm düşünür müsünüz?

Evet. Mesela, Bendeniz veya Sezen Aksu'yla ilahi düet yapmak isterdim. İkisi de gerçek bir müzik insanı. Sanatlarının gerçek duayenleri. Tarzlarıyla, duruşlarıyla çok etkileyiciler.

- Şarkılarınızda küfür var mı?

Hayır.

vatan.

Gönderi tarihi:

Hafızlık karın doyurmayınca, ılımlı İslam da moda olunca islamı rap de söylemek gayet doğaldır. Sermayenin el değiştirdiği, dini sosyetenin icat edildiği bir dönemde bu kişilere hitep eden bir müzük türü olması gerekirdi. Maşallah onu da tam zamanında keşfetmişler.

saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.